- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
- Konu Sahibi mariamaradona
-
- #21
Teşekkür ederim inşallahozman nisanlinda ugrasip yapamiyorsa kafana hicc takma .sukret ki tanidin insanlri evlenince ona gore mesefa koyarsin. birde bazi aileler bu tarz seyleri onemsemezler. belki sana karsi kasitli degildir. sen nisanlini sikmadan mutlu olmaya bak
Bu takıldığım en ufak şey. Kaldı ki böyle ufak şeyler bile insana verilen değeri gösterir. Bu kadar komik bi şey göremedim ben ortada. Beklentim bile ufak farkındaysan sadece aramalarını bekliyorum. Millet tatlıyı altını alsın gelsin diye beklerken ben bi tek aramalarını bekledim yani. Kendim için de değil ailem için.Bayramda gelin evi aramak minasil beklentiler ya cok komik gercekten. Bi siz arayin bi onlar arasin.. Dunurler olarak. Yani boyle seylere takilmayin. Kadin mesafeli olmak istiyo belki.
Öncelikle herkese iyi bayramlar ve iyi akşamlar
Ben de sizi epeydir takip edip yazmayanlardanım. Benim derdim de nişanlım ve özellikle ailesi.
Nişanlımla 3 yıl önce tanıştım ve 2,5 yıllık beraberiz, 1 yılı nişanlı olarak geçti. Düğünümüze de 1,5 ay kaldı. Fakat ben bu süreçte nişanlımın ailesinden maddi manevi hiç bir şey görmedim. İstemeye gelmeleri bile zorla olmuş gibi düşünüyorum şuan.
Farklı şehirlerde olduğumuz için isteme söz nişan hepsi bir arada çıktı. Ben de deli aşık modunda herşeye he dedim ve annem de benim üzülmemem için hiç bir şeye ses çıkarmadı ki annem böyle durumlarda hiç altta kalmayan bir insandır. Annem 3 tane oğlunu evlendirmiş biri olarak erkek tarafının neler yapması gerektiğini iyi bilen bir insandır. Şunu bunu bahane edip herşeyi bir arada çıkarıp gittiler ve bir daha da evimize uğramadılar.
Bir de bunlara ek damdan düşer gibi bize düğün tarihi söylemeleri de cabası. Kimse bana ya da aileme sormadı kızım şu vakitte olsun mu düğün ne dersin diye. Annemin önünde hiç ağlamamış olan ben o zaman düğün tarihi sebebiyle ettiğimiz kavgalar yüzünden evin ortasında hüngür hüngür ağlamış insanım.
Açıkçası maddi olarak hiç bir beklentim yok çok şükür kendim çalışıyorum paramı kazanıyorum ama adet gelenek görenek de hiç yerine getirilmedi. Hani insanlar yapıyor nişan alışverişi nişan bohçası falan hiç öyle bir şey görmedim ben. Evimizin eşyalarını nişanlım ve ben aldık. Bizim evimize girmiş hiç bir çöpleri yok. Üstelik de şu an düğün öncesi evleri tadilatta üstelik de a'dan z'ye herşeyleri. Yani maddi olarak pek bi sıkıntıları yok o açıdan düşünürseniz. Gözüme battığından değil ama nişanlımla bi ay dara düştük ve ailesini aradığında para olmadığını söylediler. Ben kendi ailemden de isteyemedim çünkü annem bana öyle bi çeyiz göndermişti ki en azından 10bin tl lik masrafımız azalmıştı.
Hadi ben bütün bu maddi şeyleri geçtim inanının gözüm yok. Hep maddi şeylerden bahsetmişsin diyeceksiniz ama inanının ki tek bir çöplerinde gözüm yok. (Zaten haklarını da yemeyeyim istemede taktıkları bilezikler var.) Benim derdim maddi değil, manevi olarak değer görmemiş olmak.
İçime batan son bir şey oldu o da düğünden sonra evlerinde onarım devam edeceği için nişanlımın orda kalıp dükkanlarına bakması gerektiğini söylediler, hayır cevabını da kabul etmedikleri gibi benim fikrimi bile sormadılar. Başta bir şey demedim hadi mecbur kalmışlar diye düşünüp geçirdim. Kaldı ki bunu kime söylesem anormal karşılar diye düşünüyorum. Hadi yeni evlenen oğlunuzu düşünmüyorsunuz da evde iş olacaklen yeni gelinin orda ne yapacağını da mı düşünmüyorsunuz diye de düşünmedim... Bugüne kadar. Çünkü bayramını kutlamak için kv yi aradığımda hemen laflarını sıraladı iyi bayramlar nasılsın iyisin babanın selamı var selam söyle hop kapadı. Ailemi de aramadılar, gelin evi olarak burnumuzu büküp biz aradık.
