- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Çok bilgi kirliliği var, deprem bölgesine akın akın göç ettikleri konuşuluyor, sosyal medyada yerli halka gitmeyin çağrısı yapan bir sürü insan okudum. Doğuyu resmen işgal ediyorlar gibi ifadeler vardı. Doğruluğunu bilemem tabi ki ama endişelerim büyüdü, ırkçı falan değilim ama etrafta arap - afgan - afrikalı görmekten yaşadığımız kültürel değişimden, güvensiz sokaklardan çok yorgunum artık. Bu yüzden halk olarak fırsat vermemeliyiz bazı durumlara. Bu konuda bence devlet kadar sanayici ve iş adamlarının da harekete geçmesi, bölgede yerli halk için istihdam sağlanması gerekiyor, bu gidişattan endişe duyuyorum
İstanbul'dan göçen göçene diyorlar dogru mu ben niye görmüyorum etrafımda gideniÇok bilgi kirliliği var, deprem bölgesine akın akın göç ettikleri konuşuluyor, sosyal medyada yerli halka gitmeyin çağrısı yapan bir sürü insan okudum. Doğuyu resmen işgal ediyorlar gibi ifadeler vardı. Doğruluğunu bilemem tabi ki ama endişelerim büyüdü, ırkçı falan değilim ama etrafta arap - afgan - afrikalı görmekten yaşadığımız kültürel değişimden, güvensiz sokaklardan çok yorgunum artık. Bu yüzden halk olarak fırsat vermemeliyiz bazı durumlara. Bu konuda bence devlet kadar sanayici ve iş adamlarının da harekete geçmesi, bölgede yerli halk için istihdam sağlanması gerekiyor, bu gidişattan endişe duyuyorum
Benim kiracılar çok eski sevgiliyken girdiler evlendiler o evde çocukları doğdu eşleri de türk.her sene muhakkak iyileştirme zamk yapıldı ama çıkartıp daha fazla verene kiralayım yapmadımB Boniva bu arada benim evimde de Türkmenistanli biri oturuyor..ben yabancıya vermeyeceğim dediğim halde her milletten insan aramıştı. En son Türkmenistanli birine verdim. Ama ben kendim içindeyken verdim. Yabancı da insan elbette verilir ama nasılsa onda dolar var, kendi kiracim 5 veriyor onu cikartayim 10 a Rus'a vereyim kısmını anlamıyorum. Doğru bulmadigim kısım bu. Yoksa kimsede para yok..evler boş kalınca illa kiralar düşerdi. Ama yabancılar tuttuğu için bakıyor 10 da dese 15 de dese boş kalmıyor ha bire artıyor kiralar. İnşallah bir çözüm bulunur. Bu yıl iyice dip yıl miş. Sonra düzelecek diyor astrologlar
İstanbul'dan göçen göçene diyorlar dogru mu ben niye görmüyorum etrafımda gideni
Çok güzel yazmışsınız fikrinizi.Sevindim bu yorumunuza. İlk başta Ruslara kiralik diyince yadirgamistim açıkçası. Bence devlet önlem almıyor ama biz kiralarken ve satarken biraz milliyetçi davranmaliyiz. Benim oturduğum TOKİ de eskiden çok ucuzdu kiralar. Sonra Araplar ve yabancılar rağbet etmeye başladı. Peşin de ödüyorlar diye insanları evlerinden ettiler. Millet ucuz diye geldi. O kiraları veremeyince başka semtlere gitmek zorunda kaldılar. Özellikle çocuk olunca öyle zor ki bu durum. Para gelir bir şekilde de aynı şekilde de gidebilir. Ben bu kadar paragöz olma derdini anlamıyorum o yüzden. Bugün bir kötü hastaliga yakalansan dünyanin parasını dökmek gerekiyor.
Hadi kiralık olayında sorun böyle. Satılık kısmında olay daha karışıyor. Bir apartmanda tek Türk kalmış mesela. Ruslar adamı çıkarmak için ortak kararla aidatı 100 dolar yapmış. Adam ödeyemesin diye. Valla ev satın ala ala Akdeniz'e rahatça inecekler. Filistin için öyle derlerdi. Çok tarihsel bilgim yok ama toprak sata sata İsrailin iyice yerleştiği falan soylenirdi. Ona döneceğiz yakinda.
