istanbul:(büyük sehirde yaşamak istiyorum

Wallahi arkadaslar oyle bir anlattiniz ki bayagi korktum yok heralde oraya gitmek istegim kalmadi biraz.gecenlerde ordayken arkadasimla konustum oda kucuk sehirden istanbula gelmisti kocasiyla cok mutlulardi kocasi onu aldatmis karisinin kac ay ruhu duymamis bizi burasi mahvetti dedi.annesine gitmis onlarda sıkmislar oda evine geri dönmek zorunda kaldi oda dedi keske buraya gelmeseydim kurlar sofrasi dedi

Ulaşım sorunu gerçekten berbat ama hele çalışıyorken. Biz ne dersek diyelim sizin aklınız kalacak zaten, o yüzden eşinize sürekli İstanbul'dan bahsedip bilinçaltına bunu aşılayın derim belki bir faydası olur

Istanbuldakilerde ellerinden gelse kucuk biryere gidip orda yasamak ister.
kesinlikle size katılıyorum.. istanbulun derdi bitmez insanların bile gözü açılmış kocalarımız bi riskte o her yerde tuhaf kadınlar var ama istanbul adı üstünde batı şehri ve insanlarıda artık batılaşmış evlisi aldatır bekarı kandırır tuhaf olmuş yani biz yine azda olsa 90ların nesli biraz daha sakin yaşadık ayıp öğrendik şimdikilerde korku yok ayıp yok bizim çocuklarımız olduğunda nasıl olacak acaba Rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin ay kızlar nasıl dolmuşum içim şişmiş valla

Yok arkadasim istanbul benim zararima gibi geldi sonra kocamida kaybetmiyim

Sen bosalt bildigini tecrubelerinin bizde faydalanalim:)

Valla esimle hala evli kalabilirsek eger emekliligimizde küçük bir sahil kasabasina yerlesmek istiyoruz.

Perdeleri bursadan aliyorum eskde çok pahali. Mesela. Bursadan aldik sabah gittik hemen yapiyorlardi çok hoş güzel perdeler var. Çeyizlerini bursadan aldim ucuz olduğu içim mesela gelinliğimi de bursadan satin almistim diktirdi özeldi gelinlgim. Biseyi ihtiyaç olduğumda alirim kiyafetler de oradan alirim:) sadece gezmeye gidiyorum bursaya bilecikte yasiyorum . eskde yakin bursayada iki şehrin arasında olduğum için mutluyum:)

Sen bosalt bildigini tecrubelerinin bizde faydalanalim:)
belki saçma gelcek ama inan bana iş imkanı verseler aynı burda ki gibi çalışın deseler başka bir şehirdehiç düşünmem herhalde özellikle ege bölgesi isterdim sahile yakın böyle evin camından baktın mı yada balkon keyfi yaptığında manzarandan deniz kum güneş görünsün :)

Ben de istanbulu nasil terketsem diye dusunuyordum. Kimse bulundugu yerden memnun degil galiba. Kucuk ve sakin biryere gitme hayalleri kuruyorum.

