İstanbul'da KADIN olmak... sizde tedirgin oluyormusunuz ?

Çareyi araba almakta buldum ki,kılık kıyafetle hiç alakası yok bakan bakıyor formalı bile çıksam yola bazen maruz kalıyodum laflarina

Gerçi arabadaykende yanlardan sıkıştırmaya çalışıyorlar ama artık karşılarında acemi şoför yok bende onları kistiriyorum :)

Merhaba M myskybeatsyours , Istanbul´da büyüdüm ama yurtdisinda yasiyorum artik. Seni cok iyi anliyorum. Yasitlarimdan daha uzun, iri oldugum icin daha büyük görünüyordum ve daha 9-10 yaslarinda sokakta laf atiliyordu vs vs. Ortaokul- lise yillarimda okuldan eve dönerken takip bile edildim ve cok tedirgin oldum. Ondan sonra sürekli asiri bol giyinmeye basladim, makyaj vs.kesinlikle yapmiyordum, kimse ile gözgöze bile gelmemeye calisiyor, cok hizli yürüyordum sokakta vs. Su an eskiye baktigimda diyorum ki en güzel yillarima yazik etmisim. Bakacak insan, laf atacak olan yien atiyor ynai, degisen bir sey olmuyor, kadin olman yeterli maalesef.
Bu hayat senin, insanlarin seni ne kadar az etkilemesine izin verirsen o kadar iyi :)

Yurtdisinda cok daha rahatim Istanbul ile kiyaslandiginda, yalan yok :) ama yine de her yerde kötü insanlar var. Yapmasi cok zor biliyorum ama kulakligini tak, müzigin sesini ac, kendinden emin, güclü dur. Cevrenin farkina var, biri seni takip ediyorsa vs. telefonla birini ara, imkanin varsa eski de olsa bir araba almaya calis.
Ayrica sirketindeki snei anlayabilecegini düsündügün bi yöneticin varsa onunla da konus derim, belki bir istisna yapilabilir senin icin, sormaktan zarar gelmez.

Çareyi araba almakta buldum ki,kılık kıyafetle hiç alakası yok bakan bakıyor formalı bile çıksam yola bazen maruz kalıyodum laflarina

Gerçi arabadaykende yanlardan sıkıştırmaya çalışıyorlar ama artık karşılarında acemi şoför yok bende onları kistiriyorum :)

Durumunuz varsa araba alın derim, küçük de olsa böyle ne bileyim vergisi de az 99 model temiz bir araç bile olur. 20-25 bine bulursunuz araştırsanız biraz. Beklediğiniz yer cidden sıkıntılı, başınıza hiçbir şey gelmese bile o tedirginliği, korkuyu her gün yaşamak eziyet insana. Dış görünüşle de alakası yok bunların merak etmeyin, cağnım ülkemde damacana bile tehlike altında.

Ya araba alın ya da işinize yakın bir yere taşının. Ben de geçen sene ise arabayla gitmeme rağmen o karanlıkta dışarı çıkmaktan tedirgin oluyordum. Ulaşım aracı kullanmak çok daha zordur eminim.

Giyim kusam kismini es geciyorum, oturdugum bolgede eger onceki gece kar ya da yagmur yagmissa sabah 6 da yollar jilet gibi oluyor, degil kaymadan yurumek, ayakta durmak bile imkansiz, bizim aracimizda kış lastigi var ama diger araclarda yok ne fayda, ara sokaklarda carpisan arabaya binmis gibi ilerliyoruz.
Ve evet, maalesef gecen kış bana bile kopek saldirdi, bana bile diyorum cunku yillardir sokak ve orman beslemeleri yapıyorum, ilk defa basima geldi...
Gunes 8 de dogarken bizim 6 da evden cikmamiz hic normal degil, ama bu konuda geri adim atilacakmis gibi de gorunmuyor.

Ben İzmir de yaşıyorum. İsim gereği ben de erken çıkıyorum evden ve bir sabah adamın biri hayrola işten mi dönüyorsun herkese var bana yok mu demisti Nasıl iğrenç bir pislikti hayvan herif. Geber sin böyle tipler

kucuk bi ilcede yasiyorum.o saatte birakin disari cikmayi gece su icmeye bile korkuyorum esim olmasina ragmen.ben biraz korkagim bu konularda.yerinizde olsam araba almaya calisirdim dunyanin bin bir turlu hali var.

Vay şerefsiz... geçmiş olsun...

