İstanbul'da ev almak

Benimde dikkatimi çekiyor ama hava şartlarına bağlamak istiyorum. Şehrime gelenlerin içinde artık buraliyiz diyenler var ama memleket sevdalıları vardır diyorum
Daha önce hiç bu kadar göç teşvik edilmemişti. 10 il olduğu için hava kötü olduğu içindir diye düşünmek istiyorum.
Bunun adı ırkçılık ise ırkçılık sizi çok iyi anlıyorum özellikle Hatay kültürü bozulmamali maras boşuna mi Kahraman oldu. Antep boşa mı Gazi diyorum..

İstanbul'dan göçen göçene diyorlar dogru mu ben niye görmüyorum etrafımda gideni

Benim kiracılar çok eski sevgiliyken girdiler evlendiler o evde çocukları doğdu eşleri de türk.her sene muhakkak iyileştirme zamk yapıldı ama çıkartıp daha fazla verene kiralayım yapmadım

Çok güzel yazmışsınız fikrinizi.
Ama bunu bireysel olarak çözemeyiz,ben ev sahibi olarak elimden bir şey gelmez ben bir miktar karşılığı vatandaşlık vermiyorum toprak satmıyorum,ben sadece bana ait olan malımı kiralıyorum türke de kiralarım kürde de rusa da,hangisi denk geldiyse ona.Antalyada kiralık için arayan 10 kişiden 9 rus olunca bu öngörülür.Akdeniz elden gidecek değil çoktan gitti ki. 2010 senesinden önce ve sonra neredeyse 60% yerleşik oldular çocukları doğdu okula gidiyor.
Antalyada sahil kısımlarda türk görmek çok zor,daha uzak ve rağbet görmeyen semtlere taşındılar.
Şimdi kiracılarım çıksa ve piyasa değerinde hangi ırktan olursa olsun vereceğim evimi,ben o gelirlere göre planımı yapıyorum yaşantımı ona göre şekillendiriyorum. Milliyetçilik toprak satışında yapılmalı kiralarken değil.Kimse ben borç harç o evi alırken bana indirim,kolaylaştırma yapmadı yani malıma ortak değil kimse ki 25% zam şartı koşamaz.Zaten temmuzda bitiyormuş ben de yapmamıştım zam yani beni o kısım pek etkilemedi kiracılarım uyumlu her iki taraf için orta yolu bulundu.
Ama kiracıları 25% yapıp yollayan ev sahipleri temmuzu bekliyordur zira kimse özel mülk kullanımına müdahale etmemeli kimse kimseye ortak değil

Her sabah gözümü açtığımda bir 10 dk bu Istanbul da ne isim var diye düşünüyorum. Ilkan gelse arkama bile bakmadan kaçacak haldeyim. Sadece deprem riski olan binalar değil sorun. Allah korusun olası bir deprem sonrası çok sağlam evim de olsa Istanbul yaşanmaz olacak. Tüm sistemleri çöken bir Istanbul'dan çıkamayacağız bile o zaman. Şu an hızla başka şehir için imkan yaratmaya çalışıyoruz ama heryerin firsatcisi azmanlasmis vaziyette. Aynı eve Ankara da babama bir fiyat söyleyip, bize Istanbul'dan olduğumuzu söyleyince artı 300k söyleyen ev sahipleri var. Şu anda deprem bölgesinde gelenler ve Istanbul'dan kaçanlara ayrı tarife uyguluyorlar resmen.

dün şu rönesans rezidans ile alakalı çok teknik bir video izledim. neden yıkıldığı ile alakalı, bir inşaat mühendisi gayet de herkesin anlayabileceği dilde açıklayıp video çekmiş. inşaatından fotoğraf bulmuş, enkazından çekilen resimlerle falan kendince bir yorum ortaya koymuş.

özetle, o bina aslında sağlam ve düzgün yapılmış ama 2 tane çok önemli, çok teknik hata olmuş yapım aşamasında.

birincisi, bodrum katı ile ilgili tamamen tasarım hatası var. tasarımda öyle bir saçmalık yapmışlar ki, deprem sırasında bina ile bodum kat arasında saçma bir gerilme kuvveti var, bu da binayı sarsıntı sırasında çok zayıf bir hale getirmiş.

ikincisi, inşaat işçiliği ve yetersiz denetim kaynaklı. temele bağlanması gereken kolonlar doğru düzgün bağlanmadığı için bina temelinden ayrılıp arkaya doğru düşerek yıkılmış. adamın yaptığı yoruma göre, bunu inşaat sırasında anlamamışlarsa sonradan anlamak mümkün değil ve bu da o şantiyeyi denetleyen kişilerin ihmalkarlığı veya iş bilmezliği. inşaat sırasında yeteri kadar incelenmiş olsaydı bu hata ortaya çıkmayacaktı. yani temeldeki kolonlarla binanın kolonlarının bağlantı noktasında hata var.

