- 30 Aralık 2009
- 23.879
- 96.083
- 1.123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Ben öyle yapıyorum vallaBuna da mı takıldıniz, oturup afiyetle yemek varken
Bende geldikten sonra ki bir iki gün, anne oğlunu senin yemeklerini izlemiş diyorum, içli köfteler, el açması börekler, yaprak sarmalari geliyor peşi sıraBen öyle yapıyorum vallaHatta kayınvalidem geldiği zaman neredeyse ben hiç yemek yapmıyorum
Haklısınız.Yani ama bir aradayken de mesafe koymak her söylediğini takmamak istemediğin bir şeyi net ifade etmek. Eşine karşı da anneni anlıyorum seni çol seviyor ama ben bu kadar yakın olmak istemiyorum sınırlarım belli olsun istiyorum gibi yapıcı konuşmak.
Örnekler daha çoğaltılabilir
Ohhhh mis vallaBende geldikten sonra ki bir iki gün, anne oğlunu senin yemeklerini izlemiş diyorum, içli köfteler, el açması börekler, yaprak sarmalari geliyor peşi sırainsan bu keyiften mahrum kalır mı
Bence sizin asil probleminiz esinizi annesinden kiskanmaniz. Sizin sevgi siralamanizda 1.sirada esiniz var ve siz istiyorsunuz ki esinizin de oyle olsun. Ama onun sevgi siralamasinda 1.sirada annesi var. Sizin cok konunuzu okudum kv cok cagiriyo falan diye de dertliydiniz size hak verdigim de oldu ama bu defa kadin size hic bi sey yapmamis ki. Sadece oglunu cok seviyo. Ben de sevdigim biri icin onemli bi olay oldugunda gece uyuyamam merak ederim. Bu normal bence. Ben de annemi sapir supur operim bu da normal. Aslinda annesinin oglunu ve kizini yani sizi surekli gormek istemesi de normal aslinda ama tabi sizi de sikmayacak kadar goruserek ortayi bulmak onemli olan. Siz bence kvnizi sevmeye onu benimsemeye calisin. Esinizi onunla pasiyomus gibu hissetmeyin. O da sizin bi annenizmis gibi dusunun.Gene derdim kv degil. Sadece sizce iyi mi. Bazı kv kere bakıyorum bizimki genel olarak iyi gibi. Bana göre kötü olan huyları aşırı meraklı. Her kv böyle mi acaba. Yani evimizde ne oldu ne bitti, ne yedik, kaçta yattık herşeyi merak eder. Bize elektriklı battanıye vermisti. Ertesı gün eşimi aramış ve kullandınız mı naptınız diye sormuş.
Bana sizin aileniz bir tuhaf, aile baglarınız yok anlamadım ben nasıl aılesıni demıstı. Kırıldım o zaman gercekten. Herkes anlatma basına kalkar derdi haklıymış. Ama yüzüne vurcam. Başıma kalktın bidaha tövbe anlatmam diycem. Biz birbirimize çok baglıyız der.Eşim yeni ile başlayacaktı sabaha kadar uyuyamamış kv. Eşim yeni işini sevmemiş, kv oturup aglamış.Baglılık degilde bagımlılık gibi bu. Ve bu kadarı beni rahatsız ediyor. Yasaklar var zaten. Evde 90 yaşında yaşlıları var. Ki ben kendi anneme de hiç gitmiyorum. 1 saatte olsa gelin diyor. Korona ölmek falan umrunda degil, yeter ki oglunu görsün. Şapur şupur boynunu yangını öper eşimin paşam diye sever.
Arkadaşıma kv kınamda anne kız gibiyiz demiş ama degil tabiki. Eşim ailesine yakın olayım mıç mıç olayım istiyor. Dün soruyor annemle konustun mu. Hayır dedim. Diyecektim zaten herkes evde ne konusucaz sürekli. Bu kadar baglılık beni rahatsız ediyor. Ben aile sevgisi görmedim. Babama bile baba diyemem. Eşimin annesine babasına baba anne derken zorlanıyorum. Eşimde onları anne baba olarak görmüyorsun diyor.Ben mesafelıyım kendi annemı bıle hergun aramam gıtmem. Ama eşimin tarafı mıç mıç olalım ister. Herşeyi bilmek ister. Eve kim geldi kim gitti. Sadece içimi dökmek istedim. Gereksiz takıyorsun diyen olabilir. Yaşadığım şehri çok seviyorum. Ama artık başka şehirde yaşama hayalim var. Uzak olmak istiyorum.
