İzmir'de Bebek Oyun Grubu

iyice havalar ısınsın bi atlet bi alıştırma kilodu halılarıda kaldırdım mı bu yaz alıştırcam inşallah zaten alıştırmam şart kışa kısmet olursa kreşi çok istiyorum ehhh özele veremediğimize göre alıştırmak zorundayım

duru okyanusun çiş yapmasına .çok sevindim devamı gelir inşallah

darilgenim sağol canım.havalar iyice sıcak olsun da halıları kaldırıp bezi çıkarıcam,bakalım neler olicik :)

çıtırım yemin ediyorum yaşam koçu gibisin

Günü perşembeye erteleme işine bir şey yazmamışsın çıtırım?darilgenim sen de yazmamışsın,Önümüzdeki gün Şirinde

Miniğim naber şekerim napıyon,nasılsın:)
Kızlar bana Peşembe uyar Eycikim Salı günü sana kollarımı açaraktan İNŞALLAHHH geliyorum:)

Ezgicim valla sen hani şu yaşam koçları oluyor yaaa sen de bizim çocuk yetiştirme koçumuz oldun haaa:)Okurken vavvv ohoooo nasıl yapcan bu kadar şeyi,nasıl bu kadar ritmik v düzenli olacaksın ki diyorum ama bir yandanda işte böyle olunursa herşey yolunda gider diyorum.Ben TY nın bebekliğinde hiç böyle uyku araları yaşamadımda o bakımdan ütopik geldi yaniiiUykuda değil sebze ayıklamak wc ye gidemezdim,banyomu ya akşam ya da ana kucağında banyoya(diğer evde küçücüktü ve ev soğuktu)sokardım arada perdeden ceeee yaparak yapardım,yada ıslanırdım desek daha doğru olur.Uyurken tarhana çorbasına başlayıp yarıda kapatıp topaklandığı için tencereyi döktüğüm çok oldu.ruj sürmekmiyok bana uzaktı hemde çooookkk!!!Bu yazdıklarına kesinlikle katılıyorum kadın işini bilirse programını çocuğuna hayatına göre yaparsa yapılır,halledilir ama her çocuğun izin verdiği sürece,bana çocuğum küçükken gezmiyorum evden çıkmıyorum diye laf söyleyenler,çocuğumu gördüklerinde hep hak verdiler.2.nin böyle gündüzleri 1 saat falan uyuyacağını bilsem ohooo ne varki bebekliğinde,bana gece uyanmak koymuyo çünkü geçici ve karnını doyurmak içi ama gündz uyumayan çok zor...Çocuk koyabileceğin bütün kurallarıyıktırabiliyor...Tuvalet eğitimindeyse sana sorum olacak bu bizim kaka konusu şu regrasyonmuydu acaba ondanmıdır!!!Çişte bezine yapmıyor bağlasamda ama kaka konusu olmadı,wc ye yapmadı daha sabah uyanır uyanmaz açarsam bütün gün yapmıyor.
Bu arada yazdığın eleştirler çok yapıcı bence insan bazen bazı şeyleri yapmıyor yada yanlış yapıyor farketmiyor seni güzel tespitlerde bulunuyorsun.

Darilgencim bakıcı konusunda iyi sabır göstermişsin tebrik ederim,canım çok zor yaaa işte ben bu nedenle oturdum kendim bakıyorum,sen evdeyken böyle evde olmasan napcak kimbilir!!!Yanında çalışana he zaman net kararlı ve mesafeli olmak,kuralcı olmak lazım.Benim prensiplerim var evde balkon dahi olsa sigara içilmez,kahvaltı ve öğleden sonra olmak üzere sadece 2 defa çay içilebilir gibi kuralları baştan koymazsan böyle zor durumda bırakırlar.Başta söylemezsen sonra söylenmiyor böyle,hoş söylesende işlemiyor.Demek kadın lakayıtmış,hayır gelmezmiş zaten canım.Gün içinde ben arabayla giderim senide alırım merak etme o konuda...

