• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme söz nişan olmadan evlenmek

Eviniz kotu diye gerginlik çıkmaz. Utanıyorsanız, organizasyon yapılan mekanlar oluyor öyle bir yer ayarlayın isteme ve yüzük takılsın.
Başka ev veya yerde isteme, söz yapıldığını duymadım daha önce.

Evin güzel görünmemesini sorun yapacak insanlardan zaten aile olmaz.

Çünkü evim buna müsait değil gerginlik çıkar diye korkuyorum
ah canım benim ya :( çağırılmayınca çirkinleşecek akrabalar mı var ? ben hep şöyle derim bazen sarsıntı iyidir yıkılacak olan yıkılır kalan sağlar benimdir. böyle ufak şeyden kavga çıkacaksa çıksın . aman kavga çıkmasın, aman gerginlik olmasın ,aman ağzımızın tadı bozulmasın diye diye örttüğümüz sakladığımız herşey ilerde yine toplu şekilde yine karşımıza çıkıyor

hem söz hem nişan hem kına hem bekarlığa veda hem düğün bence de çok çok fazla, yani oldu olacak birde kafana kuş kondur diyesim geliyor . sadece bir söz bir düğün tabiiki olur ama en azından bir ortam olsun yine aileler bir araya gelsin, isteme olsun hiç değilse

Başka ev veya yerde isteme, söz yapıldığını duymadım daha önce.

Evin güzel görünmemesini sorun yapacak insanlardan zaten aile olmaz.
Evlenirken herseyde seffaf olunmasını dusunuyorum, ama bu benim düşüncem. Soru bu değil zaten.
Ayrıca yapılır neden yapılmasın ki?
Evi çok küçük olduğu icin bu tarz seyleri evi uygun olan bir akrabasının evinde yapanlar da var.
Baskasının evinde yapılıyorsa, parasını ödeyip , organizasyon mekanında da gayet yapılır neden yapılmasın.

İsteme olayının çekirdek aileler arasında olması gerektiğini düşünüyorum, gelecek aileye kalabalık gelmemesi söylenir, bu ayıp değil. Bunun bir tören havasında kalabalık içinde olması bana mantıklı gelmiyor.

Günümüzde artık düğünler bile daha butik hal aldı. Nikah sonrası yakın arkadaşlarla gidilen bir yemek ile evlenenler görüyorum. Bence çok daha güzel olmakta.

Olur. Evlenmek icin ne soz ne nisan sart degil. Ama yangindan mal kacirir gibi alel acele evlenmek pek mantikli degil. Nisanlilik doneminde aileler iletisim halinde oldugundan daha iyi tanima firsati yakaliyor insan. Daha hic birsey yokken gerginlik cikabilir diyorsunuz. Kostura kostura evlenmek zorunda oldugunuz bir durum mu var?

Yeterince tanıdınız mı kendisini, ailesini… bazı insanlar ve aileleri işin içine evlilik hazırlıkları girince belli ediyorlar kendilerini. bir şey yokken sevgili olan adam ve annesinin aslında maddiyatçı hesapçı, yol yordam bilmez tipler oldukları ortaya çıkabiliyor. Evim müsait değil diye kendini kötü hissetme, olduğu kadarı yeterli.

Durumun, evim müsait olmamasından kastettiğiniz nedir bilemiyorum.
Maddi durum ile ilgili bir mesele ise zaten evlilik birliği içinde bir şekilde herkes görecek, saklamak abesle iştigal olur.
Öte taraftan sevgilinizi siz, ailelerde birbirini tanıyor ve bu durumda huzursuzluk çıkmayacaksa gayet güzel olur.

Hiç değilse düğün tarihi belirlemek için biraraya gelinmesi gerekmez mi?

Aslında gayet olur istemesiz nişansız bir evlilik. Benim kafamda sıkıntılı baba figürü canlandı üslubunuzdan. Anlayış göstermesi beklenen aile ile konuşarak seramonisiz halledilebilir bunlar.

Tabiki şart değil ama durumlarına göre değişir

1-) bedavaya gelin aldık ne kusuru vardı acaba diye seni küçük görecekler mi? ( böyle gören çok var annem de hiç bir şey istememiş kusuru mu var demiş baba tarafım )

2-) böyle gelin gidip,daha sonra başkasının 4-4 lük söz isteme nişan düğünü görüp özenen imrenen hatta kıskananlar oluyor, böyle bir şey gördüğünde sana dokunacak mı ilerde bir düşün ( iş yerinde bir arkadaşım vardı ablası en asgari düzeyde evlenmiş iş yerindeki arkadaşımda baya gösterişli evlendi ablam çok kıskandı baya sorun çıkardı diyordu)

Enine boyuna sen düşün kalbinin sesini dinle yoksa ben de karşıyım Kezban gibi herşeyi isteyen baba evinde görmediklerini eş ailesinde isteyenleri ama işte bazen iyi olmak yetmiyor bazen :)

İsteme söz nişan olmadan direk evlenmek olmaz mı aileler birbirini tanıyor ama şartlarım buna uygun değil direk evlenmek olmaz mı

Olur elbette. Bir kafede bile kız isteme, nişan yapıp, ardından nikah salonunda nikahını yapar geçersin.

Sevgilin çalışmıyor yıllardır çalışmayı gereksiz görüyor hatta, senin de işin gücün yok, ailenin maddi sıkıntıları var. Bu şartlarda nasıl evleneceksin?Evlenmek dediğin nikah kıyıp sevgilinin ailesi ile yaşayıp, onlara her anlamda muhtaç olmak mı? Ne bekliyorsun böyle bir evlilikten?
Söz nişan yapmarak yaşayacağın sorunlardan kurtulamazsın.
Hayatını daha kötü bir noktaya getirir burada şartlarda yapacağım evlilik.

Sevgilin çalışmıyor yıllardır çalışmayı gereksiz görüyor hatta, senin de işin gücün yok, ailenin maddi sıkıntıları var. Bu şartlarda nasıl evleneceksin?Evlenmek dediğin nikah kıyıp sevgilinin ailesi ile yaşayıp, onlara her anlamda muhtaç olmak mı? Ne bekliyorsun böyle bir evlilikten?
E yuh yani, akıl yoksunluğu bu olsa gerek. Dünyada başka adam kalmamış

Buna halk arasında kaçmak diyorlar 😅
Hani usulen bir tanışma, bir konuşma olur adına isteme demeyin de hani bari fikir danışma olsun. Düğün nişan yine yapmayın diyeceğim de damat namzeti pek evlenmeye uygun biri değil gibi.
Sanki birileri başını yakmak için çekinmiyor ateşlere koşa koşa gidiyor

Niye olmasın ki, bakınca saçma sapan adetler :)
Bence gayet de olur. Nikahta küçük bir seramoni olur,bitti gitti.
Kime ne?

Ekleme;
Bu mesajı görünce vazgeçtim. Konu sahibi deli misin divane misin? Bu hayat seçilir mi?

Aaaa doğru dürüst anlatmadığı olay bu muymuş? Allah akıl fikir versin ya daha karnını doyurmaktan aciz insanlar evlenmeye kalkıyo, bi de koştur koştur çocuk yapıyorlar sonra.

Back
X