vicdan muhasebesi o kadar agir ki sadece bunun icin gunlerim dusunurek geciyor.siz aslında kafanızda yavaş yavaş bitirme sürecine girmişsiniz. vicdan muhasebesi kalmış geride. bunun ağırlığı var.
gelecekte ne olur bilinmez ama sanırım öyle veya böyle yürüyüp gideceksiniz. şans sizinle olsun o vakit. çok içten diliyorum bunu. belki de olması gereken budur. 2 niz için de...
psikologa gidicem cunku cok bunaldim su siralar.Psikologa gitmenizi oneririm ,cok genc yasinizdan beri berabersiniz ,belkide ailenizin inadina evlendiniz ,hirs yaptiniz ,
Hani ben mukemmel bir esim ama esim bosanmak istiyor diyen kadinlar gibi esiniz de ayni durumda kalacak ,
Sonradan pisman olmayin,
Neden sevdiniz ,neden evlendiniz onu bir hatirlayin
farkindayim korkum gelecek kaygisi pisman olma korkusu gelen gideni aratir kaygisi nasil isimleniyorsa bilmiyorum.Can'ım ne kadar cahil olsanda o zman o yaşında ve körpeliğinde boşanma kararını çoktan verip giderdin arkana bile bakmadan sen gerçekten sevmişsin ve seviyorsunda sadece aklın karışık ve monotanlaşmış bir hayatın içinde bocalıyorsun sevmeseydin bu kadar düşünmeden bir sebep bir olay bir kıvılcım ateşi yakıp yıkıp geçerdin geçmişinizi bence sen boş değilsin
Bunun adına ister aşk de ister sevgi de
Ve hatta istersen VİCDAN de insan bu duyguları yoksa yıkmaya ve kırmaya asla Korkmaz ama sen bişeylerden korkuyorsun farkında mısın tatlım
evet cok alakasi var cok erken evlenip kendimi korelttim gozum acilinca cok sey degisti.
kesinlikle acabalarin icinde kaybolmus olabilirim
kafami dagiticak cok sey var normalde.hobileri iz var mı?Biraz enerjinizi bu tarz şeylere yöneltseniz sanki aklınız sürekli bu sorunla meşgul
Sürekli didiklemek de iyi olmaz sanırım kendi içinizde
Biraz kafa dağıtmak en iyisi , ayrıca evliliklerde iki taraf tamamen uyumlu,dipdibeolacak ,aynı fikirde olacak.vs. gibi bir zorunluluk yok.Siz macera arıyorsunuz bence.Bazı erkekler kadın ruhunu tanımıyorlar,anlamıyorlar keza bizler de öyle..Erkek ruhundan anlamak lazım .Ne bileyim kitaplar okuyun ,biraz empati yapar sonra eşinizi çok da güzel istediğiniz kıvama getirirsiniz tatlı dil,güler yüz ,samimiyet olduktan sonra aşık olduğunuz adamı bir bakmışsınız geri almışsınız.
Sürekli bu düşünceler hem size hem yuvanıza zarar .Eşinizi kaybetmeyin derim ben.Bu zamanda evlenemeyen ya da boşananlardan en çok duyduğumuz şey ,adam gibi adam yok ki evleneyim
Yanımda durmadı hiç ondan boşandım gibi şeyler değil mi?
iyi bir es goreceli bir kavram tabiki mantik cercevesinde cogu seye sahip diyeyim.Iyi bir es mukemmel bir baba...fakat sizin kafaniz karışık. Zaten baya baya birlikteliginiz eskiye dayaniyor. Sıkılmışsınız. Ama ask omurluk degildir yerini sevgiye bırakır. Bence sizin probleminiz eşiniz degil depresyondasiniz.
Belki daha bir zamana bıraksaydınız biterdi ya da sevgiliyken hayatınızı daha çok yaşayıp karakterini kabullenip evlenseydiniz yine aynı kişiyle bunları düşünmezdiniz çünkü iyi biri dediğinize göre.
Eşiniz sizden memnunsa seviyorsa, büyük bir yıkım olur onun için onca çabadan sonra ama mutsuz bir şekilde de nereye kadar tabi ki, kendini düşünmesi lazım insanın...
Gitmediyseniz imkanınız varsa psikologa gidin bir..
mutlaka vardir etrafimdaki insanlarin esleride hep iyi insanlar oldugu icin pek bi kiyas yapmiyorum acikcasi. ama dediginiz dogru karaktersiz birilerine denk gelsem daha kiymet bilen bir insan olurdum belkide. iste su iki karardan birini versem benden mutlusu olmayacak kararsizlik en kotu karardan daha kotu dedikleri bu olsa gerek.hayatınızda tek bir adam olmuş, başka tecrübeleriniz olmadığı için artı eksi değerlendiremiyorsunuz ilişkinizi.
ben bol tecrübesi olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, dışarıda o kadar çok karaktersiz, kadınına sahip çıkamayan, tek derdi yatağa atmak olan, hesap ödetmek için kadının cüzdanına bakan, ilgisiz alakasız erkek var ki ben o erkekleri tanıdıktan sonra, sizin eşiniz kadar iyi olmamasına rağmen eşimi çok seviyorum.
