İstenmeyen gelin miyim?

nişanda bir set takılır nasıl hic birşey konuşulmadı düğünde ne takılacak? onuda o saf nilanlına aldırmışlardır kesin bukadar iyi niyetli olmayın derim.
Altın konusunda sıkıntı yok bilezik set vs. alınmış. Ama herşey altından ibaret değil ki. Gözüm altında da değil zaten. İnsanın huzuru olmadıktan sonra tonla altınım olsa ne fayda. Gelinlik de alındı ama nişanlım aldı. Zaten ev vs.herşey hazır. Ama başta da belirttim herşeyi biz kendimiz yaptık. Bi tek düğüne karışmadık ve inanın düğünle ilgili ne yapıldı bi şey yapıldı mı hiç bir fikrim yok. Biz somayınva söyleme zahmetinde bile bulunmadılar. Nikah ve kınayı ailem yapacağı için sağolsunlar bi şeyimi eksik etmeyecek şekilde hazırlandılar. Ama düğün konusunu hiç bilmiyorum hiç bi şey de beklemiyorum onlardan.
Di mi yani ilk gece gerdek gecesidir ve ben onların olduğu evde nasıl rahat edebilirim ki. Bunu düşünemiyorlar.
Ben resti çektim nişanlıma. O da ailesine resti çekti ama inan onu bile şaka sanmışlar. İşlerin ciddiyetini anlayınca ne yapacaklarını merak ediyorum. Son olaylardan da anladığım üzre oğlan çocuğu düşkünü kadını pek önemsemeyen insanlar. Ailede çalışan kadın bir tek ben olucam. Diğer gelin lise mezunu babası vefat etmiş vs. (Küçümsemek adına söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Kendisi çok iyi niyetli bi insandır severim onu) ona ne istiyorlarsa yaptırıyorlar ve beni de öyle biri olarak beklediler diye düşünüyorum.

cekersin sen bunlardan

üstelik evlendikten sonra o kocalar aileci oluyor herşey köprüyü gecene kadar
Valla o aileciyse benim ailemin de eli armut toplamıyor. Sağolsunlar her konuda bana destek olurlar.
Ama bu süreç bize sınav oldu. Bu olayın sonucuna göre evlenip evlenemeyeceğimize karar vericem. Böyle bi aileyle ömür geçer mi nişanlıma bağlı her şey.

cok zor dediğin gibi eşde bitiyor .... ve bunu evlenmeden bilemezsın zaten

ayrıca nasıl düğünde ne olcak ne organize etmişer nasıl bılmıyorsunuz? nıkahtan sonra erkek tarafı yemege davet eder vs vs sonucta herkesın bşr hevesi var

ayrıca nasıl düğünde ne olcak ne organize etmişer nasıl bılmıyorsunuz? nıkahtan sonra erkek tarafı yemege davet eder vs vs sonucta herkesın bşr hevesi var
Nikah bizim tarafta olacak akrabalar beni orda gelinlikle görsün diye. Sonuçta herkes o tarafa düğüne gelemeyecek. Ardından hemen kına olacağı için ve kına zaten yemekli olacağı için onlardan bi şey beklemedik. Ama düğünle ilgili bize bi şey anlatma tenezzülünde bulunmadılar. Annem nikah ve kına hazırlıkları sırasında kv yi arardı bakın şunu bunu yaptık haberiniz olsun gibi ama karşılığı gelmeyince annem de aramaz oldu. Pek bi iletişimimiz yok yani. Ama inan benden uzak olsunlar da ne olursa olsunlar. Hatta düğün bile istemiycem bu gidişle. Sırf düğün yapıyorlar diye bize bunu yapıyorlarsa düğünleri de onların olsun.

Ben nişanlımla mutlu olmanın peşindeyim sadece. Onlardan hiç bi şey beklemedim. Ama onu bile çok gördüler. Daha ilk günden gelini evinde tutmak nedir ya.

