- 21 Nisan 2015
- 3.166
- 9.609
- 358
- Konu Sahibi myskybeatsyours
-
Benim de düzenim bozuluyor bi haftada anca alisiyorum.
Cocuklugumda hatirliyorum servis beklerken yıldızlar vardı gökyüzünde o derece romantik
Tek anlamadığım şu.
Şimdi normalde o dudaktaki yoğunluk ne ise yine aynı olması gerekmiyor mu?
Yani aynı durakta 10 kişi beraber araç bekliyorsanız saat alınsın alınmasın yine 10 kişi bekler.
Bence problem saatten öte senin evinin ise çok uzak olması.
Ben olsam kesin taşınırdım, bi de yalnız yasıyormuşsun. Tek başıma o kadar yol gidiş dönüş hayatta çekemem
Merhaba aynı sorun bende de var bende evden 05.30 çıkıyorum hergün ama ben İstanbul'da değilim çok şükür çözümü hızlı bir şekilde durağa yürüyorum 30 dk yanımda gaz spreyi ve eşimin aldığı küçük çakı var birde elimde telefon oluyor genelde acil olursa aramak içinMerhaba arkadaşlar
Bugün saatlerin geri alınmayacağını öğrendim ve tıpkı geçen yıl gibi yaz saat'i uygulaması ile devam edecekmişiz... Bu benim için büyük dert açıkcası... Geçen yıl da bu dert yüzünden baya stres ve sıkıntı çekmiş ve yaşamıştım
Sabah 5:50 gibi evden çıkmam gerekiyor (yani çok karanlık olduğu zaman...) sabah 8 iş başında olmam gerekiyor... Bulunduğum pozisyon yüzünden de iyi giyinmeli, giydiklerime dikkat etmeliyim. Ve zaten normal hayatımda da güzel giyinmeye hevesli bir insanım.
Yalnız o saatlerde (bulunduğum semt elit bir semt değil Anadolu Yakasında "normal" bir semt) ve E5 de araç beklemem gerekiyor lakin her sabah ama her sabah arabayla "klakson" çalanlar, tuhaf tuhaf bakanlar ile karşı karşıyayım...
Her sabah stres yaşıyorum çünkü sokak'lar o saatlerde tenha, çok karanlık, kimse yok, yoldan geçen arabalarda bulunan sapıklarda sapıklık yapmak için tereddüt yaşamıyor bu yüzden!!!!!. Sadece erkek denilen şahıslardan değil... Ben hayvansever bir insanım, sokak hayvanlarına yemek veririm vs... hiç bir hayvan dan korkmam fakat, sabah saatlerinde köpekler nedense huzursuz oluyorlar ve korkmuyor değilim...
Aranızda benim gibi bu dert'den müzdarip olanlar var mı ? Varsa bu korkular ile daha ne kadar yaşayabileceğiz ? Ne yapmamız lazım ?
Bir çok ülke'de bulundum hatta çok çok uzun yıllar Avrupa'da yaşadım ama bu korkuları sadece İstanbul'da hissettim......
Büyük dert yaaaaa....Keşke burda da korku ile yaşamasaydık... Keşke bizde çağdaş ve bilinçli olabilseydik ve kendimizi her zaman güvende hissedip böyle korkularımız olmasaydı...
Haklisiniz trafik cilesi ve zamandan tasarruf acisindan en iyisi servis insallah en kisa zamanda bir yolunu bulabilirsinizTeşekkürler cevabınız için ama şu an öyle bir planım olamaz çünkü iş yerim çok uzak ve bu sefer de trafik sorunu olacak... Oysa servis te uyuyabilirim. Arabam yok fakat bazen annemler İstanbul'a geldiklerinde arabaları var sürüyorum, trafik te sürmek çok zor...
Ancak taşınmam gerekicek sanırım...
Aslında yapılan araştırmalar farklı şeyler söylüyor. Sonuçta sabahları herkes elektrik yakıyor vs bazı araştırmalar daha çok yaktığımız yönünde="gecekirpik, post: 52975032, member: 271595"]yaz saati uygulaması elektrik tüketimini artırdı. kâr oldu yani onlara. bize hem maddi hem manevi zarar.. kârlarından kısmazlar. olan bize oluyor.. ilkokula karanlikta giden minik ogrenciler var.. yazik... hayatta bu uygulamayı degistirmezler!
Aslında yapılan araştırmalar farklı şeyler söylüyor. Sonuçta sabahları herkes elektrik yakıyor vs bazı araştırmalar daha çok yaktığımız yönünde
.onun dışında ihracat ve ithalatta diğer ülkelerle aramızda saat farkı arttığı için baya olumsuz etkileniyormuş.
Sonuç olarak halkın çoğunun istemediği bir şey bu bence.
Evet biliyorum yasak.oldugunu diyorum ya. Magdur olmaktansa suclu olmayi tercih ederimYalnız o biber gazını çok sık çıkarmayın yasal değil, hele ki OHAL'de . Maalesef korunmak da sıkıntı oldu :)
Seninle aynı yaşta sayılırızBen yalnız yaşadığım için akşamları bilerek ışık mışık açmıyorum, çünkü sizin gibi farkındayım herşeyin... sadece banyo da ışık kullanıyorum. Söylediğiniz herşey de çok haklısınız...
Yarın öbür gün bana birşey olsa... "o saatte ne işi vardı" diyen sesleri duyar gibiyim... ne mi işim vardı... işte sorun da bu iş'e gidiyordum...
