Istanbul'dan nefret etme nedenleriniz

adının geçtiği her cümleyi, her şarkıyı, her şiiri nasılda büyülü yapıyor..boshayallersmile kalabalık, evet çok kalabalık .. boshayallersmile ama bu kadar insan yanılmış olamaz

adının geçtiği her cümleyi, her şarkıyı, her şiiri nasılda büyülü yapıyor..boshayallersmile kalabalık, evet çok kalabalık .. boshayallersmile ama bu kadar insan yanılmış olamaz

ben istanbulu hiç bilmem.ama bencede birşey varki bukadar insan hala istanbul da yaşıyor.sürünsede şikayet de etse vazgeçmiyor.

ne demişler boğulacaksan bari büyük denizde boğulhihoyyyt

koca buyucu sehır ıstanbul..
nasılda mahfedıyo hayatları keşke keşke ıstanbuldan gıdebılsem..temellı kacsam arkama bakmadan..
ınsanlarını sevmıyom artık cok fazla kırlendıler hemde cok..

Zordur İstanbul'u ozlemek. kagit kesigi gibi sizlar.Bazen "ulan kucucuk bir yara iste nedir ki" deseniz de, varligini hep hissettirir.İlaci yoktur, zehri kaniniza islemistir.

Caddesi, sokagi, kosesi, berisi degildir ozlediginiz... Topyekun kendisidir... Gecenin bir yarisi kafaniz bozulunca bir dostun kapisini calabileceginiz yerdir. Baska yerde yok mudur oyle dostlar? Ne hikmetse yokturlar... Ya da sizde bir uyusmusluk, bir tutukluk vardir, misafirlige gidilen evde buzdolabini acamamak gibi kasilir kalirsiniz.

Boyle hasretken, boyle yanmisken gidersiniz İstanbul'a... İciniz icinize sigmaz... "Yare geldim, koynuna geldim İstanbul'um" dersiniz en arabesk coskunuzla, ama bu kez baska birsey vardir sizi yaralayacak. "İstanbul'u icindeyken ozlemek" karmasasi...

Degisen sey, sehrin cehresinden ziyade size kuskunlugudur. Onca hasretini cektiginiz dostlar, siz yokken de hayatlarindan birsey eksilmemis bicimde yasamislardir. Zira siz hepsinden, herseyden, sizi siz yapan tum birikimden uzakta yasarken, onlar sadece sizden ayri kalmislardir, derdinizi anlayamazlar. Yureginize bicak gibi giren sakalasmalar baslar: "Sizin orda nasil diyorlar..." "Tabii sen bilmezsin simdi bunu, senin yasadigin ulkede yok bu kavramlar..."

Kayboldugunuzu hissedersiniz... Artik hicbir yere ait degilsinizdir. Ne zaman birine "yahu İstanbul'da kalsam mi?" diye sorsaniz, "aklini peynir ekmekle mi yedin, b.k mu var burda, cennet gibi yerde yasiyorsun, sacmalama" cevabini isitirsiniz. Gercekten iyiliginiz icin mi boyle soyleniyordur, yoksa artik yoklugunuza mi alisilmistir, karar veremezsiniz.Caniniz daha da yanar... Zordur İstanbul'u ozlemek. Çunku ozlemeye bir basladiniz mi, ardi arkasi gelmez bu meretin...

Her köşesi tarih kokan,adına şiirler şarkılar yazılan,gecesi sünbül kokan
Türkçesi bülbül kokan İstanbul.Ben seviyorum İstanbulumu.boshayallersmile:asigim:

Son düzenleme:
sevmiyorum diyemem bu şehri,
sadece yaşamak için zor bir şehir burası
günümün 3 saatinin yolda geçmesi psikolojimi bozuyor,
suç oranı her geçen gün artıyor,
kalabalığı yoruyor,
bunlarda buradan gitmem için yeterli nedenleri oluşturuyor.
Bodrum aç bana kollarını sana geliyorum.
Sakinliğine,tertemiz havana,denizine
yardımsever-güleryüzlü insanlarına,bunaltmayan sıcağına,dondurmayan kışına.

Birkaç haftadır bu şehirdeyim bende.. Biraz zaman geçsin şiirler yazmaya başlarsın diyorlar arkadaşlar. Bilmiyorum fikrim yok bakalım!

kalabalıkkk..
huzuru kaçıracak cinsten hemde..
ve bu huzuru, bahsedildiği gibi deniz flnda geri getiremio..
şahsi fikrim.. :umursamaz:

aman allahım bu nekadar mükemmel bi konu başlığı İSTANBULLLL SENDEN NEFRET EDİYORUMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!
sen sadece askerime ii ama çok ii bak yeter bide sokakların denize çıkıyor diye kendini bişii sanma sadece 127 gün sonra alıcan askerimi senden....
ve birdaha hiç ama hiç görüşmicezzzzzzzzzklava:

İstanbuldan bu kadar kendine alıştırdığı ve bu kadar büyülü olduğu için nefret ediyorum.Başka şehre taşındım ama içim gidiyor aklıma geldikçe burnumda tütüyor.Nişantaşında gezmelerim geliyor aklıma hep hala yaşıyor muşum orda gibi hayal ediyorum.Ahhh İstanbul........

Bir kere bulaştın mı İstanbul'a bir daha paçanı kurtarman çok zor.
Bence İstanbul yalnızlığı unutturan bir afyon (bağımlılığından kurtulması zor), önüne güller döken bir sevgili (dikenine katlanması zor) , alıp başını ortadan kaybolmak istediğinde sana kucak açan bir dost (kötü alışkanlıkları olan bir dost)..

Deden yaşındaki karthorozların sözlü ve gözleriyle olan tacizleriyle sokaklarında tek başına yürümeye korktuğum şehir İstanbul !

çok uluslu bi il okumamışı cahili plaza insanı caddelisi kondulusu pahalılığı trafiği haksız çarpık yapılaşması özellikle belli insan gruplarının gelmesiyle en nefret ettiğim yer oldu fare kapanı gibi kaçmakda mumkun değil sene başında akdenize inecektik işimiz vardı orda yaşayacaktık olmadı

ne yazdığım gayet açık nefret ettiği bir şehirde yaşamak zorunda kalanlar en kısa zamanda başka bir şehre giderler yazdım. içinde nasıl bir kötü niyet barındırabilirki.
ayrıca zihniyetlerin modası olduğunuda düşünmüyorum. "geçen sene şu zihniyetteydim, ama artık değiştim bu sene bu oldum" mantığına çok gülüyorum..

istanbul icindeyken insani canindan bezdiren trafigi kaba insani itis kakisi ama uzaktaykende ozlenilen s ehir ben irlandada yasiyorum istanbulda yasarken soyle son gun bir bakmisitm buraya gelmeden bu stresten kurtuluyorum acaba ozlermiyim demistim irlandanin temzi havisnda kirlarda gezinirken kendi kendime ozleniyormus o kalabalik bile o sahili insanalri hep aceleci yasami bunalr bile ozleniyormus cidden bazen cok ozluyorum insanin kendi sehri kadar hic bir yer sicak degilmis ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…