Belki sizde öncesinde üç beş karaktersiz adamla karşılaşmış olsaydınız eşinize karşı böyle hissetmeyecektiniz.
anlattığınız şey bildiğiniz heyecanı bitmiş bir evlilik. evliliklerin bir çoğu böyle zaten.
biz ne dersek diyelim yaşanmamışlıklar hep içinizde kalacaktır. ya riski göze alıp boşanacaksınız, ya da boşanma fikrini tamamen kafanızdan silip kabulleneceksiniz eşinizi.ikisi de şuanki durumunuzdan daha iyi hissettirecektir.
son olarak filmlerdeki gibi bir aşk sadece filmlerde var maalesef. Ben olsam boşanmazdım.
Bende bu aralar böyleyim ama boşanmak aklımın ucundan bile geçmedi ki eşim benim.için ailesini karşısına almış olsaydı o adama öyle bir tutumurdumki asla bırakmazdım boşaninca yeniden aşkı yasayabilicek misniz evlenip aşkı surdurebilicek misniz ve en önemlisi sizi insan olarak seven kocanız gibi birini bulabilecek misiniz yada yanlız devam etmek gibi seçenekler var tabi bence iyi düşünün bunları belki çocuk herşeyi değiştirir yada eşinizin kendini salmış olması mı size bunu düşündürüyor belki onda ufak degisiklikler sizi yeniden alevlendirir boşanmak kolay yol biraz savaşsaniz içinizdeki duygularla ?
Yazdigim onca yorumu tek bir mesajda toplamissiniz. sahane tespitler kesinlikle durumum bundan ibaret. Kendime itiraf etsemde bu saatten sonra bisey yapamaz oldum.Babam hala icten ice kirgin biliyorum ama bundan sonrasina bakmak zorundayim.bihter__ ,
9 yıllık küçük yaşlarda başlayan ilişki, babanızın karşı çıkmasına rağmen yapılmış genç yaştaki evlilik ve bence 25 yaşından itibaren çoğumuzun ben kimim, hayattan ne istiyorum, evlilikten beklentilerim nelerdir sürecine girmenizle, aslında yaşadığınızın aşk olmadığını, babanıza rağmen evlendiğinizi ve içten içe babanıza hak verdiğinizi ama bunu kendinize tam olarak itiraf edemediğinizi düşünüyorum.
Eşinize bir sevginiz var ama seven, aşık olan bir kadının sevgisi değil, size iyi davranan, destekleyen, çabalayan birine duyduğunuz bir sevgi sadece, yılların alışkanlığını da sevgi zannediyor olabilirsiniz.
Sürekli aynı kısırdöngüde olmanızın sebebi bu bence, uzun yıllardır beraber olmanın verdiği alışkanlıkla çok fazla devam edemezsiniz, bir erkekle evli kalmak için iyi bir insan olması da bana göre yeterli değildir, karşınızdakinin sizi sevmesi kadar sizinde ona aşık olmanız önemlidir evliliklerde.
Ne yapmalısınız konusunda şunu yapmalısınız diyemem, kararı verecek ve sonucu ne olursa olsun kararın arkasında durması gereken kişi sizsiniz çünkü.
Ama şu süreçte çocuk sahibi olmamanız gerekiyor, evliliğinizi belki defalarca gözden geçirip sağlıklı bir karar verebilmeniz için çocuksuz olmanız daha iyi olacaktır, eğer ki yapamıyorum diyecek olursanız çocuklu olmak sizi zorlayacaktır zira.
dedigim gibi iyi biri goreceli kavram sonucta ama esim evet sorumluluk sahibi evi ve esinin isteklerini yapmaya calisan duzde dusunse iyi bir insan.
evet onun icin buyuk otesi bir yikim olur cunku o sorun gormuyor.
ona gore hersey mukemmel beni seviyor seviliyor.
ama kendimi dusunmem gereken zamanda dusunmedim simdi dusunuyorum iste.
psikolog aklimda farkli ne der bilmiyorum ama ruhuma iyi gelebilir
Yazdigim onca yorumu tek bir mesajda toplamissiniz. sahane tespitler kesinlikle durumum bundan ibaret. Kendime itiraf etsemde bu saatten sonra bisey yapamaz oldum.Babam hala icten ice kirgin biliyorum ama bundan sonrasina bakmak zorundayim.
mune, kendim boyle yazmayi basaramadim sagol asik olan degil iyi davranan ve destekleyen bir insana duyulan sevgi saygi deger ve yillarin aliskanligi kesinlikle.
Benim asik olacagim insanda benim gibi beni sevmezse hayal kirikligi olursa korkusu yasiyorum gelecegim icin.Arkasinda duracagim bi karar vermekte zorlaniyorum enine boyuna tartiyorum ama saskinim.
Cocuk dusunmuyorum. bu celiskiler icine cocuk dunyaya getirmek sacmalik olur.
cocuklu olup bu kadar kendimi dusunemem ve beni cok zorlar haklisin cocuk yakin gelecek planlarima dahil degil.
nasil kafa dengi degil aslinda orneklerle aciklarsan daha iyi olur. not. ben bosanmazdimevet saygi ve sevgi onemli bilincindeyim. sorumluluk sahibi kesinlikle o konuda hakkini yiyemem
cocugum yok.
sorunum bana gore duygularimla alakali. benim tutkuya ve monotonluktan kurtulmaya ihtiyacim var sanki esim benim kafa dengim degil ve mantik evliligi yapmisim gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?