hayir tek derdim bu degil benim derdim ask evliligi yapmisken suan kendimi cok duzgun bir esle mantik evliligi yapmis gibi hissetmek sanirimacaba tek derdin eski heyecanı kaybetmek mi?
Onu yenilemek için çaban ya da karşılıklı çabanız oldu mu?
Aslında en önemli soru eşinin bu fikirlerinden haberi var mı ya da hiç evliliğinizi gözden geçirdiniz mi?
En son baş başa ne zaman bişeyler yaptınız,çok özür dilerim tutku ile seviştiniz ?bunu buraya yazarak değil de kendinize cevap vererek de düşünebilirsiniz.
Evliliginiz monotonlasmis llabilirmi. Yani hep hayatiniz rutinmi devam ediyor. Sizin kendi icinizde var celiskiler. Sunu söylemek isterim sizi seven size sadik bir esiniz var bu cok güzel birsey ayrica cogu erkegin ailesi hassas noktasiyken o sizin yaninizfa durmus tartismalarinizda buda cok iyi. Galba siz durağan bir hayat sürmekten sıkılmis gibisiniz okurken ben direk böyle düşündüm . Kendinize farklı uğraşlar aktiviteler bulabilirsiniz mesela kafaniz rahatlar bir sure sonra duzelir icinizdeki bunalma duygusu. Umarım hakkinizda iyi bir karar verirsinizBasliga dahi ne yazacagimi bilemedigim icin.. neresinden baslayacagimi bilmeden basliyorum.
Belki derdim cogunuza dert bile gelmez bilemiyorum ama ozelimi paylasmayi karsi bulurken objektif yorumlara ihtiyac duydum sanki bir buhran donemindeyim...beni tanimayan gozlerin disardan bakisini merak ettim bir akila ihtiyac duydum.
Esimle orta okul askiyiz.9 senelik bir iliskinin ustune evlendik.4.5 yildirda evliyiz.26 Yasindayim bu arada.
ailemi dinlemedim esimle evlendim babam istememisti.
ailem kultur farki dolasiyla istememisti esimi.
ikimizin ergenligide herseyide birlikte gecti zor bir bi insandi cahil cesareti dedikleri olsa gerek herseye gozu kor bir sekilde bakarak suan ki aklimla asla kabullenmeyecegim seylerle bugunlere geldim.
Dugunumde igrenc bir sekilde boykot edilerek kabus gibi bir dugun sureci gecirdim. esimin ailesi tarafindan baya sikinti cektim. normal gelin kaynana kavgasi disinda cok cirkin durumlara geldik. Esim her zaman yanimda oldu destek oldugu taraf hep ben oldum.
Ailesiyle kesinlikle gorusmuyoruz ikimizde hala hazmedememis olsamda esimin yanimda olmasiyla biseyleri sindirmeye calistim. Ailemi kucuk duruma dusurmenin pismanligini cok yasadim. ama esim allah icin yuzumu hic kara cikarmadi kimseye karsi.
Elimden geldigince kisa kisa geciyorum sorulariniz olursa elbet cevaplarim.
velhasil suanda neredeyse 5 yillik evliyim.
Esimin evlilik surecine alisma surecimiz disinda bir sorunumuz olmadi en azindan bosanma sebebi olabilecek hic birseyle karsilasmadim.(aldatma siddet vs ) belli basli seyler gormedim ama bunlar disinda belkide karsilastim ama gormek istemedim bilmiyorum.bunlari anlatmamin sebebi biraz hayatimi bilerek yorum yapmaniza yardimci olmak.
suanima gelirsek evet cogu zorlugu cok sikinti cekerek atlattim.
dedigim gibi simdiki aklimla olsaydi belki bitirirdim cogu seyi coktan.
Suanda esim cok iyi bir aile babasi olabilcek potansiyelde isinde gucunde ara sira arkadaslariyla olan evinin eksikleriyle ilgilenen karisini seven normal bir evlilik surecinde olmasi gereken seyleri yapan bir es.
ama ben nedense kendimle ilgili celiskilere dusuyorum cok iyi ve cok degerli bir insan olmasina ragmen hayat enerjimizin kafa yapilarimizin ayni olmadigini dusunuyorum
evet iyi bir insan ama benim icimdeki askin tukendigini sadece saygi ve sevgiyle evlilik yurur mu diye dusunerek buluyorum kendimi. sogudugumu hissediyorum cogu zaman.
ben cook disa donuk o tam tersi daha agir bir insan. bazen mazeret aradigimi bazende onun iyiliklerine karsi vicdan yaparak gercekleri gormedigimi dusunuyorum.
sonucta bu hayata bir kere gelecegim evli mutlu cocuklu olmak disindada hayallerim olmasi gerektigine inaniyorum.
