İyi mi kötü mü çözemedim

Bunu firsata cevir aile sevgisi olmadan buyumussun ki kotu bir durum es ailesi seni dengeler diye dusunuyorum kotu ankamlar yukleme ama tabi merak konusunda bende sevmem merakli insanlari genel mana da fakat annesi sonucta kuzum sana kotu davtanmadigi surece sorun yapma bence

Sürekli birşeyleri kuruyorsun kafanda. Olmayan çocuğa kimin bakacağıni bile dert ediyorsun.

Keşke eşimin ailesi olmasa yazdın bir konuda. Öyle kötü insanlar falan da değiller. Rahatsız olmuyor musun bu tutumundan?

Sen önceden de babanı ve onun ailesini takıyordun, şimdi eşin ve ailesini, onlarla birşey yoksa kardeşini takıyorsun bu sefer.

Genel halin bu.

Şöyle yap böyle yap demeyeceğim çünkü defalarca ama defalarca yazıldı zaten.

Eşimin mesafe kurması zor. Kendı konusmasa bıle benım annesıyle konusmamı ıstıyor. Ama evdeyım onlarda evde sürekli ne konusabılırız ki.Elimden geldigi kadar mesafelıyım. Eşim dün diyor burnumda tütüyorlar. Degısmez eşim. Kv de degısmez herhalde. Şimdi eşime desem ayrıntılı anlatma falan bana ona mı taktın diyecek. Ama inanın onlarında telefonda konuscak konuları yok. Sanırım bu yüzden. Npıyosunuz üşüyor musunuz. Sobayı yakıyor musunuz bunlar hep. Ne yediniz falan

Haklısınız. Ama cok mic mic yapımda yok inanın. Mesafeli olmazsam benden habersiz evıme mısafır getirmeye kalkıyor. Bana sormuyor eşime söyluyor.

Birde mesela bazı yemekleri yapamayacagımı düşünüyor sarma gıbı. Oglunun bu evde bunları yemedıgını dusunup kendı yapıyor. Ben yaptım deyınce şaşırıyor

Birde mesela bazı yemekleri yapamayacagımı düşünüyor sarma gıbı. Oglunun bu evde bunları yemedıgını dusunup kendı yapıyor. Ben yaptım deyınce şaşırıyor
Buna da mı takıldıniz, oturup afiyetle yemek varken

Haklısınız. Ama cok mic mic yapımda yok inanın. Mesafeli olmazsam benden habersiz evıme mısafır getirmeye kalkıyor. Bana sormuyor eşime söyluyor.
O kadarda demedik yahu ...ayarida yokmus teyzenin hakikaten ama bu kadari senlik degil kuzum suan senin durumunda olsam bende akil sagligim acisindan mesafeli durmak zorunda kalirdim

Mesafe çoook güzel bir şey. Benimki de Allah için bir şey yapma yedirme içirme bana eşya falan alma konusunda çooook iyidir hala iyidir ne yalan söyleyim.Eskisi gibi olsam anneliğime karışmasına izin versem yine aynı oluruz da gerek yok... Eskiden gelirdi börek pasta yapardım çağırırdım gel anne yiyelim diye o beni çağırırdı kahvaltıya börek yapardım kah o yapardı dertleşirdik içini dökerdi bana ben ona hakkını yemiyim ama bir depresyona girdi karakter değiştirdi hele bir de doğurdum tabaklar çanaklar havada uçuştu benim lohusalığımın içine etti kendi lohusa gibi davrandı şu an uzuuuuuun bir mesafe var aramızda uzak ol iyi ol ben yakın oldum gene yaranamadım.İyiyken bile soktuğu lafları anlamamışım düşündükçe aklıma geliyor

O kadarda demedik yahu ...ayarida yokmus teyzenin hakikaten ama bu kadari senlik degil kuzum suan senin durumunda olsam bende akil sagligim acisindan mesafeli durmak zorunda kalirdim
İşte o yüzden mesafelıyım hep. Sanki ili evi var. İki evi yönetmeye çalışıyor

Evet evet uzagım.bizimki de karısmam der ama karısıyor aslında. Şunu şöyle yapın böyle yapın. Mesafeliyim ve hep mesafeli olacagım. İpin ucunu bıraksam daha da karısır

Ben hoşlanmam öyle her şeyin sorulmasından. Eşiniz de kaç yaşında kv hala 3 yaşında görüyor sanırım. Her gün ben de aramam kvdeyi ne konuşabilirim her gün. Istıyorsa eşim arar.
Benim bi arkadaşım vardı şu an farklı yerde görüşmüyorum. Kızla iki laf edemezdim. Hemen benim hayatımla ilgili bişeyleri merak edip sorardı. Özel hayatımı falzaca merak ediyordu. Bir gün biseye bakması için telefonu verdim. Bi baktım eski fotolarıma doğru bakıyor. Hiç hoşlanmadım onun bu tavrından. Sizin kvde de siz de kendinize bir uğraş bulun öyle başkasının hayatıni aşırı merak iyi değil.

