İzmir'de Bebek Oyun Grubu

kolay gelsin çıtırcım

tunişim bizde kürtaja karşıyız ilk ardaya hamile kaldığımda aldırcam aldırabilirim falan dedim ama tamamen ne yapacağımı bilememekten nasıl bakarım bunalımından bende kıyamam asla oyüzden es kaza 3üye kalmadan gidip hallettiriyim dedim sen 2 ci düşünüyon mu şimdi zaten 5ci yılın sonunda çıkıyo ya ozman mı yoksa tek çocuk mu planladınız çok sordum yaa

güle güle otursunlar canım yeni evlerinde
teşekkür ederim canım inşallah :)
tatlım ben sizlere söyledim sanıyordum biliyor musun,dalmışım,atlamışım demek.Bizim bu evi kiraladığımız zamanlarda onlarda satın aldılar.Kendi taşınma telaşımdan bahsetmek aklıma gelmedi herhalde.

ben de kürtaja karşıyım sağlıklı problemleri olmadıkça.Allah öyşe şeyler yaşatmasın hiç birimize

pazartesi bana uygun canım,tabi bir de eycike uyarsa iyi olacak
Arkadaşlar teşekkürler...
dün geç saatte bitti montaj..
ama tüm ev battı diyebilirim..temizlik yapıyorum.ara verdim azıck belim koptu..bu arada bakayım dedim sizlere..
öptüm hepinizi.görüşmek üzere.
oovv kolay gelsin tatlım ya

çıtır kolay gelsin tatlım
tunayektacım salı olsa olurmu haftasonu evi otel gibi kullanıyoruz pazartesi içinden çıkılmaz halde oluyo

evet ya aynen bizim de öyle oluyor.O yüzden pazartesileri ne bir yere giderim ne de çağırırım,genelde tabi.Pazartesi herkes için iş günü demekki :))

Eycikim bana uyar Salı canım,tamamdır,beim önümüzdeki haftada yine dolu dolu geçecekte hafta başına koyiyim garanti olsun dedimŞimdiden gün belli olsunda ben kimseye söz vermiş olmiyimTamamdır o zaman..
Krikitosum valla bizde pek plan falan yok yaaa1.yide planlamadık çocuğumuz olsun artık dimi diye bir gece konuştuk ve korunmadık o gece oldu dermişim,değil ama o ay hamile kaldım,hatta şaşırdım.Yine öyle olursa şaşırmam,biz ani karar veriyorua genelde herşey için böyle oluyor.Belki bu yaz sonunda spirali çıkarttırabilirim bakalım

Banyo yaptırmak için Duru Okyanusu soydum.Az sonra çi çi çi demeye başladı panik bir halde.Çişin mi geldi dedim,evet anlamında hı dedi,hadi gel annecim tuvalete yap çişini,tamam mı dedim.ı ıh deyip tuvaletin kapısını kapattı.Lazımlığına yapıcakmısın dedim,evet anlamında hı dedi yine.oturdu lazımlığına.Birazcık bekledik ve çişini yaptı.Çişini yapınca müzik çaldı,onunla da pek eğlendi,oturduğu yerde oynamaya başladı.Biz de alkışlar,kutlamalar tabi :)))) hiç beklemiyordum böyle bir şeyi.Çok şşaırdım ve sevindim bakalım devamı gelecek mi?konuşması ilerliyor,bugün renkleri söyledi bana mesela.Renkleri sorduğumda gösteriyordu ama pembe dışında hiç birinin adını söylemiyordu.Ben de bu gelişmeleri gördüğümden,wc eğitimine başlamıyım diyordum.Şimdi konuşmaya ağırlık verdi sanki ama bu çiş olayı da umutlandırdı beni.Yani konuşması tamamen sökülmeden de bezden kurtulabilir miyiz acaba diye umutlandım

Ay Seçilcim çok sevindim hayatım ilk çişiniz hayırlı olsun,ay insan ne kadar çok seviniyor dimiGelir arkası gelir,hiç konuşmaya ağırlık vercem diye erteleme,zaten sıkboğaz etmiyoruz ki,sadece artık söyleyebildiğini bilerek gündüzleri en azında bez bağlama bakalım ne olacak,zaten birden geçiş olmuyor...Ay çok sevindim valla yakındır hepimizin sokaklarda wc aradığı günler

krikom canım geçmiş olsun atlattın artık..

