• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme söz nişan olmadan evlenmek

Merhaba ben biraz sohbet etmek istiyorum bir çoğunuz evlisiniz sanırım esleriniz çalışıp siz ev hanımligimi yapıyorsunuz yoksa sizde çalışıyor musunuz İstanbul gibi bir yerde ev kiraları çok yüksek geçinme şartları nedir geçim zorluğu yaşıyor musunuz esleriniz nerelerde calisiyir ne iş yapoyor çalışma saatleri sizleri etkiliyor mu

Biz normalde nişanlımın annesi ile çok iyi anlaşırız ama bazı konularda anlayamiyorum bir hafta önce ameliyat oldu nişanlım annesi pansuman nasıl yapılır hemen öğrendi yapmaya başladı sevgilim başta yok yapmasın derken artık utanmam annem yapar dedi annesi için çok yoruldu derken bana sen çok güçlüsün valla diyor annesi de çocuğunu bebek sanıyor o yüzden nişanlım iyice şımarık oluyor eskiden yemek yapıp götürürdim artık yapmıyorum çünkü oğluma ben yaptım falan diyor yani ben mu fazla abartıyorum bilmiyorum benzer sorun yaşayanlar var mı

Belli bir süredir ilişkim var sevgilim çok fazla anne düşkünü veya bana öyle geliyor bilmiyorum ama bu durum bazen canımı sıkıyor kendi kuruntum mu anlamadım ama durduk yere annesini arıyor yolda biz ikimiz sohbet ediyoruz bir bakıyorum annesini aramış annemin yanına gidelim diyor eee tamam gidelim ama bu her gün olunca canım sıkılıyor daha tek daha güçlü bir adam olamıyor eve bırakırdı öğlen de olsa şimdi yerinden kalkıp eve bile götürmüyor. biraz tavır koydum. Ben o kadar anne kuzusu biri değilim ve bu beni rahatsız ediyor evlenince bile her gün annesine gitmek zorunda kalicaz hissi veriyor onunda dışında iki lirası olsa yine bana istediğim bir şey almaya calisir sabah gelsem kahvaltı hazırlar o yönlerinden bir eksiği yok lütfen eleştirel olarak yazmayın bir arkadaşınız yazmış gibi düşünün

Maddi yönden son 1 yıldır çok zor durumdayım elektrik borcu doğalgaz borcu su borcu her şey icrada ne yapmam lazım bilmiyorum işin içinden artık çıkamıyorum iş bakıyorum her gün olmuyir bulamiyirum gorusmedigim yer kalmadı hayat böyle zorlukların ardından duze çıkar mı

Sevgilim nişanlım yani asla çalışmayı kabul etmiyor asla maaş arttı asgari ücret yani ama hala diyor ki maaş yetmez neye yetecek ben hiç sevinmedim diyor eee biz nasıl evlenicez o zaman kardeşim sinirlerim bozuluyor

Ya o kadar saçma sapan şeyler konusuyir ki oyun oynuyor oynayamazsa dertler başına birikmis gibi hissediyor benim durduk yere enkotu hallerimi çekiyor demek ki dışardan öyle görünüyorsun diyor hangi kadın buna kızmaz ya

Çalışmaya başlayalı iki hafta oldu ama ben işten çıkmak istiyorum çünkü haftanın her günü çalışıyorum ve üstüne üstlük yeni bir iş buldum ama ne dicegimi bilemiyorum utanıyorum

Herkese merhaba benim 3 yıllık bir ilişkim var başta het şey daha normaldi ama yıllar geçtikçe sevgilim işe görmekten kaçar hale geldi neden diyorum utanıyorum diyor nerden baslicam diyor ama dese ki babası benim işimi yap hemen yapacak ama konu başka iş olduğunda asla kabul etmiyor her gün demeye çalışıyorum neden niçin oturuyorsun diye bir bildiğin var demek ki diyorum cevap yok seni çok seviyorum diyor konuyu kapıyor kavga da çıkarmıyor ne yapmam lazım bilmiyorum direk ayrıl demeyin arkadaslar aynı konumda siz de olabilirsiniz
Bu kişiyle evlenmek mi hala gerçekten mi? Kendi hayatınızı düzene sokun düzgün bir işe girin. Daldan dala atlamayın kafanız çok karışık belli.

Ergenden beter bir kafa, çocuklar duymasında şükrüyle saf karısı vardı ya aynı onlar işte. Çalışmak işlerine gelmiyor,birilerinin sırtında bedava yaşayacaklar
Bu kişiyle evlenmek mi hala gerçekten mi? Kendi hayatınızı düzene sokun düzgün bir işe girin. Daldan dala atlamayın kafanız çok karışık belli.

Senin ve erkek arkadaşın için problem yoksa neden olmasın?

Olur, hatta bizde öyle istemiştik ama hem bizimkiler hem eşimin ailesi en azından bi söz olsun dediler. Bizim aileler tanışmıyordu gerçi 😄 Aile tanışması-isteme-söz çekirdek kadroyla (anne baba kardeşler) aynı gün bizim evde oldu. Fiyatlar ve durumlar malum olduğu için hiç öyle dekor vs. kiralamak istemedim açıkçası. Onun yerine yemek masasını kendim süsledim, çay,kahve,ikramlık kek börek çörek verdik bi pasta kestik gayette güzel ve masrafsız oldu. 2 ay sonrada sadece nikah yaptık.
Ben açıkçası bu söz-nişan olayı evde olurken 30-40 kişi gelinmesini de doğru bulmuyorum.