Tamam elbetteki bu konuda devletin bir şey yapması lazım. Ama yapmıyor diye biz de çanak tutmamaliyiz. Göçmen mahalleleri mesela hep daha temiz olur, bahçeli olur. Aralarına yabancı almazlar fazla. Balkan göçmeni Türklerden söz ediyorum. Eskiden öyleydi yani. Göçmen mahallesi sokağı kendini belli ederdi. Biz bazen o sokakta kiralık ev arardık. Boş evler olurdu ama vermezlerdi. Bize öyle diyorlardı o zaman. Açlıktan ölseler yabancıya vermezler diyorlardı. Ne oluyordu böylece kendi kültürlerinden insanların olduğu daha nezih bir ortamda yaşamış oluyorlardı.
Yani ne bilim vatan için can veren halden 300-400 bin fazla için yabancıya ev satan hale geldik. Tepeden aşağı inen bir düzelme asla olmaz. En iyi yönetim bile gelse bizim anlayimiz duzelmedigu sürece benim umudum yok. Ama taban iyi olduğu zaman yönetim de ona ayak uydurmak zorunda kalıyor.
Bizim okuldan daha iyi bir okula tayini olan öğretmenimiz ziyarete gelmişti. O dönem tabi ek calismalar fotokopiler falan pek yoktu. Ama yeni okulunda sürekli ek calismalar hazirliyormus. Herkes o şekilde olduğu için ben de mecbur uyum sağlıyorum diyordu.
Ben kira konusunda mesela direndim. Kendim maddi sıkıntı çektim ama kiracima fahiş zam yapmadım. Kendi kiram çok arttı ama ona yansitmadim. Herkes bana enayi diyor ama benim vicdanım rahat. Bir de çok paranın çok olduğuna inanmıyorum. Paranın bereketi diye bir şey var. Bugün arabanın tekerleği patlasa hiç yoktan durduk yere bir sürü masraf çıkabilir. Yani geldiği gibi gidebilir. O yüzden miktarına değil bereketine odaklanıp direnmeye çalışıyorum. Her ortamda da söylüyorum ki biraz olsun birilerine ilham olur. Enflasyonun acısını herkes kiracilardan çıkarmaya çalıştı çünkü. Sanki kiracıya market pazar bedavaymis gibi. Önceden maaşımın 1/4 u kiraya giderken artık 1/2 si kiraya gidiyor. Ona rağmen ev sahibi memnun değil.
Yani bireysel olarak da biraz çaba göstermemiz lazım. Çöp kutusu yoksa mesela ben copumu çantama koyuyorum. Çantam leş gibi oluyor. Banane belediye de çöp kutusu koysaymis demiyorum. Yani tabi ki yabancı nüfusu konusunda bir şey yapılmalı tabi ki parayla vatandaşlık verilmemeli vs vs. Ama biz de buna kendi çapımızda engel olabiliriz. Hayatımın hiçbir döneminde çok milliyetci olmadım. Türk olmayı seviyorum ama irkimi ben seçmedim. O yüzden ekstra yuceltmem. Ama bu konuda biraz milliyetçi olmamız gerekiyor. Çünkü isim ucu çok farklı yerlere doğru gitmeye başladı. Amerika değiliz ki biz. Bir süre sonra ciddi problemler yaşayacağız.
İstanbul'dan göçen göçene diyorlar dogru mu ben niye görmüyorum etrafımda gideni
Çok güzel yazmışsınız fikrinizi.
Ama bunu bireysel olarak çözemeyiz,ben ev sahibi olarak elimden bir şey gelmez ben bir miktar karşılığı vatandaşlık vermiyorum toprak satmıyorum,ben sadece bana ait olan malımı kiralıyorum türke de kiralarım kürde de rusa da,hangisi denk geldiyse ona.Antalyada kiralık için arayan 10 kişiden 9 rus olunca bu öngörülür.Akdeniz elden gidecek değil çoktan gitti ki. 2010 senesinden önce ve sonra neredeyse 60% yerleşik oldular çocukları doğdu okula gidiyor.
Antalyada sahil kısımlarda türk görmek çok zor,daha uzak ve rağbet görmeyen semtlere taşındılar.
Şimdi kiracılarım çıksa ve piyasa değerinde hangi ırktan olursa olsun vereceğim evimi,ben o gelirlere göre planımı yapıyorum yaşantımı ona göre şekillendiriyorum. Milliyetçilik toprak satışında yapılmalı kiralarken değil.Kimse ben borç harç o evi alırken bana indirim,kolaylaştırma yapmadı yani malıma ortak değil kimse ki 25% zam şartı koşamaz.Zaten temmuzda bitiyormuş ben de yapmamıştım zam yani beni o kısım pek etkilemedi kiracılarım uyumlu her iki taraf için orta yolu bulundu.
