istanbul:(büyük sehirde yaşamak istiyorum

ankaradan gıttı ısenız kucuk sehre ,alışmanız zor tabıkıde....
ben bursaya ankaraya geldım hala ankarayı ozlerım...

İstanbulda bende yaşayamazdım sadece gezmek için iyi bir tercih olabilir ama İzmir herşeyiyle güzeldir...

istanbul da gece 2 de 15 dakka da gittiğin yere gündüz en AZ yarım saat ki gezilecek yerle yakın oturmak ciddi kira (5000-10000 tl gibi) oralara yakın yerlerde oturup gitmek istersen gezilecek yerlerin etrafı hemen hepsinde istisnasız trafik insan kalabalığı insanlar arasında yarım metre bile olmuyor hele haftasonunda
o yüzden size tavsiyem istanbul gibi her alanda keşmekeş olan bir yere fırsat bulursan (turlar oluyor) haftaiçi gelin gezin derim... evet herşeyi bulabiliyorsun ama elimde olsa ekmeğimi kazanacağımı bilsem arada akrabalrın yanına gelirim ya ne olacak deyip ege de bir yerlere taşınmak istiyorum

Şu dediğin çerçevede katılıyorum dediklerine. Ancak ben alıntı yaptığım arkadaşın böyle ayrıntılı açıklamasını görmediğim için çocuğu kumpas altına almak gibi hissettim.
Biz de iş dolayısıyla küçük bir yerdeyiz. Kızımı bir hayvanat bahçesine götüremedim, ata binmeye götüremedim, "hadi şunu yapalım" diyeceğim hiç bir şey yok. Annemler Ankara'da, oraya gidince resmen kızımın ufku genişliyor gittiği yerlerden. Bilemiyorum bana büyük şehir daha mantıklı geliyor.
Bu ağustosta eşimin Ankara'ya tayin durumu var bakalım. İnşallah olur diye dua ediyorum.

doğma büyüme istanbulluyum ve istanbul aşığıyım
istanbuldan başka şehirde yapamayanlardanım :)
hiçbir yere değişmem...
başka bir şehre gittim mi hemen özlüyorum, istanbulun gözünü seveyim her imkan var diyorum, diğer illerin yanında avrupa gibi kalıyor...
aç da kalsam başka bir yere gitmem

İstanbul sadece gezip görmek eğlenmek için güzel bir yer. Onun harici asla yaşamak istemezdim.
Dediginiz gibi, trafiği ayrı dert, olaylar desen hergün ayrı bir olay.
Türkiyenin başkenti ankara değil sanki istanbul bütün olaylar orda.
İzmir olabilirdi ama.

Doğma büyüme İstanbul luyum. Sabahtan aksama kadar çalışıp maaşları kiraya faturaya yatiriyoruz. Akşam bir yere gitmek istersen trafikten oturu zaman yolda geçiyor. O yüzden gezemiyoruz. Zaten trafik olmasa da mictigimin şehrinde dışarı çıkmak maaşının büyük kısmını harcamak demek. Bebeğim var istanbul'un iğrenç kirli havasında, berbat trafiğinde ve dahi kalabaliginda onu dışarıya çıkarmak mümkün değil. On dakikalık mesafede oturan eşimin ailesine toplu taşıma ile bir saatte gidiyorum. Aynı şehirde yaşayan aileme gitmem 2.5 saat.

Burada yaşamak için insan üstü çaba sarf etmek gerekiyor. Bu çaba çok para kazanmaya , çok para kazanmak çok çalışmaya , çok çalışmak da o istediğiniz gezip tozma halinden feragat etmeye bağlı. Yani zengin değilseniz İstanbul çekilecek çile değil.

