Iyi kocadan bosanilmaz mi?

Soyle soyliyim eger 20 yasimda o zamanki sevgilimle evlenseydim muhtemelen sizinle ayni durumda olacaktim. Sizin iliskiniz bir de ortaokulda baslamis, bastan ask veya hoslanti olarak artik her ne ise baslamis sonra aliskanlik vs sebeplerden devam etmis. Muhtemelen bu arada esinizle mutlu olup olmayacaginizi, baska biriyle daha mutlu olabilme ihtimalini dusunmediniz bile. O yaslarda dusunulmez cunku, cok normal. Zamanla ask aliskanliga donusunce de artik kendinizi sorgulamaya baslamissiniz "acaba daha mutlu olabilir miydim" diye. Size bosanin veya bosanmayin diyemem. Fakat bilmeniz gereken bir sey var ki cogu evlilik ayni heyecanla devam etmiyor. En renkli ciftler bile bir yerden sonra monoton hale geliyor. Belki karsiniza heyecan duyacaginiz, onunla olmak icin can atacaginiz biri cikacak. Ama mutlu olup olmayacaginiz da mechul. Huzurlu bir hayatiniz olacak mi bilinmez. Cunku insanlar belli bir yastan sonra sadece huzur ariyor.

Bosanmayacaksaniz cok sey kaybetmezsiniz, herkes degisiyor cunku. Hayatiniza yeni giren birinin degismeyecegini garanti edemezsiniz.

Bosanacaksaniz da yeniden asik olma durumunuz olursa en azindan 35 olmayi filam bekleyin. Insan ancak o yaslarda ne istedigini biliyor.

gercekten o zamanlar hic dusunmemisim. bu insan bana uygun kafamiz uyuyor mu vs.
nasil bir cocukluk etmisim.
esine hep asik kalan insanlara gipta ediyorum.
yada su sekilde ask bitse bile elinde sana uyan seninle ayni kafada biri mi kalmasi onemli acaba bilemiyorum bu siralar milyonlarca dusuncem var ama emin oldugum dusuncem yok

Onun yerine kendimi koymaktan yoruldum. sanki ben cok matahmisimda karsimdakine uzuluyorum hissiyati cok yorucu kendime uzulmeyi unutmak uzereyim.
irdeleyebilecegim butun analizleri yapiyorum fakat karar asamasinda hep ayni noktadayim bu cok yorucu.

evet bu sebepler ama ikinci sebebi gercekten gectim artik isteyen istedigini desin karar verebilirsem babamin dediklerinide kaldiricam.
ama ilk sebep o kadar dogru ki ortada elle tutulur bir sebebim yok kimseye gore.
bunlardan soyutlanmak bu kadar zorsa ayrilma karari verdikten sonrasi dahada zor olur diye gozum korkuyor.

ask hissetmek istiyorum erken yasta verilmis bi kararla simdiki karar ayni olmaz diye dusunuyorum. ote yandan tabi toplum baskisi gelen gideni aratir, burda bir cok konu okuyoruz insanlarin ne umarak ne buldugu bunlar benim kendimi garanti altinda tutmam gerektigine yoneltiyor diger yandan kendi dusuncelerimle ic savas yasiyorum.

keskin gemileri yakip gidecek sebep olsa bir dakika dusunmem ama onume oyle bir sebep gelmedi. kendi sorunlarimiza gore bir kac kere oyle ciddi sayilabilecek buyuk tartismalarimiz oldu ama yeterli olmamis ki cekip gidememisim. Rahat batti olucak adi bu sekilde nankorluk doyumsuzluk kimseye verebilecek keskin sebeplerim yok.

seans bana sart artik bunu hissediyorum aliskanliklarin bir insani boylesine esir edebileceginide deneyimledim bu sayede. artik ailem gibi oldu hani hep arkanda yaninda varligina guvendigin bir insan. ama otesi olmayan..

cook zor hemde. cok dusunen ve cok irdeleyen bi yapim var malesef.
kaos icinde hissediyorum.
ben ilk basta boyle degildim. belki senin tecrubelerin sayesinde daha dogru tercihler yaparsin.

