İsteme öncesi yaşananlar

Evlilik teklifini beğenmemek kuaförde yapılmış düğün saçınızı beğenmemek kadar normal bir şey . Belkide orda yaşanan hayal kırıklığı “eşim beni bu kadar az mı tanıyor ,hoşlanıp hoşlanmayacağımı tahmin edebilirdi “ diye yaşanan üzüntü .
Başbaşa bir yemekle olsa daha çok hoşuma giderdi diyor konu sahibi , hakkı değil mi hoşuna gidecek şeyi bilmek ... maddiyatla havai fişekle ilgisi yok bunun ,o özel anın bu kadar basite indirgenmesi ve haz etmediği kişiler varken ..
Kuzenim kız arkadaşına birlikte denizdeyken dibe dalıp dipten aldığı bir avuç kum içinde yüzüğü sunup evlenme teklifi etmişti çok samimiydi , doğaldı . Bende bunu beğenmiştim .
Eşim ise bana 100 lerce kişinin akşam çiğdem yiyip semaver yaktığı sahil bandında arabada telefon unuttum bahanesiyle elinde doğum günü gibi 12 kişilik pastayla gelerek yaptı. Benimde o an başımdan aşağı kaynar sular indi , hiç böyle hayal etmemiştim . Dikkat çekmeyi sevmem ,ön planda olmayı ,

başbaşa gevrek yiyip çay içerken yapsan daha çok hoşuma giderdi dedim☹ Ha birde aldığı yüzük serçe parmağıma anca oldu , o an tam bir hezimetti benim için ,. Sonradan öğrendimki yüzüğü iş yerinde 24 bayan içinde tek hoşlanmadığım ,minimum konuştuğum gözleriyle dahi adamı soyan bir kadınla gidip almış , onun parmağına göre Diğer gün kadın kalçalarını savura savura gelip “ay duydum olmamış tatlım diyince “onu değil ama nişanlımı boğabilirdim o an .
İnsan bu kadar mı tanımaz evleneceği insanın parmağını , kızacak o kadar çok şey varki evlilik teklifim benim için kabustu ..eşimin beni ve zevklerimi tanımadığına emin olduğum gündür .

Allah razı olsun çok teşekkür ederim beni anlayıp yorumladığınız için kafam allak bullak fakat beni gerçekten tanımadığına eminim

Merhaba, güzel ve heyecanla geçmesi gereken günleriniz böyle geçtiği için üzüldüm.

Ben de size hak verenlerdenim. Maddi istekleriniz olduğunu düşünmedim konuyu okurken, bazı insanlar övünmeyi çok seviyorlar. Bahsettiğiniz kişi de şayet öyleyse sohbet sizi açmamış olabilir, bunu sevgilinizle paylaşmanız doğal geldi bana ama onun sanki kızı korur gibi ya da onun adına övünür gibi "yüzüğü de özel yapım bi keree" demesi tuhaf geldi. Sizin cevabınız da evet verilmemesi gereken bir yanıt ama ben etkiye tepki olarak gördüm. Eminim o cevap sizi rahatsız etti, o ses tonu, yüz ifadesi belki siz de bir yerden vurmak istediniz ve vurdunuz.

Evlilik teklifini sevmediğinizi defalarca belirttiğiniz bir insanın yanında yapmış, üstüne bir de el ele dolaşıp, beraber vakit geçirmenizin gerektiği gün bir de onun evine götürüp iyice germiş sizi. Her zaman minnoş kalamayabilir insan. Sonuçta mükemmel değiliz, gerilmişsiniz. Son söylediği şey de sanki kendi düşüncesini size yansıtması gibi olmuş.

Babanızı dinleyin, arkanızda olması çok güzel. İçinize sinmeyen bir adım atmayın, dilerim mutlu olursunuz.

Gerçekten herkes rezidansa maddiyata takmış konunun ana teması onun kocasıyla beni yakıştırması ve bunu yapan kişinin erkek arkadaşım olması

Erkek arkadaşın elinden geldiğince sana bir evlenme teklifi yapmış
Arkadaşlarıyla vakit geçirmenizi istemiş
Belki arkadaşının eşinin yaptığı jestler karşısında ezildi, o da size yapmak ister sonuçta özel bir şeyler
Ve günün sonunda ne evlenme teklifi, ne bir romantizm, ne bir tatlı konuşma olmadan arkadaşına sarmanız ne kadar itici görünüyor bir bilseniz. Hep ben ben ben, ben şöyle ben böyle hep sen nasıl olacak, hayat arkadaşınız olacak adamı figüran yerine koyup ne düşündüğünü, ne hissettiğini görmemek , orada bir damat var şöyle davransın böyle davransın kurallar kurallar ve hepsi size ait .... Yaptığı yakıştırmanın hoş olduğunu savunmuyorum ama insanında bir sabrı var, sevdiğin kızı memnun etmek için debelen dur o gidip kıçı kırık bir kıza takılıp her şeyi zehir etsin, olmaz arkadaşım olmaz böyle sevgi olmaz