Ama kiracıları 25% yapıp yollayan ev sahipleri temmuzu bekliyordur zira kimse özel mülk kullanımına müdahale etmemeli kimse kimseye ortak değil
:)Çığrından çıkan işlerde artık bireysel tedbirleri düşünmek zorundayız, sizin gibi davranan 100 ev sahibi bir mahalle eder. Evet kimse kimsenin malının ortağı değil ama mallarımız bu ülke toprakları üzerinde ve ben malımdan kendi insanım faydalansın isterim. Sitemizde böyle bir karar aldık mesela yabancıya ev vermiyoruz, çokta güzel oldu. Devletin bu konuda yanlışları vardır ancak bazı şeyleri halk şekillendirir, barınamazlarsa burada mülk almak istemezler basit bir çözümdür bu. Sığınmacılar belli bölgelerde misafir edilmeli ve şartları düzelince gönderilmeli devlet bunun şeklini değiştiriyorsa halk sessiz kalmamalı. Medeni çözümlerle barınma ve istihdam şansı verilmezse dönmek zorunda kalırlar
Çığrından çıkan işlerde artık bireysel tedbirleri düşünmek zorundayız, sizin gibi davranan 100 ev sahibi bir mahalle eder. Evet kimse kimsenin malının ortağı değil ama mallarımız bu ülke toprakları üzerinde ve ben malımdan kendi insanım faydalansın isterim. Sitemizde böyle bir karar aldık mesela yabancıya ev vermiyoruz, çokta güzel oldu. Devletin bu konuda yanlışları vardır ancak bazı şeyleri halk şekillendirir, barınamazlarsa burada mülk almak istemezler basit bir çözümdür bu. Sığınmacılar belli bölgelerde misafir edilmeli ve şartları düzelince gönderilmeli devlet bunun şeklini değiştiriyorsa halk sessiz kalmamalı. Medeni çözümlerle barınma ve istihdam şansı verilmezse dönmek zorunda kalırlar. Bizim bireysel mülklerimizin toplamı bir ülke ediyor bu noktada çok dikkatli olmak lazım
araya giriyorum kusura bakmayın, dünden beri yorumlarınızı okuyup geçiyorum ama artık dayanamayıp ben de bişeyler demek istiyorum size.:)
şunlara cevap verseniz bana yeterli olacak.
tc vatandaşlığı için fiyat biçip satışa çıkaran siz misiniz veya ben miyim.
ülkeye parası olan geliyor bunların hepsine toprak satan siz misiniz ben miyim.
istanbuldan taşınıyorsunuz evinizin civar kiraları 10 bin tl ise,siz 2 bine verip gidecek misiniz?
iyi bir kiracı ise sırf ırkı türk değil diye evinizden çıkartacak mısınız ve bu size normal mı?
global çözümleri devlet oluşturmalı,vatandaşlık satışlarını durdurmalı,her önüne gelene oturma izni vermemeli.tıpış tıpış dönüş o zaman olacak ülkelerine.
ben kimim ki tüm ülkeyi düzene sokayım?
:)
şunlara cevap verseniz bana yeterli olacak.
tc vatandaşlığı için fiyat biçip satışa çıkaran siz misiniz veya ben miyim.
ülkeye parası olan geliyor bunların hepsine toprak satan siz misiniz ben miyim.
istanbuldan taşınıyorsunuz evinizin civar kiraları 10 bin tl ise,siz 2 bine verip gidecek misiniz?
iyi bir kiracı ise sırf ırkı türk değil diye evinizden çıkartacak mısınız ve bu size normal mı?
global çözümleri devlet oluşturmalı,vatandaşlık satışlarını durdurmalı,her önüne gelene oturma izni vermemeli.tıpış tıpış dönüş o zaman olacak ülkelerine.
ben kimim ki tüm ülkeyi düzene sokayım?
ben nasil bir ev sahibiyim?sizin gibi düşünen çok daha fazla ev sahibi yüzünden
ben kıytırık evimi kiraladım diye mi oldu tüm bunlar?şu an yabancılara ev verme ve kiralar meselesi aldı başını gitti.
yabancıya satışı kim yasaklayabilir?oturma izinlerini kim iptal edebilir? ben mi?ama her şeyi devletten bekleyen
sandık başında nasıl tepki verdiğimi bilemezsinizbu halk biraz bişeylere tepki göstermiş olsaydı 20 senedir aynı kişiler tarafından yönetilmezdik zaten.