Bir süre kafanizi dinleme imkaniniz varsa sizin icin cok iyi oluf. Belki esinizin degerini anlarsiniz belki de aa gercekten olmuyo deyip ayrilma karari verirsiniz. Monotonlasmis sanki biraz iliskiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun
fazlasiyla monotonlasti ama monotonluktan ziyade benim hislerimin soguklugu daha zor. uzaklikta olsa bir aliskanlik var sanirim aliskanlik bagimlilik adi her neyse ondan kurtulmam lazim.
bunlar farkli tabiki gecikse telefonunu acmasa merak ederim onun icin endiselenirim.
ama bunlar bir tutkuyla degil. abimde telefonunu acmadiginda endiselenirim ornegin.
rahat batmis ya naptim dersem aglamayacagim pisman olmayacagima emin olmak istiyorum ama oyle bisey yok denemeden bunu gec anladim.

nasil kafa dengi degil aslinda orneklerle aciklarsan daha iyi olur. not. ben bosanmazdim
kafa dengi degil derken ben hareketli disadonuk bi insanim o cogu seyi sadece ben mutlu olayim diye yapan ve ben istedigim icin yapan birisi. ikimizin keyif aldigi seyler cok farkli.
bunlar torpulenebilir elbet ama hisler zor.

Onsuz yapabir miyim deyin bir sorun kendinize.
onsuz yapamamamin tek sebebi aliskanliklarim... askindan oluyorum onsuz yapamam devri bitti bunca yil onlaydim onsuz nasil yasanir ki modundayim

Bende kısa bır tatıl yapın ama tek yapmayın esınızle yapın hafta sonu bı yerlere gıdın. Bırlıkte oynayabılecegınız oyunlar alın. Olumsuzluklarıda gormemezlıkten gelin. Kımse dort dortluk degıl bu hayatta. Yinede iyi evliligin var esin calısıyo belkı cocugunda var. Toparlanmaya bak karamsar olma.

Güvenli bir limanda ömür geçirmek, ömrü heba etmek değildir öncelikle
Ne için boşanmak istiyorsunuz önce bunu düşünün ; cesaret ettiniz hadi, holding mi kuracaksınız, dünyayı mı gezeceksiniz, yeniden okula mı döneceksiniz , çantanızı sırtınıza vurup nerde akşam orada sabah mı yaşayacasınız ? Yapmak istediklerinizi gerçekleştirecek imkanınız var mı tabi.
Dünyaya bir kere geldik lafı her şeyi mahvetmek için uydurulmuş bir martaval bence
Evet bir kere geldik ama kim ömrünü rengarenk yaşıyor, kim harikalar yaratıyor. Bu bence çevre ve sosyal yaşam etkisi.
Evlilikte insanların yorulduğu zamanlar olabiliyor, hep aynı renkte hep aynı tatta olmayabiliyor. Teyzem gelir aklıma hep böyle konularda, 35 yıl evliliğin ardından kaybetti eşini, eniştem öleli 15 yıl oldu neredeyse şimdi diyor ki, artık onu bir başka seviyorum, ya olmasaydı ne yapardım ! Yani sevgi hep aynı şekilde kalmıyor, rutin evlilik dediğiniz şey kendi içinde her gün başka bir duygu geliştiriyor zaten. İnsanın korkmadan sırtını dayayabileceği biri olması bu dünyada en büyük şans.
Ha boşanılmaz mı, boşanılır tabi bu kişisel tercihtir ama zannımca pişman olmanız çok sürmez gibi. Bence biraz dinlenin, evliliğinizi dinlendirin

boyle bisey yapmak istemiyorum suanda.
bu kendimi fazla zorlamak olur suan ki psikolojimle.
cocugum yok. iyikide yok dusunmuyorum da.
gormemezlikten gelmeyi basaramiyorum.