Niye baştan bizi umutlandırıyorsun?Gene derdim kv degil.
Kvnin eşini sevmesi öpmesi seni niye rahatsız ettiğini anlayamadım.Acaba aynı sevgiyi senin görememen mi seni tetikledi.Elektrikli battaniyeyi memnun kaldınız mı kullandınız mı diye hevesle sormuştur.Eve kim geldi kim gitti bunlar abartı tabi ki ama idare edilebilir.Gene derdim kv degil. Sadece sizce iyi mi. Bazı kv kere bakıyorum bizimki genel olarak iyi gibi. Bana göre kötü olan huyları aşırı meraklı. Her kv böyle mi acaba. Yani evimizde ne oldu ne bitti, ne yedik, kaçta yattık herşeyi merak eder. Bize elektriklı battanıye vermisti. Ertesı gün eşimi aramış ve kullandınız mı naptınız diye sormuş.
Bana sizin aileniz bir tuhaf, aile baglarınız yok anlamadım ben nasıl aılesıni demıstı. Kırıldım o zaman gercekten. Herkes anlatma basına kalkar derdi haklıymış. Ama yüzüne vurcam. Başıma kalktın bidaha tövbe anlatmam diycem. Biz birbirimize çok baglıyız der.Eşim yeni ile başlayacaktı sabaha kadar uyuyamamış kv. Eşim yeni işini sevmemiş, kv oturup aglamış.Baglılık degilde bagımlılık gibi bu. Ve bu kadarı beni rahatsız ediyor. Yasaklar var zaten. Evde 90 yaşında yaşlıları var. Ki ben kendi anneme de hiç gitmiyorum. 1 saatte olsa gelin diyor. Korona ölmek falan umrunda degil, yeter ki oglunu görsün. Şapur şupur boynunu yangını öper eşimin paşam diye sever.
Arkadaşıma kv kınamda anne kız gibiyiz demiş ama degil tabiki. Eşim ailesine yakın olayım mıç mıç olayım istiyor. Dün soruyor annemle konustun mu. Hayır dedim. Diyecektim zaten herkes evde ne konusucaz sürekli. Bu kadar baglılık beni rahatsız ediyor. Ben aile sevgisi görmedim. Babama bile baba diyemem. Eşimin annesine babasına baba anne derken zorlanıyorum. Eşimde onları anne baba olarak görmüyorsun diyor.Ben mesafelıyım kendi annemı bıle hergun aramam gıtmem. Ama eşimin tarafı mıç mıç olalım ister. Herşeyi bilmek ister. Eve kim geldi kim gitti. Sadece içimi dökmek istedim. Gereksiz takıyorsun diyen olabilir. Yaşadığım şehri çok seviyorum. Ama artık başka şehirde yaşama hayalim var. Uzak olmak istiyorum.
Kıskanmıyorum da gözüme batıyor sadece. Ben etrafımda da görmedim bu kadar bagımlı olanları. Kafama takmamaya calısıcam ama.Be
Bence sizin asil probleminiz esinizi annesinden kiskanmaniz. Sizin sevgi siralamanizda 1.sirada esiniz var ve siz istiyorsunuz ki esinizin de oyle olsun. Ama onun sevgi siralamasinda 1.sirada annesi var. Sizin cok konunuzu okudum kv cok cagiriyo falan diye de dertliydiniz size hak verdigim de oldu ama bu defa kadin size hic bi sey yapmamis ki. Sadece oglunu cok seviyo. Ben de sevdigim biri icin onemli bi olay oldugunda gece uyuyamam merak ederim. Bu normal bence. Ben de annemi sapir supur operim bu da normal. Aslinda annesinin oglunu ve kizini yani sizi surekli gormek istemesi de normal aslinda ama tabi sizi de sikmayacak kadar goruserek ortayi bulmak onemli olan. Siz bence kvnizi sevmeye onu benimsemeye calisin. Esinizi onunla pasiyomus gibu hissetmeyin. O da sizin bi annenizmis gibi dusunun.
