- 13 Haziran 2015
- 5.922
- 19.708
- 448
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Bunu firsata cevir aile sevgisi olmadan buyumussun ki kotu bir durum es ailesi seni dengeler diye dusunuyorum kotu ankamlar yukleme ama tabi merak konusunda bende sevmem merakli insanlari genel mana da fakat annesi sonucta kuzum sana kotu davtanmadigi surece sorun yapma benceGene derdim kv degil. Sadece sizce iyi mi. Bazı kv kere bakıyorum bizimki genel olarak iyi gibi. Bana göre kötü olan huyları aşırı meraklı. Her kv böyle mi acaba. Yani evimizde ne oldu ne bitti, ne yedik, kaçta yattık herşeyi merak eder. Bize elektriklı battanıye vermisti. Ertesı gün eşimi aramış ve kullandınız mı naptınız diye sormuş.
Bana sizin aileniz bir tuhaf, aile baglarınız yok anlamadım ben nasıl aılesıni demıstı. Kırıldım o zaman gercekten. Herkes anlatma basına kalkar derdi haklıymış. Ama yüzüne vurcam. Başıma kalktın bidaha tövbe anlatmam diycem. Biz birbirimize çok baglıyız der.Eşim yeni ile başlayacaktı sabaha kadar uyuyamamış kv. Eşim yeni işini sevmemiş, kv oturup aglamış.Baglılık degilde bagımlılık gibi bu. Ve bu kadarı beni rahatsız ediyor. Yasaklar var zaten. Evde 90 yaşında yaşlıları var. Ki ben kendi anneme de hiç gitmiyorum. 1 saatte olsa gelin diyor. Korona ölmek falan umrunda degil, yeter ki oglunu görsün. Şapur şupur boynunu yangını öper eşimin paşam diye sever.
Arkadaşıma kv kınamda anne kız gibiyiz demiş ama degil tabiki. Eşim ailesine yakın olayım mıç mıç olayım istiyor. Dün soruyor annemle konustun mu. Hayır dedim. Diyecektim zaten herkes evde ne konusucaz sürekli. Bu kadar baglılık beni rahatsız ediyor. Ben aile sevgisi görmedim. Babama bile baba diyemem. Eşimin annesine babasına baba anne derken zorlanıyorum. Eşimde onları anne baba olarak görmüyorsun diyor.Ben mesafelıyım kendi annemı bıle hergun aramam gıtmem. Ama eşimin tarafı mıç mıç olalım ister. Herşeyi bilmek ister. Eve kim geldi kim gitti. Sadece içimi dökmek istedim. Gereksiz takıyorsun diyen olabilir. Yaşadığım şehri çok seviyorum. Ama artık başka şehirde yaşama hayalim var. Uzak olmak istiyorum.
Eşimin mesafe kurması zor. Kendı konusmasa bıle benım annesıyle konusmamı ıstıyor. Ama evdeyım onlarda evde sürekli ne konusabılırız ki.Elimden geldigi kadar mesafelıyım. Eşim dün diyor burnumda tütüyorlar. Degısmez eşim. Kv de degısmez herhalde. Şimdi eşime desem ayrıntılı anlatma falan bana ona mı taktın diyecek. Ama inanın onlarında telefonda konuscak konuları yok. Sanırım bu yüzden. Npıyosunuz üşüyor musunuz. Sobayı yakıyor musunuz bunlar hep. Ne yediniz falankurma
bir şey olduğunda da ay öyle mi böyle mi diye düşünüp söylenmesi gerekeni söylemiyorsun
kv den değişmez
eşinin işi iyi olmazsa ağlar
ama burada değişecek olan eşin
bak annen üzülüyor otu bku onlara anlatma diyeceksin
kvler sever ay ne yediniz ne içtiniz sorusunu oğluma bakabiliyor mu sorusudur o
Allah ne verdiyse de geç, ayıp de geç, eşine de aşıla onu yedik bunu içtik denmez diye
ben hep anlatırım kv ile anım az olduğu için bir gün gittik karnımız tok dedik aaa neden toksunuz vs acıkmışsınızdır dedi
ben de ona dedim ki şu yemekten vardı çok yedik