geriye donup baktigimda bi daha dunyaya gelsem yine kendi hayatimi yasardim demek istiyorum
ama suan ki hayatim icin bunu diyebilecegime inanmiyorum.
harikalar yaratamam belki yuregime kendime yakisani yapip kararlarimin arkasinda durmak istiyorum.
bunu becerememek beni cok yipratiyor karsimdakinide salak yerine koyuyormusum gibi hissediyorum
biraz kendimi dinlendirmem lazim sanirim. beynimi durdurmam biraz akisa birakmam dogaclama yasamam irdelemeden...

Eşin senin için herkesi karşısına almış hep senden yana olmuş .Demek ki seni çok sevmiş değer vermiş.O kadar şey yaşadıktan sonra şimdi bırakıp gitmen bana doğru gelmiyor.

Monotonluktan sıkılmış gibisin.Eşin düşünmüyorsa sen düşün ve değişik aktiviteler yapın.

Iste ben bile bu sekilde goruyorum oysa ki ben onun icin ondan daha fazla fedakarlik yaptim.
karsilikli emekle bugunlere geldik.
simdi olmasi gerektigi gibi bir koca oldugu icin ona minnet etmek beni uzuyor.
birakip gidemiyorum ki elle tutulur bir hatasi yok.. bu sekilde birakmayida yapamiyorum zaten.

Uzun uzun yazılmış okuyamadım

Ben ilk yazdığında belki başka hayallerim olurdu kısmına takıldım

Olsun hayalleriniz eşiniz engel değil ki

Yani hayalinizi netleştirin ve peşinden gidin eğer o hayal hayata geçecekken bir yerde eşiniz set olursa o Zaman düşünün hayalim mi eşim mi diye

O zaman hayatım farklı mı olurdu diyorsunuz anlıyorum bu duygu bazen insanlara gelir ama şu anınızı değiştirerek başlayın da bunun için boşanma gerekmez

Hayatınızda makas değiştirin tren farklı bir yoldan gitsin belki yine aynı istasyona gelir ama geçtiği duraklar sizi tatmin eder

21 yaşında evlendin.Çok küçüktün.İnsanın kişiliği beğenileri zamanla değişiyor.30 ve üstünde daha da farklı olacaksın.Bende 20 yaşında evlendiğim için biliyorum.Sen büyüdükçe ve değiştikçe kendini tanımaya başladıktan sonra başta farkında olmadığın şeylerin farkına varmaya başlıyorsun.Özelliklede başlangıç kısmı hayallerindeki gibi değilse niye böyle yaptım diyorsun .

Senin konuna dönenecek olursak olan şeylerden eşin sorumlu değil aileler anlaşamamış olgun davranamamışlar .Eşin yapması gerekeni yapmış ve sana sahip çıkmış, ailem istemiyor diye yarı yolda bırakmamış elinden tutmuş.Elele bir yolculuğa başlamışsınız.

Şimdi önünüze bakmalısınız.Farklılıklarınız olabilir.Beklentileriniz değişmiş olabilir.Bunları kırıcı olmadan eşinle konuşmalısın.Bazı davranışlarının seni üzdüğünün ya da mutsuz ettiğinin farkında olmayabilir.Sana değer veriyorsa düzeltmeye çalışacaktır.Yakıp yoketmeden önce konuşmayı ve evliliğini beraberce düzeltmeyi düşün.

Nelerden hoşlanıyorsan açık açık söyle .

