İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

(Konuyu bu yoruma kadar okudum öncelikle)
Astro hayat pahalı tamam da her konuyu kendi içinde değerlendirmek gerekiyor. Burada konu sahibinin önceliği forumdaki meşhur et-tavuk-balıklı sinemalı tiyatrolu tatilli geçim değil kişisel bağımsızlığını kazanmak, kendimi onun yerine koyuyorum 40 yaşımdayım boşanmışım ailemle yaşıyorum. 4 bine istanbulu denerdim, kenara kötü günler için (sağlık-tamir vs) üç beş bişey koyana kadar ihtiyaçlarımdan da feragat ederdim (yeni bir şehre giderken de biraz birikimle gitmek gerek tabi). Bir süre sağlıksız da beslenirdim sosyalleşmezdim de, bir süre kötü beslendim diye ölmezdim. 4binle istanbulda kira ödeyip bir süre dişimi sıkarak kötü gün birikimi de yapardım, yapamazsın diyecekler olacaktır kendimi biliyorum her şeyden feragat eder yine yapardım. Ki n.ş.a da (küfürlü tabirim için özür kızlar) sefa pez...gi dedikleri türdenim ama mecbur kalırsam çoğu ihtiyacımdan vazgeçerdim. Çünkü benim için özgürlük, kendi hayatımı çizebilmek her şeyden değerli, bu uğurda bir süre zorluklara geçim sıkıntısına katlanırdım. Şartları daha iyi başka işler arardım bi yandan. En kötü beceremem dönerdim. Tabi bu benim tercihim olurdu, bilmiyorum konu sahibi neyi tercih eder. Mesleğini bilmiyorum ama daha küçük şehirlerde de iş aranabilir elbet.

ben aslında konu sahibi özelinde yazmamıştım :) geçmiş konularını bilmiyordum ben, sıkıntılı bir süreçteymiş. ve evet bence de özgürlüğü kazanmak için başka şeylerden fedakarlık edilebilir.

arkadaş türk-iş verisini paylaşınca genel anlamda yaşadığımız içler acısı ekonomik zorluğu anlatmak istedim. yani birileri çıkıp yoksulluk sınırı bu diyor, gıda vs için komik rakamlar ayırıyor. ve bizler ne yazık ki yoksulluk sınırı altındaki maaşlara çalışıp bir de sıfırdan düzen kurmak zorunda kalıyoruz.

onca yıllık eğitimlerin, tecrübelerin karşılığı ne yazık ki küçük bir kesimi buluyor. bu da ülkenin sistemsizliğinden kaynaklanıyor.

benim üzüldüğüm, o kadar kanıksamışız ki bu düzeni, hakkımızın çok aşağısında kalan ücretlere, vs boyun eğip öylesine yaşamak zorunda kalıyoruz sanki. sanki bile fazla, öyle. dediğim gibi tepkim bu düzene, bu çarka, buna mecbur kalmaya..

yoksa ben de çift haneli rakamlar almıyor, yalıda yaşamıyorum. ha şansım şu, 2 emekli maaşı giren evde ailemle yaşıyorum. faturaları yeri gelir ben yeri gelir onlar öder. ev kira değil. arabamız da var. bu koşulda benim aldığım 4-5 benim geçinmeme yeter. ama sıfırdan şehir değiştirip hayat kursam zorlanırım elbette. yani bak ben konu sahibine teklif edilenden daha fazla alıyorum ve şartlarıma rağmen zorlanırsın diyebiliyorum. bu da içinde bulunduğumuz bu trajik sistemin farkında olduğum ve üzüldüğüm için.

konu sahibini de koşullarını öğrendiğimden destekliyorum.

benim sitelere ön yargım daha ziyade kim kime dum duma olayının olmasından. istanbulda pek çok sitenin bu konuda maşallahı var. kastettiğim tabi ki koca bir kasaba büyüklüğündeki sitede herkesi tanımak değil bu arada.
elbette içinde her türlü insan da olur.
mahalle ortamı bana yakın geliyor.
+1
Geçen işyerinde bu konuyu konuştuk, müstakil apartmanda oturuyorum senin siteye geçmen daha iyi olur en azından bi problem olsa güvenliğe söylersin dediler (şu ara +1000 tl fazladan kira verilir mi muhasebesindeyim). Sitenin de iyi tarafları çok tabi ama bizim apartman tam teşekküllü domestik ablalardan oluşuyor :)) geçen kombim bozuldu mutfağı su bastı üst kat abla elinde bezi koştu geldi birlikte temizledik. Ertesi günler diğer abla eşini oğlunu kaptı geldi petekleri temizlediler, abla elinde domestos her yeri siliyor abla bırak dedimse de yaptı. Küçük binalarda komşuluk daha iyi olabiliyor denk gelmek de lazım tabi.

