İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

Bu kadar çalışan insanlar nasıl geçimlerini sağlıyorlar? Yanlış anlamayın meral ettiğim için soruyorum. Yani bir devlet memuru 5-6 bin alıyordur en fazla. Düşünüyorum bu benim için bir fırsat mı diye ama şimdi umutsuzluğa kapıldım.
5-6 nerede yahu . daha yeni 4 oldu 7 yıldan beri.

Merhabalar.
Kira fiyatlarına bakarken bina yaşını da göz önünde bulundurun. 2001 sonrası yapılan binaları tercih etmeyin. Malum depremin eli kulağında.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bence tamamiyle hayat beklentisiyle ilgili, ben 5500 alıyorum maaş hep aklımda olası bir durumda boşanırsam senaryosu kuruyorum 3500 ev kredi ödemesinden 2000 kalır onunla da faturalar ödenince çok birşey kalmasa bile makarna yer geçinirm kafasındayım. Sizin beklentinizin yönü belirlemeli bence bunu

ev arkadaşı ile kalacaksanız olur, sonuçta sadece para değil mesele, yeni bir hayat kuracaksınız.
ancak bir arkadaş evden çalışınca gideriniz azalır yazmış, ona katılmıyorum. elektrik faturam 2-3 katı geliyor, sırf onun için internet bağlattım, rahat 500 TL fazla giderim oluyor. yemek ücretimi masraf olarak yazdığım için eskisi kadar yüksek tutamıyorum.
yani evden çalışma bizi bayağı zorluyor diyebilirim. :( yemek ücretini alamayan tanıdıklarım da var.
umarım her şey gönlünüzce olur hanımefendi. mutlu olmazsanız dönersiniz, dedikodulara kulak tıkayabilirseniz tabii.

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
İlk etapta ev tutmak yerine işine yakın apartta/yurtta kalabilirsin, bu şekilde ev kirası-faturalar-hatta kimi yurtlarda yemek de dahil oluyor hepsini uyguna halletmiş olursun. Biraz birikim yaparsın, uygun ev araştırırsın ve işinin gidişatına bakıp zaman sonrasında eve çıkarsın böylelikle maddi açıdan seni zorlamaz.
Hayırlı olsun şimdiden.

İşyeriniz İstanbul'un hangi ilçesinde ve siz nereden ev bakabilirsiniz? Bu soruların cevapları ' İstanbul'da yaşanır mı' sorusu için mutlaka bilmemiz gerekenler. 20 milyon insan yaşıyor. Siz de bir şekilde yaşarsınız

Tek başına inanılmaz zor daha kış geliyor doğalgaz faturasını düşünmek bile korkunç

Bence denemelisiniz. Rakam biraz düşük. Ama bir yerden başlamak gerekir diye düşünüyorum. Bir de fayda maliyet analizi yaparak değerlendirmenizi öneririm. Ne kaybedeceksiniz? Olmazsa bırakırsınız ve eski düzeninize geri dönersiniz.

Ben burada böyle konular acıldıkca şaşırıyorum. Gercekten kadınlar kulubunde herkesın maddi durumu bu kadar mı iyi :/ istanbulda onlarca aile asgari ücretle yasıyor. Gayet rahat gecınırsınız Allah ın ıznıyle. Tabi yasamaktan anlayışınız hergun dısarıda yemek, eve temızlıkcı tutmak, bır gıydıgını bır daha giymemek degılse :/ Biz kira ödeyerek 1 cocukla istanbulda yasıyoruz. Bana sorarsanız tabi herkes fazlası olsun ister fakat hamd olsun yasıyoruz. Fakat yerinize olsam depremi ve kalabalığı dusunurdum sadece.

herkes yalısından yazıyor galiba diye ben de bir yorum ekleyeyim

4000 TL ile tek başınıza yaşarsınız

yani 2000 kira olsa 500 fatura hadi 500 de yol olsun 1000 TL ile de ye iç

ben cidden anlayamıyorum bazen

evet param varsa harcarım da yoksa harcamam

maddi durumum iyi şehrin en lüks kuaförüne girer bir kesime 500 TL veririm param yoksa kestirmem saçımı

ne bileyim ombre yaptırıyorlar 1500 TL ye gider market boyası ile boyarım 15 TL

evet çok müthiş sosyal yaşantın, gezmen yemen içmen olmaz da konu bir yerden başlamak ise neden olmasın

iş önemli semti önemli vs de milyonlar asgari ücretle yaşıyor

hatta bu milyonların bir kısmı da üniversite mezunu, beyaz yakalı diyeceğimiz insanlar, piyasada ilk yıllar ücret çok düşük zaten

