• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'a atandım ama çok kararsızım

İstanbulda hangi semte atandınız? Söyledikleri gibi 10 bin değil her yerde kiralar.mesela metrobüs hattına yakınsa işiniz esenyurt un beylikdüzüntatafında residansları var esyalı beş bine falan bulursunuz.gelin bence

Ankara'daki işimde kalırsam sevgilim eş durumundan gelebilir
mümkünse öyle yapın..istanbul deprem bölgesi ayrıca çok yorucu bi şehir..benim eşim de eş durumundan istanbuldan ankaraya gelmişti..ilk alışamam sanı ama şimdi iyi ki gelmişim diyor..ankarada yaşam çok daha rahat...

Atandım ama atandigim yer İstanbul ve maaş 12 bin. şu an zaten Ankara 'da özel sektörde 12 bin alıyorum ve evime 10 dk. Kira derdi yok param cebime kalıyor. Haftada iki gün izin ve rahat. Sadece hiç mutlu değilim severek yapmıyorum işi. Ne yapacağım bilmiyorum ailemi bırakıp İstanbul'a nasıl gitcem orada nasıl geçinicem bilmiyorum aslında bir yanım da maaş düşünme diyor Üniden sonra 6 yıldır ailemin yanındayım ve aşırı asosyal biri oldum. Gidip 4 yıl idare edip tekrar Ankara 'ya gelme şansım da var erkek arkadaşım da orada şu an. Onun da ailesi Ankara'da ama İstanbul'a alıştı gel 4 yıl sonra gideriz diyor. Ne yapacağım bilmiyorum lütfen yardımcı olun
Kesinlikle gidin. Memuriyet onur boyu garanti. 5-10 sene sonrasinin muallakligini kaybediyorsunhz. Zaman ne getirir belli olmaz. Ileride tayin olur. Belki o sehirleri daha cok seversiniz. Bir de bence aileye yapisik yasamak guzel degil. Insan bireyselligini bilmeli. Tek basina durmayi ogrenmeli. Benim tavsiyem boyle. Hayirlisi olsun hakkinizda.

Atandım ama atandigim yer İstanbul ve maaş 12 bin. şu an zaten Ankara 'da özel sektörde 12 bin alıyorum ve evime 10 dk. Kira derdi yok param cebime kalıyor. Haftada iki gün izin ve rahat. Sadece hiç mutlu değilim severek yapmıyorum işi. Ne yapacağım bilmiyorum ailemi bırakıp İstanbul'a nasıl gitcem orada nasıl geçinicem bilmiyorum aslında bir yanım da maaş düşünme diyor Üniden sonra 6 yıldır ailemin yanındayım ve aşırı asosyal biri oldum. Gidip 4 yıl idare edip tekrar Ankara 'ya gelme şansım da var erkek arkadaşım da orada şu an. Onun da ailesi Ankara'da ama İstanbul'a alıştı gel 4 yıl sonra gideriz diyor. Ne yapacağım bilmiyorum lütfen yardımcı olun
Herşeyi geçtim İstanbul kaos, ben olsam hazır Ankaraya alışmışım, istanbula gelmem

emin misiniz siz ozeldesiniz bence imkansız gelmesi.
nedne yahu binlerce kurumda özelde de çalışa yanına gelebilir
siz doktorlara göre değerlendiriyorsunuz
doktorda diğer eş daha uzman bir doktor (ya da sayılı başka üst düzey memuriyetler) olmadıkça, eş doktor olan eşe tabi, o yüzden gidemiyorlar. normal memurlar öyle değil.

Kendi bölümümden atanamadim ataması çok zor. Açıktan okuduğum bölümden atandım. Kendi bölümüm olsaydı maaşım en az 16 bin olurdu. Ama atanmayi 2 3 puanla kaçırdim iki sefer. Artık kpss ile uğraşmak istemiyorum
İleride kurum içi geçiş yapabilirsiniz kendi alaninizdan. Yerinizde olsam özelde ne olacagimin garantisi olmadan çalışacağıma 4 yıl dişimi sıkardim

mümkünse öyle yapın..istanbul deprem bölgesi ayrıca çok yorucu bi şehir..benim eşim de eş durumundan istanbuldan ankaraya gelmişti..ilk alışamam sanı ama şimdi iyi ki gelmişim diyor..ankarada yaşam çok daha rahat...
Ankara'da yaşam rahat ama Ankaraya atanmak ilk atamada çok zor

İstanbul zaten memura sürgün/şark gibi bir şey oldu o yüzden İstanbul açılıyor hep

Ankara hem daha uygun
hem de memur şehri, çoğu bakanlığın kadrosu burada olduğu için eşleri de eş durumuyla geldiği için çoğu yer dolmuş taşmış durumda, ilk atamada Ankaraya gelebilecek puanı olsa zaten alanından atanırdı....