bunlar klasik

sen ona takmayacaksın

ben yıllık evliyim benim kv de hala bizim aç yaşadığımızı düşünür

benim eşim bir kere demişti sen biz evde duvarları mı kemiriyoruz sanıyorsun diye

yıllar önce bir yılbaşında tüm kardeşler kv de toplanalım dedik

yemekleri ben yaptım

kv hiççç memnun olmadı

kadının tahtı sarsıldı bana eline sağlık dendi vs vs

ve kızına evinizde yeseydiniz neden buraya geldiniz demiş, o öyle denir mi anne demiş, bize de dedi, neden geldiniz, madem siz pişirecektiniz evinizde yeseydiniz diye

görümcem şok olmuştu bu kadını memnun etmek de ne zor diye

yani bunlar tek senin hayatında yok önemli olan takmamak

ileride çocuğun olunca daha neler neler olacak

oğluma ayakkabı giydirme anıları çoktur kadın takık çocuğa evde ayakkabı giydirin diye

o olduğu zamanlarda giydirsem bir şey kaybetmem ama dediğinin olduğu hissi ile rahatlayacak

bir gün işten eve gittim kv kp bize gelmiş oğlanın bakıcısı da var tabii

neyse bir baktım ayağında ayakkabı, direkt ayakkabıyı çıkardım evde ayakkabı giydirmiyoruz değil mi teyzesi dedim

ben biliyorum bakıcı giydirmiyor giydiren kv, bakıcı da anlıyor

kv oradan atladı, altını sildim ben içeriden bez alıp dedi

ben de ona döndüm altı kirli demedim ki evde ayakkabı giydirmiyoruz dedim deyip kucağımda çocukla yönümü değiştirdim

kv o savaşı kazanamadı

sonra dışarı çıktık ve çocuğa ayakkabı giydirdik

neyse kv baktı baktı oğluma dönüp ay bu annen neden sana güzel ayakkabı almamış vs vs dedi

işte orada sustum duymazlıktan geldim

zira o arada ağzımın ayarı yoktu, çocuğun ayağında her yeri deri yumuşak ilk adım ayakkabısı vardı

o ayakkabı hepimizin ayağındakilerin toplamı kalitede ve fiyatta idi

cahil deyip sustum

bak ne çok şey anlattım

yalnız değilsin ilk senin başına geliyormuş gibi hissetme

kv defterini kapat, kitaplarını aç

Ama yani buna mesela takılman öyle komik ki aslında. Okumuş kız yemek yapmayı bilse de sarma uğraştıcı yapmamıştır diye düşünüyordur. Sağlıklı bakabilsen o kadar normal ki eski düşünceli insanlar böyleler çünkü. Bırak şaşırsın. Ya da yapsın getirsin yiyin afiyetle.

Bence hemen gitmen ertelememen lazım ama sen bilirsin tabi. Bi an önce atanırsın umarım. Sana tavsiyem uzak bi yer yaz kafan rahat eder belki yakınlık sana yaramıyor takıyorsun her şeyi.

Çok çok haklısınız. Eşim ilk çocuk. İlk torunu olunca aşırı düşkün olacaklar. Sürekli daha yakın olmaya calısacak. Ve bılıyorum herseye karısacak. Bende hıc sevmıyorum böyle seylerı. Allahtan evim uzak. Ben atanıp çocugumu ne anneme ne kv ye baktırmak istemiyorum. Krese falan vermek istiyorum. Ki eşime de hep derim. Çünkü kv baksa biz o evden çıkamayız. Haklısınız herkes yasıyor. Zamanla alısırım takmam umarım. Kendımı telkin edıp baska seylere yogunlasacagım. Takmamaya calısacagım

Evet yakınlık hıc yaramıyor. Şöyle ki biz izmirde yasıyoruz. Eşim manısada ıse gırdı. 35 yasında işinden memnun degıl. Bir ömür burda calısmam dıyor. Bende dıyorum ki atanınca benle gel. Orda asgarı ücretli bir işe girersin. Burda mesaı falan var baya yoruluyor. Eger benimle gelmezse de dönuste tayinim manısaya cıkacak.Manısaya tasinacagiz. Yanı ınsallah uzakta olacagım. Ki kv ye cocuk baktırmayı falan ıstemıyorum. Gercekten 35 e kadar ıstemıyorum cocuk. Çünkü cok karısacak. Dakika bası arayacak falan. İyice daralcam.İlk hedefım güzel puan alıp eşimi yanıma çekmek. Insallah o zaman o kadar takmam. Psikolojik destek almayı da dusunuyorum. Şimdi kv bu kadar kıc mic olmak istemese, herseye bır fikri olmasa, hergun cagırmasa bende bu kadar takmazdım.

O böyle herseyı sordukca ben darlanıyorum. Mesela bırsey oluyor bakıyorum kv nin haberı var. Mesela basıt bıtseydı yemekle ılgılı eşim annemı ara sor dedı ve ben aramadım. Sık aramayı dusunmuyorum. 2haftada bır gıdıyoruz. Bu konuda ınat ettım ben. Eşime kalsa ızın gununu de orda gecırmek ıstıyor. Kavgayla falan bunu sabıtledım. Ben pek aramayacagım kv yi eşim arasın. Onların da işte konuscak seyı yok ondan bence bunları konusuyorlar

Seni cok iyi anliyorum yasadiklarinin benzerini ben yasadim bombos hayati olan insanlar ogullarini evlendirince ese dosta hava atmak icin sana sariyorlar. Idare et bugunler gecici. Ilk zamanki gibi olmaz hicbirsey. Dusun 5sene sonra da mi ayni sey olacak hayir. Heveslerini alsin herkes bosver

Evet evet full evdeler hergun. Bu yüzden sanırım bıze satıyorlar. Insallah gecıcıdir duzene gırer. Ben hıc sevmıyorum sık bogaz edilmesini, herseye karısılmasını.Takmamaya calısıcam sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…