- 24 Nisan 2015
- 6.985
- 7.192
- 398
ankaradan gıttı ısenız kucuk sehre ,alışmanız zor tabıkıde....Arkadaslar bu gidisle burda kala kala kafayi yiyecem ne yapsam yapsam bilmiyorum çıkmazdayim keske hep ankarada kalsaydim zor benide anlayin oste ondan istanbul gozume cok guzel geldi rüya gibiydi rüyadan uyandim ama benim sorunum burdan gitmek boyle evliligimde iyi degil babasiz cocuk buyutmek istemitorum esim istedigi yerleri geziyor geliyor ben hep evdeyim
Şu dediğin çerçevede katılıyorum dediklerine. Ancak ben alıntı yaptığım arkadaşın böyle ayrıntılı açıklamasını görmediğim için çocuğu kumpas altına almak gibi hissettim.Buna hiç katılmıyorum Ipek .
Büyük şehir, özelliklede Istanbul da çocuk yetiştirmek daha zor.
Küçük şehirde kontrol kolay, çocuğun sınıf arkadaşlarının nerdeyse hepsinin ailesini tanıyorsun. Maddi olarak çocuğuna Istanbulda sunamayacağın imkanlar sunabiliyorsun.Küçük şehirde en iyi öğretmenlerin olduğu özel okula 8-10 bin lira verirken Adana da bile iyi eğitim veren özel okul fiyatları 15. binden başlıyor.Özel ders aldırsan en iyi fen lisesi hocalarının saati 60 lira, büyük şehirde 60 liraya ancak üniversite öğrencisinden ders aldırırsın.
Çocuğu aylık 150 liraya bale, gitar vs kurslarına gönderebiliyorsun.Mesafeler kısa olduğu için çocuk yollarda yorulmuyor tüm bunları yaparken.
Ne sen sor ne ben soyleyim ici beni disi seni uzerçalışmıyorsun tabi?
kızma ama bence sevginin de bir mantığı var.
Doğu'da da insanlar rahat giyiniyor ama sen baya ücradasın sanırım, köylerinde falan. Can güvenliğiniz ne durumda?
Yani nasıl sevdin ki tüm bunları göze aldın?
Gelde bu arkafasi dinle aklimi celme hazir diger arkadaslar sogutmusken :)doğma büyüme istanbulluyum ve istanbul aşığıyım
istanbuldan başka şehirde yapamayanlardanım :)
hiçbir yere değişmem...
başka bir şehre gittim mi hemen özlüyorum, istanbulun gözünü seveyim her imkan var diyorum, diğer illerin yanında avrupa gibi kalıyor...
aç da kalsam başka bir yere gitmem
Dogu tarafina yakin ama ben ankarada dogdum buyudumNerede yaşıyorsunuz merak ettim?
En azından Eskişehir, Bursa, İzmir, Ankara, Antalya gibi şehirleri düşünün.
İstanbul çok güzeldir. ama yorucudur. Turist gibi gezmeye benzemez yaşamak. İş ev arasında mekik dokurken bir bakmışsınız boğazı bir aydır görmemişsiniz bile.
siz sanırım istanbulun kirasından alışverişinden dışarda yenen bir yemek fiyatından habersizsiniz sanırım biz eşimde 2 maaş alıyoruz ve suyu elektriği kirası kredisi borcu ve istanbulun pisliği çocuğum olursa eğer ilerde acaba torbacıya mı tutuncak kızım olursa istanbulda ne yapacak kime uyacak nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama 3 kuşaktır istanbuldayız kurulu düzenimiz var ama inanın çok zor
o ancak senin verebileceğin bir kararGelde bu arkafasi dinle aklimi celme hazir diger arkadaslar sogutmusken :)
Ozaman sen bu istanbul karmasasini seviyorsun birazda aksiton yasamayi sendeki kafa bendede var ama cocukla zor gibio ancak senin verebileceğin bir karar
ben etkilemek için yazmadım ama şahsen istanbuldan başka her yer bana dar geliyor sıkılıyorum bunalıyorum
Ay ne guzel de soyledin.gulecesim yoktu guldurdun.benimkide ac tavuk kendini bugday ambarinda gorurmus gibi oldu gel kardes sen yalinin ustunde ben altinda otururum:)))ha boğazda yalın olur altında jipin olur aylık 20 bin o da en az gelirin olur çocuğun özel değil en iyi özel okullara gider ki o zaman ben de yaşarım istanbulda =))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?