Bütün bunları bir araya toplayınca acaba istenmeyen bir gelin miydim de bunu nişanlım hiç bana yansıtmadı diye düşünmeden edemedim. Siz ne diyorsunuz? Yoksa ben mi gözümde büyütüyorum olanları?
Haklısın sanırım kafama takarak kendimi yorucam ancak sanırım.Bazi insanlar boyledir, cogunlukla cimrilikten ve ne yazikki evt kendi kafalarindaki gelin profili olmamaktan belki boyle davranirlar.
bana bin beteri rastladi, anlatsam sinir olursun.
zaten evim uzak ylda bir kere bile gorecegim insanlar degillerdi, ses cikarmadim.
bun turlu stres arasinda birde buna kafa yormak istemedim, geldi gecti.
ama sen belki guzel bir dille nisanlina anlatabilirsin, bazi seyelr yapilmali, gelenek gorenek eski isler denir, ama artik ne gerek var denir ama bence insana verilen degerin gostergesisir bir yerde.
ama yapmazlarsa da cok kafana takma derim.
ama su son dugunden sonra kalma fikri cok sacma, evlerinin tadilatta olmasiyla dukkana sizin bakmaniz ne alaka anlamadim, zate direk balayina gidin, kimseye gorunmeyin.
Durumlarımız benzermiş. Aynen bizde de benim aileme de bana da saygı yok ama benim onların ailesindeki herkese hürmet etmem gerektiği düşünülüyor. Benim geçen bayramda arayıp tembih etmişti nişanlımın abisinin eşini arayıp bayramını kutlamalıymışım. Sırf benden 2 yaş büyük ya da abisinin eşi diye benim küçük gelin olarak ona hürmet etmem bekleniyor. Ama iş bize gelince hürmetten saygıdan eser yok.allahım kendimi gördüm şu an. daha birkaç gün önce konu açmıştım bununla ilgili. bizim de evimizde şu an hiç çöpleri yok. garip anacım oğlan tarafı da oldu kız tarafı da. nişanlım masraf azalsın diye badanasını da kendisi yaptı, temizliğini de. bütün tamir işleri, anahtar değişmi, ufak tefek şeyler hepsini halletti. yine de yetiştiremedik. 10 gün kaldığı halde çok eksiğimiz var. benim konumda da maddi isteği olan biriymişim gibi davranıldı ama ilgisi yok. seni çok iyi anlıyorum. tamamen saygı beklemekle ilgili bir durum. benim annem de tek başına büyüttü beni. tek çocuğum. babam yok. o taraf da belki bbundan mı saygı duymadı bilmiyorum. bugün kayınpederimi aradım ama görümcemi aramadım. asla aramam da. bir kez olsun aramadı. eylülde söz yapmıştık. orada gördüm en son. hiç iletişim kurulmadı arkasından. nikahıma misafir gibi gelecekler. onlar bayramda da aramadılar sağ olsunlar. anladığım kadarıyla bazı insanlar nezaket yoksunu. hiç kafanıza takmayın. mutlu günlerinizi böyle düşünerek harcamayın. ben yaptım. bir şey değişmedi.
Çok şükür nişanlımla ilgili bir sorunum yok ama onların kişilik olarak huy olarak durumları bu belli ki. Ama insanın içine oturmuyor değil yine de.Sanki benim eski nisanlimin ailesinden bahsetmişsin onlarda aynı anlattığın gibiydi düğüne 1 ay kala bu sefer bizim adetlerimiz var dediler düşün kız tarafı olarak adet olarak birsey demiyoruz onlar adet başıma çıkardılar. Neyse sen nisanlinla iyiysen o seni sevip sayiyorsa takma kimseyi zamanı gelince dersin diyeceğini.
Haklısın sanırım kafama takarak kendimi yorucam ancak sanırım.
Babası işlerin başında duracağı için dükkana nişanlının bakmasını istiyorlar. Ama yani bana mantıksız geliyor düğünün hemen ertesi günü böyle bi şey olacak olması. Bakalım sonuç ne olacak.
Sanırım balayı olayını açmadığımdan oldu. Çünkü ben tesettürlü olduğum için yazın değil de kışın bi yerlere gitmek isteyip erteledim ama olan oldu. Yani ben tatlılıkla çözülsün istiyorum işte. Annemin babamın bile haberi yok durumdan olsa ortalık karışır. Öyle bi şey de olsun istemiyorum çünkü sonuçta yine biz üzülücez kendimden çok ailemi düşünüyorum.cnm gercekten buyuk sacmalik bunu istemeleri.
ev tadilatina gitsin gelsin aksamdan aksama baksinlar, yeni evlenmis insanlar orda kalip dukkanami bakacak,
calisiyor olsa esin ise bile gitmeyip izin almasi lazim.
bence balayi oalyini gundeme getir ve mutlaka bir yere gidin.