Kafa karisikligim sebebiyle karisik ve uzun yazmis olabilirim simdiden yorumlariniz icin tesekkurler. cevap verebilme firsatimda yanitlayacagim.
Böyle hissetmenizin illaki vardır bi sebebi.. ama mutlaka eşinizle paylaşın gerekirse biraz uzaklaşın kafanızı toplayın yine aynı şekilde düşünürseniz karşılıklı bakın bi çaresine derim
Ilk iş eşinizle paylaşın dökün içinizi
Bu sancili surece hazir hissetsem gercekten kimseye haksizlik etmeden birakicam herseyirisk almak.... risk almanın eşiğindesiniz. bu kumar ilerde sizi çok pişman da edebilir, çok mutlu da. benzer bir riski almıştım çok genç yaşımda. hala o insanla iletişimdeyizdir. o sanırım benim pişman olduğum anlara da tanıklık etmek istedi. ve etti de. ama geri dönüşü yok hiç bir şeyin. kuyruğu dik tutmak adına yürüdüğüm yoldan yine yürürdüm diyorum. ama çok acı, çok üzücü ve yıpratıcı bir yol bu.
seçim sizin.
bu cok zor gercekten. evet olmadigi ve beni cok uzdugu zamanlarda oldu ama o zaman tepkimi koyamadigim icin suan onlari one surmek mantiksiz kaliyor.Ama eşiniz her zorluğunuzda her daim yanınızda olmuş nasıl bırakacaksınız ki böyle bi adamı
Bu iyi kocayla bu konular öyle güzel konuşulur ki...
Bu bir şans bak...
Eksilerini artılarıni koy teraziye
Çıkar koy adamın kucağına
Fikir harbi eyleyin...
Kiymetini bilin uzmeyin. Bir kadin daha ne ister ki. Gelen gideni aratir bunu unutmayin..Basliga dahi ne yazacagimi bilemedigim icin.. neresinden baslayacagimi bilmeden basliyorum.
Belki derdim cogunuza dert bile gelmez bilemiyorum ama ozelimi paylasmayi karsi bulurken objektif yorumlara ihtiyac duydum sanki bir buhran donemindeyim...beni tanimayan gozlerin disardan bakisini merak ettim bir akila ihtiyac duydum.
Esimle orta okul askiyiz.9 senelik bir iliskinin ustune evlendik.4.5 yildirda evliyiz.26 Yasindayim bu arada.
ailemi dinlemedim esimle evlendim babam istememisti.
ailem kultur farki dolasiyla istememisti esimi.
ikimizin ergenligide herseyide birlikte gecti zor bir bi insandi cahil cesareti dedikleri olsa gerek herseye gozu kor bir sekilde bakarak suan ki aklimla asla kabullenmeyecegim seylerle bugunlere geldim.
Dugunumde igrenc bir sekilde boykot edilerek kabus gibi bir dugun sureci gecirdim. esimin ailesi tarafindan baya sikinti cektim. normal gelin kaynana kavgasi disinda cok cirkin durumlara geldik. Esim her zaman yanimda oldu destek oldugu taraf hep ben oldum.
Ailesiyle kesinlikle gorusmuyoruz ikimizde hala hazmedememis olsamda esimin yanimda olmasiyla biseyleri sindirmeye calistim. Ailemi kucuk duruma dusurmenin pismanligini cok yasadim. ama esim allah icin yuzumu hic kara cikarmadi kimseye karsi.
Elimden geldigince kisa kisa geciyorum sorulariniz olursa elbet cevaplarim.
velhasil suanda neredeyse 5 yillik evliyim.
Esimin evlilik surecine alisma surecimiz disinda bir sorunumuz olmadi en azindan bosanma sebebi olabilecek hic birseyle karsilasmadim.(aldatma siddet vs ) belli basli seyler gormedim ama bunlar disinda belkide karsilastim ama gormek istemedim bilmiyorum.bunlari anlatmamin sebebi biraz hayatimi bilerek yorum yapmaniza yardimci olmak.
suanima gelirsek evet cogu zorlugu cok sikinti cekerek atlattim.
dedigim gibi simdiki aklimla olsaydi belki bitirirdim cogu seyi coktan.
