Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hangi cümle içinde geçtiğine bağlı. Canımm hadi yemeğe gidelim demek var, yok canım daha neler demek var.
Kötü değil Ama ciddiyetsiz bir kelime ben niye senin canınım.
Ayy zamanında iş yerimde birine "yok canım daha neler" babında Canım kelimesini kullanmıştım da adam bana "ben senin canın değilim" demişti, neye uğradığımı şaşırmıştım.
Tabi ufak bir şokun ardından o laf gelişi neden farklı anlamlar çıkarıyorsunuz, aklınız nasıl çalışıyor diye bir sürü verdim veriştirdim ama içim hala soğumadı, bazı insanlar gerçekten algı problemi yayabiliyor :))
Bak yine hatırladım nasıl sinirlendim.
Yani yinede iş yerinde söylenmesi pek hoş değil bence. İlerleyen zamanlarda bunu daha iyi anlayacaksınız keşke canımlı cicimli konuşacak kadar yakın olmasaymışım diye pişmanlık duyanlar çok oluyor Gerek yok bence
Ortamdan ortama değişir.
Benim iş yerimde hoş karşılanmaz mesela. Herkes birbirine ona göre hitap eder.
Ama eşimin is yerinde normal karşılanacaktır. Eşime canim diyen kadin iş arkadaşlarını sorun etmem(etmiyorum) . Eşim bir kadına canim desin istemem orası ayrı.
Sizin durum yukarıda yazılan kahve içilen arkadaşsa, hitap meselesi değil problem yalnizca. Mesele daha büyük ona odaklanın.