aaaaaay dedi benim oğlum onu yemez ki o acıkmıştır
neyse oğlunu çağırdı sen açsındır diye o da yooo dünya kadar yedim vs dedi
bu arada oğlunun sevmez dediği yiyeceği oğlu bana yalvar yakar yaptırdı ben bilmem dedim de olsun birlikte deneriz dedik de öyle yaptık
bu evliliğin ilk yılı idi kv oğlunun ne yiyip yemediğini bile bilmiyor ama ahkam kesiyordu
aradan 15 yıl geçti şimdi olsam söylemem herhalde ya da aa öyle mi o zaman neden bana zorla yaptırmış değişmiş demek ki derim
sen yeni evlisin çözümün mesafe
mesafe gidip gelme değil mesafe eşinde
her şeyi nerede ise tuvalette yaptığını dahi anlatmayı bırakmalı
Haklısınız. Ama cok mic mic yapımda yok inanın. Mesafeli olmazsam benden habersiz evıme mısafır getirmeye kalkıyor. Bana sormuyor eşime söyluyor.Bunu firsata cevir aile sevgisi olmadan buyumussun ki kotu bir durum es ailesi seni dengeler diye dusunuyorum kotu ankamlar yukleme ama tabi merak konusunda bende sevmem merakli insanlari genel mana da fakat annesi sonucta kuzum sana kotu davtanmadigi surece sorun yapma bence
Insallah atanırım direk destek alacagım. Hem cocukluk travmaları ıcın hem de şuan ki durum için.Uzman desteği alırsan daha kaliteli bir hayat yaşarsın. Aşırı takıntılısın çünkü. Lütfen destek al.
Birde mesela bazı yemekleri yapamayacagımı düşünüyor sarma gıbı. Oglunun bu evde bunları yemedıgını dusunup kendı yapıyor. Ben yaptım deyınce şaşırıyorkurma
bir şey olduğunda da ay öyle mi böyle mi diye düşünüp söylenmesi gerekeni söylemiyorsun
kv den değişmez
eşinin işi iyi olmazsa ağlar
ama burada değişecek olan eşin
bak annen üzülüyor otu bku onlara anlatma diyeceksin
kvler sever ay ne yediniz ne içtiniz sorusunu oğluma bakabiliyor mu sorusudur o
Allah ne verdiyse de geç, ayıp de geç, eşine de aşıla onu yedik bunu içtik denmez diye
ben hep anlatırım kv ile anım az olduğu için bir gün gittik karnımız tok dedik aaa neden toksunuz vs acıkmışsınızdır dedi
ben de ona dedim ki şu yemekten vardı çok yedik
aaaaaay dedi benim oğlum onu yemez ki o acıkmıştır
neyse oğlunu çağırdı sen açsındır diye o da yooo dünya kadar yedim vs dedi
bu arada oğlunun sevmez dediği yiyeceği oğlu bana yalvar yakar yaptırdı ben bilmem dedim de olsun birlikte deneriz dedik de öyle yaptık
bu evliliğin ilk yılı idi kv oğlunun ne yiyip yemediğini bile bilmiyor ama ahkam kesiyordu
aradan 15 yıl geçti şimdi olsam söylemem herhalde ya da aa öyle mi o zaman neden bana zorla yaptırmış değişmiş demek ki derim
sen yeni evlisin çözümün mesafe
mesafe gidip gelme değil mesafe eşinde
her şeyi nerede ise tuvalette yaptığını dahi anlatmayı bırakmalı
Buna da mı takıldıniz, oturup afiyetle yemek varkenBirde mesela bazı yemekleri yapamayacagımı düşünüyor sarma gıbı. Oglunun bu evde bunları yemedıgını dusunup kendı yapıyor. Ben yaptım deyınce şaşırıyor
O kadarda demedik yahu ...ayarida yokmus teyzenin hakikaten ama bu kadari senlik degil kuzum suan senin durumunda olsam bende akil sagligim acisindan mesafeli durmak zorunda kalirdimHaklısınız. Ama cok mic mic yapımda yok inanın. Mesafeli olmazsam benden habersiz evıme mısafır getirmeye kalkıyor. Bana sormuyor eşime söyluyor.