3 kişilik 3+1 çocuklu evime daha toplam 500 TL fatura geldiği olmadı örneğin doğalgaz bu sene çok gelir evdeyiz ama konu sahibi çalışacak

telefonumda 12 gb internet var 50 kusür TL

geçinirsin ama geçinmeden önce para biriktirebilir miyim moduna girersen çok gerilirsin

görümcem uzun yıllar İStanbuld a garip yerlerde kalarak yaşadı

neymiş para biriktirecekmiş

ha para da birikmedi düzeni de oturmadı

zira paylaşımlı evde kaldı, orada kaldı burada kaldı

ama bu onun istikrarsızlığı zira burada da gül gibi evini "fatura ödemek zor geldiği" için bırakıp yurda yerleşti

evet miktarı değil "çalışıyormuş, nasıl gidip fatura ödeyecekmiş" gerekçesi sanki bizlerin evi ve faturaları yok

özetle iş sizde biter ben geçinilir diyorum

işyerinizde öğle yemeği vs de olur muhtemelen

sabah yiyeceğiniz çeyrek ekmek ile peynir zeytin, akşam da bir öğün

her gün et yeseniz aldığınız bir kg et bir hafta gider ki tek yaşayan birisi bununla her gün uğraşmaz bile

kötü bi rakam değil ama iyi de denemez..
geçinilir geçinmesine ama kenara köşeye para atma olayı olmaz
iş yerinin servisi olacak mı ? servis olmayacaksa yol ücreti karşılanıyor mu ? öğle yemeği veriliyor mu ? bunları mutlaka netleştirin sürpriz yaşamayın.

Bu kadar çalışan insanlar nasıl geçimlerini sağlıyorlar? Yanlış anlamayın meral ettiğim için soruyorum. Yani bir devlet memuru 5-6 bin alıyordur en fazla. Düşünüyorum bu benim için bir fırsat mı diye ama şimdi umutsuzluğa kapıldım.
Geçimi sağlayamıyoruz, hep eksideyiz mesela.

Yorumların aksine yaşabilir diye düşünüyorum çok yakın bir arkadaşım size yakın maaş ile yaşıyor. Seçeceğiniz ev tabikide 1+1 zemin kat ve iyi olmayan bir muhit, sosyal hayatınız yok, alışveriş yaparken 5 tl farka bile dikkat ediceksiniz :)
Yani yaşanmaz demiyorum ama buna yaşamak denir mi diyorum :) Kesinlikle ev arkadaşı bakın

Ümraniye'de 1500'e 2+1 en üst katta oturuyoruz 1+1 ise 1300dü sanırım bence tek kişi 4 bin yeter. Oturacağiniz semt önemli avrupa yakasinda ise özellikle kiralar daha pahalı olabiliyor. Anadolu yakasinda da 2-2,5 bine kiralar var

Pardon 5 -6 bin derken🤣
Hiç memur tanıdığınız yok herhalde
13 yıllık memurum 4400 alırım şimdi de vergi dilimine girdim 4200lere dustu.
Öğretmenlerde bu maaşın üzerine branşa gore 1000-2000 arası ek ders alirlar. Şu an pandemi nedeniyle çoğu ekders bile alamıyor resim müzik beden öğretmenleri mesela

Benim bir kuzenim İstanbul’da var evli bir çocuk var okula giden eşi çalışmıyor. Asgari+primle çalışıyor. Geçirebiliyorlar. Hayret ediyorum. Nasıl oluyor diye.

bende İstanbul’da yaşıyorum biz iki kişiyiz çocuk yok. İnanın aşırıya kaçan lüks sayılabilecek bir harcamamız yok. O maaşın çok üstünde aylık giderimiz var. Sadece yaşayıp yemeği kastediyorum inanın.

Back
X