İzin konusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Yeni yasayla ilgili bilgisi olanlardan yardım alabilir miyim kızlar? Özel sektördeyim,doğum yaptıktan sonra 4 aylık iznim bitince istifa edecektim ama 2.çocuğum olduğu için 2+2 ay da yarım gün çalışılıp tam maaş alınabiliyormuş.Mesela şu şekilde oluyor mu; 4 ay ücretli izin+6 ay ücretsiz izin+4 ay yarım gün çalışma. Yoksa bu 4 ay yarım günlük çalışmayı ücretsiz izin kullandırmadan mı veriyorlar? Ben 1 yıl, 2 yıl ücretsiz izin alamam diye istifa edecektim ama kafam karıştı

Sistemi bilmemekle birlikte eger boyle birsey varsa su para odakli dunyada kadin istihdamina direk balta vurmus gibi olmuslar..

Analık izni süresi bitiminden sonra yarım gün baslamalisiniz. Diye biliyorum. Araya ucretsiz izin olmuyor.

yarım gün çalışma uygulamaya geçmedi diye duymuştum hamile arkadaşlardan.

Doğum izninden dönen bir arkadaşım var,1 ayla kaçırdım o şansı dedi

en iyisi çalışma bakanlığına bir sormak. memurlarda uygulamaya başlanmamış dediler bizim kurumdaki her doğum izni biten ücretsiz izin almak zorunda kaldı.

Özel sektörde 1 saat süt izni var.
Kurumlarda 2 saat süt izni var.
Ücretsiz izin vs. kısmını bilmiyorum acıkcası.
Hatta bi kanun daha var sanırım. Maaşn bir kısmını devlette ödücek diye.

Daha detaylı bilen kişiler yazar elbet.

Özelde 1 yaşına kadar haftada 1 gün süt izni var onu biliyorum. Bahsettiğim ilk çocukta 2 ay,ikinci çocukta 4 ay yarım gün çalışmada maaşın yarısını devlet yatırıyormuş sanırım ama asıl merak ettiğim,araya 6 ay da ücretsiz izin koyulabiliyor mu? İNş. detaylı şekilde öğrenebilirim bakalım

merhaba bende bi kurumda memurum. bende izin konusu nasıl olacagi düşünüyorum
4 ay analik izini bitiminde 2 ay yarim gün çalışıp tam maaş verilecekmiş bide saatlik izinlerde var bunu hamile arkadaşim sölemişti ondan duydum inş allahin izinyle doğumu nasip ederse olcak.
özel sektörün farkil o konuda bilgim yok. ama yarim gün çalışana 823 tl maaş verecegi duymuşum.

benim ark 4 ay bitince dilekçe verip başladı
yani ücretsizin ardından değil 4 ayın ardından yapabiliyosun.
ama kamudayız.

maaşin yarisi degil tam maaş verecekmiş bi arkadaşimdan duymuşum ama

Alla alla gectımı bu yasa yahu ?
Gectıyse tahmını olarak ucretsız ızınden sonra yarım gundur dıye dusunuyorum

yarım gün çalışma hakkı 4 aylık iznin bitiş süresinden sonra başlıyor. araya rapor bile girse süreçten düşülüyor. uygulama böyle bildigim kadarıyla

Ocak ayından itibaren yapılan düzenlemeler özellikle çalışan annelere yeni haklar getirdi. Bunlardan bir tanesi de doğumdan sonra kullanılan izinler ve ücretlerle ilgili. Yasaya göre; doğum yapan kadınlar, analık izninden sonra 6 aya kadar yarım gün çalışabilecek. Bu sürede mali ve sosyal haklarından kesinti yapılamayacak.

Çoğul doğumlarda bu sürelere 1'er ay ilave edilecek. Engelli çocuğu olanlarda süre 12 ay olarak uygulanacak.

KALIN FONDAN ÖDENECEK
Kalanını Fon ödeyecek İzin hakkından evlat edinenler de yararlanacak. Yarım gün çalışan annelerin normal şartlarda yarım maaş alması gerekiyor. Ancak son düzenlemeyle bu kayıp minimuma indirildi.

Artık yarım gün çalışan anne işvereninden yarım maaş alacak ama kalanını İşsizlik Sigortası Fonu (devlet) karşılayacak. Diğer bir deyişle, kadın işçilerin çalıştıkları süreye ilişkin prim ve ücretini işveren, çalışmadıkları sürenin prim ve ücretini Fon ödeyecek.

600 GÜN PRİM ŞARTI VAR
Kadın işçinin yarım gün çalışma hakkından yararlanabilmesi için doğum tarihinden önceki son üç yılda, adma en az 600 gün işsizlik sigortası primi bildirilmiş olması gerekiyor.

Yasaya göre; İşsizlik Fonu'nun ödeyeceği tutar 'asgari ücretin brüt tutarına (1646 lira)' göre belirlenecek. Çalışırken alınan maaş ne olursa olsun devletin ödeyeceği tutar brüt asgari ücretin yarısı olan 823 lirayla sınırlı olacak. Kadın işçiler analık izninden sonra, birinci doğumda 60, ikinci doğumda 120, sonraki doğumlarda 180 gün yarım gün çalışabilecek.

ASGARİ ÜCRETLİ AVANTAJLI OLACAK
Asgari ücret alırken doğum yapan ve yarım gün çalışmayı planlayan anneler daha avantajlı olacak. Çünkü normal şartlarda 1300 lira net ücret alan bir anne, yarım gün çalışrken patronu 650 lira ödeme yapacak. 823 lira da İşsizlik Fonu katkı sağlayacak. Böylece asgari ücretlinin eline geçen para 1473 lira olacak. Bu haktan yararlanmak için analık izninin bittiği tarihten itibaren 30 gün içinde ' İşkur'a müracaat edilecek.

yarım gün çalışma hakkı 4 aylık iznin bitiş süresinden sonra başlıyor. araya rapor bile girse süreçten düşülüyor. uygulama böyle bildigim kadarıyla. isterseniz bu süreçten sonra ücretsiz izin hakkınızı kullanabilrsiniz.

bizde kamuda uygulamasi farkli ama işi çözmüş degilim maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…