İşte o yüzden mesafelıyım hep. Sanki ili evi var. İki evi yönetmeye çalışıyorO kadarda demedik yahu ...ayarida yokmus teyzenin hakikaten ama bu kadari senlik degil kuzum suan senin durumunda olsam bende akil sagligim acisindan mesafeli durmak zorunda kalirdim
Evet evet uzagım.bizimki de karısmam der ama karısıyor aslında. Şunu şöyle yapın böyle yapın. Mesafeliyim ve hep mesafeli olacagım. İpin ucunu bıraksam daha da karısırMesafe çoook güzel bir şey. Benimki de Allah için bir şey yapma yedirme içirme bana eşya falan alma konusunda çooook iyidir hala iyidir ne yalan söyleyim.Eskisi gibi olsam anneliğime karışmasına izin versem yine aynı oluruz da gerek yok... Eskiden gelirdi börek pasta yapardım çağırırdım gel anne yiyelim diye o beni çağırırdı kahvaltıya börek yapardım kah o yapardı dertleşirdik içini dökerdi bana ben ona hakkını yemiyim ama bir depresyona girdi karakter değiştirdi hele bir de doğurdum tabaklar çanaklar havada uçuştu benim lohusalığımın içine etti kendi lohusa gibi davrandı şu an uzuuuuuun bir mesafe var aramızda uzak ol iyi ol ben yakın oldum gene yaranamadım
Birde mesela bazı yemekleri yapamayacagımı düşünüyor sarma gıbı. Oglunun bu evde bunları yemedıgını dusunup kendı yapıyor. Ben yaptım deyınce şaşırıyor
Ama yani buna mesela takılman öyle komik ki aslında. Okumuş kız yemek yapmayı bilse de sarma uğraştıcı yapmamıştır diye düşünüyordur. Sağlıklı bakabilsen o kadar normal ki eski düşünceli insanlar böyleler çünkü. Bırak şaşırsın. Ya da yapsın getirsin yiyin afiyetle.Birde mesela bazı yemekleri yapamayacagımı düşünüyor sarma gıbı. Oglunun bu evde bunları yemedıgını dusunup kendı yapıyor. Ben yaptım deyınce şaşırıyor
Çok çok haklısınız. Eşim ilk çocuk. İlk torunu olunca aşırı düşkün olacaklar. Sürekli daha yakın olmaya calısacak. Ve bılıyorum herseye karısacak. Bende hıc sevmıyorum böyle seylerı. Allahtan evim uzak. Ben atanıp çocugumu ne anneme ne kv ye baktırmak istemiyorum. Krese falan vermek istiyorum. Ki eşime de hep derim. Çünkü kv baksa biz o evden çıkamayız. Haklısınız herkes yasıyor. Zamanla alısırım takmam umarım. Kendımı telkin edıp baska seylere yogunlasacagım. Takmamaya calısacagımbunlar klasik
sen ona takmayacaksın
ben yıllık evliyim benim kv de hala bizim aç yaşadığımızı düşünür
benim eşim bir kere demişti sen biz evde duvarları mı kemiriyoruz sanıyorsun diye
yıllar önce bir yılbaşında tüm kardeşler kv de toplanalım dedik
yemekleri ben yaptım
kv hiççç memnun olmadı
kadının tahtı sarsıldı bana eline sağlık dendi vs vs
ve kızına evinizde yeseydiniz neden buraya geldiniz demiş, o öyle denir mi anne demiş, bize de dedi, neden geldiniz, madem siz pişirecektiniz evinizde yeseydiniz diye
görümcem şok olmuştu bu kadını memnun etmek de ne zor diye
yani bunlar tek senin hayatında yok önemli olan takmamak
ileride çocuğun olunca daha neler neler olacak
oğluma ayakkabı giydirme anıları çoktur kadın takık çocuğa evde ayakkabı giydirin diye
o olduğu zamanlarda giydirsem bir şey kaybetmem ama dediğinin olduğu hissi ile rahatlayacak
bir gün işten eve gittim kv kp bize gelmiş oğlanın bakıcısı da var tabii
neyse bir baktım ayağında ayakkabı, direkt ayakkabıyı çıkardım evde ayakkabı giydirmiyoruz değil mi teyzesi dedim
ben biliyorum bakıcı giydirmiyor giydiren kv, bakıcı da anlıyor
kv oradan atladı, altını sildim ben içeriden bez alıp dedi