4.5 sene sonra evlenırken yasadıgınız sorunları bahane ederek esınızle hıc sorununuz olmamasına ragmen acaba benım degerımı bılmedıler dıye ıntıkam mı almaya calısıyorsunuz, Zıra bır erkek ıstese aılesını engelleyebılır dı dıye dusunuyor olabılırsınız kı haklısınızda bunda

siz ortaokuldan beri birlikte olduğunuz için aslında birbirinizden başkasını bilmiyorsunuz. bence seninki merak. farklı şeyler de yaşayabilirdimin biraz pişmanlığı.
evlilik nedir dersen ben huzurdur derim. aynı evde huzurun varsa aşk bir çok şekilde evrimleşebilir. eskiden kaşına gözüne aşık olursun sonra seni koruyuşuna evrilir, eskiden kokusuna aşık olmuşsundur şimdi evi süpürüşüne sana yardım edişine..
ben huzurlu bir eşim olsa onunla aynı frekansta bir şeyler yapmak için çaba sarf eder boşanmazdım.
ben de evlilik sürecinde eşimin babası sebebi ile bir çok sıkıntı yaşadım ve eşim yanımda oldu. uzun bir süre onları affedemedim ama sonra bunun beni yıprattığını ve iyi bir eşim iyi bir evim olduğunu fark ettim ve kafamda affettim. tabi babası ile hala iletişim kurmuyorum ama iç huzuru buldum.
evlilikte dönem dönem eşlerin birbirinden bunalması çok normal. birbirinizden ayrı bir tatil bir aktivite birbirinize olan bağlılığınızı sınar. o mesafe süresince oh rahatım dersen evliliğini bir daha gözden geçirebilirsin ama özledi ise kesinlikle kurtarılacak bir çok şey var demektir.

Kafan karışmış senin gerçekten. Ayrıl istersen, ama sen ölmeyi bayılmak sanıyorsun muhtemelen. O imzayı verip boşanıyorsun ya o an öyle zormuş ki yaşayanlar biliyor. Kendince geçerli bir sebebin yok. O yüzden söylemeliyim ki boşandığın zaman canın acıyacak, eksik kalacaksın ve çok pişman olacaksın.. O yüzden bunlar sadece düşünce olarak kalsın bence. Bana biraz heyecana ihtiyacınız var gibi geldi. Bi tatile ne dersiniz?

Tüm bunca emeği yıkıp, aşkı baştan aramaktansa, yeni hayaller kurmaktansa;
Eşinize tekrar aşık olmayı, ilişkinize tekrar heyecan getirmeyi, onla bambaşka hayaller kurmayı, deneseniz

BOŞANSANIZ HAYAT PLANINIZ VAR MI? HEDEFLERİNİZ HAYALLERİNİZ VAR MI? BUNDAN ÇOK DAHA HARİKA BİR HAYAT YAŞAYACAĞINIZA İNANIYOR MUSUNUZ?

Nedense bende uzun evliliklerin önce saygı sonra sevgiyle olabileceğini düşünenlerdenim.
Sizi seven, sayan, arkanızda duran bir kocanız var.
Çoğu kişinin olmasını istediği şeyler.
Ama bunlar yeterli gelmeyebiliyor işte bazen.
Alın elinize bir kağıt kalem artılarını eksilerini, boşansanız sizi nelerin beklediğini, devam etseniz neler olacağını yazın.
Bazen insan kafasında toplayamıyor yazınca bütüne bakmak daha kolay olabiliyor.
İş işten geçtikten sonra pişman olmanı, keşke demeni istemem.

bu sozu sevdim. gectigim duraklari degistirmem gerekiyor artik. tesekkurler.
oyle diyorum. ve bundan 5 sene sonrada geriye donup keske ozaman yapsaydim simdide gec kaldim demek istemiyorum. yani isin acikcasi kendini degistirse bile duygularim degismez gibi geliyor. bi kere aklima soguma girince sanki ne yapsam bu kalicak gibi.
bunu bir arkadasimda soylemisti hayir demistim ama zamanla ustunde dusununce sanirim yasananlari hazmedemedim.
engelleyebilirdi ama engellemedi ve hersey yasandiktan sonra yanimda oldu bu surec cok zordu ben bir turlu kurtulamadim.
farkli bir hayat yasayabilirdim pismanligi var evet.
benim sevgim evrilemedi neden boyle oldu gercekten anlam veremiyorum nasil asiktim gorseniz bu kiz olur asktan derdiniz. hic biseyi hic kimseyi gozum gormedi simdiki halime sasiriyorum. evet uzun bir sure ayri kaldik mecburen bu surede aliskanlik disinda bi ozlem duymadim. eksiklikti sadece.

