İstemediğin bir şehirde yaşamak

Hakkında hayırlısı olsun guzelim

Yani bir bakıma... Bu durumu kabullenip alışmamı bekliyor sessiz kalıyor.
İyi de iki yıldır alısmamıssınız alısmayacagınızı da biliyor olmalı
Alırım karsıma bi akşam aglaya aglaya bunaldıgımı burdan gitmek istedigimi anlatırım
Hala daha tepkisiz kalıyorsa en azından rahatlatacak bişeyler söylemiyorsa bi ilişkimi düşünürüm gercekten seviliyormuyum diye

Önce sorunu belirleyin. Ailesi bir şey mi yapıyor size yoksa kıskançlık mı? Kıskançlıksa nerede olsanız mutlu olmayacaksınız. Bu sefer onun ailesi daha çok geldi benimki gelemiyor olur. Bunu çözmeniz lazım.

Edit: mesajı şimdi gördüm, kıskançlıkmış. Bence bu kadarı normal değil. Arkadaşlarınızın bile annesine yakın oturmalarına içlenmişsiniz. Bir psikologla görüşün derim. Hayat böyle çünkü. Bu kadar kolay dağılırsanız çok acı çekersiniz.

Senin adına üzüldüm ama en azından eşin de ayrı ve aynı duyguları hissediyorsunuz. Eşinin çok bildiği seninse bilmediğin bir yer değil. Ne tarz bir konuşma yapabilirim?
Siz "esim bedelli askerlige gitti, aglama krizine girdim" diye konu acmistiniz dimi? :)
Aslinda esinize cok duskunsunuz galiba; ama bence asil sorun sevmediginiz sehirde yasamak degil, şoyle bi yorumlara verdiginiz cevaplara baktim; sizin uzuldugunuz nokta daha cok annenizden uzak olmak. O sehirde olsaydiniz yine ama anneniz de orda olsaydi o sehirden okadar nefret etmezdiniz bence.

Haklısınız ben sizi anlıyorum ya da anlamaya çalışıyorum.
Benim her iki anne de yakın oturuyor ama ben mesela evde olsam bugün anneme belki 1 saat uğrar dönerim evime. O da belki diyorum hani canım istemezse evden de çıkmam.
Öyle kahvaltı edelim,akşama beraber yiyelimler bizden geçeli çok oldu.
Gençken çok daha kolaydı bizde de ama yaş geçtikçe hayat değişiyor daha çok kendime döner oldum...
Neyse...
Allahım herkesin kalbine göre versin inşallah...

Size çok üzüldüm....oyuna getirilmişsiniz eşiniz tarafından..nasıl kandırıldınız...

3 günlük dünyada siz anne-baba özlemi çekerken eşinizin kendi ailesinin yanında olması hiç adil değil.....

Siz kadınsınız ha diyince ailenize gidemezsiniz ama o her istediginde ziyarete gidebilirdi...( yarin birgun çocukların okul dönemi yazdan yaza bile zor gidersiniz)

Aileniz sizi bunun için mi okuttu meslek sahibi etti, en cokta annenize babanıza üzüldüm....kız çocukları rahat etsin kendi kararlarını alsın , üzülmesin diye okutulur ama sizde farketmemiş....

Bence bunu düzeltmenin bir yolunu bulun...

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Herkesin yeri ayrı. Eşim varsa, mutluysak gerisi önemli değil olmuyor. Benim ablam uzakta. Yurt dışında yaşıyorlar. Eşiyle mutlu, maddi durumu iyi ama ülkeden nefret ediyor. Kimsesi yok orada. Annem yanındaydı, dün geldi. 2.5 yaşındaki yeğenim bile ortalığı birbirine katmış "anneanne gitme." diye. Ben de ailemin yanında olmak isterim, sürekli gitmesem de istediğim zaman gidebileceğim bir yerim olduğunu bilmek isterim. Bunun iç mutlulukla alakası yok. Ablama o kadar üzülüyorum ki, uzakta, yalnız. Hepimiz onu çok seviyoruz ama ha deyince yanında olamıyor insan. O da çok mutsuz şu an. Gözlerim doldu yazarken. Bu arada ablam gideli 4 yıl bitiyor.

aynı dertten muzdaripiz konuyu takipteyim bende.. sen hangi şehirdesin?