Düğünden sonra tadilat devam edeceği için bir hafta kadar orda kalmamızı istiyorlar. Düğün de zaten orda olacak. Ama yani balayını geçtim yeni gelin olarak evime gitmek istiyorum. Anormal mi bilemedim?
Bak o açıdan hiç düşünmemiştim. Öyle bi şey olursa o zaman bende kayış kopar. Benim anacım bana iş yaptırmaya kıyamazken kv tutup bana temizlik yaptırırsa dellenirim son nokta olur benim için.hadi o oğulları gitsin ama siz gitmeyin kv size temizlik yaptırmak istiyor haberiniz olsun.. böyle insanlar hem yaralı parmağa iş.mez hemde beklentileri çok olur.. sakın gitmeyinnn...
Benim eşimin aileside böyleydi aynı anlattıklarında kendimi gördüm evlenirken bana karşı öyle pinti davrandılarki aklın durur ve şimdi dönüp baktığımda aptalmışım diyorum
Çok sevdim evet ama bunca şeye yaşadığım sıkıntıların hiçbirine değmedi...
Ya ailelerinden akrabalarından birini oğullarına istediler ve oğulları seni isteyince hayalleri suya düştü bu yüzden istenmiyor olabilirsin
Ya seni en başta herşeye peki dediğinden dolayı kolay lokma nasılsa oğlumuzada aşık biz bunu bedavadan alırız diye düşünüyorlar...
Bunun gibi bi çok sebebi olabilir , ben sana açık yüreklilikle yazıyorum bu yazdığım maddeler başıma geldi ..
Nekadar susup alttan alsan nekadar masrafa gerek yoktur diye düşünüp yaptırmasan okadar değerin düşüyo ben bunu bilir bunu söylerim
Sanırım balayı olayını açmadığımdan oldu. Çünkü ben tesettürlü olduğum için yazın değil de kışın bi yerlere gitmek isteyip erteledim ama olan oldu. Yani ben tatlılıkla çözülsün istiyorum işte. Annemin babamın bile haberi yok durumdan olsa ortalık karışır. Öyle bi şey de olsun istemiyorum çünkü sonuçta yine biz üzülücez kendimden çok ailemi düşünüyorum.
Yani yapılan tadilatı takip etmeniz için mi evde kalmanızı istiyorlar? Onlar nerde kalıyorlar?Düğünden sonra tadilat devam edeceği için bir hafta kadar orda kalmamızı istiyorlar. Düğün de zaten orda olacak. Ama yani balayını geçtim yeni gelin olarak evime gitmek istiyorum. Anormal mi bilemedim?
Pardon yeterince açamamışım. Tadilatla babası ilgilenecek ve nişanlımın da dükkanlarıyla ilgilenmesini istiyorlar babası tadilat sırasında dükkanın başında olamayacağı için.Yani yapılan tadilatı takip etmeniz için mi evde kalmanızı istiyorlar? Onlar nerde kalıyorlar?
Ayrıca ilk haftayı kendi evinizde yada balayında başka bi yerde geçirmeyi istemeniz tabiiki hakkınız..
Her ne kadar aramız iyi olsa da genel anlamda, malesef biraz birbirimizi yıprattık bu meselelerden. Hele böyle durumlarda benim arkamda durmayıp ailesini haklı görmesini gerçekten hazmedemiyorum. Ben ufacık bir şey söylediğim anda ailesi dünyanın en haklı insanları oluveriyorlar. Yani ben bunu ömür boyu yaşayabilir miyim bilmiyorum. Ailesi biraz buyurgan ve bizimki de hayır diyemiyor. Sonuç itibariyle resti çektim. İlerde kendi ailesi olacağını ve kendi ailesinin eşinin arkasında bu şekilde durmamaya devam ederse zorluk çekeceğimizi iyi düşünmesi gerektiğini söyledim.Canım bi süre önce bende buna benzer bi konu açmıştım duymadığım hakaret söz kalmadı şimdi burda da sana boş boş konuşanlar olacaktır aldırma. Bana da sozde maddiyatci olmam konusunda saldırdılar bazı sevgili üyeler ama o işler öyle olmuyor işte. İnsan karsisindakilerden saygı bekliyor değer bekliyor kız evi naz evi sonuçta ama erkek anneleri kız annesi gibi egolari tavan gerçekten. Valla benden sana tavsiye asla geri adım atma nişanlınla bir olup sozunuzu geçirmeye bakın. Ben öyle yaptım karşılığını da aldım nişanlınla aranı iyi tut sakin kV kızıp nisanlini İncitme bu senin çok işine yarayacak. Sen kendine ne kadar değer verirsen karşındaki insanlar da o kadar değer verir biraz dişli ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?