Ne sen sor ne ben soyleyim ici beni disi seni uzer oldu bir cahillik annemler istemedi karai geldi olmaz yapamazsin dedi ama dinlemedim istesimdi belli bir aradan sonra patlak verdi buyuk sehirleride gorunce tam paikolojim bozuldu tabi yasamak oralarda ayri heralde tatil olunca guzel gorundu anliyacagin kardesim ne yapacagimi bende bilmiyorum ama esimle orda herkezden uzak yasamak isterdim.

Nerede yaşıyorsunuz merak ettim?
En azından Eskişehir, Bursa, İzmir, Ankara, Antalya gibi şehirleri düşünün.
İstanbul çok güzeldir. ama yorucudur. Turist gibi gezmeye benzemez yaşamak. İş ev arasında mekik dokurken bir bakmışsınız boğazı bir aydır görmemişsiniz bile.

Gelde bu arkafasi dinle aklimi celme hazir diger arkadaslar sogutmusken :)

Dogu tarafina yakin ama ben ankarada dogdum buyudum

siz sanırım istanbulun kirasından alışverişinden dışarda yenen bir yemek fiyatından habersizsiniz sanırım biz eşimde 2 maaş alıyoruz ve suyu elektriği kirası kredisi borcu ve istanbulun pisliği çocuğum olursa eğer ilerde acaba torbacıya mı tutuncak kızım olursa istanbulda ne yapacak kime uyacak nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama 3 kuşaktır istanbuldayız kurulu düzenimiz var ama inanın çok zor

Gelde bu arkafasi dinle aklimi celme hazir diger arkadaslar sogutmusken :)
o ancak senin verebileceğin bir karar
ben etkilemek için yazmadım ama şahsen istanbuldan başka her yer bana dar geliyor sıkılıyorum bunalıyorum

Ama ne yalan soyluyum uzaktan davulun sesi hos geliyor tamam trafikte iki saatimiz gecti bebek sahili istinye hep zengin yerleri unlulerin oldugu yerler insan oralari gorunce kendinden geciyor wallahi heleki bogazin yanindaki yalilar offff durun kendime bir cimdik attim rüyadan uyanmak icin:)) allah var zengin olan icin super yer.ama gezdikte 4 bin bayildik burda su 50 kurus orda 1 tl esim uc elma aldi bebege 7 lira gecekten zor hayaller istanbul gercekler ....

allah beni ağaçsız parklara beton dört duvarlara bahçesiz evlere ucu bucağı görünmeyen plazalara kimsenin birbirini tanımadığı komşuluklara büyük şehirlere düşürmesin amiiiiiiiin
ne güzel olur şöle küçük bir sahil kasabası sineması olan sahili olan ekili dikili bahçeleri olan arada bi tiyatrosu gelen
çocuğun etiğimi de bu sistemde nolcak ki oxford olmadığına göre hiç bi yerde

İstanbul'u sakın ama sakı düşünmeyin :) İzmir iyidir, İzmir candır. İstanbul'da biz artık evden çıkamıyoruz trafik yüzünden hadi çıktık diyelim kalabalıktan hicbir seyden keyif alınamıyor. Her türlü pis insanı bünyesinde barındırıyor. Aklı olan bu saatten sonra asla gelmez İstanbul'a. Allah bize de en kısa sürede buradan kurtulmayı nasip etsin inşallahhh :)

o ancak senin verebileceğin bir karar
ben etkilemek için yazmadım ama şahsen istanbuldan başka her yer bana dar geliyor sıkılıyorum bunalıyorum
Ozaman sen bu istanbul karmasasini seviyorsun birazda aksiton yasamayi sendeki kafa bendede var ama cocukla zor gibi

ha boğazda yalın olur altında jipin olur aylık 20 bin o da en az gelirin olur çocuğun özel değil en iyi özel okullara gider ki o zaman ben de yaşarım istanbulda =))
Ay ne guzel de soyledin.gulecesim yoktu guldurdun.benimkide ac tavuk kendini bugday ambarinda gorurmus gibi oldu gel kardes sen yalinin ustunde ben altinda otururum:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…