İstenmeyen gelin miyim?

Yani yapılan tadilatı takip etmeniz için mi evde kalmanızı istiyorlar? Onlar nerde kalıyorlar?

Ayrıca ilk haftayı kendi evinizde yada balayında başka bi yerde geçirmeyi istemeniz tabiiki hakkınız..
Şunu da ekleyeyim. Tadilat bir anda olmuyor parça parça yaptırıyorlar. Mesela o hafta çatı yapılacakmış. Babasının başında durması gerekecekmiş. İşte bizimkinin de dükkanda durması lazımmış. İşin içinden henüz çıkamadık. Çıkamayacağız da sanırım. Benim sorun gördüğüm orda kalmaktan ziyade hayır diyememesi şu an. Gözümde büyüyen durum bu.

Nişanlın daha şimdiden ailesine hayır diyemiyor tekrar düşün
Düğünü erteleyin ve herşeye he demeyin
Nişanlın nasıl olsa herşeye evet diyorsunuz diye sizi iyice hiç yerine koymaya başlar

Nişanlın daha şimdiden ailesine hayır diyemiyor tekrar düşün
Düğünü erteleyin ve herşeye he demeyin
Nişanlın nasıl olsa herşeye evet diyorsunuz diye sizi iyice hiç yerine koymaya başlar
Öyle herşeye he diyen biri değilim ama ikimiz de bi şeye direttik mi geri adım atmıyoruz ta ki ben bi cıngar çıkarana kadar. Öyle sürekli kavga ediyoruz algısı olmasın tabi ama bi tekrar düşünme sürecine girdim düğüne kadar. Bugün benim için son damla oldu.
Eğer düğün olacaksa ertelemek gibi bi şey yapamayız yurtdışından benim abim onun ablası geleceği için ama düğün olur mu bugün itiberiyle şüphedeyim.

Ben senin yerinde olsam o bir haftada döner gelirim tadilat bitene kadar ailemin yanında kalırım ama senin düğün orada olacaksa bu dediğim garip olur:-(

Düşünme sürecini açıkça söyleyin
Çıngar çıkardığınız istediğiniz oluyor mu? Bir de niye sürekli
Adam ailesine olay gitmeden sen söyleyince idrak edip çözüm bulamıyor mu?

Benim kesinlikle orda kalmak gibi bir neyim yok.
Ben senin yerinde olsam o bir haftada döner gelirim tadilat bitene kadar ailemin yanında kalırım ama senin düğün orada olacaksa bu dediğim garip olur:-(
evlendikten sonra da tıs tıs geldiğim gibi geri ailemle gitmek bana bi garip geliyor. Yani nerden baksan mantıksız iş yapıyorlar

nisanlinizin aklı ağzı yok mu Hayır desin
ben yeni evlendim balayı gideceğim ne haliniz varsa görün desin
bana mı sordunuz yaparken desin
o bir şey demedikten sonra siz suçlu olursunuz

Bak o açıdan hiç düşünmemiştim. Öyle bi şey olursa o zaman bende kayış kopar. Benim anacım bana iş yaptırmaya kıyamazken kv tutup bana temizlik yaptırırsa dellenirim son nokta olur benim için.

herhalde yaptıracak amacı ne sandiniz
fazla ilimlisiniz
bu tavrınız size zarar

Düşünme sürecini açıkça söyleyin
Çıngar çıkardığınız istediğiniz oluyor mu? Bir de niye sürekli
Adam ailesine olay gitmeden sen söyleyince idrak edip çözüm bulamıyor mu?
Açıkça belirttim hatta sebepleriyle beraber.
Kimi zaman oluyor kimi zaman orta yol bulunuyor.
Her durum ailesine gitmiyor canım. Bu durum aile ile ilgili olduğu için işin içine girmiş bulundular. Ama ailesi daha önce de söylediğim gibi biraz buyurgan. Hayır kabul etmiyorlar ve zaten bizimki de hayır diyemiyor.

herhalde yaptıracak amacı ne sandiniz
fazla ilimlisiniz
bu tavrınız size zarar
Daha çok illa kalacaksın diyenbabası olduğu için bunu düşünmemiştim. Büyükler işin içine girince ılımlı davranma ihtiyacı duyuyorum her ne kadar onlar bunu pek anlamasa da.
Ama dediğim gibi böyle bir şeyi kabul edecek kadar da ılımlı değilim.