Kılık kıyafet le ilgisi yok inanın..pardesulu kapalı bı arkadaşım o saatlerde birinin tacizine uğradı çığlık atarak koşup hemen polisi arayıp kurtuldu..Mahkemelik oldular..Okadar haklisinki..Bı araba alamazmisin?

Tabi ki tedirginim.Üstelik bunun için sokakların tenha olmasına ya da albenili gözükmeye gerek yok.Sokaklar insan kılığıyla dolaşan kadın düşmanlarıyla dolu..Mesele geçerken omuz atıp bir de dönüp yumruk atan ruh hastaları var..Allah hepimizi korusun...

Öğrenciyim ve yaz saati uygulamasının devamlılıgı beni de büyük sıkıntıya soktu. 5 bucukta evden cıktıgım zamanlar oldu, adım atarken arkamı "aman köpek saldıracak mı, aman manyagın teki pesime takılacak mı" diye kollamaktan iflahım kurudu. Biber gazı yasak mı bilmiyorum ancak arastırıp cantanızda biber gazı tasıyarak kendinizi bir tık daha güvende hissedebilirsiniz. Bu sene ben de careyi biber gazında bulacağım sanırım.

Araba alma imkanınız var mı ?

Kılık kıyafet v.s konularında hep aynı şeyleri söylüyoruz evet bende katılıyorum ancak şık giyim her zaman daha fazla dikkat çekiyor.
Acaba kış aylarında sabah vakitleri için uzun dikkat çekmeyen kaban alsanız bir nevi göz hapsi azalır mı , bilemedim.

Birde yasak olmasına rağmen gece ve sabah vakitleri avucumun içine biber gazı ve komik gelecek ama toplu iğne alıyorum. :)
Köpek savar da alabilirsiniz. Yaydığı ses dalgalarıyla köpekler yaklaşamıyormuş.

Her türlü insanın olduğu İstanbul'da kadın olmak ayrı zor. Seni çok iyi anlıyorum.
Lisedeyken akşam çok da geç olmayan bir saatte biri beni sıkıştırmış ve zorlamaya çalışmıştı. O günden sonra bu tarz insanlara karşı hiç güçsüz durmayacağıma ve onlar yüzünden bir daha dayanıksız hissetmeyeceğime söz verdim.
İnsan böyle şeyler yaşandığında başına bir şey gelse üstesinden gelemeyeceğini düşündüğü için çok rahatsız olabiliyor Ben savunma sanatlarına yazılıp özgüvenimi geliştirdim. Şimdi o arabada korna çalan adam inse alaşağı edebileceğimi bildiğim için sinirlerim bozulmuyor
Trinity gibi dolanıyorum etrafta kesinlikle tüm kadınlara öneririm.

Giyimle ve yaşla alakası yok , kadınsan laf atmaları korna çalmaları yeterli bu ilkel primatların.

İyi kötü demeyip bir araba almanız gerekiyo gibi bu kez de trafik çilesi ama bu korku ve kaygıları yaşayıp ruh sağlığınızın bozulmasından iyidir. Allah yardımcımız olsun hepimizin bu ülkede kadın olmak günden güne zorlaşıyor.

Araba alabilirseniz bir nebze rahat edersiniz gercekten cok zor keske boyle olmasa ama bir sekilde yasanilir kilmak gerekiyor :/

Araba alabilirseniz bir nebze rahat edersiniz gercekten cok zor keske boyle olmasa ama bir sekilde yasanilir kilmak gerekiyor :/

Teşekkürler cevabınız için ama şu an öyle bir planım olamaz çünkü iş yerim çok uzak ve bu sefer de trafik sorunu olacak... Oysa servis te uyuyabilirim. Arabam yok fakat bazen annemler İstanbul'a geldiklerinde arabaları var sürüyorum, trafik te sürmek çok zor...

Ancak taşınmam gerekicek sanırım...

ben de yakın zaman önce aynı senin gibi, işim dolayısıyla 6.10da evden çıkıp akşam 8 de eve geliyordum, 3 defa köpekler tarafından kovalandım, aynı dediğin gibi sokaklar çok tenha, bi iki kapı sesi duyunca o tarafa yöneliyordum, işimin evime uzak oluşu, bazı olumsuzluklarda eklenince işten istifa etmek zorunda kaldım. seni çok ama çok iyi anlıyorum. Allah kolaylık versin.

Istanbulda kadin olmaktan degilde turkiyede kadin olmaktan tedirginim acikcasi.
Malum kadinin zerre onemi olmadigi bir memleketiz artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…