Istanbul'dan nefret etme nedenleriniz

İstanbul çok kalabalık beni boğuyor,kültür farklılıkları çok,Trafik berbat..Gezmek için çook güzel ama ben yaşayamıyorum.

Doğup büyüdüğüm İzmir'e dönmek için can atıyorum. Kapkaç derseniz her yerde var,Allah başka göstermesin bir kere Ankara da kapkaç uğradık eşimle.

Son düzenleme:
Deprem bölgesi olduğundan şikayet edenler...

Zaten Türkiye deprem kuşağında olan bir ülkedir.

En güvenli yerlerin başında konya gelirdi orada bile deprem oldu geçen yıllarda.Ne yazık ki deprem ihtimali her şehrimizde var...

Yani; deprem konusunda bilinçlenmedikçe, deprem kuşağında olan bir ülke gibi hareket etmedikçe (özellikle bina yapımı) daha çoook korku yaşarız...

Son düzenleme:
kalabalıklığı..
trafiği..
şöyle temiz bir ferah hava alamayışımız..
cebinde sigara paketi,elinde iphone olup 3 lira verip deostick almayan dayıları..
otoyollara çocuklarını sürükleyip onları kar kapısı olarak gören aileleri..
ramazanda oruç tutup,zamanla verdiği açlık ve gerginlikle ufacık kızışmada insanların canavar kesilmesi..
şöyle elimiz cebimizde,kimse tarafından rahatsız edilmeden doyasıya yürüyememeyişimiz..
yemyeşil çimlerin yok denecek kadar az,hatta benim yaşadığım mevkiide olmaması,çimlerde uzanma hayalini bile kurdurmayışı..
bi yanda lüks konutlar,hemen yanında gecekondularda-zor koşullarda yaşayanlar..
konutların çarpıklığını geçtim,insan beyinlerindeki çarpıklılar..
cehalet..
bi sürü şey işte.
istanbul üzerinden genelleme yaptım işte,bu eşitsizlik
herkesin eşit,bazılarının daha eşit doğduğu yaşam!

kalabalık
fazla çeşit insan var
gürültülü
trafik çok
vs vs..
sevmemek için neden çok
izmir'imin gözünü seveyim

trafiği pahalılığı kalabalık olması ama tüm bunlara rağmen çooook seviyorum istanbulu ne de olsa doğduğum büyüdüğüm yer memleketim ayrıca bi sürü güzelliğini unutmamak lazım....

ist haritadan eşimle sildik.
eşimin işi nedeniyle 10 ay kaldık delirme noktasına geldik..
soğuk
kalabalık
pahalı
trafik
.....
.....
.....
2 hafta kal gez gel..bittiiii...
heryeri gezdik gördük ama antalyam gibi bi memleket yoktur..
gece gündüz sokakta yürürüm.her istediğim elimin altında, ucuz, herşey tazeee.....kokulu kokulu çocuğuna yedir..
kaldırım denen bişey var.özgürce gez bebeğinle...daha neler neler..

evet pahalılığı var bir de......Allah tan ulaşım işi ankara gibi pahalı değil..ankara uçmuş dolmuş konusunda!kiralar pahalı burada yiyecekler pahalı...ve ist a ilk geldiğimde yokuşlu inişli sokakları o kadar dikkatimi çekti ki çok ilginç geldi ve çarpık kentleşme sorunu.arsayı alan kafasına göre ev dikmiş hem de çoğu boyasız sıva var sadece o da soğuttu beni.Allah tan kanun getirdiler ya belli bi zamana kadar evlerin dışı boyanacak şartını koştular..
gezmeye gelince herzaman gezilmiyor ki ..gezmek istesen o da para bu şehirde...

başına çalınsın güzelliği yaaa. hani bir insandan nefret edersin ya öyle nefret ediyorum senden istanbul. doğduğum büyüdüğüm yerlerden buraya geleli 5 yıl oldu ne sevdim ne alıştım. En güzel yerlerini gezdim, güzel yerlerde yaşadım ama yokk! memleketim gibisi yok.

Bazi yorumlardan, bazi arkadaslarin Istanbul'un ne tur yerlerinde gezdiklerini merak ediyorum. Gece kondu mahallelerinde, kacak konutlu yerlerde mi yasayip gordunuz anlamadim ki. Ben nedense hic oyle sivasiz bilmemnesiz cirkin evlere rastlamadim. :) O tur yerlere gitme sebebim olmadi. Nezih semtlerde bulundum.