ben de ona döndüm altı kirli demedim ki evde ayakkabı giydirmiyoruz dedim deyip kucağımda çocukla yönümü değiştirdim
kv o savaşı kazanamadı
sonra dışarı çıktık ve çocuğa ayakkabı giydirdik
neyse kv baktı baktı oğluma dönüp ay bu annen neden sana güzel ayakkabı almamış vs vs dedi
işte orada sustum duymazlıktan geldim
zira o arada ağzımın ayarı yoktu, çocuğun ayağında her yeri deri yumuşak ilk adım ayakkabısı vardı
o ayakkabı hepimizin ayağındakilerin toplamı kalitede ve fiyatta idi
cahil deyip sustum
bak ne çok şey anlattım
yalnız değilsin ilk senin başına geliyormuş gibi hissetme
kv defterini kapat, kitaplarını aç
Evet yakınlık hıc yaramıyor. Şöyle ki biz izmirde yasıyoruz. Eşim manısada ıse gırdı. 35 yasında işinden memnun degıl. Bir ömür burda calısmam dıyor. Bende dıyorum ki atanınca benle gel. Orda asgarı ücretli bir işe girersin. Burda mesaı falan var baya yoruluyor. Eger benimle gelmezse de dönuste tayinim manısaya cıkacak.Manısaya tasinacagiz. Yanı ınsallah uzakta olacagım. Ki kv ye cocuk baktırmayı falan ıstemıyorum. Gercekten 35 e kadar ıstemıyorum cocuk. Çünkü cok karısacak. Dakika bası arayacak falan. İyice daralcam.İlk hedefım güzel puan alıp eşimi yanıma çekmek. Insallah o zaman o kadar takmam. Psikolojik destek almayı da dusunuyorum. Şimdi kv bu kadar kıc mic olmak istemese, herseye bır fikri olmasa, hergun cagırmasa bende bu kadar takmazdım.Ama yani buna mesela takılman öyle komik ki aslında. Okumuş kız yemek yapmayı bilse de sarma uğraştıcı yapmamıştır diye düşünüyordur. Sağlıklı bakabilsen o kadar normal ki eski düşünceli insanlar böyleler çünkü. Bırak şaşırsın. Ya da yapsın getirsin yiyin afiyetle.
Bence hemen gitmen ertelememen lazım ama sen bilirsin tabi. Bi an önce atanırsın umarım. Sana tavsiyem uzak bi yer yaz kafan rahat eder belki yakınlık sana yaramıyor takıyorsun her şeyi.
O böyle herseyı sordukca ben darlanıyorum. Mesela bırsey oluyor bakıyorum kv nin haberı var. Mesela basıt bıtseydı yemekle ılgılı eşim annemı ara sor dedı ve ben aramadım. Sık aramayı dusunmuyorum. 2haftada bır gıdıyoruz. Bu konuda ınat ettım ben. Eşime kalsa ızın gununu de orda gecırmek ıstıyor. Kavgayla falan bunu sabıtledım. Ben pek aramayacagım kv yi eşim arasın. Onların da işte konuscak seyı yok ondan bence bunları konusuyorlarBen hoşlanmam öyle her şeyin sorulmasından. Eşiniz de kaç yaşında kv hala 3 yaşında görüyor sanırım. Her gün ben de aramam kvdeyi ne konuşabilirim her gün. Istıyorsa eşim arar.
Benim bi arkadaşım vardı şu an farklı yerde görüşmüyorum. Kızla iki laf edemezdim. Hemen benim hayatımla ilgili bişeyleri merak edip sorardı. Özel hayatımı falzaca merak ediyordu. Bir gün biseye bakması için telefonu verdim. Bi baktım eski fotolarıma doğru bakıyor. Hiç hoşlanmadım onun bu tavrından. Sizin kvde de siz de kendinize bir uğraş bulun öyle başkasının hayatıni aşırı merak iyi değil.
Evet evet full evdeler hergun. Bu yüzden sanırım bıze satıyorlar. Insallah gecıcıdir duzene gırer. Ben hıc sevmıyorum sık bogaz edilmesini, herseye karısılmasını.Takmamaya calısıcam sadeceSeni cok iyi anliyorum yasadiklarinin benzerini ben yasadim bombos hayati olan insanlar ogullarini evlendirince ese dosta hava atmak icin sana sariyorlar. Idare et bugunler gecici. Ilk zamanki gibi olmaz hicbirsey. Dusun 5sene sonra da mi ayni sey olacak hayir. Heveslerini alsin herkes bosver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?