Geçen yıl bu uygulama yüzünden günlerce elektiriksiz kaldık... bu yıl yine aynı sorunlar yaşanacak... tüm dünya' da sadece biz değiştirmiyoruz saatleri... dünya'da ülkeleri yöneten adamlar kötü... fakat bizim ülkemizdekiler daha da kötü.
EdelimBugün de tecavüze uğramadık, bir erkek tarafından katledilmedik diye halimize şükredelim hanımlar.
Seninle aynı yaşta sayılırız
Ben Başka büyük şehirde Ege'de yalnız yaşıyorum
10 senedir.
Hiç hayalim İstanbul olmadı
İtalya'da bulundun mu bilemiyorum
Tekinsiz bir ülke, istanbuldan bile
Sen yöneten kötü adamlar diye yazarsan çok ağlarsın
Daha önce dini içerikli yazıda birine destek oldun
Sonrasında
Hep bir taraf toplama peşindesin
Sitede adın bilinsin istiyorsun
Hani iş güç yoktu? Hani işsizdin?
2 senedir çalışıyormuşsun
Umarım doğru üzerine çalıştırmıyorlardır seni
İşte biz geçmediğimiz zaman saat farkı daha çok oluyor vr avrupa ülkeleriyle alışveriş sekteye uğruyor. Benim dr dediğim o geçmediğimiz zaman zarardayız. Bizim kullandığımız elektrikte ise farklı araştırmalar var dedim. Ki zaten konutların kullandığı elektrik ülkenin kullandığı elektriğin sadece %22siymiş.="whataylove, post: 52975461, member: 832101"]Yaz saat'i uygulamasına diğer ülkeler geçtiğinde sonuç olarak yine aynı saat fark'ı oluyor... gerçekten bunu düşünüyorlarsa o zaman yaz aylarında ; diğer ülkelere uygun yapmamız lazım.
Daha çok elektrik tükettiğimiz için, devlet para kazandı = kâr.
Yani?2 yıllık tecrübem vardı
Akabinde ayrıldım ve bu yaz aylarında işsiz kaldım, bunun üzerine konu açmıştım.
Nihayet iş buldum çok şükür. Umarım iş arayan herkes iş bulur tez vakit de.
Hepsi kötü benim gözümde ben apolitiğim ve deist'im... hayvanseverim. Hayvanlar insanlardan daha değerli benim için... sabahları köpekler beni korkutsada (o saatlerde huzursuz olurlar)...
İnsanları sevmiyorum. En kötü varlık insanoğlu... dünya yı mahfettik...
Yani?
İşsizlik konun daha soğumadı
Geçen yıl bile muzdaripmişsin
Evet hayvanlar
Evet iyrenç insanlar
Evet fok balıkları zor durumda
Yani /@₺/@@""'vck
Hayvan ya . Cok sinir oldum terbiyesizBen İzmir de yaşıyorum. İsim gereği ben de erken çıkıyorum evden ve bir sabah adamın biri hayrola işten mi dönüyorsun herkese var bana yok mu demistiNasıl iğrenç bir pislikti hayvan herif. Geber sin böyle tipler
Allah sizi ve hepimizi korusun ben cok korkuyorum artık gece karanlığından. gunduz bile tenha yerlere gitmiyorum asla. gecen sene belcıkada kalmıstım bir sure gece iki bucukta kaldıgım yere tek basıma elbıseyle yurudugumu hatırlıyorum inanır mısınız kimse tecavuz edip dogramadı saka gibi.Ben yalnız yaşadığım için akşamları bilerek ışık mışık açmıyorum, çünkü sizin gibi farkındayım herşeyin... sadece banyo da ışık kullanıyorum. Söylediğiniz herşey de çok haklısınız...
Yarın öbür gün bana birşey olsa... "o saatte ne işi vardı" diyen sesleri duyar gibiyim... ne mi işim vardı... işte sorun da bu iş'e gidiyordum...
Geçen yıl bu uygulama yüzünden günlerce elektiriksiz kaldık... bu yıl yine aynı sorunlar yaşanacak... tüm dünya' da sadece biz değiştirmiyoruz saatleri... dünya'da ülkeleri yöneten adamlar kötü... fakat bizim ülkemizdekiler daha da kötü.
biri bana öyle dese artık anasından emdiği sütü burnundan getiririm canından bezdiririm, artık kimseye affım yok tahammülüm de kalmadı, sokakta hepimizin ugradığı tacizler hızla devam ediyor ve biz sessiz kaldıkca bu hayvanlar daha da cok cosuyorlar. artık bekliyorum bir sonraki laf atmada allah ne verdiyse dusman askerinin üstüne koşarmış gibi allah allah allah nidalarıyla savcılıga gidicem gitmeden de laf atan adamı biber gazı ve elektroşok cihazıyla etkisiz hale getirebilirim!!!! artık o kadar sinirliyim ki nasıl bu hayvanlar bizi taciz etme rahatlıgına sahip olabiliyor da biz ugradıgımız tacizden utanc duymak zorunda kalıyoruz. su an tetikte bekliyorum, en ufak bir seyde avazım cıktıgı kadar bagırıp rezil edicem bundan sonra susmak bana haram cok sinirlendim okuyunca yetti artık yaBen İzmir de yaşıyorum. İsim gereği ben de erken çıkıyorum evden ve bir sabah adamın biri hayrola işten mi dönüyorsun herkese var bana yok mu demistiNasıl iğrenç bir pislikti hayvan herif. Geber sin böyle tipler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?