Son düzenleme:

Canım sıkıldığında istiklalde bir tur atarım sebepsiz boş boş yürümek o kalabalığın içinde kaybolup kendini bir zere gibi hissedip bian için zamanı unutmak....hakkaten özledimmmmmmm

Katılıyorum...

Sanki doğudaki bir şehirden bahseder gibi.

Yahu sonuçta İstanbul bu...Megakent...Dünya şehirlerinin listesine girmiş bir kentten söz ediyoruz.

Sanki çarpık kentleşme,yokuş mokuş başka hiçbir yerde yok.

Çok abartılıyor çok güldüm.

Ya da dediğin gibi çoğu gecekondu mahallelerinde geziyor,oraya da İstanbul diyor.

doğduğun yer mi,doyduğun yer mi demişler.doğduğun yerde doyamamışsın ki istanbul a gelmişsin.insan ekmek yediği yerden niye nefret eder ki:26:

istanbuldan hiç nefret etmedim ben. nereye gidersem gideyim hep çok özlerim istanbulu. nefret edilesi bir yer değil bence. seviyorum ben istanbulu canım sıkıldığında kendimi üsküdara atıp, kız kulesi karşısında çay içmeyi seviyorum.
hiçbir zaman istanbuldan başka bir şehirde yaşamayı düşünmedim. tek kötü yanı trafik ama bu da istanbuldan nefret etmemi sağlamadı.

İstanbul'un en sosyetik görülen semtlerinden birinde yaşıyoruz.İmkanlarımız Allah'a şükür güzel.İstanbul'u yaşamak için de para lazım kimse kusura bakmasın.İstanbul'da yaşayıp daha Boğaz'ı görmeyen,sıvasız evlerde yaşayan insanlar var.Bunu görmek,bilmek hiç de zor değil.İmkanlarımız geniş de olsa,en güzel yerlerden birinde de evimiz olsa ben İstanbullu olmadığım için,burayı yaşanacak bir yer olarak görmediğim için ileriye dönük planlarımız buraya ait deĞİL.

yaşadığım yerde inişli çıkışlı yokuşları görmeyip burada yolları öyle görmüş olmam ilginç geldi evet, ama size komik gelmesi bana daha da ilginç geldi doğrusu buraya "istanbuldan nefret etme nedenleriniz" diye soru sorularak başlık açılmış kim ne düşünür ne yazar ne yaşar size gülme hakkı vermez yazılanlar! gece konduda değilim ama gece konduda da yaşayan vardır istanbulda olup da bu sitede bunları okuyan yorum yazan eminim .sizin gibi nezih semtlerde bulunamamış olmaları istanbulda yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor değil mi ilginç çok ilginç

evet canım katılıyorum sana istanbulda olup da denizi göremeyen insanları duydum boğazı bilmeyenler sıvasız evlerde yaşayanlar..dediğin gibi istanbulu dört dörtlük yaşamak için para lazım parası yetersiz olanlar sanırım istanbul da yaşamış sayılmıyor bazı yorumlara" nerelerde gezdiniz" diye sorulara bakılırsa..

İstanbulluların yüzde 90'ı Boğaz'Da,Etiler'De,Bebek'de vs vs yaşadığı için gecekondu semtlerini göremiyorlar: Gecekondular da yaşamak zorunda olan insanlar da İstanbullu ,üzgünüm ama gecekondu semtlerini küçümseyenler için bunu söylüyorum.

:13:
olur mu canım gece kondu semtlerinde mahallelerinde gezip de oraya da İstanbul mu denir?!!!!!! onlar ayrı bi memleket bence istanbuldan olsa da!

Son düzenleme:
İstanbul'da 2 yıl yaşamak zorunda kaldım ve öyle çok sebebim oldu ki İstanbul'u sevmemek için.
İstanbul'da semt ayrımı yok İstanbul bir bütündür ve zaten İstanbul'u İstanbul yapan bu bütünlüktür.
Siz Bebek sahilinde çayınızı yudumlarken de İstanbuldasınız,Gülsuyu'nda bir ilköğretim okulu kundaklanırken de İstanbuldasınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…