Istanbul'dan nefret etme nedenleriniz

Katılıyorum neredeyse her ilimizde aynı sorunlar bas göstermekte trafik haric..

nefret etme nedenim o kadar çok ki...saysam destan olur heralde..

1- trafik
2- kalabalık
3- altyapı sorunları
4- kirli havası
5- çarpık kentleşme
6- insanlardan dolayı ortamında hakim olan yoğun negatif enerji..herkesde bir sinirlilik hoşgörüsüzlük
7- kapkaçlar, tacizler ve benzeri olaylar
8- ipini koparan istanbulda soluğu aldığı için meydana gelen kültür çatışmaları ve kargaşası
9- aşırı büyük olması ve bu nedenle hergün okula veya işe gitmek için kilometerlerce yolların tepilmek zorunda kalması
10- ve buna bağlı olarak trafikte bazen aşırı hızla gidilmesi ve trafik kazası riskinin yüksek olması
11- ayrıca deprem bölgesi üzerinde olması

ve daha şu an aklıma gelmeyen bir sürü sebep var....
istanbulda yaşamınızı sürdürebilmeniz için bütün var gücünüzle maddi ve manevi olarak savaşmanız gerekiyor...huzur değil savaş meydanı mübarek şehir...
ama uzun lafın kısası bana tek bir kelimeyle istanbulu tarif et deseler o kelime kesinlikle "CEHENNEM" olurdu.... istanbul = Cehennem......

Son düzenleme:
Trafik var diyosunuzda trafik olmayan şehirlerdede bu kadar çok gezicek yer yok. Bence gidicek çok yer var önemli olan bu.iSTANBUL çok güzel bir şehir ama içinde ki bazı insanlar şehrin güzelliğini bozuyo..

istanbûûûlll istanbûûûlll

senden ilk zamanlarda nefret ederdim herkes yabancı neden böyle derdim ama şimdi anladımki düzgün bir yerde oturunca
ve doğru düzgün yerlerde sosyal ve kültürel anlamda vakit geçirince çok güzel bir şehirmişsin
senden hiç kopamayacağım sanırım...

Sayende kültürümü geliştirdiğim insanlar arasındaki farkları çok net çözebildiğim için seviyorum seni.

VE senin himayen altında dünya harikası eşimle yaşamak hayatta yaptığım en doğru en mantıklı kararmış
kendimi hergün ne kadar çok kutlasam azdır.......

dip not:
Halâ en nezih yerde bile karşıma kıroların çıkmasından sadece nefret ediyorum...

Son düzenleme:
Ben 4 yıl önce,2 günlüğüne,okul arkadaşlarımla gelmiştim.Gezilecek yerleri bilmediğimiz için ilk olarak Aksaray'a gitmiştikKorkup geri döndükNefret etmiştim İstanbul'dan,o kadar övdükleri şehir bu muymuş demiştim.Taki 2 yıl önce 20 günlük banka eğitimine gelene kadar...Nişanlımda İstanbul'da yaşıyor olunca 20 gün doyasıya gezdim,eğlendim ve bu şehre aşık oldum.Şu anda buraya yerleştim,1,5 ay sonra düğünüm var,çok sevdim burayı.Ankaralıyım ve Alanya'da yaşıyordum,arkadaşlarım''Ankara,Alanya gibi yerleri sevemedinde İstanbul'un neyini sevdin''diyorlar.Galiba bir şehri sevdiğiniz insan veya yaşadığınız güzel olaylar sevdiriyor

istanbul'da doğup büyümeyen, yıllarca yaşamayan istanbul'un güzelliklerini tam anlamıyla göremiyor sanırım. benim gözümde öyle bir şehir ki kopamıyorum, başka bir şehre gitsem özlüyorum, öyle bir tılsımı var ki 2 sene sonra koşa koşa gittim o şehre, inşallah hiç ayrılmamak üzre...

Şiir gibi şehirdir istanbul...Şiiri,edebiyatı seven İstanbul'u sevmeden duramaz bence.

ankarayı sevemedin de istanbulu nasıl sevdin miiiii........... ne tuhaf soru. istanbul dünyanın en güzel şehri, ankarada güzel olan birşey yok. bence cevabınız bu şekilde olabilir...