hemde cook karisti. icinden cikamaz oldum.
heyecani bulamamak uzucu evet belki disardaki dunyada gulluk gulistanlik degil.
eksik kalicam. neymis aradigin al diye uzulucem. zaten bu ikilem yuzunden bu kadar didikliyorum kendimi.
Tüm bunca emeği yıkıp, aşkı baştan aramaktansa, yeni hayaller kurmaktansa;
Eşinize tekrar aşık olmayı, ilişkinize tekrar heyecan getirmeyi, onla bambaşka hayaller kurmayı, deneseniz
denemeye enerji ve his bulamiyorum ama kendimi bunun icinde zorlayip birseyleri degistirmeye caliscagim. keske dememek icin.
BOŞANSANIZ HAYAT PLANINIZ VAR MI? HEDEFLERİNİZ HAYALLERİNİZ VAR MI? BUNDAN ÇOK DAHA HARİKA BİR HAYAT YAŞAYACAĞINIZA İNANIYOR MUSUNUZ?
hayir oyle bir inancim yok daha kotu olucak diye bir inancimda yok.
sadece duygularima gore hareket ediyorum.
bosanip macera yasayayim degilde. esime hislerimin bittigini dusunuyorum sadece.

yeterli gelmemesi cok uzucu benim icinde.
kafamdaki dusunceler resmen labirent gibi toparlamam mumkun degil yazmak iyi bir cozum olabilir.
inanin bende istemem bu yuzden bu kadar dusunuyorum

Son düzenleme:
diğer yorumlarını okumadım henüz.
ilk aklıma gelen şey; çocukluktan itibaren her şeyi kocanla yaşamışsın.
şimdi ise sıkıldın, hayatının monoton olduğunu düşünüyorsun, heyecan arıyorsun.
elindekilerin kıymetini bil. ileride pişman olursun.

evet herseyi onunla yasadim. iyi bir secim yapmisim mantik olarak ama evlilik icin yeterli degilmis. yeni anladim.pisman olmaktan korkuyorum cesur degilim. pisman olma korkum olmasa durmazdim zaten

hemde cook karisti. icinden cikamaz oldum.
heyecani bulamamak uzucu evet belki disardaki dunyada gulluk gulistanlik degil.
eksik kalicam. neymis aradigin al diye uzulucem. zaten bu ikilem yuzunden bu kadar didikliyorum kendimi.
Bak canım bu aralar yaşantımız ezber modunda. sabah işe git, akşam gel. çocuk, yemek, ev işi hooop yatak.. sabah sil baştan.. Kocam dünya iyisi oyle üzmez beni, problem yaratmaz hayatımızda. bize çok düşkün. Ama bu monotonluk beni öyle bunaltıyor ki bazen ben bile uzaklaştığımı hissediyorum. Bu hafta sonu kartepeye gittik. İnan o bile benim baskımla.. Adam koltuğa uzanıp elinde telefon oyun oynamaya proglanmış gibi bu aralar. Aman allahım çocuklar gibi eğlendik. Kaydık, kartopu oynadık tadını çıkardık istanbulda göremediğimiz karın.. Eve geldiğimizden gözlerimizde monoton hayattan ötürü sonen o pırıltı var ya yeniden canlandı yine. 1 günlük kaçamaklar bile insanın ruhunu besliyor. Bir deneseniz faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…