İzmir'de Bebek Oyun Grubu

canlarım ciğerlerim bende geliyorum annem sabah aradı babamı ikna etmiş getircekmiş beni ben rica etmiştim ama mırın kırın etmişti getircekmiş arda mert ben tam kadro ordayız sizleri çoooookkkk özledimm aktiviteleri çok özledim kek yaptım şimdi aceleye geldi kusura bakmayın artıkın 2 de ordayım kısmetse

Banucum herşey süperdi canım.Ellerine yüreğine sağlık
canlarım hepinizin ellerine sağlık hepsi çok güzeldi,hala çok şişim

tunayektacım eline,emeğine sağlık canım..herşey çok güzeldi.benim profiteroller hariç.PpPp

tunayektacım eline,emeğine sağlık canım..herşey çok güzeldi.benim profiteroller hariç.PpPp

arkadaşlar öğrendiğimiz şeyleri bolca tekrar yapmalısınız unutmamaları için.ama her gün oynayıp söyledikçe öğrenip çok kolay ezberleyebildiklerini görebileceksiniz..
parlak ,sert ve tırtıklı,mavi kavramlarını öğrendik bunları da pekiştirelim...
parmak oyununu yazıp verdim kağıtlara ama şarkıyı yazamamıştım vaktim yetmediğinden..buraya yazayım..

şarkımız:

anne karnım acıktı
baktım dolap açıktı
lüpp ettim koca pastayı
fırlattım boş tabağı

seni gidi yaramaz
dolap açık kalamaz
peynir ekmek yok muydu?
bunlara karnın tok muydu?
toktu,toktu,toktu...

parmak oyunu:

şaplat...(5 kez)
şıklat...(5 kez)
döndür...(5 kez)
salla...(5 kez)
şimdi uzlu bir çocuk ol,
kollarını bağla..

Tunayektacım ellerine sağlık, çıtır pıtır seninde eline emeğine sağlık, ve bütün arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim, çok özlemişim sizi, çok iyi geldiniz bana ve Ateşe,

darilgncim bizde seni çk özlemişiz canmm.iyiki geldinizz[COLOR="purple"][/COLOR]

Canım arkadaşlarım geldiniz evimizi,günümüzü şenlendirdinizAyaklarınıza,yüreğinize,ellerinize sağlık...
Çıtırım özellikle sana ayrıca teşekküretmek istiyorum,emeğine yüreğine sağlık,ayrıca bize gösterdiğin sabır için seni tebrik ediyorum,tabi belki sen öğretmen olarak alışıksındır ama sen öğretmeye çalışırken biz bıcır bıcır,geziniyoruz,konuşuyoruz...vs.Bak mesela pekiştir diyorsun ben bu açıdan düşünmemiştim senin emeklerinin boşa gitmemesi için bunu yapmamız lazım,senden öğrenilecek çok şey var canım:26:Bu arada profiterolün gayet güzeldi canım...
off bu akşam 3.uyanışı en az yarım saat uğraşıyorum uyutmak için çok ağlıyor,babımızda bana söylendi niye bu kadar ağlıyor bu çocuk diye,susmayınca oğluma da tepki göstriyorduki ben susturdum,sinir oldum yaa,çocuğun bu yaptığını şımarıklık olarak algılayabiliyor inanamıyorum

çıtırım dün akşamdan beri şaplat şaplatı yapıyoruz.unutacağını sanmıyorum onu.severek yaptığımız o tür tekerlemelerin hiç birini unutmuyor çünkü.diğerini de önce ben bir ezberliyim de yaptıkların için çok teşekkürler canım

ay çokkk sevindim inan..
sürekli tekrar ile öğrenemeyecekleri,ezberleyemeyecekleri şey yok..
iklim 12 ayı öğrendi sayıyor sırayla.ama nasıl öğreniyor?sürekli tekrar yapıyoruz..
tekrar edilmezse çok çabuk unutulur...

bu yazdıklarım parmak oyunlarının çocuklara faydaları:

*Çocukların hayal dünyalarını geliştirir.
*Hoş zaman geçirtir.
*Parmak kaslarının gelişimine yardımcı olur.
*El-göz koordinasyonuna yardımcı olur.
*Hareketli çocukların sakinleşmesine yardımcı olur.
*Oyuna başlamadan önce ısındırıcı olarak kullanılabilir.
*Hareketli bir oyunun ardından dinlendirici olarak kullanılabilir.
*Taklit yeteneğini geliştirir.
*Hareket ve sözlerle uyumu sağlar.
*Çocuklara uyarıcı”sus-dur” gibi ifadeler kullanmak yerine daha etkili bekletme yoludur.
*Parmak kuklaları da parmak oyunlarında kullanılabilir.
*Parmak oyunları, çocukların yeni sözcükler öğrenmelerine ve dinleme alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olur.
*Sayı,büyük-küçük, yön gibi kavramların edinilmesine yardımcı olur.
*Yaratıcı dramatizasyona hazırlanmada çocuklara destek olur.
*Sosyal- duygusal gelişime destek olur.
*Bellek becerilerinin gelişimine destek olur.
*Dil gelişimine destek olur.

okulöncesinde türkçe-dil etkinliği öncesinde kullanılır daha çok parmak oyunları.ya da mesela herhangi bir şey için çocuklara "hadi artık susun bakalım" demek yerine bir parmak oyununa başlarız,çocuklar o anda susar zaten dikkati çekmiş olursunuz...
siz de evde dikkati başka yöne çekmek için sıklıkla kullanabilisiniz..

Günaydın canım arkadaşlarım
dün akşam baya korktuk,ya devamı gelirse diye.çok şükür bir daha sallanmadık.hepimize geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın

BEŞ KÜÇÜK AYICIK

Beş küçük ayı uyumaya gitmişler( sağ el ileriye doğru açık olarak uzatılır )
1.ayı uyumuş( başparmak avuç içine doğru kapatılır )
2. ayı uyumuş( işaret parmağı avuç içine doğru kapatılır )
3.ayı uyumuş( orta parmak avuç içine doğru kapatılır )
4.ayı uyumuş( yüzük parmağı avuç içine doğru kapatılır )
5.ayı uyumamış( serçe parmak sallanır )
Annesi gelmiş, başını okşamış, kitap okumuş, ninni söylemiş
5.ayıda uyumuş( serçe parmak avuç içine kapatılır )

canım merkez üssü Kütahyaymış ama İstanbul,Ankara,kocaeli,yalova,bursa,tekirdağ,izmir...bir çok yerde hissedilmiş.kütahyada 1 kişi ağır,79 kişi yaralı.yıkılan yerler varmış netten haberlere bak görürsün canım zaten ayrıntıları

günaydın canlarım
tuna yektacım güzel davetin için samimi arkadaşlığın için sana çoookk teşekkğr ederim herşey çok güzel görünüyordu limotan bir harikaydı becerikli arkadaşım yanlış anlamama herşeyden az az tattım ben rejime girdimmi kafamda bitiriyorum herşeyi kesin ve net giriyorum ama birkez aman boşver yiğiyim dedimmidi ipin ucu kaçıyor kırılmamıssındır umarım

dün akşam deprem olmuş evet bende hissetmedim ardayla uğraşıyordum eşim avizenin sallanmasından anladı zaten bizim burası kayalık olduğu içinde allahtan pek hissedilmiyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…