Ben nişanlımla mutlu olmanın peşindeyim sadece. Onlardan hiç bi şey beklemedim. Ama onu bile çok gördüler. Daha ilk günden gelini evinde tutmak nedir ya.
Nişanlınla mutlu olmanın peşindesin çok iyi anladık olayların başından sonuna. Ama fazla iyi niyetlisin. Hep tek taraf yapıcı olunca üzülen de hep yapıcı olan oluyor bu evlilik işlerinde. Ne o öyle sahipsizmişsin gibi umursamaz tavırlar, hiç irtibat halinde olmamalar. Emin ol ailen zannettiğinden daha çok üzülüyordur. Hep asıl önemli olan eş derdim. Kapıyı kapatınca herkes dışarıda kalıyor vs. Ama öyle olmuyor tabii. Evlendikten sonra da bariz bişey yapmasalar bile en ufak düşüncesiz hareketleri senin bütün huzurunu kaçıracak. Dahası eşin senin neyi bu kadar büyüttüğüne anlam veremicek çünkü onun ailesi. Evlendikten sonra tadilatlarıyla uğraşmak nedir ya???

Canim bence sen agirligini koymayi yanlis zamana biraktin simdi dugun erteleme olayini bile dalgaya alir bunlar o bi hafta sana zehir olucak ki evliliginin ilk haftasi o bi hafta bi ay bi yil olmaz insallah son cocuk diyosun ellerinde bi nisanlin kalmis onu da yanlarinda tutmaya calisiyolar ki senin nisanlin aileci kalir da hayir diyemiyo hayir dedirtmiyorlar annen icin uzuldum kadincagiz biricik kizi herseyi guzel yasasin isterken olanlara bak caba da gostermis yazik bir sene iki sene hic kayip degil inan bir omur kaybetmektense ertele ve hayirlisi de olursa hersey duzelirse ne mutlu olmasa da canin sagolsun

Anlıyorum demek istediğini ama her çabamızda ters tepti. Koca koca insanları da kollarından tutup hadi şunu yap diyemeyiz ya da onlar düşünmüyorsa biz onların yerine düşünemeyiz malesef. O yüzden biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Ama bundan sonra hiç eyvallahım yok. Asla da kabul etmiyorum orda kalmayı ama onlar hala işin ciddiyetinde değiller.
Nişanlım da zaten istemiyor düğünden sonra kalmayı ama kavga da etmek istemiyordu. Beni geri adım atmadığımı görünce o da ailesine rest çekti ama dediğim gibi onu bile anlamamışlar. Jetonlarını bekliyorum şu an. Hala yok olmaz diyorlarsa ya onların yapacağı düğünü istemeyeceğim ya da hiç evlilik olmayacak.

Haklısın canım malesef öyle oldu. Onları da kendim gibi iyi niyetli sandığımdan bunlar.
Şu an nişanlım da olayın farkında çünkü ayrılma noktasına kadar geldik. O da ailesine rest çekti bunun üzerine, sizin yüzünüzden ayrılıyoruz vs gibi kavga olmuş evde. Ama işte hala ciddiyetine varamadılar. Ciddi olduğunu anladıklarında ne yapacaklar merakla bekliyorum.

M mariamaradona ayrilma noktasina gelmeniz bi muddet ayri kalmaniz sizin aranızdaki bagi zedelemez diye dusunuyorum canim cunku siz tirnaginizla evinizi dosediniz herseye ragmen o yuzden ayriliktan korkma ailesi oglunun uzuldugunu gorunce tipis tipis evinize gelicek hakettiginiz saygi gosterecek diye dusunuyorum insallah sonunda hersey guzel olur ama suan illa dugun olacak siye tutturmalarina boyun egmemen gerekiyor unutma

Evet katılıyorum sana.
Teşekkür ederim inşallah senin dediğin gibi olur düzelir herşey.

Peki evlenmekte kararlı mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…