Mesele tamamen haksızlık olduğunu düşünmeniz. Sizin aileniz yok, eşinizin ki orada. Eşiniz mutlu ve çok bencilce bir kararla gelmiş bu mutluluk. Siz mutsuzsunuz ve kimsenin umrunda değil. Bunu böylece söyleyin eşinize. Ben eşimin memlekete taşınma isteğini bu şekilde reddediyorum. Sana kin güderm diyorum. Oda anlayışla karşılıyor. Sizde bu isteğin peşine düşün, mutlaka eşiniz duyacak sizi.

İstanbul'da bes yil ogretmenlik yaptiktan sonra evlilik sebebiyle ayrildigimda cok mutsuz olmustum. İstanbul' a bir gelen pisman bir de giden derler. Bana gore dunyanin en guzel yeriydi.
Hani bir soz vardi:
İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan... Ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir. Ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen, orası dünyanın en güzel yeri değildir..

Eşinizin varlığı sizi mutlu etmiyorsa, yeterince sevmiyorsunuz demektir. Yani insan üzülür ama sizinki artık depresyon boyutuna gelmiş sanki. Eşlerimiz diğer yarımız gibidir. Ben mesela eşimle en ücra yerde bile yaşarım. Çünkü bilirim ki, beni her yerde ve her ortamda mutlu etmeyi başarır. Eğer bunu hissetmiyorsanız, boşanıp İstanbul’a dönme konusunda neler düşünüyorsunuz?

Evet, öğretmenim. Çevrem de oluştu burda ama ne yaparsam yapayım hiç mutlu değilim. İstanbul’a arada bir gidiyoruz, gerçekten yaşadığımı hissediyorum. Dönünce yine bunalım halleri.
aah ah ben dogma buyume İstanbulluyum. Evlenince sehir degistirdim. Ama dedigin gibi bir durum oluyor. Eskiden rahat rahat gidip uzun uzun geziyordum da simdi bebek oldu birak ist.u evden cikamiyorum soguk usur durmaz disarda diye.

Yapamadigina eminsen tayinini iste, esin de isler ciddiye binince ya gelir ya da gelmez... Ben senin icin 3 yil burada yasadim sen de benim icin 3 yil orda yasa de =)

cocugunuz olunca o yalnizligi daha cok hissedeceksiniz, herkese annesi gelip yemegini yapar, kizim uyusun iki dinlensin ben bebege bakayim der, siz aksama kadar neye yetiseceginizi sasirir durumda olacaksiniz ya da kv.den yardim isteyeceksiniz bazen... Aynisini yasadigim icin biliyorum. Gerci ben ist.a bile donsem annem hayatta degil. Cocuk olunca hic aglamadigim kadar agladim yalnizligima, yardimsizligima, nazlanacak bir annem olmadigina, o yuzden ben anliyorum sizi hatta daha zorunu yasiyorum, 15 gun bile gelip kalma şansi yok sonucta benimkinin...

Allah'ım acaba ben mi duygusuzum Duyarsız bir yorum yapmak istemiyorum ama yani sırf başka şehirde yaşamak istediği için insan işten eve gelince sürekli yatar mı, iştahtan kesilir mi? Gerçekten ama gerçekten Allah başka dert vermesin. İnsanlar açlıktı, geçim derdiydi, hastalıktı, binbir türlü dertle uğraşıyor ama akşam yer sofrasında aynı kaba gülümseyerek kaşık sallıyorlar. Yani biraz İstanbul'da kaybettiklerinize değil de yaşadığınız yerdeki güzelliklere odaklansanız? Hayır bir de gene Marmara'daymışsınız. Duyan da zorla Çemişkezek'e falan götürüldünüz sanır. İşiniz de varmış, çevreniz de varmış. Lütfen biraz sahip olduklarınıza şükredin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…