E Esila09 beni neden eksilediğinizi merak ettim doğrusu?gerekirse eleştirin ama anlatın lütfen

İstanbul'dan göçen göçene diyorlar dogru mu ben niye görmüyorum etrafımda gideni

İstanbul'dan ancak işi gücü bitirmiş olan gider
Şimdi ben emekli oluyorum, eşimde 10.ay da olacak, buradaki evimizin iyi bir kira getirisi de olacak o yüzden küçük bir sahil kasabası olan Beşikdüzü'nde yaşamak bize daha cazip geldi. Depremden önce vardı benzer planlarımız ama deprem konusu biraz daha hızlı karar almamızı sağladı. Öyle giden gidene bir durum olduğunu sanmıyorum, Eyt ile emekli olanlarda var bir hareketlilik, bir komşum memleketine gitti mesela ailesiyle, lise çağında çocukları var, Ordu'da da okul var dedi ve taşındı memleketine.
Zaten genel kanım 20 milyonluk şehir olmaz, asgari ücret ve bir tık üstü ile çalışıp bu şehirde tutunmaya çalışan herkes gitmeli. Göç deyince İstanbul - Anadolu arası düşünülüyor hep ama geçmişe bakılırsa mesela Trabzon'dan Zonguldağa inanılmaz bir göç olmuş maden işçiliği için. Karadeniz'den Çıkurovaya göçler olmuş tarım işçiliği için vs... Ülkenin her yerinde bir istihdam seferberliği başlaması lazım, nasıl yapılır bilemiyorum ama yapılmalı. Koca bir ülkenin ekonomisi Marmara üzerinde bu yanlış bir oluşum. İnsanları tarıma, zanaate yönlendirmek, ara meslek gruplarını desteklemek lazım ki gidebilsinler. Bu depremden çıkarılacak tek ders sağlam bina yapmak olmamalı sağlam nüfus dağılımını da düşünmeliler artık. Taşı toprağı altın İstanbul 50 yıl öncede kaldı, insanlara Anadolu'ya gidecek imkan yaratılmalı. Bunu sadece devletten değil hördümünle götüren iş adamları ve sanayicilerden de bekliyorum. Yıllarca bu ülke üzerinden zenginleşenlerin artık bu ülkeye yatırım yapması sağlanmalı. Güzel ülkem için çok hayalim var bunları görmeye ömrümüz yeter mi bilmem ama bir gün mecburen olacak. Bir de tabi tüm mülteci ve göçmenlerin kontrol altına alınması, kademeli şekilde gönderilmesi lazım

Çığrından çıkan işlerde artık bireysel tedbirleri düşünmek zorundayız, sizin gibi davranan 100 ev sahibi bir mahalle eder. Evet kimse kimsenin malının ortağı değil ama mallarımız bu ülke toprakları üzerinde ve ben malımdan kendi insanım faydalansın isterim. Sitemizde böyle bir karar aldık mesela yabancıya ev vermiyoruz, çokta güzel oldu. Devletin bu konuda yanlışları vardır ancak bazı şeyleri halk şekillendirir, barınamazlarsa burada mülk almak istemezler basit bir çözümdür bu. Sığınmacılar belli bölgelerde misafir edilmeli ve şartları düzelince gönderilmeli devlet bunun şeklini değiştiriyorsa halk sessiz kalmamalı. Medeni çözümlerle barınma ve istihdam şansı verilmezse dönmek zorunda kalırlar. Bizim bireysel mülklerimizin toplamı bir ülke ediyor bu noktada çok dikkatli olmak lazım

:)
şunlara cevap verseniz bana yeterli olacak.
tc vatandaşlığı için fiyat biçip satışa çıkaran siz misiniz veya ben miyim.
ülkeye parası olan geliyor bunların hepsine toprak satan siz misiniz ben miyim.
istanbuldan taşınıyorsunuz evinizin civar kiraları 10 bin tl ise,siz 2 bine verip gidecek misiniz?
iyi bir kiracı ise sırf ırkı türk değil diye evinizden çıkartacak mısınız ve bu size normal mı?
global çözümleri devlet oluşturmalı,vatandaşlık satışlarını durdurmalı,her önüne gelene oturma izni vermemeli.tıpış tıpış dönüş o zaman olacak ülkelerine.
ben kimim ki tüm ülkeyi düzene sokayım?