Suanda esim cok iyi bir aile babasi olabilcek potansiyelde isinde gucunde ara sira arkadaslariyla olan evinin eksikleriyle ilgilenen karisini seven normal bir evlilik surecinde olmasi gereken seyleri yapan bir es.
ama ben nedense kendimle ilgili celiskilere dusuyorum cok iyi ve cok degerli bir insan olmasina ragmen hayat enerjimizin kafa yapilarimizin ayni olmadigini dusunuyorum
evet iyi bir insan ama benim icimdeki askin tukendigini sadece saygi ve sevgiyle evlilik yurur mu diye dusunerek buluyorum kendimi. sogudugumu hissediyorum cogu zaman.
ben cook disa donuk o tam tersi daha agir bir insan. bazen mazeret aradigimi bazende onun iyiliklerine karsi vicdan yaparak gercekleri gormedigimi dusunuyorum.
sonucta bu hayata bir kere gelecegim evli mutlu cocuklu olmak disindada hayallerim olmasi gerektigine inaniyorum.
Kafa karisikligim sebebiyle karisik ve uzun yazmis olabilirim simdiden yorumlariniz icin tesekkurler. cevap verebilme firsatimda yanitlayacagim.
Tum sorununuzun sebebı bana kalırsa cok kucuk yasta evlenmenızden kaynaklanıyor
Buyuyunce fıkırler begenıler zevkler de degısıyor halıyle aradakı farlar buyuyor
Tolere edemeyecegınız hale gelıyor
Her evlılıkte zorluklar olur
Ikı ayrı cınsıyet bambaska ıkı farklı kultur bı evde tabıkı zor ama altından kalkamayacak problem yoksa nıye bosanasın
evet yanimda durdu ama o kadar cirkin seyler yasadim ki kimse yanimda durmasaydida kendimi o hallere sokmasaydim bunlar kafama gec dank etti sanirimEvliliginiz monotonlasmis llabilirmi. Yani hep hayatiniz rutinmi devam ediyor. Sizin kendi icinizde var celiskiler. Sunu söylemek isterim sizi seven size sadik bir esiniz var bu cok güzel birsey ayrica cogu erkegin ailesi hassas noktasiyken o sizin yaninizfa durmus tartismalarinizda buda cok iyi. Galba siz durağan bir hayat sürmekten sıkılmis gibisiniz okurken ben direk böyle düşündüm . Kendinize farklı uğraşlar aktiviteler bulabilirsiniz mesela kafaniz rahatlar bir sure sonra duzelir icinizdeki bunalma duygusu. Umarım hakkinizda iyi bir karar verirsiniz
En duygusuz adam dahicok uzaklastim inanin. paylastim ama bizim iletisim sorunumuz var
bu tip seyler ona gereksiz ve sacma gelir.
ona gore hayatimizi kurmusuz yuvamizda gelecek planlari yapmaliyiz.
Bu sancili surece hazir hissetsem gercekten kimseye haksizlik etmeden birakicam herseyi
risk almamak icin hayat kisa sanki risk almaya degmez mi dersiniz.
bu cok zor gercekten. evet olmadigi ve beni cok uzdugu zamanlarda oldu ama o zaman tepkimi koyamadigim icin suan onlari one surmek mantiksiz kaliyor.
hatalarida olsa bir sekilde yanimda durdu boyle bi adami birakamam diye diye boyle zaman gecti zaten
iyi bir koca evet ama iletisimi eksik bir koca.
yukaridada yazdim fikir harbi asamasindan gecen sene gecmistik cok iletisim kuramaz konularin ustunu kapatip gecmeyi tercih eder.
duygularimi cok onemsedigini dusunmuyorum yani su anlamda hayatimiz bir sekilde surup gidiyor gonlu alayim huzurumuz kacmasin modunda oldugu icin irdelemez
iste mantikli olan kadin bunu ister ama mantik evliligiyle omur gecer mi sizce bir kadin illa ki cok kotu seyler mi gormeli hislerini anlamak icin. gelen gideni aratir vs. dusunceleri beni zaten biraz olsun dusunmeye itiyorKiymetini bilin uzmeyin. Bir kadin daha ne ister ki. Gelen gideni aratir bunu unutmayin..
