- 10 Nisan 2014
- 43.715
- 116.237
- 798
- Konu Sahibi LarkeTanner
-
enes batur gibi olsana.okudukta ne olduk dedirtiyor insanaYemek tarifi de baya tutuyor hatta sunumlu falan olursa epey işe yarıyor. Benim bir arkadaşımın eşi yapıyordu. Evlere yemek fln bile yapıyordu o sayfası üzerinden
ben de bağlamıyorum ama bağlıyor gözükelim gel beraber acıklı bi uzun hava çığıralımmmBen 8 senelik.memurum 18imden beri hayalim araba almak hala alamadim.yas 35
Evim arabam yok gezemedim de bu 8 senede çünkü izin almak bile luks gibi
Pandemi zaten son 1.5 senemi yedi
Yani istekler hep var, olmayinca olmuyor sizin yaşadığınız durumlari hissettiğim zamanlar olmuyor desem yalan olur ama karalar baglamiyorum acikcasi
Fakiriz ölüp bitiyoruz dibe vurmusuzben de bağlamıyorum ama bağlıyor gözükelim gel beraber acıklı bi uzun hava çığıralımmm
oyyy oyyyy kader arkadaşımmm gel sarılalımmmFakiriz ölüp bitiyoruz dibe vurmusuzbiz aglamayalim da kimler aglasin dimi
Arabalar son iki senede ciddi artış gösterdi . Bi kaç sene evvel böyle değildi . O zamanlar hayalimdeki arabayı rahatça alma imkanım varken çebremin araban yeni bu araca sana gerek yok vs demeleri yüzünden almadım . Şimdi ise alamıyorum. O zaman alsa idim şuan ciddi kardaydımBen 8 senelik.memurum 18imden beri hayalim araba almak hala alamadim.yas 35
Evim arabam yok gezemedim de bu 8 senede çünkü izin almak bile luks gibi
Pandemi zaten son 1.5 senemi yedi
Yani istekler hep var, olmayinca olmuyor sizin yaşadığınız durumlari hissettiğim zamanlar olmuyor desem yalan olur ama karalar baglamiyorum acikcasi
Yabancı dil her işe olumlu katkı sağlar hayalim yurt dışına satış vb bişi yapabilecek bir alan bulmak. Döviz kazanmak istiyorum çünkü. Yabancı dilim iyiydi ama köreldi belki biraz geliştirilebilir haklısınızKendinizi geliştirmek için ne yapıyorsunuz ki maaşınızın artmasını bekliyorsunuz? İşinizi söylememişsiniz ama atıyorum yabancı dilinizi geliştirdiğinizde olumlu yansıyacaksa bunu yapın?
araba yenilemekte lüks artık.ben de e ticaret düşünüyorum ama ne satsam onu bile bulamadım dahaArabalar son iki senede ciddi artış gösterdi . Bi kaç sene evvel böyle değildi . O zamanlar hayalimdeki arabayı rahatça alma imkanım varken çebremin araban yeni bu araca sana gerek yok vs demeleri yüzünden almadım . Şimdi ise alamıyorum. O zaman alsa idim şuan ciddi kardaydım
Maalesefaraba yenilemekte lüks artık.ben de e ticaret düşünüyorum ama ne satsam onu bile bulamadım daha
ne iş yapıyorlar ?Yok yakın çevrem için dedim ben .
e ticaret işine hiç girmeyinaraba yenilemekte lüks artık.ben de e ticaret düşünüyorum ama ne satsam onu bile bulamadım daha
Çeşitli meslekler var , gayrimenkul pazarlama var , sigortacılar var , polisler var , mühendisler var, bankacılar var, avukaglar var , serbest başka meslekler var ne bilim aklıma gelmeyen vardır dahane iş yapıyorlar ?
yok haklısınız eskiden çin den alıp satmak çok karlıydı ama artık değil maliyet çok arttı.e ticaret işine hiç girmeyin
Çünkü Derya deniz
Malzemeyi alırken en ucuza Temin etmemiz lazım o da siz orta fiyatla satıyorsunuz üretici yarı fiyatına satıyor
Kendiniz üretecekseniz o ayrı
Ama diğer türlü çok maliyetli ve kazanımı da yok ne yazık ki
Şimdi size ne diyeceksiniz belki ama e ticareti duyunca söylemeden de geçmek istemedim
O hayalimiz de mi yattıyok haklısınız eskiden çin den alıp satmak çok karlıydı ama artık değil maliyet çok arttı.
5 bin Turkiye ort. gore iyi para yani kucumsemeyin. Sizi anliyorum 5 sene oncede bu kadar kazaniyordum simdi daha fazla kazanmam gerek diyorsunuz ama gunumuz boyle. Buyuk bir ekonomik kriz var. 5 sene once doktor maaslari 9-10bindi oyle duymustum bir yakinimdan o zaman vay be o kadar parayi ne yapiyorlar diyordum. Simdi doktor maaslari ort. Hala o civarlarda. ( hastaneye gore degisir tabi ama uzman olup bu civarda alanlar var.)Ama kendimi ilerletemedim ki benim 5 sene önce de aynı para elime geçiyodu . Şimdi de . Ben gelişememekten kendimi ileri taşımamış olmaktan dertliyim. Siz de belki şuan işe girseniz 5 bin maaşla başlalsanız 5 sene sonra hala aynısjnj alıyor olmaktan mutluluk duymayacağınızı düşünüyorum.
Ama aslında iş sahipleri de o oranda çok kazanıyolar . Çalışan işçi o kadar alamasa da . Adam gibi bi iş kurup yapamadım yapsam belki ilerlerdim işte . Mesleğimi söylemek istemiyorum. Çevremden gelen tepkileri burda da duymak istemediğimden5 bin Turkiye ort. gore iyi para yani kucumsemeyin. Sizi anliyorum 5 sene oncede bu kadar kazaniyordum simdi daha fazla kazanmam gerek diyorsunuz ama gunumuz boyle. Buyuk bir ekonomik kriz var. 5 sene once doktor maaslari 9-10bindi oyle duymustum bir yakinimdan o zaman vay be o kadar parayi ne yapiyorlar diyordum. Simdi doktor maaslari ort. Hala o civarlarda. ( hastaneye gore degisir tabi ama uzman olup bu civarda alanlar var.)
Siz ne is yapiyosunuz o kadar sorulmus cevao vermiyorsunuz
Ben hiç öyle şeylerden bahsettiğimi hatırlamıyorum ama konumda. atanayım garantili iş olsun risk almayım fln bunların hiç birini demedim nerede okudunuz bunları ? Zaten maaşlı da çalışmıyorum ben. Ben kendi kendimi eleştiriyorum zaten gelişemedim ileri götüremedim diye rahatsızım bundan duyduğum rahatsızlığı dile getirdim .Detay yazmamissiniz nama yuksek gelir ve standartlar "mezun oldum işe girdim" şeklinde olmuyor. Cok fazla universite mezunu var zaten, sizi aradan siyiracak başka şeyler gerekiyor ne iş yapiyorsaniz işinizle ilgili kendinize devamli yatirim yapmaya devam etmeli, gelistirmeye devam etmelisiniz.
Bir de oyle atanayim garanti iş olsunla cok para kazanilmaz risk almak gerekiyor biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?