ama kabul etmişsiniz şimdi gideceksiniz
eşiniz akşam eve gelince annesi dert yanacak ay ben çok yoruldum x de şunu şunu yapMadi
eşiniz size tavır alacak daha ilk haftadan sorun çıkacak
kendisine mantiksiz gelen bir duruma dahi Hayır demeyi bilmeyen bir insanla evlenmek büyük hata

Zaten kabul etmedim gitmeyi. En son durumu annemle konuşup sakın ha diye parmağı gözümün önünde salladıktan sonra kararımdan da emin oldum. Zaten ona da söyledim böyle hayır diyemiyorsun ilerde kendi ailenin arkasında duramazsın tekrar düşünelim diye.
Beni iyice eline vur ekmeğini al zannettiniz de o kadar da değil canım :)) büyüğümdür hürmetimi esirgemem ama haklı olduğum noktada geri adım atamam.

Ne kadarda " sessiz sakin kendince insanlar" gibi gorunselerde bana hic oyle gelmedi. Sessiz sakin ebeveynler gidip geline sormadan dugun gunu kararlastirirmiymis??
Oha yani. Cok merak ettim hadi sen bilmiyosun peki bari nisanlina haber vermislermi gun alirken?

Diger bi konu, Allahim neden her dugun arefesi cogu anne babalar birden tadilat cikarir evde? Taktik felanmi bu " vallaha olsa dukkan senin oglum ama tadilat var para harcayamam sana" demek icin?
Hadi taktikse sirf masraftan kacmak icun varsin olsun mecbur degil diyelim. Peki ya cabasi olrak yeni ev kurucak olan nisanli ciftlerden borc para istemek nedir ya?? Kv ler birden gelinlerle yarisir gibi ev duzesi geliyor masallah. Yada su anki durumdaki gibi " gel dukkana bak". Faydan yok bari zararinizda olmasin be ayip. Sizde evlenmedinizmi zamaninda.

Gelenek göreneğin yerine getirilmemiş olması, ailesinin maddi anlamda hiçbir yardımı olmayışı çok iyi olmuş, yuvayı kurarken yanınızda olmayan yuva kurduktan sonra sadece siz istediğiniz izin verdiğiniz ölçüde size karışabilir. Düğünden sonra onların evde kalma olayına kesinlikle rest çekmeli ve istemiyorum demelisin.
Eşine de söyle gerekirse bu zamana kadar hiçbirşeye gönül koymadım ama artık biz bir aileyiz ve bu evin kararlarını sadece ikimiz veririz , yeni evli iken senle başbaşa olmak istiyorum ailen ev için adam tutsun yada düğünü erteleyelim, bir sene beklesin benim acelem yok deyin.
Ailesini lütfen ama lütfen kararlarınıza karıştırmayın bu konuda kesinlikle kararlı olun, ne güzel hiçbişey de yapmamışlar hiçbir vicdan borcunuz da yok.

Valla benim en çok takıldığım senin olan bir düğüne nasil senin fikrin olmadan tarih konulur????Ben bogardım heralde karşımdakileri
Biz de temmuz başı istemiştik düğünü, kv akrabamızın düğünü var o tarihte olmasın dedi ben de eylülün sonuna aldım, mecburi hizmetim o tarihte bitiyor madem tarihi değiştiriyoruz o Zaman bir işe yarasın ben de rahat rahat izin kullanayım dedim, 2.5 ay erteledim yani bişey daha söyleselerdi eşim de bana yansıtsa idi bir sene ertelerdim herhalde. Ben ve kocam evleniyor bize hangi tarih uyuyorsa o olacak tabiki, yoksa her davetliye göre tarih ayarlamaya kalsak 10 sene gün bulamayız..

Bu arada Sonra da o akrabalarının düğünü iptal oldu

Son düzenleme:
Hah süper işte kiralık villalar var, eşine söyle burda ailen bizi yeni evli halde rahat bırakmayacaksa seni işe koşturacaksa ben villa buldum kiralayıp gidelim de.
Lütfen ailesine karşı ezilme, alttan alma ilişkinize karışılmasını... Bak Nasıl başlarsa öyle gider emin ol buna

ne kadar çok şey istersen o kadar kıymetin olur yazanların da gazına gelme sakın, ne kadar çok şey yaparlarsa o kadar çok vicdan borcun olur bunu düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…