Tüp Bebek Merkezleri İzmir Dr Kaan Bozkurt

Canım çok zor bir karar. Allah hakkında hayırlı olanı verdirsin inşallah. Benim üç tane embriyom olmuştu. 5,7 ve 8 hücreli. Üçü de üçüncü gündü. Maalesef üçü de tutmadı. Çok embriyom olsaydı beşinci güne gidip şansımı arttırmak isterdim. 5. Gün embriyolarının tutunacak uzuvları geliştiği için hamile kalma olasılığın çok yüksek. Ama bizim sperm problemimiz olduğu için sadece üç tanesi döllenebildi. Biliyorum çok zor bir süreç ama bence bir kez daha toplama yaptır, beşinci gün dondursunlar

Şimdi Kaan Bey ile görüştük Arkadaşlar. Bence 2 embriyonun transferini deneyelim gebelik şansın %50 nin üzerinde diyor. Ama hala bilmiyorum. Bu sıralar kafası çok karışık gibi geliyor bana. Kimin ne sorunu olduğunu hatlarda karıştırmış durumda her seferinde ben hatırlatıyorum bir şeyleri. Örneğin menopoza sokacağını ben hatırlattım. Böyle karar verirken embriyologlarla birebir kontak kurup embriyoların kalitesi konusunda bilgi aldı mı ondan bile emin değilim. Embriyolarımın kaç hücreli olduğunu ben zorla sorup öğendim. Kalitesi hakkında bilgi bile vermediler. Off Allah'ım karar vermemde yardım et...

Canım inşallah hakkında en hayırlı kararı verirsin. Maalesef embryologlarla ilgili söylediğin konuda Haklısın tek tek biz sorarsak Cvp alıyoruz.bence tak tak onlar söylemeli şu kalitede şukadar hücreli 3 tane embriyonuz var diye. Ama bunlar biraz da işin teferruatı. Ben bi topikte şöyle bir şey okumuştum;bi bayana 3.gün embryosu transfer edeceklerimiş ve bayan son anda 5.güne gidelim öyle transfer edelim Demiş. Ve 5.güne geldiklerinde Doktor demişki 3.günde koymayı plânladığımız kalitesine güvendiğimiz embryo 5e gelemedi diğeri geldi. Yani bilemezsin 6,7 hücreli embriyolar 1.kalite olarak geçiyor ya da şunu düşün her blast tutmayabiliyor. Nasip yani. Bence 3ünü de koydur. Allah korusun olmaz ise ha tekrar yumurta toplatmışsın ha tekrar tedaviye başlamışsın. Maddi olarak farkediyor mu bilmiyorum ama. Bu arada benim geçmişte iki tane negatifim var 8er hücreli embriyolarla. Yani bunu kriter olarak baz alma bence içinden geleni yap. Bu stresten Kurtul. Hakkında Hayırlısı olsun.

Canım bende senin gibi bu kon
Canım bende senin gibi çok düşündüm bu konuda benimde sadece iki embriyom vardı dondurulmuş rezervim biraz düşüktü kaan bey benim daha önce tüp bebekle hamile kalıp doğum yaptığım için birde embriyolarımın kaliteli olduğu için şansımın %60 in üzerinde oldugunu ve bir daha toplama yapmaya gerek olmadigini söyledi ve sonuç iki embriyomdan biri karnımda ve tekmeler atıyor annesine söylede bir durum var embriyolar çözülürken kalitesi düsebiliyor benim biri 7 biri 8 hücreli ikiside birinci kaliteydi çözüldükten sonra biri 9 hücreli birinci kalite olarak ilerlemis digeri 4 hücreli ikinci kalite olarak gerilemisti tabi belkide bu gerileyen tuttu onu allah bilir kaan bey hiç birseyi karistirmiyor emin ol sadece yogunluktan öyle gibi gözüküyor beraber en dogru karari vereceginizden eminim hakkinda hayirlisi olsun

canım bunu okuyunca bi an kendim geldim aklıma. bende bazen kaan beyin bazı şeyleri karıştırdığını düşünüyordum ama asla karıştırmıyor arada unuttuğu şeyler olabilir oda çok normal çok hastası var seninle konuşurken söylemişrim benim menopoz konusuda baya böyle ikilime gelmişti her defasında farklı bişey desede sonuçta ilk dediğini uyguladı. telefondan görüşünce böyle oluyor maalesef. ama kaan bey 2. toplama için gerek yok diyorsa bence ona güven ama içimde kalmasın diyorsa ikinci toplamayı yaptır. fakat ikiden fazla embriyo konulmayacaksa şuan için senin için bir kayıp değil. embriyolar çözülüp transfer saatine kadar bölünmeye devam ediyor transfer saati annesini bekleyen dut taneleri olacak onlar. karar çok zor ama içinden geçeni yap.

