İstemediğin bir şehirde yaşamak

Seni anlıyorum bir defa olanakların kısıtlıdır, insan bir Ev ve koca ile mutlu olacak diye bir kaide yok bir güzel cafeye oturup cheesecake yemek ister veya lezzetli bir simit veya bir kazak almak ister ama alışveriş yapacağın yerler de kısıtlıdır, çeşit ve rekabet ortamı yok
İnsanlar hep birbirine benzer
Ve dar görüşlüdür ortam çok önemli
Ona göre şekil alıyoruz küçük yerler her yönden sıkıntılı kadınlar için en çok mahalle baskısı olan yerler, erkek için bu söz konusu değil

Alismalisiniz bence. Simdi esiniz sizinle gelse ve ayni seyleri esiniz yasasa o da sıkıntı. Iki sehirdede yasayamayacaginiza gore. Bu uzaklikla ilgili birseyde degil yakin mesafede bile ilk birkac yil ailemn evine gidince sonra eve donunce garipsiyordum yabanci hissediyordum canim sıkılıyordu. Bazi yonlerden daha avantajli demissiniz ve ogretmensiniz alismaniz aslinda daha kolay. Herkes ayni mahallede ayni sehirlere evlenmiyor sizin gibi uzak yerlere giden var alismaniz lazim bence. Duzeninizi bozmayin eşinizin isle ilgili bir sıkıntısı yoksa hele.

Ay cok tatlısınız .Aynen katıliyorum .
Konu sahibi mutlu olmanizi saglayacak seyler yapın .

Bastan kabul etmissin
O zaten normal.olarak ailesinin yanini istemis sen de kabul etmissin

Biz kadinlar iste boyle aman sorun cikmasin aman evlenmekten vazgecmesin diye erkeklerin cogu istegini nisanliyken kabul ediyoruz ama hataaaa!!!
Bence alismaya calisin

Haklisim tabi de bastan neden kabul ettin be canim?

Yer degistirelim mi bende bu şehirden gitmek için deliriyorum. Her sabah ben bu şehre ait değilim burada yaslanmiycam diyorum ki doğma büyüme bu sehirkiyim

Laalem döktürmüşsün yine
bunu bir yere yazıp hep okuyacağım bu aralar böyle bir konuşmaya ihtiyacım vardı
Allah razı olsun

bende kendi şehrimde yaşamıyorum. geçim nerdeyse orada kalmalı insan. senin ailenin olduğu yere gidilse bu seferde aynı duyguları eşin yaşamayacak mı

ben de konuyu okurken uzaktasiniz sandim,
marmara bolgesindeymissiniz siz de,
gunubirlik bile gidip gelebilirsiniz,
ben anlamadim bu kadar ozlemi.

yani istanbula yakinsizni, istanbulun cafcafli hayatindan istediginiz zaman faydalanirsiniz,
ama tamamen istanbulda yasamanin bedeli de baya tuzludur zaten, cogu kisi kacmaya calisiyor.

ben bir cok sehirde yasadim,
evlendigim yil daha mantikli oldugu icin esimin yasadigi sehire tasindim,
ve en zor alistigim yer de orasi oldu,
cunku hep kendimi sanki esimin keyfi icin oraya tasinmisiz gibi hissettim, aslinda oyle degildi, maddi olarak mantiklisi oydu ama, nedense oyle hissediyordum. O sehir de4 yil kadar kaldim, hic de tamamen alisamadim,
tamamen kendi onyargimdan.
Sizde de bunu gordum ben acikcasi.

Valla ben istanbuldan buraya evlendim çocuğum var şimdi ama yok hala alışamadım az insan gittiği her yeri benimsiyor sanırım heleki istanbulda doğup büyüyünce farklı şehirlerde zorlanıyor insan..

İst jersey elinin altında her yer merkez Allah kolaylık versin hepimize çok düşünme bunaltma kendini ben mide hastası oldum üzüntüden stresten aman sende yapma kendine lütfen sıkıntı sonra vücut patlat veriyor biryerden

Bizde İstanbulun göbeğinde sadece sitelerin olduğu etrafından otobanlar gecen bır yerde oturuyoruz. En merkezı ve kalabalık yerlerden biri. Ama biz eşimle hep sakin bi sehre yerleşip bahcelı bır ev bulup çocuklarımızla beraber bahcemızde köpeklerımız olan , domates biber yetıstırebılecegımız bir hayat istiyoruz. Herkesın hayalleri farklı farklı gercekten . Belkı de sizin yaşadığınız yer de bizim istediğimiz gibi bir yerdir. Eger öyleyse kıskanırım :)

İstanbuldan sonra her yer bunaltır Niye sevmiyorsunuz?

Ben yorumların çoğu gibi "alışmaya çalış,mutluluk içimizde" falan diyemeyeceğim...Her insan yanlış kararlar verebilir,bunu ömür boyu çekmemiz gerekmiyor...Sizin durumunuz da çözümsüz değil,yarim saatte karar verip geldiyseniz , yarim saatte tekrar karar verip dönebilirsiniz.

Eşinizi oldukça bencil ve düşüncesiz buldum...Ailesinin yanında olmayı,sizin mutsuzluğunuza tercih etmiş ve ediyor...İki yıldır eşinin mutsuz olduğunu görüp bir şeyler yapmamak nasıl bir bencilliktir.Hani 3-5 ay olsa alışırsınız diye bekliyor diyeceğim,ama 2 sene olmuş yani.

Başka zoraki bir durum olsa,elbette alışmaya çalisilir,mutlu olmaya çalışılır.Çunku ikiniz içinde en iyisi odur...Ama burda keyfe keder bir durum var,tamamen eşinizin ailesinin yanında yaşamak istemesi...İstanbul dışında başka bir şehiri de kabul etmiyormuş beyefendi !

Yani gaza getirmek gibi olmasın ama,ben şartları baya zorlardim sanırım.Hatta her hafta sonu ailemin yanına giderdim vs...Siz birazda baştan tamam dediginiz için durumu kabullenmişsiniz gibi,başka yapacak birseyiniz yokmuş gibi hissediyorsunuz.Ama var,kabullenmek zorunda değilsiniz.

Kıskançlık dışında hisleriniz normal. Annesine yakın oturan arkadaşları bile kıskanmak bana normal gelmedi. Evet aileye uzak oturmak zor. 7 sene aileme 12 saat uzak mesafede yaşadım. Kardeşlerim hafta sonu buluşunca keşke yanlarında olsaydım diye iç geçirdiğim çok oldu ama bu kadar mutsuz olmadım. Eşinize bize yazdığınız gibi samimiyetle anlattınız mı hislerinizi?

sıkıntı onun ailesinde bence. oraya ısınamamanız onların sizi sahiplenmemelerinde yanlış mıyım?

Eşiniz de siz de hatalısınız.
1- Ortak karar alınmış, kararı bozan sizsiniz
2- Mutsuz olmanıza rağmen , bu mutsuzluluğa göz yuman kocanız
Eşiniz başka şehire geçse maddi durum nasıl olacak ya da siz çalışıyor musunuz iş bulma vs ...
Bunları da düşünmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…