istanbul:(büyük sehirde yaşamak istiyorum

Ozaman sen bu istanbul karmasasini seviyorsun birazda aksiton yasamayi sendeki kafa bendede var ama cocukla zor gibi
alışkanlık da var tabi
sakin bir yere gidince yadırgıyorum
hareketi kalabalığı seviyorum
benim çocuğum yok ama istiyoruz bu aralar, hiçte korkmuyorum ne yalan söyleyeyim...

İstanbuldayım ve bebek doğmadan önce yaptığımız tek gezme en yakın avm oluyordu
Onunda saatleri var şu saatte çıkmayalım trafik olur bu saatte tıkalıdır
Bir gün isyan ettim eşime sözde İstanbuldayız hiç gezdirmiyorsun trafik falan bahane çıkıcaz dışarı dedim
20 dk yolu 4 saatte gelince bir daha aman dedim
Camiler, müzeler, tarihi yerler güzel ama arabanla gidemezsin otopark sorun toplu taşımayla da 3-4 vasıta değiştiriyorsun genelde senede en fazla bir kere gidersin o da yaz olur büyük ihtimal:)
Çalışan için eziyet resmen metrobüs görüntülerini hiç izledin mi iç çıkış saatlerinde
Ev kirası, ulaşım, yemek içmek zaten pahalı
Deniz kenarı istiyorsan bir sürü il var, ama en son tercihin İstanbul olsun bence
Yaşamak için ayıracağın parayı biriktir yazın 1 haftalık tatil yeter gezmeye tozmaya:)

Zengin değilsen gelme...Söyleyeceğim bu kadar...
Benim burdaki zenginligim ordaki fakirligim gibi .onu anladim burda dogu gibi yerde dogal gaz 300 elektrik su oda 200 benzindir alisveris en az gene iki bin gidiyor.orda zor yasamak ya onu anladim arkadaslarin yazilarindan tecrube en onemlisi biz burdaki gibi hayatta orda gecinemeyiz

istanbulda bin liradan aşağıya kira değil kümes bulamıyor artık insanlar. kira-fatura- yol- bakıcı (veya kreş veya etüd merkezi vs.) masrafınız 2bin liraları bulur. üstelik istanbulda sebze meyvenin en kötüsü, en kalitesizi bulunuyor maalesef. iyisi de çok pahalı.

eğitimi gerçekten kötü sınıflar tıkış tepiş, okullarda ne ararsan var. (ben türkiye derecesi yapmış insanım, akademik anlamda bişey bilmesem konuşmam) açın bakın istatistiklere istanbul başarı sıralamalarında en sonlarda. Yalova, artvin, aydın vb. iller en başarılı. Ankara da nispeten başarılı o da ankaranın köklü bi geleneği olmasından, başta askerler memur nüfusun eğitime önem vermesinden, büyük şehir olduğundan değil.
öğretmen her yerde aynı parayı alıyor, 3bin lira alan bi öğretmen 1.500 lira kira verip istanbulda nasıl geçinsin? aynı evi anadoluda 600-700 liraya tutar. mecbur olmayan istanbulda çalışmaz.

hemşire değil de bilişim mühendisi filan olsanız o zaman iş için istanbula mevcursunuz derdim, öyle bir sıkıntınız yok.

bence hiç düşünmeyin.

Allah kolaylikversin arkadasim anlattigindan ben bile bunaldim kalktim bir au ictim ustune allah hepimize kolaylik versin

eşinizle gezerken nasıl laf söz olur

İstanbul'un ulaşım sorunu orada yaşamamak için en yeterli sebep diye düşünüyorum.

tamam ben herşeyi geçtimde siz istanbula gelmek için hayalinizi hayatınızı zorluyorsunuz bir nişantaşında bebek boğazda evde demiyorsunuz yalı diyorsunuz sadece internette girin istanbulun en ücra köşelerinde dairelerin kiralarına bakın yalı demiyorum sadece daire fiyatları

Yani nazik ifade etmek isterdim ama İstanbul it kopuk dolu.
Nerde o eski İstanbul beyefendileri...

Siz nerde yasiyorsunuz soyledikleriniz cok mantikli ve gercekci geldi buyuklerimizin dedigi gibi kendime otur otursugun yerde diyesim geldi iyiki burda paylastim neler ogrendim uzaktan heraey tozpembe.

benim nişanlımda istanbulda yaşıyordu ailesiyle İstanbul yaşanmaz bir yer maddi ve manevi anlamda o hala bunu anlamadı ama mecburen benim olduğum şehre geldi.gezeceksen bir hafta tatil yap hergün gezemezsin ki zaten

Bende hayalden bahsettim arkadaaim yaliyi kimgormusben bulacam .birazda hayati ti ye aldim o anlamda ama dediklerinizde haklisiniz

Ne diyosunuz anlamıyorum ben de İSTANBUL'DA YAŞAMAK İSTEMİYORUM! Ama başka şehirde iş bulamam evliyim eşim iş bulamaz. Burda yaşanır mı? Trafik pislik kalabalık bir haftasonu sokağa çıkamazsın iş saatlerinde sokağa çıkamazsın öyle filmlerdeki gibi bir şehir değil.

ben de İstanbul'dan bıktım.
hiç bir yere gidilmiyor. artık trafik saati diye bir şey kalmadı her saat trafik saati.
her yer insan kaldırımlar, yollar.
Hayat da çok pahalı bir yerde yemek yemek istesen iki kişi 60 liradan az tutmuyor nerdeyse of of

Bende hayalden bahsettim arkadaaim yaliyi kimgormusben bulacam .birazda hayati ti ye aldim o anlamda ama dediklerinizde haklisiniz
gerçekten çok fazla istanbulda yaşamak istersen cidden sana ufak bir akıl verebilirim eşinizle hiç orda ki hayatınızı bozmadan gelin dayalı döşeli evler var aylık kiralayın eşiniz 1 ay çalışsınız burda parasını kazansın sizde o arada eşinizle hem çalışıp hemde gezmeye çalışın hem kira hem fatura ev geçimi hem çocuk sadece 1 ay deneyin derim ama orda ki düzeni bozmayın istanbul zordur ama alışan için de bırakmak zordur bizler doğma büyüme buradayz işimiz gücümüz var bırakıp nasıl gideriz babam emekli olduğunda balıkesir tarafına gitmek istiyor ben kafamı dinliycem temiz hava mis gibi diyor sizde yazın tatile gelirsiniz diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…