Istanbul'dan nefret etme nedenleriniz

arkadaslar her kes ayni seyi savunmak zorunda degilki birimiz sever birimiz sevmez iyi sevmiyorsan git demekte cok rahatsiz edici bir soz benimgorusumce sen sevmiyorsun git sen benim gibi dusunmuyosun ol yasama hep bu mantikla yeirmizde saydik sayiyoruz gelisme yolundkai ulke ..

ya kim kime kovar gibi git diyebilirki zaten. kalmak zorunda olanlarında geçerli nedenleri vardır. iş, aile, eğitim v.s... uygun şartlar oluştuktan sonra sevmedikleri bir şehirde yaşamalarını temenni etmek daha kötü değilmi. umarım herkes bir gün sevdiği ve nefret etmediği şehirlerde yaşar mutlu olurlar..
benim kızdığım şey istanbul dışında başka herhangi bir şehir hakkında bu kadar rahatça konuşulamaması. ben şimdi kalkıp izmirden nefret etme nedenleriniz, konyadan nefret etme nedenleriniz diye bi topic açsam topa tutulurum. gerçi ben memleketim her karışına kurban olurum da yani anlatmak istediğim güzelim şehrin yabancıların akın akın geldiği hayran kaldığı bir şehrin bu kadar yerden yere vurulması çok sinir bozucu..

istanbul gercekten gelismis bir metropol arkadaslar o hareketi o coskuyu baska hic bir kentte bulamazsiniz kotu yanlarida varmi tabi trafigi havasi bazi goclerden dolayi egitim esitsizligi bunun getirdigi cahillik ve bundan dolan oyalaylar ..ama uzaklaisnca ben cok aramistim cok ariyorum istanbulu o havayi ceksem soyle icime diyorum kuaforunden tutun magazasina kadar isini her anlmda yapan paranizda vrsa tam super bir sehir istanbul ......
burda 2 yilda bir adam gibi ne kuafor ne doktor bulabildim develtin sistemi iyi evsiz kalsaniz ev kirasi issiz kalsaniz senelerce issizlik ucreti fln filan ama ekonomik sartlardan rahat olmaniz falan filan ama hic biri o kentin zevkini vermiyo ne yazikki ...

siyasette bile vizyon görüş değişiyor yani sizde aynen oyle yazmışsınız bende onun için dedi, ilk defa burda duyduğunu şey içinde epey gülmüşsünzdür herhalde
kötü temenniniz yok ama insanlara beddua eder gibi inşallah gider demeniz çok itici şimdi ki gibi ik ikelimyela açıklasaydınız keşke
zaten giden gidiyor birde yerine gelenlere ve koca şehrin kimlere kaldığına bakın o da ayrı birmevzu
istanbuldan başka yerde trafik kalabalık göç ve göç etmek için kullanılan başka il var mı?
ben sizide anladım ama gelen turist 1 hafta kalıyor neyini görüyor ? biz ise yasıyoruz arada fark var....
bu gun yarın sizde bişilerden şikayet edebilirsiniz

benim esim irlandali bir mimar her gedlignde istanbula hayran donuyo irlandaya o mimariye tabi eski mimariye ortakoye taksime eminonune bayiliyo heleki turk yemekelri off offf ona hic bir sey demicem superrr.

evet canim gezmek icin super ama yasamak icin sabir gerekiren sehir guzel ama ciddi sabir gerek insanin yasam omrunu kisaltiyor tarifi havasi bir kisim insani zor ...

sorma onune gelen kuaför yok olmadı 1 milyoncu falan bu sehirde yasıorum demek için biraz rahatınada para kalacak seni yormayacak
ege ve akdeniz en sevdiğim yerler o yuzden..

böyle gezmelik olunca bende seviyoum canım...
yazın özellikle gece hayatını
ama gel görki topice göre yanıt verdiğimden bunalrı yazmadım
yoksa bu şehir 2010 kültür başkenti (garımı yansa da....)
tarihi şehir gezemyi bilirsen ne yerler var eşim eminönunde ben taksime yakın yerdeyim
gezmez miyiz
ama beni öyle pelk aşığı değilim ne yalan söyliyim yani başka bi kentinde bu özelliklerini sevebilirim

aaa öylemi demek siyasette bile vizyon değişiyo haa vay anasını... kusura bakma bacı ben köyden yeni geldim ne siyaseti bilirim, ne vizyonunu her sene değiştiren karakterli siyasetçileri tanırım. ben temennimi, açıkca yazdım ister beddua olarak al ister temenni olarak seçim senin valla. sen anlamamakta ısrar ediyosun işim gücüm yok bide sana laf yetiştiremicem vizyon sahibi insan.

çevir kazı yanmasın ne kadar vasat bi açıklama köyden yeni gelen varsa nolcek şimdi aramızda hmmm? açıkca yazdım dediğin sey ikinci yanıtında geldi bacım! ilkinde değil yinede çok açıklayıcı oldu sağol

İstanbul'u sevmeyenler inşalah bir an önce kurtulur.
Çünkü sevmeyenin hor kullandığı bir güzellik İstanbul..
cahiller geldi heryerini kapladılar dediğimiz istanbul zaten hiçbirimizin tapulu malı değil.
Çok kalabalık bulanların mantığını anlamak güç o zaman sen terket çok kalabalıksa..?
İstanbul'u güzel yapan bizim görebildiklerimiz.
Ben kendimi her daim mutlu edecek birşeyler bulurum.
Enteresandır ne tacize uğradım ne kapkaça maruz kaldım.
İstanbul'un tek sorunu trafik ve altyapı.
Onun dışında her sorun bu ülkenin her yerinde var..

öyle yoruma böyle cevap
dokundu mu canım...iyikide laf etmiyordun
rahatsızsan sen git direk istemiyen gitsin demedim ucu acık laf ettim demiyorsunda bi git yaaa uslubabak cıvık

Son düzenleme:
bu gun bişi daha dikkatimi çekti sabah sebzeci öğlen gibi 3 4 sucu sonra tüpcü
bu satıcıların ciyak ciyak cevre gürültüsü bu kente yakışmayanlardanuyuyan mı var rahatsız olan mı var tın yani......

adımbaşı masraf bence
istanbul'a gittiğimde giresunda harcamadığım paranın daha fazlasını harcıyorum ya

Son düzenleme:
kızlar bişey dicem ama tepki vermeden önce anlamaya çalışın lütfen..

okuldan döndüğümde yanımda bir ton eşyayla metrobüste zar zor yer buluyorum,ve şansıma hep yanıma obez denecek kadar şişman insanlar oturuyor,benim alanımı da işgal ediyor hareket edemiyorum indiğimde kasılmış uyuşmuş oluyorum.

bu konuda napabilirim,her insanın başına gelebilcek bişey onlarada kızmıyorum toplu taşımaya binmesin de demiyorum ama rahatsız oluyorum işte.. çokmu kötü niyetliyim

Sonuna kadar evet...
İstemeyen gitsin şehir de rahatlasın biz de...!
Küçük şehirlerde taciz daha çok oluyor.
Bunu da ek olarak belirtelim

Bu konuda napılabilir sence?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…