Neden istanbul nasil ki zorlluklari neler
İstanbulda gezmek mi. Evden çık bir gezmek için 100 tl en az bitti gitti. Gezdin tozdun gerçi kalabalık ta bişey de anlamayacaksîn eve dönüş çilesinde tekrar stres yükleniyorsun. Hava kirliliği gürültü yüzünden her gezip eve dönüşte ağrı kesici olmadan uyuyamıyorum. Hele son bir kaç yıldır izdiham resmen. Biz sanki savaş varmış gibi cuma öğlen saati tüm alışverişi yapıp markete bile gitmiyoruz. Hafta sonu yağmur yağsa trafik. Güneş açsa herkes gezmeye çıkıyor yine trafik. Herkesin dilinden aynı soruyu duyuyor sun bukadar insan nereye gidiyor :) her semt uyuşturucu batağı artık. Dua ediyoruz çocuklarımız uymasın diye. Ne iyi ailelerin çocukları düştü Bu tuzağa . Lise öğrencisi bile olsa ya kendin alacaksın gidip yada servise vereceksin ki oda öyle ucuz değil . Çok yakın yerler var mesela arabanla 10 dk da gidersin ama toplu taşıma daki acayip güzergah anlayışı yüzünden 2 vesait gidiyorsun bazı yerlere. Tabi sabah 10 ile 15:00 arası gece de 12 den sonra rahatlıkla binebilirsin hafta ici. Hafta sonu ne mümkün. Metrobüs var ama sadece e 5 denen merkezi yolda evet hızlı gidiyor. Ama öndeki araba arıza yaptı en basit kaldınmı yolda. Zaten ona binebilmek ayrı başarı. Metrobusten her durakta izdiham taşıyor ve ara sokaklara caddelere giden arabalar konserve gibi. Araban mı var në ala. Ama o trafik yokmu. Santim santim ilerler 10 dk lık yolu 1 saatte gidersin birden yol açılır. Ama neden tıkalı bu yol kaza yok yağmur yok neyse açıldı nasılsa diye tam şükrederken ikinci darboğaz noktasına rastlar yine trafikte sürünürsün. Taksim Avcılar arası 4 saat geldiğimi biliyorum ya daha nediyim. 4 saate farklı ile gidiliyor. Zaten yakında mülteciler den bize yer kalmayacak yüzüne bakmayacağın semtte yüzüne bakmayacağın bodrum 600 tl ile 1000tl arası olmuş.

İş imkanı olsa bende küçücük bir kasaba istiyorum bahçesi olsun küçük bir ev. Bir ağaç olsun Salıncak kurayım. Bir kış bahçesi yapayım. Mangalımi yapayım çayımı iceyim. Sabah kalkınca kapımin önünü süpüreyim ve dışarı çıkınca herkesi tanıyım bileyim selamlaşayım.

Balkon sefası denen şey sıfır. Herkesin Balkonu var ama ya küçücük yada üst kattan halı silkeleyen olur. Gürültü desen bir milyon bazen camı kapıyı yazın bile kapatmak zorunda kalırsın. Zaten toz denen şey yüzünden elinde aksama kadar toz bezi ile gezen yeri.

Her akşam havai fişek nedir anlamıyorum neyi kutluyor hergün deli gibi bu millet.

Trafik kazası kurbanı olmadan eve girdigin her gün için şukretmek gerek.

Sbahın körü yola çıkarsın etraf tenha sessiz öyle yürürken o balgamında boğulasıca tiplerden en az birine rastgelirsin ya tam hağğğ tu yaparken yada yerdeki artığına.

Gel canım gel istanbula gel ki mutlu olasın. Nasıl mı geriye öyle bir Döneceksin ki oh be dünya varmış diye devam edeceksin yaşamına

Son düzenleme:
Tamamda haklisinizda kac milyon kisi niye oraya akin ediyor madem bu kadar zor memleket insanlarin gayreti nedir iste onu anlamis degilim cidden sasiriyorum walla hayatimda boyle kalabalik bir sehir gormedim yok boyle birsey

Yok arkadasim istanbul benim zararima gibi geldi sonra kocamida kaybetmiyim
Ya zaten istanbulda olupta buranın tadını çıkarmak için ziyagillerden olmak lazım. Ne para dayanır ne can. Helikopterle geziceksin
En son köprüden leyfi gezmek amaçlı ne zaman geçtim hatırlayamıyorum

Tamamda haklisinizda kac milyon kisi niye oraya akin ediyor madem bu kadar zor memleket insanlarin gayreti nedir iste onu anlamis degilim cidden sasiriyorum walla hayatimda boyle kalabalik bir sehir gormedim yok boyle birsey
Hepimizin aklından zoru var bence
Ah keşke balıkesir çanakkale falan orda bi kasabada olsam. Herkesin birbirini tanıdığı, bahçesinde kısırlar yapılan kekler yenilen domatesimi salatalığımı kendimn yetiştirdiği
Kararlıyım bigün çekip gidicem buralardan..

Git walla iyi yaparsin:)

Kizlar kizmayin ama gercekten insani etkiliyor istanbul bak unlunun biri kizinin adini istanbul koymustu galiba artik millete para va r huzur var bence iki kesim yasiyor istanbulda bir zengin kesim bir anadolu kesmi arada cok ucurum var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…