iyi geceler kızlar bizimde bayramımız güzel geçti gösteri yapan çocukları gördükçe bende duygulandım birde zeynep onların arasında olsa ne yapardım acaba
iklimciğe geçmiş olsun
birşey sorucam hani fasulyeyi pamukta büyütüyordukya o nohuttanda olur dimi?zeynepe rezil olmak istemiyorumyaptık nohuttan sonra acaba diye kafama takıldı
iyi akşamlarr....bugünüde bitirdik şükür.. yine çok yoğun geçti..
sabah kahvaltıdan sonra sinemaa götürdüm iklimi..anaa bi baktım tıklım tıkış.12:30 seansı için saat 12 yoktu oradaydık ama taa 20:30daki senasa bilet veryorlardı kalmamış.tam çıkıyordum.o kalabalığı bir salona aldılar,aradan çıkarmak için bizleri.başka bir film açtılar ama yine animasyon çizgi film.adı "rio"..
neye niyet neye kısmet dedim,aldım iklimi kucağıma oturdum..çok şaşırdı bzimki..önce ürktü biraz sesten ..sonra alıştı..güzel geçti yani..izliyordu,sonlara yaklaştı ilgisi dağıldı sıkmadım,çıkarttım bende.ilk kez için çok ççokk iyiyydi yani.bide ara vermediler tabi o kadar uzun nasıl dayansın çocuklar..böylece ilk sinema deneyimimizi edindik...sonra eve getirdim iklimi babamız öğle yemeğini hazırlamış,,yemeğimizi yedik,sonra parkk,,kum oynadıkk..yrucu geçti..
tşk ederim canımm.ateşe kıyamam ya canım benim.hemen toparlar inş.
canım üzme kendini..bizimkininde böyle zamanları oluyor.alıyorum seni bir anne olarak en değerlii vakitte uyumasını istiyorsun..peki mesela 2:30-03:00 lere kadar uyumuyor ya?ne yapıyorsunuz peki?ışığı açıyor musunuz?oyun oynuyor musunuz?
benm naçizane önerim
artık gece oldu herkes uyuyor bak pencereden bakalım hava kararmış.herkesin ışıkları da kapalı,bizimkide kapalı..artık uyuma zamanı vs. diyerek anlat..
oyuncaklarla oynamsına izin verme mümkünse.yaoacak birşey bulamsın..
bir uyuma ritüeli geliştir.ve her gün aynı saatte bu ritüeli yerine getirerek uykuya geç
mesela iklimin ritüeli:
-saat 18:30/19:00 : akşam yemeği
-saat 19:30 :uyku saati geliyor,oyuncakları toplama zamanı
-saat 20:00 : el yüz temizliği-diş fırçalama-pijama giyme
-saat 20:00/20:30 :süt içerken hikaye dinleme
-saat 20:30/21:00 :en geç dokuzda uyumuş oluyor.şimdi uykuda mesela..
bazen tabiki uyulamıyor..dha erken oluyor,daha geç oluyor..bugün mesela saat 8 di uyudu.çok yoruldu çünkü bugün..bunu uygulamak zor biliyorum.benim çocuğum siiznkilere göre daha kolay bir çocuk farkındayım ama yavaş yavas düzene girer diye düşünüyorum.sürekli yku saati yaklaştıı diye hatırlat..birden hadi uyuyoruzz deme yani..alıştır iyice.. mesela uyku saati geldii hadi dişlerimizi fırçalayalımm...gibi..
Selam kızlar günümüz temizlik,yemek ve çamaşırla geçti,3.postayı birazdan asıcam:)dahada çarşaflar artık onlar ipler boşalıncaYarın Ersağ'ın toplantısı var öğleden sonra praya gidicem,belki gitmeden önce saç boyatabilirim ama çok kararsızım renk olarak dore bakır düşünüyorum annemde sonra ondan kurtulman zor olur dedi ama dün buradaki bir kuaföre gittik görümcemle çok hoşuma gitti renk,değişiklik arıyorum ama pişman olurmuyumki,hakikaten kızıl rengi saçtan atmak zor oluyor off bilemedim,fikir verin bakayım:26:
Heee bu arada asıl Miniğim sana ne zaman geliyoruz bu haftamı haftaya mı belli mi canım ona göre haftalık programımı yapıcam
canım bakır bencede çok hoş çok da moda ama evet kurtulması zor.şahsen daha önce kıızl kullanmış biri olarak yazıyorum..tabi ben sarıya dönmeye çalışmıştım.sen kendi rengine döneceksen çok zor olmaz..Selam kızlar günümüz temizlik,yemek ve çamaşırla geçti,3.postayı birazdan asıcam:)dahada çarşaflar artık onlar ipler boşalıncaYarın Ersağ'ın toplantısı var öğleden sonra praya gidicem,belki gitmeden önce saç boyatabilirim ama çok kararsızım renk olarak dore bakır düşünüyorum annemde sonra ondan kurtulman zor olur dedi ama dün buradaki bir kuaföre gittik görümcemle çok hoşuma gitti renk,değişiklik arıyorum ama pişman olurmuyumki,hakikaten kızıl rengi saçtan atmak zor oluyor off bilemedim,fikir verin bakayım:26:
Heee bu arada asıl Miniğim sana ne zaman geliyoruz bu haftamı haftaya mı belli mi canım ona göre haftalık programımı yapıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?