Üzerine söylenecek çok fazla söz yok
Birde alınamayan hizmetler için dökülen paralar var. Bu sitede kira ile gecinecegim calismayacagim diyen üyenin özel okula vermek zorundayım gelen öğretmen durmuyor msjini da gördüm o zamanda yazmıştım memurun barinmasindan banane devlet karşılayacak denmişti. O zaman aldığın kira ile özel okula verirsin demedim tabi:)
Şehrimde endokrin doktoru yok özel bir hastahanede iletişim birimi ile tanışıyorum sormuştum yeni geliyor valla çok zor ikna ettik lojman sağladık dedi :)
Bu gücün getirdiği bir özgüven ama gün geldiğinde paranın cozemeyecegi şeyler olduğunda anlaşılacak.

araya giriyorum kusura bakmayın, dünden beri yorumlarınızı okuyup geçiyorum ama artık dayanamayıp ben de bişeyler demek istiyorum size.
yanlış anlamayın ama damlaya damlaya göl oldu, sizin gibi düşünen çok daha fazla ev sahibi yüzünden şu an yabancılara ev verme ve kiralar meselesi aldı başını gitti. böyle sizin gibi herkes şunu yapan ben miyim bunu yapan ben miyim diye diye bu hale geldik zaten. devletin de çok suçu var ama her şeyi devletten bekleyen, her konuda suçu devlete atanlar yüzünden ne haldeyiz. bu halk biraz bişeylere tepki göstermiş olsaydı 20 senedir aynı kişiler tarafından yönetilmezdik zaten. her şeyi devlete bıraka bıraka yüz bine yakın can gitti şu son depremlerde. ve biz hala bişeyleri devlete bırakıyoruz, ülkede ne bir ayaklanma var ne de isyan, bu yüzden zaten hiçbir yönetici istifa etmiyor. kimsenin yüzü kızarmıyor. her şeyi devlete bırakan, her şeye boyun eğen halk yüzünden ilerlemek yerine sürekli geriliyoruz. yaptığınız şeyde kendinizi haklı çıkarmak için suçu devlete atmayı bi geçsek mi artık çünkü böyle yapmaya devam ettikçe yakında bir türkiye kalmayacak elimizde. bu ülke hepimizin, sizin, benim, onun; hükümetin veya devletin değil. hiçbir konuda sorumluluk almama bilinci sadece yönetenlerde değil vatandaşta da var, tıpkı sizin yorumlarınızda olduğu gibi. devlet bişeyleri beceriyor olsa devlete bırakalım eyvallah da ya bu adamlar beceremiyorlar o zaman biz halk olarak bu duruma el koymalıyız demiş olsaydık şimdiye kadar çook şey değişirdi.

sizin mantık utanmadan "70li yıllarda daha iyi malzeme vardı da biz mi kullanmadık, napalım yurt dışından kum mu alalım" diyerek çürük evler yaptığını ve yapılmasında payı olduğunu itiraf eden ali ağaoğlu 'ndan farksız. o da suçu bişeylere atmıştı ama sağlam ev yapan da yapmış mesela o dönem bile olsa, bazı evlere hiçbir şey olmamıştı. demek ki karakter ve ahlak meselesi bazı şeyler.

değişimin küçük adımlarla başladığını unutuyorsunuz.

Son düzenleme:

İşte tüm sorun herkesin böyle düşünmesi, insanlar duyarsız olunca birilene satmak kolay geliyor, çünkü kimsenin sesi çıkmıyor.

Kimseye toprak ve vatandaşlık satmadığımız doğrudur ama o çevrede onları barındıran biziz

İstanbuldan taşınıyorum evet, bulunduğum yerde 15.000 e yabancıya kiraya veriliyor evler, haliyle Türkler gelmiyor, 7-8 bin verene vereceğim kiraya (3+1 130 metrekare kileri,ebeveyn banyosu vs herşeyi var, 3 yıllık bina... konumu da ekstra güzel metrobüs dibimde) . Kiralama koşulları yasal prosedürler içinde olacak. Zaten site içerisinde alınmış kararımız var yabancıya ev vermiyoruz. 2.000 e bir yerde ev varsa söyleyin tutalım Anadolu'da bile yok, çok uç bir örnek olmuş :)))

Evimi yabancıya kiraya vermem o yüzden iyiliği kötülüğü beni bağlamaz...