çıtırcım prenses odasını güle güle kullansın..

secilcim ablanın evi hayırlı uğurlu olsunişallah...

salı benim içinde uygun...

valla ben de çok sevindim cnım gündüzleri denemeye başlasam iyi olur ama bir kere bezi çıkarınca bir daha takmayın diyorlar ya,gündüz bezsiz,gece bezli nasıl olcak
o eskidendi hayatım artık portatif lazımlıklar var,süper bişi onlardan taşıyacağız
krikom canım geçmiş olsun atlattın artık..

çıtırcım prenses odasını güle güle kullansın..

secilcim ablanın evi hayırlı uğurlu olsunişallah...

salı benim içinde uygun...
teşekkür ederim canım inşallah.

kızlar bu arada ben salı günü de sizlerle olamayacağım sanıırm.çünkü ablama yardıma gitmem gerekebilir.önümüzdeki hafta diğer günler müsaitim,şansa bak müsait olmadığım 2 günde program var.Teklif bekledim aslında ama hiç kimseden ses çıkmadı eycik hariç 1 gün sonraya perşembeye ertelesek olmaz mı günü,uygun olmaz mı sizler için?

saphişcim hayırlısı olsun canım inş devamı gelir
günü çarşamba yerine perşembe yapsak olur die düşünüyorum tabi herkesin planına uyarsa
tunayekta salı günü bekliyorum canım

çıtır iklimin odası hayırlı olsun, güzel güzel uyusun oynasın odasında,
saphiş ablanın yeni evi hayırlı uğurlu olsun, Allah sana da, hepimize de nasip eder inşallah.
kriko çok sevindim spiral olayına, ben de düşünüyorum 40'ım çıkmadan taktırayım dedim ama bir türlü olmadı, şimdide adeti beklemem lazım, ben de korkuyorum valla, sen korktuğum gibi olmadı deyince içim rahatladı.

arkadaşlar dün itibarı ile bakıcımızın işine son verdim, zaten 10 gündür falan biraz daha deneyeyim diyordum, en azından ayın 15'ini bekleyeyim diyordum ama olmadı, geldi bana gelenler ve dün abla olmuyor dedim, ben totomu yere koymuyorum ama o bütün gün oturuyor, balkondan geri gelmiyor çay sigara oh ne ala, ancak bişey söylersem yapıyor onu da yalap şap.

hiç gündüz nete giremiyordum şimdi her işimi hallaettim zamanım bile kaldı, bakabildiğim kadar kendim bakacam çocuklara, çok sinir etti bu kadın beni.

günün perşembe olması banda uyar ne farkederki bi gün önce bi gün sonra....önemli olan hepimizin bütünlüğü...

aysecim en iyisini yapmışsın,ölede böylede en fazla yorulan sen oluyosan eğer madem, en azından sinir olmadan sakin olursun..Allah (cc) yardımcın olur işallah, zaten toprak sakin bi bebek dilerim en güzel günler seninle olur...

darilgencim üzüldüm 2 cocukla yemek mamaları falan zor oluyor küçüğü ne kadar uslu olsada biz yumuşak yüzlüyüz ya oda salmış kendini çay sigara ohh ne güzel bende temizlik için bayan çağardığımda ben ondan kat kat daha yoruluyorum
kendinize yemek ateşe yemek toprağa ayrı mamalar başlıycak allah kolaylık versin mertte bizim evde pişen yemeklerden yese işim daha çok kolay olurdu ne zaman bitecek bu onlara ayrı yemek pişirme olayı günde en az4 çeşit yemek pişşiyomm off ((