çıtır saphiranın dediği gibi gerçekten yaşam koçu gibisin, aslında hiç oturup plan yapmadım ama farkında olmadan senin yazdığın gibi bir sistem oluşturmuşum, tabi hepsini tam tam yapamıyordum ama bundan sonra yaparım galiba, senin bu mesajını biyere kaydedeyim ben valla süpersin,
bazen düşünüyorum bu iklim sanırım sana çekmiş, o da yaşından çok çok ileri maaşallah, sen de öylesin,tebrik ve taktir ediyorum canım seni..

tuniş ve saphiş napıyonuz bakem, tunayekta sen nasıl gideceksin şirine, ben evi de hiç bilmiyorum, biraz dar yazmışsınız, 2 bebeyle zor mu olur acep benim için

canım dar evet de zor olmaz çocuklar bir odada oynuyor biz başka odada oturuyoruz,sen gel anacım merak etme değişiklik olur işte sana da evi ben biliyorum,geçen seferde arabayla gittim hem de karanbole gitmiştim,şimdi biliyorum artık,sen yolu dert etme..

selam darilgenim :)
tunayektacım çocuktan çocuğa her durumun değişmesi konusuna kesinlikle katılıyorum ama işte o düzenlemeler çocuğa göre değiştirilecek o zaman da.Yalnız Duru Okyanusun küçüklüğünde yaşadığım sıkıntıları düşündüm de şu anda,çok zor günlerdi ki Duru Okyanus küçükken çok uslu bir bebekti.Sürekli ağlayan,huysuz birbebek değildi,bir de tutturma huyu da 1.5 yaş civarı başladı.ondan önce bitti deyince biterdi.1.5 yaşından sonra kudurdu benimki çok küçükken,havanın kış olmasından da kaynaklı olarak bende hiç bir yere çıkamazdım.Bir de dışarı çıkmadan önce karnı tok,uykusunu almış,altı temiz olmasına özen gösteririz ya,işte bütün ihtiyaçlarını giderdikten sonra dışarıya çıkmak için hazırlanmamız 2 saatimizi alıyordu.bu iki saatlik sürenin sonunda çocuğun ihtiyaçları yeniden başlıyordu,gittiğimiz gibi dönüyorduk.arabaya inip geri çıktığımızı ya da giyinip hazırlanıp çıkamadığımızı çok bilirim ben de.zordu,küçükken hakikaten zordu

çıtırcım valla mesajın çok güzel sonuna kadarda okudum ama okurken ahh keşke bu şekilde olsa dedim içimden maşallah iklim çok uslu akıllı bi çocuk sanırım bebekkende sen ondan bi zorluk çekmemişsin ama mert gibi bir çocukla ben bunların bir çoğunu yapamadım gündüz uyumaz her yemeğinde kusar etraf batar 1 saatte bir emer emmeside 40 dk sürer yani 15-20 dk sonra tekrar emmek istiyordu ve bu geceleride böle devam ediyordu yemin ederim 10 aylığa kadar bir gece bile ohh 2 saat uyudum demedim mertte arda ona nazaran daha uslu allaha şükür ama ardadaa çok çığlıklı bana hiç iş yaptırmıyor kucakta yada yanında onunla oyun oynuycam mama sandelyesini mutfağa laıyorumda öle yemek yapıyorum ancak çok ilgi istiyen bi çocuk ve anladım ki büyüdükçe bunu dahada fazlalaşarak gidicek dışarı çıkmak bir ölüm 2sini hazırlamak ve kendini hazırlamak çok zor haa bu günlerimizde geçeçicek ozman biz rahat edicez belki siz ikincilerle uğraşıyo olacaksınız çok şükür ki çocuklarımız sağlıklı varsın olsun bizim kendimize vaktimiz kalmasın ki ben çok sistemli bakıyorum senin dediğin herşeyi yapamasamda akşamları kocama vakit ayıracak zaman buluyorum yoksa evlilik biter çocuk evliliği güçlendirmiyor aksine eğer yeteri kadar sabırlı ve anlayışlı bir eşin yoksa evliği bitiriyor çok şükür ben eşimden yana şanslıyım allah hepimize kolaylıklar sabırlar versin