Konusunca bana da sorar. Ama eşim sormasada en ayrıntısına kadar anlatır. Mıç mıç anne evınde de degıldım. Akrabalara falan gıtmezdım. Görüştügüm sabit insanlar var. Eşim zaten sık sık gel demiyor. Çünkü aramız bozuluyor. Hatta bi ara hıc gelme dedı. 2haftada bır gıdıyorum ancak ben. Şimdi sınava calısıyorum dıye telefonu da kapatacagım. Sınav sonrası ınsallah ıse gırecegım. O zaman daha az takarım herhalde. Kardeşimde dıyor aşırı anneci, kv ogluna cok duskun,sen cok sıkıntı cekeceksın dıyor. Arkadaşım takma bende aynısını yasadım azalır dıyor. Eşime kesınlıkle yansıtmıyorum. Eşime her detayı anlatma demıyorum. Ama ben kendimle ılgılı her detayı anlatmıyorum. Mesela bu sene sınırda kaldım. Kv ye ben bırsey demedım. Eşim söylemıs. Yanı hersey den haberı var. Bu da bana batıyor bıraz. Sonucta burası bızım evımız. Hanı bı ınsanın elektrık battaniyesi kullanıp kullanmadığını nıye sorarsın. Fazla meraklı ve ısrarcı.Seni anlıyorum mesafeli hayatin olunca micmic eş ailesi tuhaf geliyor
Ama degsitirmezsin sadece kendin mesafe koyarsin
İlk başta saçma geliyor ama empati yapmak lazim
Herkesin yaşam bicimi farkli
Elestirdikce siz esinizle araniz bozulacak
Sürekli gerginlik
Siz gitmeyi azaltin mesafe koymaya calisin
Enazindan sizden hizmet bekleyen insanlar degil
Herzaman daha beteri var
Benim kaynanam da meraklı
Ama bana soramiyor pek onunla konuşmadığım için
Ama esimle konusur.
Ona sorar
Ben artık bana karisilmasin da kim napiyorsa napsin modundayim
Kimseyi degsitiremyiz belli yasa gelmis insanlar
Eşim 35 yasında kocaman adam. Tuhafıma gıdıyor.Kvnin eşini sevmesi öpmesi seni niye rahatsız ettiğini anlayamadım.Acaba aynı sevgiyi senin görememen mi seni tetikledi.Elektrikli battaniyeyi memnun kaldınız mı kullandınız mı diye hevesle sormuştur.Eve kim geldi kim gitti bunlar abartı tabi ki ama idare edilebilir.
Gelırım dıyor. İşinden nefret ediyor. Annesı de gıtsın diyor. Gelmezse de kalır burda ayrı ayrı yasariz uzun süreAyrıca sende bu eş varken daha çok konu açarsın. Ana kuzularıyla evlenip evlenip kendinize dert ediniyosunuz. Atansan da gelmez o adam başka yere
Valaa calısıyorum ama kafama cok takılıyor bunlar. Kafamda kuruyorum. Ay cocuk olunca hep gelecekler, benı darlayacak, lohusa depresyonun sokacak, sehır dısına gıtsek kalmalı gelecekler falan. Hep kafamda kuruyorumBen senin sınav çalıştığına valla inanmıyorum
Gelirim dıyor cunku işinden nefret ediyor. Gelcem dıyor. Gelmezse de kendı bılır. Ama gelır gıbıEşiniz ailesine duskunse sizle başka şehire nasıl gidecek
Eğer gitmeyi kabul ediyorsa düşkün değil demekki
O zaman bu durumda gerilmenize gerek yok.
Mesela benim eşim asla bulunduğumuz ilden gitmez çünkü ailesi bulunduğumuz ilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?