aaaa. ayşecim nasılsın ???
çok özledik seni işallah yarın görüşücez..
canbor arkadaşım ayıptır sorması sen kimsin? ara sıra gelip okyorsun bu topiği de merak ettim o açıdan? bir de 2008 kasım annelerinde bir dönem sıkça gördüm seni???? okuyup bir şey yazmayınca merak ettim öyle kendimce
Güzel sözlerin için teşekkürler canım :) hatırlıyorum seni :) bizim topiğimiz 1 yaşında,biz burada tanıştık ama o zamandan beri yüzyüze görüşüyoruz,sıkı dostlar olduk.yani bizimki kk arkadaşlığını çoktan geçtiay valla öyle güzel arkadaşlık kurmuşsunuz ki gıpta etmemek mümkün değil ara sıra bende gelip okuyorum sohbetlerinizi benimde 2.5 yaşında bir kızm var belki hatırlarsnız aralık annelerinde yazışıyordum bir zamanlar...
bizim topik hayalet topiği oldu ne uğrayan var ne eden v.s. işte
siz ne güzel hiç kopmadınız birbirinizden birde herkes aynı şehirden olunca iletişim kurmakta kolay oluyor tabiki neye size bol muhabbetli yazışmalar ve görüşmeler dilerim...
selamss
kızlar söyliyim dedim,ben profiterol yapmış bulunmaktayımm
inş güzel olmuştur ve beğenirsiniz..ilk kez denedim ..
saphiracım elbette küçükler biliyorum da,onların dikkatini az da olsa toplayabilmek bizim elimizde.
bir sınıf içinde olsam ve onlarla baş başa olsam bunu tek başıma başarabilirim,ama ev ortamında olmuyor,yardmsız yapamam.dediğim gibi çocuklar haklı olarak free takılmak istiyor,oyuncakların arasından çıkmak istemiyor.ama işte yarın tunayektacım oyuncakları saklıycak inş.ilk adımı atmış olucaz..birde çocukların o anda tüm ihtiyaçlarının giderilmiş olması da önemli dikkatini toplayabilmesi için çocuk..
uykusunu almış,altı temiz,karnı tok,suyunu içmiş olmalı.bunlara dikkat etmeliyiz.
bide katılım göstermek istemeyince çocuklar bırakmayın peşini katılmıyor diye..
ama biz ne yapıyoruz katılmayan çocuğu bırakıyoruz ödül gibi gidiyor oyuncaklarla oynuyor istediği gibi. bunu yapmayarak,oyuncağın olmadığı bir odaya çekmeli anne çocuğunu ,baş başa olmalılar,ve konuşarak ikna etmeye çalışmalı,sakinleştirmeli ve kucağına alarak/elini tutarak tekrar aynı eğitim ortamına getirmeli.yine de katılım göstermiyorsa en azından aynı ortamda bulunup anneyle birlikte izlemeli..ama kesinlikle katılmıyor diye bırakmamalı çocuğu..
valla tunayektacım seninle aynı fikirdeyim yemek konusunda..biz zaten eşimle kendimizce bir diyet programına girdik..sadece kahvaltıda ekmek yiyoruz.eşim 4 ,ben 2 dilim. gerçi ben haftaiçi normal bir kahvaltı yapamadığımdan onu sandiviç şeklinde yiyorum domates,peynir arasına..
öğlen de ne bulursak yiyoruz o okulda ben evde abartmadan..ben daha çok annemde atıştırıcam gerçi büyük ihtimalle.çünkü akşam yemeği yapmıyorum artık sadece salata yiyoruz.bundan dolayı öğlene kalacak yemek olmaz.iklim de zaten sabah kahvaltıyı erken yaptığından ben gelene kadar acıkmış oluyor anneannesi yediriyor. akşam için de ya kıza göre porsiyonluk yapıyorum ya da anneannemizin akşam yemeğinden iklime kadar alıp onu yediricem.şimdilik program böyle,daha yeni başladık...
eşimin göbek aldı başını gidiyor.tabi bn yokken saat 4 civarı okulda atıştırıp çıkıyor ve birdaha birşey yemiyordu ve gayet formdaydı..ben geldiğimden beri düzenli akşam yemeği ve benim hamurişlerim ile 2,5 aydır 10 kilo aldı adamhiçbir kıyafeti olmuyor,yapışıyor,çok rahatsız oldu halinden...
bende bir 5 kilo versem daha mutlu olucam inş...bunun adı diyet değil aslında yediklerine dikkat etmek...
ama yarın yiycezz mecbur,,sabah ve akşam birşey yemiycem
Haklısın ağlarlar diye çocukların üstüne gitmiyoruz,ben yalnızken istediklerim konusunda daha ısrarcı ve kararlı oluyorum ama kalabalıkta ağlayarak husursuzluk çıkarsın istemiyorum mesela bugün annemin apartmanı ayağa kaldırdık,eve girmek istemedi ben gireceksin yine çıkıcaz diyince çığlık çığlığa resmen rezil oldum yaniii,dışarda pek ağlatmak istemiyorum ama dediğin doğru hayatım disipline olmaları gerektiğini öğrenmeleri gerekiyor.
Bu arada 10 kilomuuu!!!Benim eşim kilosundan bahsedince bana hep senin yüzünden diyor yapıyorsun yiyorum diyor,o yüzden yapma Ezgi!!!Bende sadece oğlana göre yapıyorum ama akşam salata yiyince sonra karnınız acıkmıyormu !!!
çıtırım haklısın da şimdi çocuğu odada bile durup izlemeye ikna edemiyorsak,zorlamayacağız diymi,sonuçta öğrenmek amaçlı da olsa bu bir eğlence,keyif alarak yapmaları gerekir diye düşünüyorum.mesela benimkini biliyorsun,inatçı,laf dinlemez,ikna olmaz,tutturdu mu yandın.Ben elimden geleni yapıcam,inşallah başarılı olabilriz de örtmenimizden yıldızlı pekiyi alabiliriz
bu arada profiterol yaptım yazışsın oraya,gözümden kaçtı sanma yarın yine hangisinden yiyeceğimizi şaşırıcaz.eminim süper olmuştur seninki de canım.
senin kocan tabi kilo alır.evine çat kapı geliyorum 85 çeşit ikram çıkarıyorsun.her zaman hamur işi,tatlı,meze,salata vs. hazır.napsın adam baksın mı,yemesin mi,yer de alır da kiloyu.amaaan can boğazdan gelir bee boşverin.yaşlanınca hastalıklar çıkınca ister istemez dikkat edicez zaten.yaşasın yemek yemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?