+1
Geçen işyerinde bu konuyu konuştuk, müstakil apartmanda oturuyorum senin siteye geçmen daha iyi olur en azından bi problem olsa güvenliğe söylersin dediler (şu ara +1000 tl fazladan kira verilir mi muhasebesindeyim). Sitenin de iyi tarafları çok tabi ama bizim apartman tam teşekküllü domestik ablalardan oluşuyor :)) geçen kombim bozuldu mutfağı su bastı üst kat abla elinde bezi koştu geldi birlikte temizledik. Ertesi günler diğer abla eşini oğlunu kaptı geldi petekleri temizlediler, abla elinde domestos her yeri siliyor abla bırak dedimse de yaptı. Küçük binalarda komşuluk daha iyi olabiliyor denk gelmek de lazım tabi.

vallahi erkek arkadaşım meşhur bir site zincirindeydi. sağ, sol komşuları daha doğrusu katın %90ı araptı.
kapıları açık kavga gürültüsü dinmeyen mi dersin, her yeri saran enteresan! yemek ve yağ kokuları mı dersin, asansöre sinen ter kokuları mı dersin.. sayarım.
bu extrem bir örnek olabilir ama benzer vakaları başka sitelerde de duyduk. mahalle olunca komşuluk kültürü genelde olduğundan herkes herkese kiraya vermiyor pek. az çok o ortama uyum sağlayabilecek tipler seçiliyor.

vallahi erkek arkadaşım meşhur bir site zincirindeydi. sağ, sol komşuları daha doğrusu katın %90ı araptı.
kapıları açık kavga gürültüsü dinmeyen mi dersin, her yeri saran enteresan! yemek ve yağ kokuları mı dersin, asansöre sinen ter kokuları mı dersin.. sayarım.
bu extrem bir örnek olabilir ama benzer vakaları başka sitelerde de duyduk. mahalle olunca komşuluk kültürü genelde olduğundan herkes herkese kiraya vermiyor pek. az çok o ortama uyum sağlayabilecek tipler seçiliyor.
Hangi semt? Benim için suriyeli/mülteci nüfusu da bir kriterdir mesela. Bugüne kadar yaşadığım yerleri buna dikkat ederek seçtim. Zaten bu insanların yoğun olduğu yerler yerli halk profili açısından da pek iç açıcı değildir.

Hangi semt? Benim için suriyeli/mülteci nüfusu da bir kriterdir mesela. Bugüne kadar yaşadığım yerleri buna dikkat ederek seçtim. Zaten bu insanların yoğun olduğu yerler yerli halk profili açısından da pek iç açıcı değildir.

suriyeli durumu semtten semte çok farketmiyor bence. taban kültürleri aynı sadece parası daha çok olan bir tık daha iyi bir semtte yaşıyor.
mall of ist. da doluydu, oradaki ağaoğlu da..

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
İstanbul'da yaşıyorum ve bence evet geçirebilirsiniz. Kiralar 2000liaradan falan başlamıyor. Daha uyuguna oturabileceğiniz bir sürü semt var. Bence en mantıklısı paylaşımlı bir evde yaşayın. Aylık akbil doldurun tamamdır. 2000lira kalma masraflarınıza gider fatura vs dahil. Gerisini de yeme içme ve yol masraflarınıza harcarsınız. Zaten iş yeriniz öğle yemeğinizi karşılar. Benim komşum iki çocukla İstanbul da asgarî ücret ile geçiniyor valla.

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
Değmez. Belli ki 4000 lira için istanbulun merkeze uzak semtlerinden birinde yaşayıp dünya kadar trafik çekeceksiniz, eve gelince yemek yemeye bile haliniz kalmaz.