Kendi bölümümden atanamadim ataması çok zor. Açıktan okuduğum bölümden atandım. Kendi bölümüm olsaydı maaşım en az 16 bin olurdu. Ama atanmayi 2 3 puanla kaçırdim iki sefer. Artık kpss ile uğraşmak istemiyorum
bence gidin. öğrenci yurdu apart tarzı uygun bir yerde kalırsınız. sonrasında tayin istersiniz. ayrıca kurumda kendi bölümünüzden alım varsa 2 yılda filan ünvan değişikliği sınavları var onlara girip ünvanınızı alırsınız.

nedne yahu binlerce kurumda özelde de çalışa yanına gelebilir
siz doktorlara göre değerlendiriyorsunuz
doktorda diğer eş daha uzman bir doktor (ya da sayılı başka üst düzey memuriyetler) olmadıkça, eş doktor olan eşe tabi, o yüzden gidemiyorlar. normal memurlar öyle değil.
evet ben onu biliyorum

Aile kuzusu,bağımlı bi kadınsınız yani, ee kalın dizlerinin dibinde. Bağımsızlığınızı ilan etmeden de evlenmeyin kimsenin başını yakmayın.
Anne baba kaybedilince keşkelerle kalınca anlarsınız bu cümlenizin anlamsiZLigini
Ben de sizin gibiydim, ama babam beni hep özler, arkmdan ağlarmış. Hadi al zamanı geriye. Babam gitti . Ama içimde vicdan azabı kaldi

Gitmezseniz sizden sonra atama bekleyen ve puanı yetmeyen kim varsa hakkına girmiş olacaksınız.Silah zoru ile mi tercih yaptırdılar?
Gayet bilincindesiniz herşeyin.Ev kiraları da şu an bu duruma gelmedi.Yapmayın Allah aşkına ya
Bazı memurlar gerçekten çok garip bu konularda. Geçen sene tayin alıp “kiralar çok fazla, tayine iptal hakkı gelsin” diye ağlayanlar doluydu. 1 haftada mı arttı bu kiralar? Tayin almadan önce araştırmıyorlar bakmıyorlar. Ben atanırken her şeye baktım. Yerel seçim sonuçlarından ilçede bulunan market, giyim kozmetik mağazalarına kadar.

Arkadaşım da “okulların isimlerine baktım, Ayrancı ilkokulu, ayranı severim diye yazdım” dedi ben şok. Yazacağım okulların etrafında bulunan kiralık dairelere bile baktım, haritadan 15-20 dk yürüme mesafesinde ev var mı diye araştırdım.

Tercih yaparken nasıl yaptınız konu sahibi, tercih dışı atanmayı kabul ettiniz de öyle mi geldi İstanbul?

Halen ailenle birlikte oturdugunuz ev size aitse kiraya verin hep birlikte taşının istanbula.Buranın kirasına eklerseniz bir miktar.Dişinizi sıkın ve memuriyet hakkınızı yakmayın derim.

Ev tutmaniz gerekecektir ki Istanbul'da suan yasanabilir evlerin kirasi yaklasik olarak size verilecek olan maas kadar. Bu konuyu cok iyi arastirmalisiniz gelmek gibi bir niyetiniz varsa. Hangi semtte kalmaniz gerekecek,isinize yakin mi,ortalama kiralar nasil ya da ev arkadasina mi ihtiyaciniz olur gibi.Aileniz bakima muhtac degilse bemce onu dert etmeyin tabi size ihtiyaclari varsa orasi ayri.

Ben olsam İstanbul gibi bir yerde 12binle ölürüm.
Siz geçinebileceğinizi düşünüyorsanız gidin elbette. Özel sektörde maaşlar daha güzel,beğenmediğinizde iş değiştirme imkanınız da var. Hep 12 bin maaşla kalmazsınız yani,yükselme durumunuz da olur. Ama işi sevmiyorum diyorsunuz,o zaman da kuş kadar parayla geçinmeye çalışmanız gerekecek. Hayatın hiçbir yönü mükemmel olmuyor,bir tercih yapıyor ve sonuçlarını yaşayarak görüyoruz çoğu zaman

İstanbul’dan bildiriyorum kalacak yerinizi belirlemeden gelmeyin . Hatta size tavsiyem yurtta kalın gelirseniz de . Özellikle Anadolu yakasında deprem dayanıklı binalar daha fazla, zemini de karşıya göre daha sağlam .

Özel sektör de yarın çıkarırlar belli olmaz çalışma saatleri ağırdır,atanmak güzeldir merak etmeyin biraz sıkıntı çekersiniz ama sonra başka yere tayin olup gidersiniz

Back
X