İstanbul'da KADIN olmak... sizde tedirgin oluyormusunuz ?

myskybeatsyours

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
1.404
3.641
33
Merhaba arkadaşlar

Bugün saatlerin geri alınmayacağını öğrendim ve tıpkı geçen yıl gibi yaz saat'i uygulaması ile devam edecekmişiz... Bu benim için büyük dert açıkcası... Geçen yıl da bu dert yüzünden baya stres ve sıkıntı çekmiş ve yaşamıştım

Sabah 5:50 gibi evden çıkmam gerekiyor (yani çok karanlık olduğu zaman...) sabah 8 iş başında olmam gerekiyor... Bulunduğum pozisyon yüzünden de iyi giyinmeli, giydiklerime dikkat etmeliyim. Ve zaten normal hayatımda da güzel giyinmeye hevesli bir insanım.

Yalnız o saatlerde (bulunduğum semt elit bir semt değil Anadolu Yakasında "normal" bir semt) ve E5 de araç beklemem gerekiyor lakin her sabah ama her sabah arabayla "klakson" çalanlar, tuhaf tuhaf bakanlar ile karşı karşıyayım...

Her sabah stres yaşıyorum çünkü sokak'lar o saatlerde tenha, çok karanlık, kimse yok, yoldan geçen arabalarda bulunan sapıklarda sapıklık yapmak için tereddüt yaşamıyor bu yüzden!!!!!. Sadece erkek denilen şahıslardan değil... Ben hayvansever bir insanım, sokak hayvanlarına yemek veririm vs... hiç bir hayvan dan korkmam fakat, sabah saatlerinde köpekler nedense huzursuz oluyorlar ve korkmuyor değilim...

Aranızda benim gibi bu dert'den müzdarip olanlar var mı ? Varsa bu korkular ile daha ne kadar yaşayabileceğiz ? Ne yapmamız lazım ?

Bir çok ülke'de bulundum hatta çok çok uzun yıllar Avrupa'da yaşadım ama bu korkuları sadece İstanbul'da hissettim.. ....

Büyük dert yaaaaa.... Keşke burda da korku ile yaşamasaydık... Keşke bizde çağdaş ve bilinçli olabilseydik ve kendimizi her zaman güvende hissedip böyle korkularımız olmasaydı...

Son düzenleme:
Yıllar önce bu sebeple bir konu açmıştım. Bazıları sen de açık giyinme sen de makyaj yapma dikkat çekme vs diye saçmalamıştı.. Bazıları da ne var laf atılıyorsa bize de atılıyor biz geri çevirmesini biliyoruz tarzı şeyler demişti.. Geçmiş gün net hatırlamıyorum profilime girince açtığım konu çıkıyor yine de benim okumaya mecalim yok.. Elbet ben daha olgunlaştım ama yıllar geçtikçe daha iğrenç haller almaya başladı durum.

Ben ekstra tedirgin edici bulmuyorum İstanbul'u hatta bazı Avrupa şehirlerinde gece çıkma deneyimlerime göre daha güvende hissediyorum ama o turist psikolojisinden de kaynaklanıyor olabilir.

İk'yla konuşsanız sabah sokak köpekleri olduğundan, yolun tehlikeli olduğundan vs. bahsetseniz farklı bir durak ayarlarlar belki.

Teşekkür ederim cevabınız için... asıl sorunum durak değil asıl sorunum o saat'e havanın çok karanlık olması ve yaz saat'i uygulaması ile devam etmemiz... Karanlık olduğu için tedirgin oluyor ve o saat'lerde sokak'lar çok tenha oluyor ... Arabalar geçtiğinde dolayısıyla sokak'ta yürüyen tek insan benim ve sapıklık yapanlar ile dolu arabalar... Ne yazık ki...

Son düzenleme:
Bu bimer cimer'e yazar mısınız siz de. Kıyafet belirtmenize gerek yok kadın olarak bekliyor olmanız dahi yetiyor o muameleler için. Ben de şikayet edeceğim. Erken çıkıyorum evden yolumun bi kısmı ıssız ve daha sabah namazını kıldıracak imamın bile uyanmadığı saat oluyor yani. Yazık cidden yazık o kadar kişi tepki gösterdi hala ısrarcılar. Lütfen çocuğu olan, kendisi erken çıkmak zorunda olanlar lütfen yazın kamuoyu oluşturalım.

Kopekmi kalbime carpintilar giriyoo onlari gorunce hayattaa korktugum tek sey.kopek gorunce yolumu ceviriyom yeminle

Kopekmi kalbime carpintilar giriyoo onlari gorunce hayattaa korktugum tek sey.kopek gorunce yolumu ceviriyom yeminle

Korkmayın, insanoğlundan daha pis ve tehlikeli yaratık yok... sadece sabah saatlerinde biraz huzursuz oluyorlar... yoksa çok iyiler ya çok severim ben köpekleri, her hayvanı...

Korkmayın, insanoğlundan daha pis ve tehlikeli yaratık yok... sadece sabah saatlerinde biraz huzursuz oluyorlar... yoksa çok iyiler ya çok severim ben köpekleri, her hayvanı...
Bende uzaktan severim kendilerini yanima yaklasmadigi surece. 14 yaslarindayken kopek bna saldirmaya kalkisti bn durdum gozlerimi kapattim ogun bugundur kopekten cok korkuyorum havlamasi bile bni titretmeye yetiyo. Yoksa insandan daha tehlikeli olmadiklari kesin

izmir'de yaşıyorum ve benzer tedirginliği kış vakti kuzenim de yaşıyormuş. hatta 15 yaşında ki kızı taciz etmişler. bayağı korkmuş kuzum. İzmir, İstanbul vs fark etmiyor ne yazık ki. pislik her yerde pislik

Bir veli bu konuda dava açtı ve kazandı
Ama enerji bakanımız mahkeme kararlarına saygılıyız ama yasayı düzenleyip kış saati uygulamasına geçmeden devam edeceğiz dedi. Yani bu böyle gider. Tabii bakın çareleri varmış araba almak iş değiştirmek ya da bir yere yazıp durak değişikliği talep etmek gibi...

Ben korkmuyorum ama şartlarım farklı..

Sizin yerinizde olsam kesinlikle iyi kötü bir araç alır, kullanmayı öğrenirdim.

Çareyi araba almakta buldum ki,kılık kıyafetle hiç alakası yok bakan bakıyor formalı bile çıksam yola bazen maruz kalıyodum laflarina

Gerçi arabadaykende yanlardan sıkıştırmaya çalışıyorlar ama artık karşılarında acemi şoför yok bende onları kistiriyorum :)

Açık giyinme meselesi değil, ben kapalıyım bunlar zaman zama bana da oluyor, annem yaşında biri olsa ona da olur, ananem çıksa ona da olur. Çünkü sapıklık zihniyette. Dış görünüşünüz sebebiyle kendinize haksızlık etmeyin.
Ben de marmara ünv. başlıyorum kısa bir eğitim için ve aynı yol sorunlarını maalesef ben de yaşayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…