- 25 Aralık 2014
- 5.669
- 4.736
- 118
alışkanlık da var tabiOzaman sen bu istanbul karmasasini seviyorsun birazda aksiton yasamayi sendeki kafa bendede var ama cocukla zor gibi
Benim burdaki zenginligim ordaki fakirligim gibi .onu anladim burda dogu gibi yerde dogal gaz 300 elektrik su oda 200 benzindir alisveris en az gene iki bin gidiyor.orda zor yasamak ya onu anladim arkadaslarin yazilarindan tecrube en onemlisi biz burdaki gibi hayatta orda gecinemeyizZengin değilsen gelme...Söyleyeceğim bu kadar...
Yapma gelirim bak ama beni arnavutkoyde yemege gotureceksen kardesim:))))) bebektede uc bes tur atariz olmadi birde sinema yapariz.Gel gel. İstanbul güzel
Yaparız. Arnavutköyde bide bodrum mantıya giderizYapma gelirim bak ama beni arnavutkoyde yemege gotureceksen kardesim:))))) bebektede uc bes tur atariz olmadi birde sinema yapariz.
Allah kolaylikversin arkadasim anlattigindan ben bile bunaldim kalktim bir au ictim ustune allah hepimize kolaylik versinİstanbuldayım ve bebek doğmadan önce yaptığımız tek gezme en yakın avm oluyordu
Onunda saatleri var şu saatte çıkmayalım trafik olur bu saatte tıkalıdır
Bir gün isyan ettim eşime sözde İstanbuldayız hiç gezdirmiyorsun trafik falan bahane çıkıcaz dışarı dedim
20 dk yolu 4 saatte gelince bir daha aman dedim
Camiler, müzeler, tarihi yerler güzel ama arabanla gidemezsin otopark sorun toplu taşımayla da 3-4 vasıta değiştiriyorsun genelde senede en fazla bir kere gidersin o da yaz olur büyük ihtimal:)
Çalışan için eziyet resmen metrobüs görüntülerini hiç izledin mi iç çıkış saatlerinde
Ev kirası, ulaşım, yemek içmek zaten pahalı
Deniz kenarı istiyorsan bir sürü il var, ama en son tercihin İstanbul olsun bence
Yaşamak için ayıracağın parayı biriktir yazın 1 haftalık tatil yeter gezmeye tozmaya:)
eşinizle gezerken nasıl laf söz olurYasadigim yerkucuk bir sehir gezme alanim kısıtlı esimle istedigimiz gibi gezemiyoruz.hemen laf soz oluyor.cocuklarimin geleceginide dusunuyorum esimede gidelim diyorum ama ailesinden kopamaz cunku onlara bagli kendi meslegi yok ben kadrolu hemsire degilim ama istedigim yer de calisabilirim bilmiyorum sıkıldım burdan.cocuk yaptiktan sonra çalısamiyorum 7.24 evdeyim.kafayi yemek uzereyim.keske istanbul izmir gibi yerlerde yasasam
tamam ben herşeyi geçtimde siz istanbula gelmek için hayalinizi hayatınızı zorluyorsunuz bir nişantaşında bebek boğazda evde demiyorsunuz yalı diyorsunuz sadece internette girin istanbulun en ücra köşelerinde dairelerin kiralarına bakın yalı demiyorum sadece daire fiyatlarıAma ne yalan soyluyum uzaktan davulun sesi hos geliyor tamam trafikte iki saatimiz gecti bebek sahili istinye hep zengin yerleri unlulerin oldugu yerler insan oralari gorunce kendinden geciyor wallahi heleki bogazin yanindaki yalilar offff durun kendime bir cimdik attim rüyadan uyanmak icin:)) allah var zengin olan icin super yer.ama gezdikte 4 bin bayildik burda su 50 kurus orda 1 tl esim uc elma aldi bebege 7 lira gecekten zor hayaller istanbul gercekler ....
Siz nerde yasiyorsunuz soyledikleriniz cok mantikli ve gercekci geldi buyuklerimizin dedigi gibi kendime otur otursugun yerde diyesim geldi iyiki burda paylastim neler ogrendim uzaktan heraey tozpembe.istanbulda bin liradan aşağıya kira değil kümes bulamıyor artık insanlar. kira-fatura- yol- bakıcı (veya kreş veya etüd merkezi vs.) masrafınız 2bin liraları bulur. üstelik istanbulda sebze meyvenin en kötüsü, en kalitesizi bulunuyor maalesef. iyisi de çok pahalı.
eğitimi gerçekten kötü sınıflar tıkış tepiş, okullarda ne ararsan var. (ben türkiye derecesi yapmış insanım, akademik anlamda bişey bilmesem konuşmam) açın bakın istatistiklere istanbul başarı sıralamalarında en sonlarda. Yalova, artvin, aydın vb. iller en başarılı. Ankara da nispeten başarılı o da ankaranın köklü bi geleneği olmasından, başta askerler memur nüfusun eğitime önem vermesinden, büyük şehir olduğundan değil.
öğretmen her yerde aynı parayı alıyor, 3bin lira alan bi öğretmen 1.500 lira kira verip istanbulda nasıl geçinsin? aynı evi anadoluda 600-700 liraya tutar. mecbur olmayan istanbulda çalışmaz.
hemşire değil de bilişim mühendisi filan olsanız o zaman iş için istanbula mevcursunuz derdim, öyle bir sıkıntınız yok.
bence hiç düşünmeyin.
Bende hayalden bahsettim arkadaaim yaliyi kimgormusben bulacam .birazda hayati ti ye aldim o anlamda ama dediklerinizde haklisiniztamam ben herşeyi geçtimde siz istanbula gelmek için hayalinizi hayatınızı zorluyorsunuz bir nişantaşında bebek boğazda evde demiyorsunuz yalı diyorsunuz sadece internette girin istanbulun en ücra köşelerinde dairelerin kiralarına bakın yalı demiyorum sadece daire fiyatları
gerçekten çok fazla istanbulda yaşamak istersen cidden sana ufak bir akıl verebilirim eşinizle hiç orda ki hayatınızı bozmadan gelin dayalı döşeli evler var aylık kiralayın eşiniz 1 ay çalışsınız burda parasını kazansın sizde o arada eşinizle hem çalışıp hemde gezmeye çalışın hem kira hem fatura ev geçimi hem çocuk sadece 1 ay deneyin derim ama orda ki düzeni bozmayın istanbul zordur ama alışan için de bırakmak zordur bizler doğma büyüme buradayz işimiz gücümüz var bırakıp nasıl gideriz babam emekli olduğunda balıkesir tarafına gitmek istiyor ben kafamı dinliycem temiz hava mis gibi diyor sizde yazın tatile gelirsiniz diyor.Bende hayalden bahsettim arkadaaim yaliyi kimgormusben bulacam .birazda hayati ti ye aldim o anlamda ama dediklerinizde haklisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?