• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'a atandım ama çok kararsızım

Bu atamada gitmezseniz tekrar atamaya basvurma hakkınız var mı? 4 yıl zorunlu hizmet mi? Erkek arkadaşınızla evlenme planiniz var mi?
Eger atamalariniz zor oluyorsa, hazir atanmisken gidilebilir. Erkek arkadasinizla kalir veya evlenip maaslari birlestirebilirsiniz.
Ama atamaniz kolay olursa bence bir sonraki atamayi bekleyin. 12bin cok az gecinmek icin.

İst da ev kiralari en kotu 8 bin ee geriye 4 bin kalıyor.Ve İst deprem bölgesi gitmeniz hiç mantıklı değil bana kalırsa.

Bu atamada gitmezseniz tekrar atamaya basvurma hakkınız var mı? 4 yıl zorunlu hizmet mi? Erkek arkadaşınızla evlenme planiniz var mi?
Eger atamalariniz zor oluyorsa, hazir atanmisken gidilebilir. Erkek arkadasinizla kalir veya evlenip maaslari birlestirebilirsiniz.
Ama atamaniz kolay olursa bence bir sonraki atamayi bekleyin. 12bin cok az gecinmek icin.
Kendi bölümümden atanamadim ataması çok zor. Açıktan okuduğum bölümden atandım. Kendi bölümüm olsaydı maaşım en az 16 bin olurdu. Ama atanmayi 2 3 puanla kaçırdim iki sefer. Artık kpss ile uğraşmak istemiyorum

Atandım ama atandigim yer İstanbul ve maaş 12 bin. şu an zaten Ankara 'da özel sektörde 12 bin alıyorum ve evime 10 dk. Kira derdi yok param cebime kalıyor. Haftada iki gün izin ve rahat. Sadece hiç mutlu değilim severek yapmıyorum işi. Ne yapacağım bilmiyorum ailemi bırakıp İstanbul'a nasıl gitcem orada nasıl geçinicem bilmiyorum aslında bir yanım da maaş düşünme diyor Üniden sonra 6 yıldır ailemin yanındayım ve aşırı asosyal biri oldum. Gidip 4 yıl idare edip tekrar Ankara 'ya gelme şansım da var erkek arkadaşım da orada şu an. Onun da ailesi Ankara'da ama İstanbul'a alıştı gel 4 yıl sonra gideriz diyor. Ne yapacağım bilmiyorum lütfen yardımcı olun
Öncelikle tebrik ederim, devlette yeni atananlarda artık var bu sorun maalesef. Bundan 10 yok önce yoktu ama 😬 öğretmen bir arkadaşım var o da benzer durumda 5,5a 1+1 apart daire tuttu ama atandığı yere baya uzak daire. Metrobüsle fln ulaşım sağlıyor. Diğer bir tanıdığım da 2 ev arkadaşıyla birlikte ev tuttu tek başına kirayı karşılayamacağı için. Yerinizde olsam gelirdim İstanbul’a

Atanmışsınız artık memur olmak istiyorsanız gelmek zorundasınız. Gelince sağlam bir bina araştırın 1+0 bir ev bulun yapacak birşey yok

ben olsam gitmem ya iyi bi yerde oturmak istiyorsanız 10binden aşağı kira yok bin tl aidatlar olmuş üstelik deprem bekleniyor eski püskü binada oturmak istemezsiniz tabi eş durumundan sevgiliniz gelebilecekse. Ama gelemeyecekse mecburen giderdim

Devlete geçiş yapmak en mantıklısı. Tabi bir de yaptığınız işi sevmeniz. Sözleşmeden kadroya geçtiğiniz anda istediğiniz yere geçiş yaparsınız. Yaşadığım şehirde iyi bir özel kurumdayım ancak gelecek hafta açılacak atamalara başvuracağım, deprem bölgelerine atama yapılacak.

maaş 12 değildir bence. lise mezunu musunuz. gidin başlayın yapamazsanız dönersiniz. ek katkılarla falan maaşınız daha fazladır. temmuzda zam olacak ocakta tekrar zam olacak.

bu arada atanıp bir yıl sonra istifa da edebilirsiniz. tekrar dönüş hakkınız olur. kpss ile tekrar uğraşmak istemediğiniz için söylüyorum.

Ailem gitmemi çok istiyor.
kesinlikle gidin. ben de ilk atandığımda çocuğumu bırakıp ankaraya gittim. hatta hamileydim. aldığım maaş yurda ve git gel yola gitti. doğum izninden sonra da ücretsiz izin kullandım. hatta işe yakın oturmak için evimi taşıdım istanbulda. bir sürü kira veriyorum. eski işimde de maaşım fena değildi ve ev kendimindi. bazen derdim kira farkıyla aynıya geliyor diye. kesinlikle aynı değil. ben çok mutluyum. kovulma korkusu yok. pandemi de maaşları tam aldık. nöbet usulü gittik. ben mesela kiraların sürekli arttığı bir ilçede oturuyorum. ev değiştirdiğim zaman çok içerde kaldım. baya bir ay kirayı denkleştirmekte zorlandım. ama bir sonraki zamla hemen toparlandım. görevde yükselme sınavı falan oldu daha iyi hale geldim.
özelle bir olmaz kesinlikle. çok kurumsal bir firma değilse ve yükselme şansınız yoksa şu an çalıştığınız yerde kesinlikle gidin deneyin memurluğu. en kötü bir yıl sonra istifa eder ankaraya dönersiniz.

12 bine İstanbulda geçinmek çok zor. En berbat evin bile kirası 6-8 bin şuan. Bir de yol masrafı var. Muhtemelen işinize iki vasıta ile gideceksiniz. Bunları iyice tartıp kendinizi hazırladıktan sonra gitmenizi tavsiye ederim.

Tercih yaparken "Atanayım yeter ki." diyor insan ama işler ciddileşince böyle kararsızlıklar başlıyor. O sebeple hocalar bas bas bağırıyorlar "Gitmeyeceğiniz yeri yazmayın." diye. Hem kendinize yazık hem de kadro yakmış oluyorsunuz.
Bir de şunu eklemek istiyorum. Sanırım düz memur olarak başlayacaksınız. Bu durumda mesleğe başlarsanız, daha sonra aynı puanınızla kendi bölümünüzden olan alımlara başvurabilirsiniz. Mesela mimarsanız, sözleşmeli düz memur olarak daha sonraki ilanlara başvurup hak kazanmanız durumunda mimarlığa geçiş yapmanızda bir engel yok.
Başvurduğunuz alımda yedek sistem var mı? Eğer yedek yoksa direkt kadro yakmaktansa bence gidin başlayın, kendi branşınızdan atamaları takip edin bir yandan. Belki İstanbul'da ya da Ankara'da güzel bir kadro açılır, maaşınız da artmış olur. Yedek sistemi varsa ve hiç gitmek istemiyorsanız en azından gitmek isteyen biri (belki halihazırda İstanbul'da oturan biri vs.) gitsin kadro da yanmamış olsun.
Ben sizi ve psikolojinizi anlıyorum ama işin sonunda kadro yakmak da var ve ciddi bir mesele bence. Çoğu insan umursamıyor ama durum bu.

Bence başlamanızda fayda var.Coluk çocuk derdi yoksa uygun bir yer bulursanız ev arkadaşı vs. de olabilir.Arkadasim öğretmen 2000 TL'ye İst da oturuyor.Bekar da...İlerde sıkıntı çekerseniz,bulunduğunuz konumu kendinize yakistiramazsaniz,yani eğitim vs açısından o zaman önünüze bakarsınız.Kazanmisken gidin bence

Back
X