Allah razı olsun çok teşekkür ederim beni anlayıp yorumladığınız için kafam allak bullak fakat beni gerçekten tanımadığına eminim
Sizden de razı olsun .. Yine de siz pire için yorgan yakmayın ,işin iç detayını erkek arkadaşınızla olan ilişkinin süresi , iletişiminiz , ortak zevkleriniz , geçtiğiniz yollar , ideallerinizin ortaklığı , size ailenize duyduğu saygı -sevgi , kişilik yapısı,iyi - kötü alışkanlıkları ,vs.aklıma gelmeyenler , evlilik çok büyük bir yapılanma . hepsini bir düşünüp değerlendirin. sadece bu tek başına “bu iş olmaz demek için güçlü bir neden değil” ..sevgiler ,mutluluklar ..

Ben sizi haklı buldum, evlilik teklifinde onların olmasına gerek yoktu, isteme için gelmiş illa arkadaşı görüşmesi mi gerekiyor. Kız belki de evini göstermek için çağırdı, erkek arkadaşın da kıramadı. Ben hiç sevmem şunu aldım, bunu yaptırdım diye konuşulmasını. Ki özensen de haklısın, yeni evleniyorsun.

Eşim tam bir kova ben de boğaKovalar sabit fikirlidir insanlara mesafe koyamaz olur yapmıştır insan halidir modunda devam eder bende tez canlıyım yanlışı olana direk mesafe koyar baktım olmadi hayatımdan çıkarırım on yıllık evliyim biraz birbirimizi anlamaya başladık diyeyim sen anla evlilikte en zor burç boğa kadını kova erkegidir hele ailesine de bağlıysa boğayı çileden çıkarır
Müsait zamanınız olursa yorumlamanız mümkün mü burç konusunu

mervan Evlenme işini iyi düşün baştan bu kadar sorun ve içine sinmeyen şeyler varsa ve ailen de çok gönüllü değilse sonrasında hepsinin ceremesini sen cekeceksin tek başına kendini bu kadar yıpratmaya değer mi bence değmez yıllar sonra bu halinden eser kalmamış bi zaman yaramazsın umarim

Bende böyle düşünüyorum açıkçası
Şu teklif nasıl yapıldı yanında kim vardı yoktu yüzük nasıldı konularına o kadar takılıyorlar ki meselenin özü kaçırılıyor
Adam bir şeyler yapma hevesi ve gerginliği içindeymiş belliki
Yaptığı hoş değil ama kızımızın davranışlarıda hoş değil

Bu kızcağıza cok yuklendiniz kk kadınları. Isınamadıginiz sevmediğiniz birinin yanına sevgiliniz tarafından azarlana azarlana gitmek istermiydiniz birde üstüne soğukta yürüye yürüye gittiğiniz yerde sürpriz evlenme teklifi ne kadar sevimsiz bari kizin arkadaşları olsaydi. E bunca samimiyetsizlikten sonra konu sahibeside saçmalar damat adayida saçmalar normal.

Allah razı olsun yorumunuz için çok tesekkür ederim.

Haklısınız ama sadece sevmediğim insanların bulunmasi beni gerdi ve devam etti olaylar..

Tıpkı söylediğiniz gibiyiz şuan..

Tıpkı söylediğiniz gibiyiz şuan..
Hele o sizin sevmediğiniz ama onun sevdiği arkadaşı için de boşa konuşursunuz ne derseniz deyin onu haklı çıkarır aslında öyle demek istememiştir öyle yapmak istememiştir sen kötü düşünüyorsun diye ve son nokta ya o ya ben diye gözünüzün dönmesi olur şayet biz de ablası için oldu aynı olay on yıldır ablası benim kardeşini elinden aldigimi düşünerek çok fazla sorun çıkardı artık çocuklarıma da sorun çıkmaya başlayınca tamamen görüşmeyi kestik ama on yıl o aslında iyi niyetli asla bizim boşanmanızı istemez sadece şaka yapıyor savunmasıyla geçti ve benim sinirlerim bozulmuştu bi tercih yapması gerekti yoksa olur yani kalmamıştı sen bilirsin bu kadar zorluğa dayanabilecek misin ben on yıl dayandım ama ben artık eski ben değilim fiziksel ve psikolojik anlamda. Eşim şu an çok iyi ama geçmişteki hallerini kafamdan atamıyorum

Bana bu teklif öncesi bile istemeye kız arkadaşı için gelse mi acaba diye teklif bile etti sevmediğimi ne şekilde söyleyeceğimi şaşırdım yorumunuz için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…