İsteme söz nişan olmadan direk evlenmek olmaz mı aileler birbirini tanıyor ama şartlarım buna uygun değil direk evlenmek olmaz mı
Neden olmasın biz tam bu şekilde evlendik.
Zaten hiç sevmem bu tarz olayları. Sadece nikah yaptık, çekirdek aile dışında davet etmedik. 15 kişiydik toplam :))
Ama bizim dönem de pandemi vardı o da biraz işin bahanesi oldu.
Bunlar hep toplumun dayattığı şeyler, hiçbir şey de aklımızda kalmadı.

Ben de böyle evlendim ama şehirler çok uzak diyeydi.
Sizin durumunuzu bilmiyorum, yangından kaçar gibi bir hisle yapacaksanız, iyice düşünerek karar vermeniz daha faydalı olur.
Onun dışında, eylem olarak kimseyi nasıl evlendiğiniz ilgilendirmez zaten.
İleride "keşke kına gecem olsaydı, keşke beni istemeye gelselerdi" gibi pişmanlıklar yaşar mısınız mesela, bunları da düşünün ve sonra üzülmeyin.

Yiyecek ekmeğiniz yok, adam ipsiz sapsız, sizin derdiniz evlenmek, hatta tavandan mal kaçırır gibi evlenmek mi yani? Ben zaten söz, nişan, kına, düğün hepsini gereksiz buluyorum. Durumu olmayan insanlar bile aileler arası iki göstermelik yüzük takar usulünce; evim müsait değil ne demek tam açıklar mısınız?

İstenmeden olmaz gün gelir sevgilinizin ailesi seni biz istemeye bile gelmedik kendin geldin der ailen bizi dinlemedin saydirmadin istemeye bile gelmediler der napicaksiniz hadi görüşürüz ben evlenmeye gidiyorum mu diyeceksiniz yoksa Bi sabah gelinliğinizi giyip hadin ben gidiyorum siz de nikah dairesine gelirsiniz mi istenmeden olmaz yarın elinizi isterler elti derki beni istemeye geldiler seni istemeye bile gelmemişler gerek görmemişler siz üzülürsünüz aileniz hayatta ise gelsinler istesinler yüzük takın kıyın nikahı bitsin ama ailenizi en başta kendinizi saydirin herşey en baştaki gibi canım cicim gitmiyor

Yazdıklarını okudum da Bile isteye kendini ateşe atacaksın. İsteme olmadan olmaz. Hiç mi ailene saygin yok. Oldu olacak al bavulunu çık sevgilinle ailesinin evinde yaşarsınız.

İsteme söz nişan olmadan direk evlenmek olmaz mı aileler birbirini tanıyor ama şartlarım buna uygun değil direk evlenmek olmaz mı
Siz isterseniz olur

Ama çevre bu ne acele diye yanlış anlayabilir

En azından aile arasında bir yüzük takma merasimi yaparsınız.

Mutluluklar

Olur, hatta bizde öyle istemiştik ama hem bizimkiler hem eşimin ailesi en azından bi söz olsun dediler. Bizim aileler tanışmıyordu gerçi 😄 Aile tanışması-isteme-söz çekirdek kadroyla (anne baba kardeşler) aynı gün bizim evde oldu. Fiyatlar ve durumlar malum olduğu için hiç öyle dekor vs. kiralamak istemedim açıkçası. Onun yerine yemek masasını kendim süsledim, çay,kahve,ikramlık kek börek çörek verdik bi pasta kestik gayette güzel ve masrafsız oldu. 2 ay sonrada sadece nikah yaptık.
Ben açıkçası bu söz-nişan olayı evde olurken 30-40 kişi gelinmesini de doğru bulmuyorum.
Yani evimjn eşyaları kötü illaki yapmak sartmi bir cafede anneler damat gelin olsa olmaz mu

EVinizden utanmayin. Sadece ailesi gelsin, isteme ve soz olsun. Sonra da nikah yeter

Yani evimjn eşyaları kötü illaki yapmak sartmi bir cafede anneler damat gelin olsa olmaz mu
Olabilir ama kimi cafeler saçma sapan fiyatlar çekebiliyor dekor vs. de yaptıkları için, içeriği iyice konuşup anlaşarak uygun bir fiyat alabilirsiniz. Bir arkadaşınızdan, akrabanızdan vs. de rica edebilirsiniz evi müsait olupta açmak isteyen olabilir belki.

Bu nedir yahu kimden neyi saklıyorsunuz? Bir kere de olsa evde ağırlanmalı, evleneceğiniz kişinin ailesinden bahsediyoruz. Feriha gibi triplere girmenin anlamı yok. Sizi olduğunuz gibi kabul eden insanları alın hayatınıza, eşya iyiymiş kötüymüş kime ne?

Back
X