Arkadaşlar embriyolog arkadaşımızla konuştum ve embriyolarımın her ikisinin de 2. kalite olduğunu öğrendim. Bu sebeple ilk seferde tutacak olsa bile o noktada "Neden bir daha toplattım" pişmanlığımın toplatmayıp transfer negatif olursa "neden toplatmadım' a" göre solda sıfır kalacağını hissettim. Bu nedenle yeniden toplatmaya karar verdim. Zaman açısından kaybettireceği tek şey 1 ay olacak öteki türlü belki de 4 ay kaybedeceğim. Ayrıca embriyolog arkadaşımız menapoza girme sonrasında yumurtaların daha az cevap verebildiği konusunda da uyardı. Benim yerimde olsa bir kez daha toplatacağı konusunda da fikir verdi.

hakkında hayırlısı olsun canım inşallah senin için en doğru kararı vermişsindir ben olsaydım da tekrar toplatırdım sonuçta fazla embriyolarının olmasının ne sakıncası olabilir ki şansını arttırır hiç çocuğun var mı bilmiyorum ama niye ikinci üçüncü çocuğu düşünme şansımız olmasın ki...

Bi karara vardığın için senin adına sevindim canım. Hakkında Hayırlısı olsun inşallah çok daha kaliteli çok daha fazla embriyon olur ve içlerinden istediğin kadarı bebişin olur.

Canım her şeyde vardır bir hayır, inşallah bu sefer daha fazla ve daha kaliteli yumurtalarin olur. Daha önceki tedavinde kullandin mi bilmiyorum ama ari sütünü kullanmani tavsiye ederim canım. Yumurta kalitesini çok etkiliyormus. Bu konuda yapılan arastirmalar, yabancı makaleler falan da var nette. Ben ignelerle birlikte kullanmıştım canım sana da tavsiye ederim. Inşallah her şey gönlünce olur.

Merhaba arkadaslar ayin 5inde opi yapildi... Yarin da Decapeptyl Depot diye bir igne yaptirmam gerekiyor... Nerde yaptirdiniz? Ve ne icin vurulmamiz gerekiyordu söylemislerdi opiden sonra sersem gibiydim o gün ztn unuttum... Diger igneler gibi mi? Cabuk donan bir igne oldugunu hatirliyorum..

Transferde önce yumurtlamayi baskilamak icin yapılan bir igne canım. Ben de geçen hafta yaptım şimdi adeti bekliyorum histereskopi için. Ben evde kendim yaptım canım ucu diğer ignelere göre biraz kalın insan görünce korkuyor ama acitmiyor fazla canım.

Canım hangi marka ve nereden bulabiliriz?

Opi isleminden sonra embriyologla görüstükten sonra kaan beyle görüsmek icin randevu almamiz gerekir mi? Siz görüstünüzmü acaba...???

kızlar herkese günaydın,
dün ilk randevumuza gittik Kaan Bey'e. önceden bazı tahlillerimi yaptırmıştım, eşimin de sperm tahlilleri ile beraber gösterdik Kaan Bey'e. durumumuzun kötü olmadığını söyledi (eşimde sayı-hız-morf.problemi var).
benim yumurtalarıma baktı, ne çok ne az dedi kötü değilmiş ama durum.
epey vitamin verdi hem bana hem eşime, acele etmeyelim, ön hazırlığımız iyi olsun diye.
eşim 1-2 haftaya tekrar sperm testi yaptırcak, onunla beraber benim adetimin 2.-3. günü gidip yolumuzu çizicez. isterseniz aşılama bile yapabiliriz size dedi ama açık açık anlattı, maliyeti ve işlemleri daha azdır ama şansı da daha azdır, karar sizin dedi. biz aşılama taraftarı değiliz ama tabi önümüzdeki günlerde belli olacak durumumuz...
böyle işte.. başladık bakalım bir adım attık... Allahım yüzümüze gülsün...

kızlar ya sayfaları okudukça aklıma takıldı,
ben bazı testleri yaptırmıştım ama "faktor v leiden, protrombin II, antitronbin, MTFR 677, MTFR 1298, homosistein, protein C ve protein S, insulin" gibi testlerim yoktu, ve Kaan Bey de ekstra bişey istemedi benden. ve eşimden de hiçbir tahlil istemedi sperm dışında. acaba bu vit.leri kullandıktan sonra adet olup gittiğimde mi isticek? yoksa istemicek mi? kafama takıldı şimdi

Hayırli olsun canım inş her şey çok güzel gider. Kaan bey bana da aşılama önermisti, bende ve eşim de hiçbir sorun olmamasina rağmen ben istemedim. Aşılamada da tüp bebekteki gibi vücudumuza hormon alıyoruz hem de şansı düşük diye. Bu sandığın testlerin hiçbirini benden de istemedi kaan bey canım. Bunlarin birkaci sanırım genetik testler, daha önce dusugu ya da problemi olanlardan istiyor sanırım. Adeti beklemezdi isteyecek olsa yaptir öyle gel derdi bence.

ohh canım nasıl içimi rahatlattın anlatamam.. ben büyük bir kısmını yaptırmıştım zaten, bi tek amh testim yoktu onu istedi, eşimden istemedi hiçbişiy. doğru söylüyosun unutcak değil ya di mi:)) o zman vitaminleri kullanıp Kaan Bey'in yolunda tereddüt etmeden devam edelim:) hadi hayırlısı o zaman:))

Arkadaşlar birden fazla kez yumurta toplatan var mı aramızda? Sormak istediğim şu ki yumurta toplamalar arasında ara veriliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…