Son düzenleme:
sağol tatlım,inşallah :)
aaa oh valla bulmuş sizin gibi iyi aileyi,kıymetini bilememiş.hem sigara içmek ne demek yahu iki tane bebekli evde.balkon malkon anlamam ben,içilmeyecek efendim.Sen biraz sakinle canım,sonra yeniden bir abla arayışına girersen,yine sağa sola hebr uçururuz.Aslında benim annemin altında oturan bir ablamız var.40 yaş civarı.bir oğlu bir kızı var,maşallah büyüttü onları,biri üni. okuyor diğer mezun sanırım.Yıllardan beri çocuk bakıyor,çok hamarattır.Hem temizlik açısından hem çocuk bakma açısından süperdir diyebilirm.Onun muhtemelen yine baktığı bir çocuk vardır ama kendisi gibi olan bu işleri yapan tanıdıkları var.Sen istediğin zaman bana söyle,ben bir soruşturayım tamam mı tatlım
Ben uzuuuun zamandır ayrı yemek pişirmiyordum hala da çok pişirdiğim söylenemez.Eğer akşamdan kalmış Durunun damak tadına uygun yemek kalmamışsa,çorba yapıyorum.Son zamanlar çok çorba delisi oldu.Akşam da bizim yediğimizi yemezse arı mama yapıyorum.Geçen sene taze fasulye,bezelye filan yerdi bu sene yemiyor.Daha çok dediğim gibi çorba,pilav,makarna,bir de çok sevdiği köfte

evet kriko zor oluyor, ateşe de hala ayrı pişiriyorum ama gerçekten kadın hiç bişey yapmadı şimdiye kadar kendim idare ettim sayılır, zor olacak ama bundan sonra da yaparım sanırım, aslında kendime kızıyorum söyleyemiyorum çünkü bişey, aman alınır aman kırılır diye, onlarda karışan yok diye yayıldıkça yayılıyorlar.

bu arada sapiş durunun ilk çişi hayırlı olsun, yavaş yavaş hazır olduğuna dair işaretlerden biri bu bence, umarım devamı kendiliğinden gelir, o da sen de strese girmeden halledersiniz bu olayı..
kızlar gün kimde ben kaçırmışım o kısmı, benim katılmam zor olacak gibi ama bakalım yapabilir miyim bişeyler,

hayırlısı olsun canm.ama sigara olayından dolayı özellikle iyi yapmışşsın. bir daha eğer yine böyle bir arayışa girersen bence sigara içmeyen birini tercih etmelisin.birşey söylemeden yapmalı ne yapması gerektiğini bilmeli bence. bende sıkılırım yani şunu yap bunu yap demekten...çk haklısın bence..
en başta söylenir şu şu işler yapılacak diye sonra her seferinde söyletmemesi lazım...senin asıl bütün gün rahat etmen lazım,onun oturmaması lazım olur mu öyle şey.sanki sen onun yardımcısısın..şimdi sen yapılacak herşeyi biliyorsun evinde..bence başa çıkabilirsin darilgencim.tek ihtiyacın planlı olmak.. yapacağın yemeğe kadar planlı olacaksın...
atıyorum
haftada bir genel temizlik
her gün ayarladğın saatte süpürüp toz alma işii(mutlaka her gün süpürülmeye ihtiyacı oluyor evin senin evin durumunu bilmiyorum tabi.kendine göre düzenlersin)
haftalık yemek listesi(gün gün ne pişireceğini yazarsan 1 gün önceden çocuklar uyuduktan sonra akşamdan ayıklayacağını ayıklar doğrayacağını doğrar malzemeni hazırlarsın.ertesi gün 10 dk nı almaz yemeği ocağa koymak.
birde çocukların mama ve emzirme saatlerini de düzenli olarak tam saatinde vermeye alıştır.
aynı şekilde uyku saatleri de aynı olsun..toprak bolca uyuyordur zaten gündüz.mesela ilk uykusunda evin toplama ve düzenleme yemek işlerini yapabilirsin.bunları yaparken ateşten de yardım al.hadi çamaşırları makinenin içinden sepete çıkar bakalım,hadi sen burayı sil bakalım gibi..maksat ateşin oyalanmasını sağlamak sen işlenirken bir şekilde onu meşgul etmelisin birşeylerle..
toprak uyanınca onunla ilgilenirsin,ateşden de yardım alırsın ya da eline hamur,lego bişiyler verip kendi kendine oyalanacağı birşeyler bulmalısın hemen..toprak ikinci uykusuna yattığında ise kalan zaman ateşin olur..birebir onunla ilgilendiğin yarım saat de olsa yeter.önemli olan o anda sadece onunla ilgilenmen..tabi ben şu an öylesine yazdım çünkü evinizdeki uyku durumları nedir ne değildir bilemiyorum.plan yapınca da her şey her zaman plan dahilinde olmayabilir elbette...sonuçta çocuk bunlar..ama her zaman da herşeyi mükemmel yapma gibi bir durumun yok zaten..mutlaka aksayanlar olacaktır.çok da fazla kafanı takarsan psikolojin bozulur bu sefer..
ama tüm bunların yanında asıl önemlisi kendine de zaman ayırmalısın...ne bileyim eşin eve gelmeden önce temiz yemek ve kusmuk kokan kıyafetlerinden kurtulup bir ruj sürüp saçını taramak bile sana iyi gelecektir...alışveriştir vs. bunları eşin zaten yapıyordur.gezme ,dolaşma kendine birşeyler alma işlerini de ya eşinle birlikte çocukları alıp ya çocuklardan birini alıp dışarda halledeceksin...baktın çok sıkıldın kuaföre gideceksin.açacaksın tel çıtır-pıtır gel çocuklara bak benim işim var diyeceksin atlayıp gelcem..
ayy ne bileyim yapılmayacak işler değil bence...kendine güven yapabilirsin..
krikocum senin için de geçerli ama sen öncelikle yemek olayını çözmelisin.
karıştırarak,ezerek,püre yaparak,vs.... verme artık çocuğa.ilerde asıl çok zorlanırsın bak söyliyim.alışması lazım biran önce.gerekirse bir dr dan yardım al ama ne yap ne et çöz...
bak seneye okula verirsin bunları halledince..rahatlarsın.tabi bez olayını da çözmelisin.artık konuşuyor mert nasılsa..yaz da geldi .kaldır halılarını ,at bezi artık.rahatlığa ulaşmak için biraz zorluk çekmek gerekiyor..

