İyi kv de Sevilmez mi ?

Mutlaka bana komsuysa onlara da kv dir ama ben hic bir sey görmedigim icin ev mis,arabaymis,yok hastane masrafıymış,lohusalikta kosusturmakmis vs o yüzden magdur gibi gözüküyor gözümde komşum olabilir.Yani maddi manevi yapilsa da,karisilmasa da yaranilmayanlar oluyormus ya da kiymeti bilinmeyenler.

Çevremde yapan var ama ben hiç tasvip etmiyorum. Ev alan çocuga pesinatta- taksitlerde yardım edilir ama hazır olarak her şeyini vermek bana mantıksız geliyor. Bir de şöyle bir şey var, KKda da ,çevremde de.
Kayin aile kendi ikinci evi gibi binbir hevesle tüm alışverişe katılıyor, koltuklarda soz hakkında bulunuyor, gerekirse kredi çekip zora girip bir şekilde mobilyaları vs alıyor.
Gelin bu aşamada çok mutlu.
Sonra kadın misafirlerini devamlı gelinin evinde ağırlamak istiyor, gelin bozuluyor.
Yani orası kadının ikinci evi. Neden ağırlamasin ki? Fırsat vermeseydin.
Benim hayat felsefem ; elin varsa sırtını kaşı.
Kadın olsun erkek olsun en tahammül edemediğim insan tipi de göbek bağını kesememis- ailesinin parasına ve onayına muhtaç olan insanlar.
Malesef Türk erkekleri bunlardan geçilmedigi icin 8 yildir hayatıma tek tük türk girdi (girenler de kesinlikle göbek bağı kesilmemiş insanlardi).
Bence aile yapımızin komple değişmesi lazım. Bunca fedakarlık insanda beklenti oluşturuyor çünkü. Beklenti de ilişkileri baltaliyor.
Doğurdun,okuttun bitti.
Bir sal cocuklari daa.
Ama yok. İllah ki o saç supurge edilecek, çocukken çocuk bakılacak, büyüyünce okutulacak, eli ekmek tutmusken kredi çekilip düğünü evi yapılacak, iyiden iyiye yaslanmisken tüm torunlara 7.30-19.00 bedava tam zamanlı bakıcılık yapılacak.
Hayat mı bu ya? Gitti bir ömür

Bazi insanlar da kirilinca uzaklasip ,sessiz kalip öyle tepki koyuyor kendince. Ben de arkadaslik iliskilerinde öyleyim.Laf sokmam,sorun yok gibi davranirim ama uzaklasirim.Yapi meselesi sanirim o da.
Bir ihtimal olabilir sanmıyorum ama dedim ya kurulup gelmişti o. Bana bile. Biz onla düğününde tanıştık. O gün ne yaptığını anlatmayayım bana. Düşün tanımıyor bile beni hani daha önce görüşsek de gıcık oldu desem. Hee ben takmadım hiç küçük oyunları takmam.

Türk kadininin yetistirilis tarzi böyleymis ve cocuklarina da hep ayy yavrum modundalar .Beklenti doğar tabii bunca yapılan seyin üzerine almadan vermek Allah a mahsustur.Olaylar temelinden yanlis baksaniza daha da cok deşersek.

Siz bukadar detayı nerden biliyorsunuz?Yani evlerine bi yemege bile almadıklarını?
Kvde onu anlatyorsa orda burda,iyiliğinden süphe ederim.
Yada arayıp aramadıklarını komsuya niye anlatayım?
Yada kvde iyidir gelinle frekansı tutmamıstır.
Benim annem iyiliğine iyidir,ama gelini olsam kvdem kötü derdim net:)
Hep bi acık arama halinde kadın huyu bu:)

Hem sahit oluyorum,görüyorum komsu oldugum icin hem de kendisi anlatiyor dertlesiyoruz .Her zaman degil tabii ama aramızda enerji uyumlanmasi var ,cok tatli biri (tabii sana göre diyollağ )

Benim kendi ailem cok iyidir, her seyi onume sererler, benim bir sey istememe gerek bile kalmaz. Ama bunu benim icin yapmadiklarini ben 25 yasindan sonra fark ettim. Benim ailem mukemmelliyetci insanlar, onlarin 'mukemmel hayat' tanimina uymam icin butun cabalari. Ben evliydim ve yurtdisinda calisiyordum koskocaman kadin olarak doktorayi birakmak istedim, olay cikardilar mesela. Annem de babam da profesor, onlarin cocugunun doktora mezunu olmamasi kafalarinda kabul edilemez bir sey oldugu icin kac yasinda kizlarina baski yaptilar. Ben sonra farkli sebeplerden doktoraya devam ettim de oyle rahatladilar.

Bu en basit ornek. Demem o ki disaridan gorunene aldirmayin, olaylarin aslini bilemezsiniz. Ben hala terapide ailemin mukemmelliyetci kaliplari ve hata kaldirmayan yapilarinin uzerimdeki etkisini asmaya calisiyorum mesela.