buna ben de tepkiliyim ve içimden buraya yazamadığım neler geçiyor bilemezsinizher şeyi devlete bıraka bıraka yüz bine yakın can gitti şu son depremlerde.
yani?bu ülvi görev evini kiralayan ev sahiplerine mi düştü?rejimi değiştirmek bize kalmış demek kiülkede ne bir ayaklanma var ne de isyan, bu yüzden zaten hiçbir yönetici istifa etmiyor.
benim yaptığım şey tam olarak neymiş? bir de suçum mu varmış neymiş ?2014 senesinde evimi kiraya verdim ve açgözlülük yapmadım hala aynı kiracıyla devam ediyorum bu muymuş suçum?yaptığınız şeyde kendinizi haklı çıkarmak için suçu devlete atmayı bi geçsek mi artık
sınırlarımızı kapatmazsak,gelen gidene yasal olarak oturma iznine devam edersek,herkese toprak satarsak Türkiye kalmayacak,Veli amca evini kiraya verdi diye değilöyle yapmaya devam ettikçe yakında bir türkiye kalmayacak elimizde.
aksini iddia etmedimbu ülke hepimizin, sizin, benim, onun;
benim bir vatandaş olarak nasıl bir sorumluk almam gerekiyor?özellikle bu göç dalgası meselesinde ? ve evet neden ben ? siz değil? eski kiracım rus diye mi?hiçbir konuda sorumluluk almama bilinci sadece yönetenlerde değil vatandaşta da var, tıpkı sizin yorumlarınızda olduğu gibi.
siz vermezsiniz ben verdim ta 2014 senesinde daha ortada konut sorunu yokken,Antalya için bu öngörülen bir şey.tamamen yabancı değil eşleri türk üstte de yazdımEvimi yabancıya kiraya vermem
bu sözler mi çok romantik ben mi realistim bilemiyorm.Bu ülkeyi değiştirmek bizim elimizde,
Ciddi misiniz?sizin mantık utanmadan "70li yıllarda daha iyi malzeme vardı da biz mi kullanmadık, napalım yurt dışından kum mu alalım" diyerek çürük evler yaptığını ve yapılmasında payı olduğunu itiraf eden ali ağaoğlu 'ndan farksız.
Benim verdiğim örnek 10 binden 2 bine vermek yani arada 8 bin tl fark var,sizinki de 15 binden 7 bin aradaki fark 8 bin :)İstanbuldan taşınıyorum evet, bulunduğum yerde 15.000 e yabancıya kiraya veriliyor evler, haliyle Türkler gelmiyor, 7-8 bin verene vereceğim kiraya (3+1 130 metrekare kileri,ebeveyn banyosu vs herşeyi var, 3 yıllık bina... konumu da ekstra güzel metrobüs dibimde) . Kiralama koşulları yasal prosedürler içinde olacak. Zaten site içerisinde alınmış kararımız var yabancıya ev vermiyoruz. 2.000 e bir yerde ev varsa söyleyin tutalım Anadolu'da bile yok, çok uç bir örnek olmuş :)))
ben nasil bir ev sahibiyim?
ben kıytırık evimi kiraladım diye mi oldu tüm bunlar?
yabancıya satışı kim yasaklayabilir?oturma izinlerini kim iptal edebilir? ben mi?
sandık başında nasıl tepki verdiğimi bilemezsiniz
buna ben de tepkiliyim ve içimden buraya yazamadığım neler geçiyor bilemezsiniz
yani?bu ülvi görev evini kiralayan ev sahiplerine mi düştü?rejimi değiştirmek bize kalmış demek ki
benim yaptığım şey tam olarak neymiş? bir de suçum mu varmış neymiş ?2014 senesinde evimi kiraya verdim ve açgözlülük yapmadım hala aynı kiracıyla devam ediyorum bu muymuş suçum?
sınırlarımızı kapatmazsak,gelen gidene yasal olarak oturma iznine devam edersek,herkese toprak satarsak Türkiye kalmayacak,Veli amca evini kiraya verdi diye değil
aksini iddia etmedim
benim bir vatandaş olarak nasıl bir sorumluk almam gerekiyor?özellikle bu göç dalgası meselesinde ? ve evet neden ben ? siz değil? eski kiracım rus diye mi?
cevaplarınız karşısında şok içindeyim.Ciddi misiniz?
Tüm olan bitenin depremde yıkılan binaların,çürük binaları yapanlarla ben aynı mıyım? Sebep?Kiracım türk değil diye mi cidden bunların hepsini bana yazıyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?