Iyi sartlarda zor cocukluk

12 yaşında bir oğlum var bazen annemlere gidip birkaç saat kalıp gelir. Sonuçta onu görmek hakları. Ama onun yanında bile bana beddualar ediyormuş. İyi ki beni kimseye muhtaç etmeyecek bir işim var bunun için her gün şükrediyorum. Yoksa çekilecek çile değil. Önümüzdeki yıl da tayin isteyip çekip gideceğim neresi olursa olsun. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama ben böyle rahat ettim, size de tavsiye ederim.

Aslında baya klasik bir aile modeli yani şaşırarak okumadım. Anneniz sürekli yalan söylediği için sizlerinde her söylediğini yalan diye nitelendiriyor. Kişi kendinden bilir işi. O da sağlıklı büyütülmemiş orası kesin. Ama kardeşlerin en küçüğü bile 30 yaşında, bence yaşınıza göre fazla dinliyorsunuz annenizi. Yani odağınız hala anneniz gibi. Kafayı yiyecem diyorsunuz yani kaç yıldır aynı davranışları sizi hala bu kadar etkiliyor. Bence annenizi hasta olarak düşünün ve dediklerini ciddiye almayın. Mutlaka mesafe koyun tüm kardeşler. Ona her anınızı adasanız bile yetmeyecek. Benimle ilgilenmiyorsunuz, kötü evlatsınız vs. bunları siz onunla yaşasanız da mesafe koysanız da duyacaksınız. Bundan sonra ondan bir şey olmayacak ama sizler gençsiniz mutlaka kendi psikolojinize ve huzurunuz için çabalayın. 5 yaşında değiliz artık, anne babamızı idare edeceğiz onlardan etkilenmeyelim artık.

Merhaba ,biran annemi okuyorum kardeşlerim yazdı sandım fakat meslekler uyusmadi.Butun cocuklugum gençliğim sizin gibi geçti ve tabi büyüyünce sorunlar bitmedi. Simdi 38 yaşındayım 1 ablam 2 kardeşim var annem hala memnuniyetsiz ,eskiyi düşününce belki menopozdaydi kılıfı uydurup içimde aklamaya çalışıyorum annemi ,şimdi yaşlandı ondan bu ilgi bağımlılığı diyorum .sürekli haklı, birseyi dese bile demedim dediysemde sebebi vardır diyor:)bütün aileye sürekli öleceğini hatırlatıyor ki çocuklarımız etkileniyor bundan artık ananeniz 30 yaşından beri öleceğini düşünüyor 62 yaşına girdi üzülmeyin diyorum onlara :))Rabbım başımızdan eksik etmesin fakat gerçekten çok zor böyle annelerin evladı olmak ,bütün hayatın boyunca anne şefkati ilgisi beklerken rolleri değişip sürekli annenizle ilgilenip şefkat göstermek. Bizimde sınavımız böyle demekki demekten başka çözüm yok maalesef, çünkü uzak dursanizda suçlu olursunuz sürekli yanında olsanizda. Kendini çocuklarınıza odaklanıp fazla üzülmeden idare etmeye çalışın

Annemde böyle,tedaviyi kabul etmekmitedavi dediğimiz an bana deli dediler diye kopartır kıyameti ve asla unutmaz sürekli bu kelimeyle döver bizi .bende bazen keşke fiziki anlamda dovseydi stresini atsaydı da boyumuzca çocuklarımız varken annemizden şefkat görseydik arada diyorum .

Ayni kader üzücü.cozum bulamamak daha üzücü her yaşta aynı seyler devam ediyor

Aynen kesinlikle nasılsın etmz benim neyim var deli miyim der ağlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…