Aylar once yazmısım bu foruma.
Hala daha tam anlamı ıle sevemedım bu sehrı.
Hele ıse gıdıp-gelırken, o trafık, otobuslerde sıkısıp kalmak...
Oturabılmek ıcın bır yere, sıraya gecmek.
Yetısebılmek ıcın bır yere otobusu kovalamak.
Bırı sana carptıgında arkasından baka kalmak.
Ozur dılemesını beklerken, ustune laf ısıtmek.
Istanbul'e sevmeye fırsat vermeyen ınsanlar yuzunden, bu guzel sehrı suclamak...
Sevılmıyor bu sehır, ınsanlarından oturu.
Seven var elbette yada sevıldıgı anlar.
Onlar da yok denecek kadar az sanırım.

Bunlar İstanbulun değil Türkiyenin özellikleri. Ankarada İzmirde vs kapkaç yok mu,
hava çok mu temiz, sürücüler hız yapmıyor mu, altyapı çok mu süper yapmayın Allah
aşkınıza. Ayrıca deprem bölgesi üzerinde olması kendi tercihi mi

Trafik sorunu hariç İstanbulun nefret edilecek yanları diğer illerden fazla değil bence...

Son düzenleme:
Lisedeyken üniversite okumak için şehir seçiyoduk ve ben kesinlikle istanbul olmaz Ankara olsun diyodum ve ben tek istanbul tercihime yerleşip 5 sene o muhteşem şehirde yaşadım. KPSSye girdim istanbul gelsin diye dua ederken Ankara geldi... ve ben İstanbul aşkı ile yaşamak zorundayım...Şairin dediği gibi Ankaranın İstanbula dönüş yolunu seviyorum... AHH İstanbullllll Güzel İstanbullllll

İşe hep geç kaldığım için
Toplu taşıma araçlarından herkes birbirine girmişde, Bundan benden başka kimse rahatsız olmadığı için ...... Hıh

İstanbul'da büyüyüp üniversite için Ankara'ya gelmiş biri olarak İstanbul'u deli gibi özlediğim için nefret edecek bir şey bulamıyorum. Bence içinde yaşayan herkes kıymetini bilmeli. Ayrı kalınca deli divane olursunuz onun için.
İstanbul bambaşka. Hele ki Taksimm... Oooffff ağlıcam şimdi.

İstanbul'dan nefret etmemin en büyük nedeni İzmir'dir.

(Evet özlüyorum, hem de çok!)

Gerçekten yeterli bir sebep

Bende aslen İstanbul'luyum, evlendim İzmir'e geldim.

Resmen İstanbul'u unutturdu bana...

İzmir kesinlikle yaşanılacak bir şehir...

kimsemin olmamasına karşın bu şehirde ne arkadaş ne akrabadan tamamen uzak kalmama karşın ailemi çok özlememe karşın buralarda eşimin akrabalarından nefret etmeme karşın şunu anladım;istanbul bi okadar insanı iterken bi o kadar insanı kendine bağlıyor farkında olmadan büyülüyor fazla gezen biri değilim eşim alıp da bizi hiç gezdirmemiştir hadi şurayı tanı falan diye..ama nedense bilmem özlüyorum bazen annemlerde kalınca..sanırım "özgürüm burada ondan" çünkü ananmlerde olsam nereye gittiğim geldiğim sorun olur...canım sıkıldı mı kızımla dışarı istediğim yere şükür istemezsem ev işi yapmıyorum belki de istanbul ondan özletiyor kendini
ama deprem bölgesi oluşu çoook korkutuyor beni.......ve nem meselesi ..küf meselesi çıldırtıyor..hemen küfleniyor eşyalar.odalar bir gün havalanmasın boğulcakmış gibi oluyor.annemlerde klullanılmayan misafir odası salon mesela açma havalandırma pencereyi özellikle normal evin içinden hava alsın kokmaz bunu farkettim.fırınımın köşeleri 6. yılında küflenmiş ona üzüldüm annem de beni suçluyor eşyana nasıl bakıyorsun diye "nemden oldu anne diyorum "bakliyatlar hemen kurtlanıyor...azar azar alınmalı annem memlekette çuvalla alsa bişicik olmuyor maşallah.bu nem olayını rutubeti sevemedim! hertürlü insan oluşu..ama samimi olmamak gerek kimseyle onu anladım istanbulda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…