- 24 Haziran 2011
- 23.555
- 49.195
- 798
- Konu Sahibi mariamaradona
-
Yok gerçekten artık benim için bi şey yapmalarını da istemiyorum. Aynen senin gibi düşünüyorum. Şu an uzak olsunlar bana düşüncesindeyim.ne kadar çok şey istersen o kadar kıymetin olur yazanların da gazına gelme sakın, ne kadar çok şey yaparlarsa o kadar çok vicdan borcun olur bunu düşün
Heh işte nişanlına sohbet arası çıtlat ailesinin yapmadıklarını,anından bahseder gibi mesela "abimin nişanında yengeme set almaya çıkmıştık ayaklarım Nasıl ağrımıştı, o ayakkabıları giymiyorum artık " gibi. Yani bambaşka bişey anlatıyormuş gibi fakat aslında ailesinin yapmadığı adetleri nişanlın bilsin diye.Yok gerçekten artık benim için bi şey yapmalarını da istemiyorum. Aynen senin gibi düşünüyorum. Şu an uzak olsunlar bana düşüncesindeyim.
Acayip insanlar olduğu doğru.Nişanlının ailesi kesinlikle acayip insanlar. Bu insanlardan bir çöp bile almayın ki söz sahibi olamasınlar. Eğer nişanlın ailesine rest çekebiliyorsa devam et. Tadilat yapılan evde kalma konusunda nişanlının tavrına bak. Ailesi haksızlık yaptığında karşı durabiliyor mu anlamış olursun. Duramıyorsa da evliliği düşün derim. Ailesi ister değer versin ister vermesin, önemli olan nişanlının koyacağı mesafe.
Bizde benim ya da ailemin demesiyle bile olmadı. Hala arayıp gelenek görenek soruyorlar aileme. Annem de heryerde aynı bunun soracak bi yanı yok diyor. Malesef biraz umarsızlar.Bende maddi manevi gereginden fazlasini gormedim. Hatta cogu sey benim dememle oldu. Malesef insanlarimiz paralarina kiymak istemiyor.
Bizde benim ya da ailemin demesiyle bile olmadı. Hala arayıp gelenek görenek soruyorlar aileme. Annem de heryerde aynı bunun soracak bi yanı yok diyor. Malesef biraz umarsızlar.
ya sen cokmu iyi niyetlisin?benmı anlamadım. kendi eviniz bitmedi ve siz düğünden sonra kvaldenin evinde kalacaksınz doğru mu anladım?Sanırım balayı olayını açmadığımdan oldu. Çünkü ben tesettürlü olduğum için yazın değil de kışın bi yerlere gitmek isteyip erteledim ama olan oldu. Yani ben tatlılıkla çözülsün istiyorum işte. Annemin babamın bile haberi yok durumdan olsa ortalık karışır. Öyle bi şey de olsun istemiyorum çünkü sonuçta yine biz üzülücez kendimden çok ailemi düşünüyorum.
Zaten kabul etmedim gitmeyi. En son durumu annemle konuşup sakın ha diye parmağı gözümün önünde salladıktan sonra kararımdan da emin oldum. Zaten ona da söyledim böyle hayır diyemiyorsun ilerde kendi ailenin arkasında duramazsın tekrar düşünelim diye.
Beni iyice eline vur ekmeğini al zannettiniz de o kadar da değil canım :)) büyüğümdür hürmetimi esirgemem ama haklı olduğum noktada geri adım atamam.
Hayır canım yanlış anlamışsın. Bizim evimiz tamam. Kv nin evi tadilatta. Düğünden sonraki hafta tadilatın bi kısmı devam edecek kp tadilatın başında olacak ve dükkanlarına nişanlımın bakması gerekiyormuş. O sebeple düğünden sonra bir süre onlarda kalmamız bekleniyor. Haliyle de ben böyle bi şeyi kabul edemiyorum.yanlış anlamadım demi. eviniz bitmıyor ve siz kvde evinde kalcaksınız?
tadlıkatlı evde nasıl kalacaksınız? üstelık balayoda yok kusura bakamda gerdek gecesini ve ilk haftasını onlarlar mı gecırcen.... bunlarda seni iycene saf bulmuş. madem öyle düğün tarihini ertelet. kusura bakma sendede akıl yok. herşeyede evet denilmez öyle illerde cok ezilirsin. ne zaman tatlıkatınız biter ozaman düğünde bitti. kimse bulunmaz hint kumaşı değil.Hayır canım yanlış anlamışsın. Bizim evimiz tamam. Kv nin evi tadilatta. Düğünden sonraki hafta tadilatın bi kısmı devam edecek kp tadilatın başında olacak ve dükkanlarına nişanlımın bakması gerekiyormuş. O sebeple düğünden sonra bir süre onlarda kalmamız bekleniyor. Haliyle de ben böyle bi şeyi kabul edemiyorum.
:) işte aynı versiyon bunlar da. Yani sonuçta hepimiz Türkiye'deyiz adetler çok da değişmiyor. Hadi diyelim değişti arayıp ne getirelim diye sorulur muymuş yahu. Aşağı yukarı nişanda ne yapılacağı bellidir.gercekten okudukca kendi gunlerim aklima geliyor :)
esimin super zeka ablasi nisandan onceki gece (gercekten saat 10:30 sulariydi) annemi aramis yarin ne getirelim nedir adetiniz falan diye sormustu, biz iki metre altin zincir isteriz demek vardi ogun
bisey istemeyiz demisti annemde.
Yok canım evet demiyorum buna. Bu gidişle hiç evet denmeyecek zaten. Ben yüz göz olmak istemediğim için bi şey beklemedim. Bunlar da işi iyice arsızlığa vurdular. Bu olay iyice gözümü açtı. Yani ısrar etmeye devam ederlerse düğün hiç olmayacak.tadlıkatlı evde nasıl kalacaksınız? üstelık balayoda yok kusura bakamda gerdek gecesini ve ilk haftasını onlarlar mı gecırcen.... bunlarda seni iycene saf bulmuş. madem öyle düğün tarihini ertelet. kusura bakma sendede akıl yok. herşeyede evet denilmez öyle illerde cok ezilirsin. ne zaman tatlıkatınız biter ozaman düğünde bitti. kimse bulunmaz hint kumaşı değil.
sakın böyle bir hatta yapma. kusura bakmada ilk haftası insan sevişirYok canım evet demiyorum buna. Bu gidişle hiç evet denmeyecek zaten. Ben yüz göz olmak istemediğim için bi şey beklemedim. Bunlar da işi iyice arsızlığa vurdular. Bu olay iyice gözümü açtı. Yani ısrar etmeye devam ederlerse düğün hiç olmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?