Hem sahit oluyorum,görüyorum komsu oldugum icin hem de kendisi anlatiyor dertlesiyoruz .Her zaman degil tabii ama aramızda enerji uyumlanmasi var ,cok tatli biri (tabii sana göre diyollağ )

Bir insani herkesin sevmesi ve herkesle anlaşmasi bana zor geliyor bilmiyorum. Simdi beni seven var, sevmeyen var. Sevmeyenden dinlersen Cirilla ne kotuymus dersin, sonra beni sevenden dinlesen aaa Cirilla boyle aslinda iyi biriymiş dersin. Benim bir kaşık suda boğasim gelen insanlarin da sevenleri var. Hayat boyle

Valla benim kayınvalidem ile tanışan herkes istisnasız ne kadar şanslı olduğumdan, kıymetini bilmem gerektiğinden bahseder. İşin iç yüzü öyle olmuyor ama bir iki saatlik oturup çay içmekle insan tanınmıyor emin olun. Ele karşı harikalar ama yıllara dayanan bir birliktelik varsa su bulanıklaşıyor inanın. Mesela sizin komşunuzun yaptığı her şeyi hemen hemen benim kv de yaptı bana el üstünde tuttu hala öyledir ancak, yaptığı her şeyin de karşılığını ister minnet ettirir, başkası hakkında konuşur gibi yapar sana laf sokar, ne söylerse gülerek söyler ki yanlış anlama takılıyoruma getirir. E şimdi bütün bunları gördükten sonra ağzıyla kuş tutsa umrumda olur mu. Tabi ki hayır. Hala daha her işime koşturmaya çalışır bu sefer ben müsade etmiyorum, dahil etmiyorum hiçbir şeye. Çünkü biliyorum ki dönüp dolaşıp onun karşılığını benden almaya kalkacak. O şekilde. O sebeple siz hiç sıkmayın canınızı. Vardır gelinlerin de bildiği bir şey

Evlatları şerefsiz! Gelinlerinde canına minnet. Allah o kadinceğize sabır versin. Ben olsam çoktan elimi çekmiştim üzerlerinden. Ne halleri varsa görsün nankörler!

E ver karşılığını! Biz gelinler çok mu kusursuzuz! Sen kusursuz olduğunu düşünüyor musun?

Birde şu var. Çocugumuzu annelere baktırmazsak gönül koyarlarmıştaaa pehhhh. En mantıklısı yabancı ile evlenmek.

Olay tamamen oğullarında. benim kayınvalidem çok tatlı bir kadındır. Koşar eder eşimde annesini sever kıymet verir ama yemekten bakıyorsak olaya ben davet etmeden aklına gelmez. Gider annesine yer ama bize gelin diye aramaz. Ben ararım anne gelsenize diye. Çalışıyorsa yorgun olabilir çünkü kayınvalide ağırlamak iyi dahi olsa çok zor. Ben onlar gelmeden evi bir daha kırkliyorum seçecekleri yemekleri yapıyorum çalışınca çok zor oluyor.

Şimdi öncelikle oğullarına laf söylesin diyerek kendimden örnek vereceğim.

Benim kv genel olarak iyidir çok büyük problemler yaşamadık. Bana da aileye ilk girdiğimde herkes kv konusunda çok şanslı olduğumu söyledi durdu diğer gelinler falan.

Hatta babamın bi arkadaşı vardı eşimin yaşadığı tarafta tesadüf tanıdık çıktı. Oğlan iyidir ama kv cennetlik bi insandır onun her şeyine kefilim demişlerdi.

Hani diyorsunuz ya lohusalıklarında bile aldı baktı. Benim kv de geldi 20 gün kaldı benle. Sözde yardım etti sağolsun. Ama mesela çocuğu emziriyodum tepemde dikiliyodu. Küçük bebek biraz dinlese Ay yeter tutma bak emiyo işte bırak dedi durdu. Ben yeşil soğan yemedim gaz yapıyor diye. Salatayı çok severim bilirdi de ama yapar soğan koydum yeme derdi. Halbuki ondan önce annem kaldığında bana ayrı soğansız salata yapardı.

Sonra bikaç ay sonra kardeşinin gelini doğum yaptı. Benim oğlum 6 ayda bıraktı memeyi. İşte x hep soğan yedi durdu süt yapar diye sen de hiç yemezdin diye laf soktu.

Velhasıl iyi bir insandır sağolsun gerçekten çok çok yardımı dokunur ama kv lik potansiyeli yüksek ve eşimden yüz bulsa daha da yapabilecek birisidir.

Yanlış

Benim kayınvalide’yi de komşuları sever.
Sen bir de gelinlerden dinle.
Ben aileye girerken büyük gelini sevmediğinden, benim bi başka olduğumdan, beni çok sevdiğinden bahsederdi.
Tabiki samimi bulmadım daha en başında ısınamadım .
10 yıllık gelinle beni kıyaslıyor.
İçlerine girince anladım.
Eltimi de çok çok severim.
Şimdi başımdan bişeyler geçince anladım kız bunlara çok bile sabretmiş.
Dışı seni yakar içi beni yakar misali.

Ben iyi kv oldugunu düşünmüyorum artık. Hadi sessiz sakin etlıye sütlüye karısmayan bırı olursa neyse. Benim kv ıcınde herkes iyidir falan der. Ama maşallah bayaa iyi konuşur. Herşeyi sorar. Çok konuşması ve herşeyi derinlemesine sorması beni rahatsız etti bayaa. Bana göre iyi kv degil.İdare eder ama mükemmel degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…