İstanbul'da KADIN olmak... sizde tedirgin oluyormusunuz ?

Arac sart sizin durumunuzda
Servis veya sahsi
Vhalla cekilcek sey degil her gun...iyi cesaret...gerci cesaret etmeyip ne yapacaksin dimi...servis tarzi bir uygulama yok mu is yerinizde?

Tam da yakındığım konu, ben de Anadolu yakasında oturuyorum ve toplu taşıma kullanarak daha çabuk varacağım için metro kullanarak gidiyorum. Ben umursamamaya çalışıyorum,sabah saatleri yine iyi ama akşamları yine irkiyorum ister istemez. Etek gibi kısa şeyler giyineceksem ster istemez dış kıyafet alıyorum üzerime.
Bizi buna mecbur bırakanlara lanet olsun,okuyup işe gidelim diyoruz gündelik hayatta adımımız bile dert şu ülkede!

her semtte bekçi var mı yok mu istanbulda bende bunu merak ettim bu bekçilere kadını koruma görevide verseler iyi olurdu

Çok haklısınız...
Ben son 1 senedir yanimda arabamda isyerimde evimde vs bibergazi bulunduruyorum. Tavsiye ederim. Gecen sene suriyeli birkac dilenci cocugun tacizine ugradim cunku. O gun bugundur elimin altinda hep biber gazi. Suc kullanmasi silah olarak geciyor ama bir durumda kullanip suclu olarak karakolluk olmayi magdur olarak karakolluk olmaya tercih ediyorum. Basarim parayi oderim cezasini. Gerisini karsi taraf dusunsun.

Yalnız o biber gazını çok sık çıkarmayın yasal değil, hele ki OHAL'de . Maalesef korunmak da sıkıntı oldu :)

Lütfen arkadaşlar Bimer'e Cimer'e yazın ben yazdım. Cidden güvenlik açısından uygun degil. Akşam hadi işten çıkanlar vs oluyor ama sabah bile diyemeyeceğim gece vakti çıkıyoruz yola bomboş. Burdan bir imza kampanyası mı başlatsak bilmiyorum ki.

Geçen sene de aynı sorunları yaşadık.Sabah 8 de bile evden çıksak karanlık oluyodu.Insanı ruhen de çok etkiliyor.Kalkmak istemiyorsun,evden çıkmak istemiyorsun.Ne mantığı var şu işin hic anlamadım.Bide senin evden çıkış saatin gerçekten cok erkenmiş.Kendi evin değilse işe yakın bir yere taşınman en mantıklısı.En azından her sabah 1.5 saat fazladan uyusan o bile büyük kar yani.

Haklısın da

Editin sıvadı desem yeri

Uzun yıllar Avrupa'da yaşayıp, döneminin sebebi ne?

Haklısın da

Editin sıvadı desem yeri

Uzun yıllar Avrupa'da yaşayıp, döneminin sebebi ne?

Neden sıvasın editim ? Siz hiç mecbur kaldığınız durumlar yaşamadınız mı hayatınızda ? Öyleyse o zaman çok şanslısınız.

Ben mecbur kaldım. Ve özel bir durum olduğu için de size maalesef açıklama yapamayacağım.

Bu yorumunuz ile sıvayan sizsiniz... her insanın mecburiyetleri, sorumlukları var. Hiç birşey keyif ten değil. Soy ismimiz Sabancı olsa, biz de istediğimizi yapardık...

O zaman az para
Çok huzur
Baby

Burdan sana özel koruma tahsil edemem

Kiss

Biz el birliği olsak da oradaki tehlikeyi YÖK edemeyiz.

Ne okumak istersiniz? Onu mu yazalım

yaz saati uygulaması elektrik tüketimini artırdı. kâr oldu yani onlara. bize hem maddi hem manevi zarar.. kârlarından kısmazlar. olan bize oluyor.. ilkokula karanlikta giden minik ogrenciler var.. yazik... hayatta bu uygulamayı degistirmezler!

valla türkiyede ben gunduz vakti de karanlık saat de aynı şekilde tedirgin oluyorum millet kötü niyetli ve sapık olduğu icin

ya resmen bir devlet dusunun halkın kötülüğünü dusunen millet zor duruma dussun de biz kar edelim bize para kalsın diye garibanın sırtından gecinen her yaptıgının altında tuzak olan . cok yazık!!!!!! hep kandırmaca hep yalan dolan. sözde gun ısıgından daha cok faydalanmak icin tasarruf icinmis. daha cok elektrik kullandık ülkece ve daha cok odedik para da devlete kaldı, bizim vergilerimiz saray olarak ucak olarak zırhlı mercedes olarak donuyor

Ben yalnız yaşadığım için akşamları bilerek ışık mışık açmıyorum, çünkü sizin gibi farkındayım herşeyin... sadece banyo da ışık kullanıyorum. Söylediğiniz herşey de çok haklısınız...

Yarın öbür gün bana birşey olsa... "o saatte ne işi vardı" diyen sesleri duyar gibiyim... ne mi işim vardı... işte sorun da bu iş'e gidiyordum...

Geçen yıl bu uygulama yüzünden günlerce elektiriksiz kaldık... bu yıl yine aynı sorunlar yaşanacak... tüm dünya' da sadece biz değiştirmiyoruz saatleri... dünya'da ülkeleri yöneten adamlar kötü... fakat bizim ülkemizdekiler daha da kötü.

Ben de cok fena ürküyorum. Gecen sene ilk donem okula gittim binbir zorlukla.
Ikinci donem gitmedim. Basbaya okulu biraktim. Bu kadar erken degil saat 7de minibuse binmem gerekiyor. Anadolu yakasinda... bi e5e cikmam lazim suadiye sahilden. Sonra gebze hareme binip gebze yonune dogru... simdi dersleri oglen aldim hep. Bu sefer ise sabahin korunde gidiyorum. Insallah sorunsuz atlatirim bu donemi.

Istanbulun en modern ve rahat yerlerinden birinde oturuyorum. Yine de fena tırsıyorum sabah karanligindan. Is yerim yakin allahtan. Gece vardiyasindan ciksam 01.30da korkmam ama sabah cok tedirgin edici.

Avrupa ülkesinde doğdum ve aynı korkuyu tedirginliği yaşıyorum..

Malesef açık giyinmesekte makyaj yapmasakta sadece kadın olduğumuz için bu tür "tacizlere" mağruz kalıyoruz.

Bunun en büyük sebebi ise günlük hayatta, reklam panolarında, heryerde kadını seks objesi olarak gösterenler.

Son düzenleme:
Gecen sene bu uygulama yapilip pisman olunmustu hani? Tasarruf edelim derken zarar ettik elektrik konusunda... Gercekten hicbir mantigi olmayan bir uygulama. En nefret ettigim yonlerinden birisi de telefon bilgisayar vb her turlu teknolojik aletin kendini sasmasi, bu yuzden derse mi gecikmedim sinav mi kacirmadim... Akilli insan isi degil bu. Ben de bimer ve cimere yazacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…