- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
(Konuyu bu yoruma kadar okudum öncelikle)
Astro hayat pahalı tamam da her konuyu kendi içinde değerlendirmek gerekiyor. Burada konu sahibinin önceliği forumdaki meşhur et-tavuk-balıklı sinemalı tiyatrolu tatilli geçim değil kişisel bağımsızlığını kazanmak, kendimi onun yerine koyuyorum 40 yaşımdayım boşanmışım ailemle yaşıyorum. 4 bine istanbulu denerdim, kenara kötü günler için (sağlık-tamir vs) üç beş bişey koyana kadar ihtiyaçlarımdan da feragat ederdim (yeni bir şehre giderken de biraz birikimle gitmek gerek tabi). Bir süre sağlıksız da beslenirdim sosyalleşmezdim de, bir süre kötü beslendim diye ölmezdim. 4binle istanbulda kira ödeyip bir süre dişimi sıkarak kötü gün birikimi de yapardım, yapamazsın diyecekler olacaktır kendimi biliyorum her şeyden feragat eder yine yapardım. Ki n.ş.a da (küfürlü tabirim için özür kızlar) sefa pez...gi dedikleri türdenim ama mecbur kalırsam çoğu ihtiyacımdan vazgeçerdim. Çünkü benim için özgürlük, kendi hayatımı çizebilmek her şeyden değerli, bu uğurda bir süre zorluklara geçim sıkıntısına katlanırdım. Şartları daha iyi başka işler arardım bi yandan. En kötü beceremem dönerdim. Tabi bu benim tercihim olurdu, bilmiyorum konu sahibi neyi tercih eder. Mesleğini bilmiyorum ama daha küçük şehirlerde de iş aranabilir elbet.
ben aslında konu sahibi özelinde yazmamıştım :) geçmiş konularını bilmiyordum ben, sıkıntılı bir süreçteymiş. ve evet bence de özgürlüğü kazanmak için başka şeylerden fedakarlık edilebilir.
arkadaş türk-iş verisini paylaşınca genel anlamda yaşadığımız içler acısı ekonomik zorluğu anlatmak istedim. yani birileri çıkıp yoksulluk sınırı bu diyor, gıda vs için komik rakamlar ayırıyor. ve bizler ne yazık ki yoksulluk sınırı altındaki maaşlara çalışıp bir de sıfırdan düzen kurmak zorunda kalıyoruz.
onca yıllık eğitimlerin, tecrübelerin karşılığı ne yazık ki küçük bir kesimi buluyor. bu da ülkenin sistemsizliğinden kaynaklanıyor.
benim üzüldüğüm, o kadar kanıksamışız ki bu düzeni, hakkımızın çok aşağısında kalan ücretlere, vs boyun eğip öylesine yaşamak zorunda kalıyoruz sanki. sanki bile fazla, öyle. dediğim gibi tepkim bu düzene, bu çarka, buna mecbur kalmaya..
yoksa ben de çift haneli rakamlar almıyor, yalıda yaşamıyorum. ha şansım şu, 2 emekli maaşı giren evde ailemle yaşıyorum. faturaları yeri gelir ben yeri gelir onlar öder. ev kira değil. arabamız da var. bu koşulda benim aldığım 4-5 benim geçinmeme yeter. ama sıfırdan şehir değiştirip hayat kursam zorlanırım elbette. yani bak ben konu sahibine teklif edilenden daha fazla alıyorum ve şartlarıma rağmen zorlanırsın diyebiliyorum. bu da içinde bulunduğumuz bu trajik sistemin farkında olduğum ve üzüldüğüm için.
konu sahibini de koşullarını öğrendiğimden destekliyorum.