Bu ülkeyi değiştirmek bizim elimizde, biz halkız... Yanlışa yanlışla devam edersek o çok sevgili mülklerimizin hiç bir değeri kalmayacak bir zaman sonra. Bireysel olarak tek bir aileye bile destek olsam benim için yeterli, değişim böyle böyle olur. Kim olduğuma gelince 27 yıl bu ülkede çalışmış, vergisini vermiş bir Cumhuriyet kadınıyım, benim toprağıma kimse çökemez, gidecekler elbet

Son düzenleme:
sizin gibi düşünen çok daha fazla ev sahibi yüzünden
ben nasil bir ev sahibiyim?
şu an yabancılara ev verme ve kiralar meselesi aldı başını gitti.
ben kıytırık evimi kiraladım diye mi oldu tüm bunlar?
ama her şeyi devletten bekleyen
yabancıya satışı kim yasaklayabilir?oturma izinlerini kim iptal edebilir? ben mi?
bu halk biraz bişeylere tepki göstermiş olsaydı 20 senedir aynı kişiler tarafından yönetilmezdik zaten.
sandık başında nasıl tepki verdiğimi bilemezsiniz
her şeyi devlete bıraka bıraka yüz bine yakın can gitti şu son depremlerde.
buna ben de tepkiliyim ve içimden buraya yazamadığım neler geçiyor bilemezsiniz
ülkede ne bir ayaklanma var ne de isyan, bu yüzden zaten hiçbir yönetici istifa etmiyor.
yani?bu ülvi görev evini kiralayan ev sahiplerine mi düştü?rejimi değiştirmek bize kalmış demek ki
yaptığınız şeyde kendinizi haklı çıkarmak için suçu devlete atmayı bi geçsek mi artık
benim yaptığım şey tam olarak neymiş? bir de suçum mu varmış neymiş ?2014 senesinde evimi kiraya verdim ve açgözlülük yapmadım hala aynı kiracıyla devam ediyorum bu muymuş suçum?
öyle yapmaya devam ettikçe yakında bir türkiye kalmayacak elimizde.
sınırlarımızı kapatmazsak,gelen gidene yasal olarak oturma iznine devam edersek,herkese toprak satarsak Türkiye kalmayacak,Veli amca evini kiraya verdi diye değil
bu ülke hepimizin, sizin, benim, onun;
aksini iddia etmedim
hiçbir konuda sorumluluk almama bilinci sadece yönetenlerde değil vatandaşta da var, tıpkı sizin yorumlarınızda olduğu gibi.
benim bir vatandaş olarak nasıl bir sorumluk almam gerekiyor?özellikle bu göç dalgası meselesinde ? ve evet neden ben ? siz değil? eski kiracım rus diye mi?

Evimi yabancıya kiraya vermem
siz vermezsiniz ben verdim ta 2014 senesinde daha ortada konut sorunu yokken,Antalya için bu öngörülen bir şey.tamamen yabancı değil eşleri türk üstte de yazdım
Bu ülkeyi değiştirmek bizim elimizde,
bu sözler mi çok romantik ben mi realistim bilemiyorm.
bazı konularda umudum kalmadı,bireysel olarak bir şey elimden gelmiyor.seçime de gidiyorum ama olmuyor

Ciddi misiniz?
Tüm olan bitenin depremde yıkılan binaların,çürük binaları yapanlarla ben aynı mıyım? Sebep?Kiracım türk değil diye mi cidden bunların hepsini bana yazıyorsunuz ?

Benim verdiğim örnek 10 binden 2 bine vermek yani arada 8 bin tl fark var,sizinki de 15 binden 7 bin aradaki fark 8 bin :)
aynı yere geliyor

Ciddi misiniz?
Tüm olan bitenin depremde yıkılan binaların,çürük binaları yapanlarla ben aynı mıyım? Sebep?Kiracım türk değil diye mi cidden bunların hepsini bana yazıyorsunuz ?
cevaplarınız karşısında şok içindeyim.
hala ben mi yaptım, suçlusu ben miyim demiş durmuşsunuz.
ne yazdığımı zerre anlamamışsınız.
siz kendinizi rahatlatma yolunu bulmuşsunuz, "ben mi yaptım, benim suçum mu" diye diye.
sizinle aynı görüşte olmayan diğer üyeyi de anlamamışsınız mesela, cevaplarınıza bakılırsa.
dün de birine sataştınız burada, aile evindeysen yatırım hırsın yok gibi bişeyler söylediniz. garip bir zihniyettesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…