Bu kadar çalışan insanlar nasıl geçimlerini sağlıyorlar? Yanlış anlamayın meral ettiğim için soruyorum. Yani bir devlet memuru 5-6 bin alıyordur en fazla. Düşünüyorum bu benim için bir fırsat mı diye ama şimdi umutsuzluğa kapıldım.
8 yıllık, Lisans mezunu, kadrolu memurum. Maaşım 4.000 değil.
İstanbulda yaşıyorum. Evlenirken işe yakın yer bulmak zorundaydım. Çok şükür uzun uğraşlar sonucu bulduk
Kiramız 1.600dü. Aidat 100. kafadan yaklaşık 2000 gidiyor. Ancak faturanız fazla gelmez. Tek kişinin su elektrik masrafı ne kadar olabilir ki.. İşe yakın evde tutarsınız..
Umutsuzluğa kapılmayın. Kendinize güvenin 😊

İş nerede
Servis var mı
Suan işiniz var mı
Bunu kabul etmezseniz Baska alternatif var mı
Bunların cevabını yazarsanız cevap verebiliriz.

benim sitelere ön yargım daha ziyade kim kime dum duma olayının olmasından. istanbulda pek çok sitenin bu konuda maşallahı var. kastettiğim tabi ki koca bir kasaba büyüklüğündeki sitede herkesi tanımak değil bu arada.
elbette içinde her türlü insan da olur.
mahalle ortamı bana yakın geliyor.
Ben de tam tersine sadece merhaba merhaba şeklinde bir iletişim istiyorum. Bir arkadaş akraba çevrem var. Sadece mekansal yakınlıktan dolayı kimseyle paylaşımımın olmasını istemiyorum. Düzenli bir insanım. Az zamanda çok iş yapmam gerek. Mesela ben çat kapı misafir hiç sevmem. Arkadaşlarımla dostlarımla zaten görüşüyorum. Ama çok da samimi olmadığım biri ile yarım saat de olsa evimde çay kahve muhabbeti edince zamanım boşa gitmiş gibi hissediyorum. O yüzden yan kapı komşuyu dahi tanımadığımız site hayatı bana göre mükemmel ... Bir sokakta aile apartmanında yaşayacağıma (düşününce bile nefesim kesiliyor nedense) ne bileyim 600 700 tl aidat verip sitede yaşamayı tercih ederim. Ben de böyleyim işte..

Hiç yok... 400 500 olabilir... bilemiyorum. Sahibinden.com a bakın. Bizim kiracı oturuyordu biz ilk alanlardaniz 1100 tl ye vermistik. Evler çok güzel( 1100 tl ye ve istanbul şartlarına göre tabii ki ) ama aidati hiç bilmiyorum. Benim oturduğum semtte o standartta evler en az 3000-4000 tl
Dediğiniz gibi oranın kirası 400 civarı. Çok yüksek değil

suriyeli durumu semtten semte çok farketmiyor bence. taban kültürleri aynı sadece parası daha çok olan bir tık daha iyi bir semtte yaşıyor.
mall of ist. da doluydu, oradaki ağaoğlu da..
Mall of istanbulda taksiciler türk müşterileri almıyor bile orası çok berbat bir yer şu bağcılarda bi yer daha yapıldı adını hatırlayamıyorum orasıda arap dolu fakiri de iç mahallelerde dolu işi var istabulluların.

Bence geçinilebilir ya herkes olumsuz konuşmuş ama orta düzeyli bir yerde olabilir 2000kira verse 2000lira tek kişinin mutfak masrafı ne kadar olabilir dünyayı yemeyecek neticede. He tatil gezme için çok para koyamayabilirsiniz ama sıkı olursanız belki ona bile biriktirebilirsiniz ilk bir yıldan sonra.

• Beğen
Reactions: Z P
1500 giriş altı bı ev tutulabilir. 500 lirada faturalara gider. Elinizde kalır 2bin. Neden yetmesinki. Allah bereketini verir. Siz rizkiniz için çalışıyorsunuz. Bu devirde ev arkadaşı bulmakta çok zor nasıl guvenebilirsiniz ki. Faturalarınızında çok geleceğini sanmıyorum . Sabah gidip akşam gelceksiniz. Bence yeter 😍

Şuan salgin donemindeyiz hastanelerin durumu belli. Yani hepiniz yemekle fatura hesapliyorsunuz da hiç mi ekstra harcama bisey cikmayacak? 4bin maasi olan birine 2bin civari kiralar bile coook fazla degil mi maasin yarisi resmen.
Mesela ben gecen ay baya iyi bir saglik harcamasi yaptim, mecbur yani.

Hani 1.500liralik canta takmadan yasayamam, röflemi bilmem şu kadara yaptirmazsam kendime gelemem muhabbeti yapmiyorum. Herkes butcesine gore bir sekilde gecinir hadi konu sahibi de gecinir de kirayi baya dusuk tutmasi lazim bu kadar ucu ucuna hesaplarla olmaz. İlla ki ek para lazim olur.

Back
X