kızlar iklim dün gece odasında uyumaya başladı..çok şükür problem yaşamadık..
zaten iklim 1,5 yaşına kadar hep kendi odasında uyumuştu..ama geçen yıl bir ara geceleri mahvetmye başladı beni..10 dk bir kesintisiz ağlıyordu. e uyuyamıyordum sabaha kadar sürekli kalkıp odasına git,uyut tekrar yat sonra tekrar kalk,sinirlerim bozuldu..e o zaman gidiş geliş yapıyorum köye zaten 5 de kalkıyorum.mecburen aldım yanıma yatağını..sonra da haftaiçi kalmaya başlayınca sadece haftasonu görüyorum diye yatağa aldım derken kaldı öyle...buraya gelince oda yaptırırız öyle alışır tekrar dedim ve şükür problem olmadı çok sevinçli zaten çok sevdi..sabah sesini duyuyorum odadan,,uyanmış,benim odam benim yatağım diiye kendi kendine konuşuyor..gülüyor:)
iyi oldu yani..
bakalım şimdi 30 haziranda tatile giriyorum.temmuzdan itibaren gece bez olayını kaldırıcam nasipse..

ayy inan o kadar çok sevindim ki..
inş devamı gelir..bence sende kaldır artık halıları ve bezi ortadan kaldır,görmesin.bir tane bez al eline atrtık duru okyanus çişini tuvalete yapıyor buna ihityacımız kalmadı seni rahatsız ediyor vs. konuşup tü kaka deyip atın birlikte çöpe.gece uyuyunca takarsın bezini..uyanmadan açarsın..
bezi attıktan sonra tekrar bağlamayın demelerinin sabebi çocuğun regrasyon yaşamaması için...
ama ben çocuğumu tanıyorum mesela ben bez bağlasam da yapmaz.regrasyon yaşamayacığını o yüzden biliyorum ve rahatım ...bir yere giderken wc sokamayacaksam bağlıyorum bezi.ama ev ortamı olunca takmıyorum.alışveriş merkezidir bilmemnedir wc bulunuyor da hala çocuğun çişini orda yaptırma fikrine alışamadık korkuyorum hastalanır mikrop kapar..şimdilik portatif lazımlıklar iş görür ama o da nereye kadar arkadaş...bakayım..bende edinicem onlardan artık..
Yani dediğm gibi herkes çocuğunu tanıyor ne yaparsa ne olacağnı tahmin edebilir.o yüzden her zaman doktorların aman şunu kesinlikle yapmayın bunu böyle yapmayın demelerine takılmayın..çocuğunuzu tanıyan sizsiniz birazcık ona göre davranın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…