Asik olarak evlenmis. Mantik evliligi degil ki. Bunun mantiklisini hic dusunemiyorum bile..iste mantikli olan kadin bunu ister ama mantik evliligiyle omur gecer mi sizce bir kadin illa ki cok kotu seyler mi gormeli hislerini anlamak icin. gelen gideni aratir vs. dusunceleri beni zaten biraz olsun dusunmeye itiyor
Yani adam napsin diye dusunuyorum gecen sene kendini toparlamak istedi iletisim konusunda cok sancili bir surecti sadece gorevleri yerine getirerek olmadigini iletisim ve uyum sorunumuz oldugunu soylemistim cok kavga ediyorduk.En duygusuz adam dahi
Boşanma dusuncesini açtığında
Seni önemseyecektir
Denemesi bedava
Gecen sene ettiğin fikir harbine
Bu sene ciddiyetle ayrılığı koy...
inanmazsin ama uzak kaldik ve sans yuzume gulerek bana bu sansi verdi uzakligin rahatligina vararak dusuncelerden uzaklastim ama bi karara baglamama vicdanim ve gelecek kaygim izin vermedikeşke imkan olsa birz birbirinizden uzak kalabilseniz, biraz ayrı hayatlar olabilse ama işte... mümkün değil.. hem o bunu asla anlamaz hem hayat şartları izin vermez.
bu şekilde düşünerek asla bir yere varamayacaksınız. ben sizi o kadar iyi anladım ki. bu kadar iyi anlamamayı dileyecek kadar.
gitseniz eğer "neden o insandan gittim ki ben?" diye düşünmüyorsunuz sonuçta, sadece şans yüzünüze gülmezse o üzüyor. yoksa gidebilmek fikri yerleştiyse düşüncelere bir kez, zaten ruhen çoktan gidilmiştir bile.
Sizin kafanıza gerçekten karışık. Iki arada kalmissiniz. Eşinizi kırmak İncitmek istemiyorsunuz, ama kendiniz de mutlu değilsiniz. Ama merak etmeyin ne kadar insan birbirine aşık olsa da evlenince artık hersey değişiyor. Bide söyle düşünün eğer bosanir iseniz ve başka biri karşınıza çıkarsa ve cok aşık olursaniz belli bir müddet sonra yine aynı hersey. Bence eşinizle tatile gidin değişik şeyler yapın. Boşanma sebebi olacak bişeyler ben göremedim.
evet cok alakasi var cok erken evlenip kendimi korelttim gozum acilinca cok sey degisti.Erken zamanda tanışmış, hayatınızı yaşamadan evlenmiş olmanızla ilgili olabilir mi?
Yani çocukluk aşkıydı, heyecanıydı ve büyüyünce bir şeyler değişti..
Onun dışında evlilikte aşkın saygı ve sevgiye dönüşmesi normaldir denir(bekarım).
Ama sizde bu soru işareti ve acabalara dönüşmüş, ucundan bir pişmanlık var gibi.
bunu cok dusundum ama verdigim emek icin omrumun geri kalanini heba etmek ne kadar dogru.Karşılıklı bu sayfaya kadar okudum kızlar çok güzel ve yerinde sorular ve cevaplar peki
bihter__ emeklerin tatlım mücadeleniz onları çöpe mi atmak istiyorsun
siz aslında kafanızda yavaş yavaş bitirme sürecine girmişsiniz. vicdan muhasebesi kalmış geride. bunun ağırlığı var.evet durumum bundan ibaret. onu incitmek istemem ama ben inciniyorum
bosanma sebebi olacak seyler suanda zaten yok varkende ben degerlendirip gozumu acamadim malesef
evet cok alakasi var cok erken evlenip kendimi korelttim gozum acilinca cok sey degisti.
kesinlikle acabalarin icinde kaybolmus olabilirim
Can'ım ne kadar cahil olsanda o zman o yaşında ve körpeliğinde boşanma kararını çoktan verip giderdin arkana bile bakmadan sen gerçekten sevmişsin ve seviyorsunda sadece aklın karışık ve monotanlaşmış bir hayatın içinde bocalıyorsun sevmeseydin bu kadar düşünmeden bir sebep bir olay bir kıvılcım ateşi yakıp yıkıp geçerdin geçmişinizi bence sen boş değilsinbunu cok dusundum ama verdigim emek icin omrumun geri kalanini heba etmek ne kadar dogru.
zaten yaptigim fedakarliklara pismanim benim yasadiklarimi yasayan kimse hic bir aile bunlari kabul etmezdi benim cahilligimdi zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?