dün yaşadıklarımı anlatayım size izmir devlet senfoni orkestrasının bahar konseri kapanış konseri vardı ve o konserler çok eğlenceli geçer bizde gitmek çok istiyorduk ama annem bursada die gidemiycektik dün kayınvalidem ben 2sinede bakarım siz gidin diyince mutlu olduk sağolsun bide hiç ona bırakmadığımız içinde kırılıyordu gülbin bana güvenmiyor diyordu neyse biz 8 gibi bıraktık gittik inananılmaz bir müzik şenliğiydi daha sonra 11 de geldik kayınvalideme arda çok ağlamış zorlana uyuttum die anlatıyordu altına bi baktım ki bellerine kadar kaka dolu üstü ıslanmış öle uyuyo üstünü değiştirdim altını açtım pipisi kocaman şişmiş kıpkırmızı ve nerdeyse bir pipi daha kadar şiş batikomladım krem sürdüm aldık çocuğu tepecik çocuk hastanesine çocuk cerrahisi baktı antibiyotik ve ateş düşürücü yazdı intahap olmuş ama nasıl korktum anlatamam ömrümden ömür gitti hastaneye varana kadar kremler sürdüm bugün kzarıklık var sadece indi şişliği sünnet mukozası şişmiş hatta sünneti bile düşünmeye başladım allah kimseyi evladınla sınamasın

Krikitosum çok üzüldüm canım çok geçmiş olsun,yazık canı çok acıyormu,TY da 10-11 aylıkken buna benzer birşey yaşamıştı ama aşırı derecede ağlamıştı,bize doktor antibiyotik falan vermemişti,merhem vermişti onu sürmüştük ama ondan önce dr muayenehanede müdahale etmişti.Çok ağlamıştı,neyseki tedavisi olan birşey..
Biz bugün sabahtan kamyonumuzu kepçemizi alıp parka gittik(öğleden sonra havanın bozacağını tahmin ettim)Akşama babamız gelecek inşallah !!!

krikocum çok geçmiş olsun canım ya,yazık minik kuzuya.ayrıca kv. ne de bravo,ihmalkarlığın bu kadarı! minnoş pipisi acıyordur ya,offf ( özledim zaten

tunayektacım iyi yapmışsınız canım.bizimkiler biraz önce gittiler parka,kız tutturdu,gün içinde de fırsatımız olmadı maalesef.Hafta sonlarımız pek yoğun geçiyor ama eğlence filan değil ıvır zıvır işler,4 yere gittik,sonra da evimize geldik yemeğimizi yedik.Bu arada ben yazarken bizimkiler parktan geldi soğuk hava ve parkın ıslak olması sebebiyle.Hanfendi gözüyle görsün inansın istedi babası,görmüş rahatlamış.
Karşıyakadaki uçurtma şenliği noldu acaba bilgisi olan var mı?hava kötü olur diye gitmeye hiç yeltenmemiştik bile de merak ettim yine de

Kriko çok geçmiş olsun, çok zor valla, biz ateşte hala çekiyoruz, en büyük nedeni de kaka, biz sürekli peşindeyiz, kakalı bırakmamaya çalıştığımız halde bir kaç dakika bile dursa hemen kızarıyor pipi, k.validene de ne desem bilemedim, yazık kuzuya, böyle yapıyorlar sonrada güvenmiyor diyorlar, gel de güven şimdi

iyi gecelerr arkadaşlar..
hepinize tşk ederim güzel cümleleriniz için.
elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıcam sizlere..
dediğim gibi zaten bu yazdıklarm ev ve çocukların drumun göre değişir.
allaha şükür iklim bana zorluk hiç çıkarmadı.çok rahat büyüttüm ama yine de her çocuğun bir olmadığını biliyorum tabi..

canım unutmuşum yazmayı perşembe bana uyar.no problem..

tunayektacım hep çişini mi yapıyor kaka hiç yapmadı mı tuvalete?
bu genelde tüm çocuklarda oluyor nedende çiş daha kolay yapılıyor ama kaka biraz daha zor öğreniliyor.iklim de kakayı yapmak istememişti ama uzun sürmedi hemen alışmıştı.
bu durumda evden tamamen bezi yok etmen gerekiyor.hiç görmemesi lazım..sen o yapmak istemedikçe bez bağlayınca alışması zorlaşacak.gece uyuyunca sabah uyanmadan alman gerkiecek bezi.
ama hazır olmadığını düşünüyorsan böyle br işe hiç kalkışma.zorlamak daha da kötü sonuçlara yol açabilir.çok hassa bir konu bu wc olayı aslında..aslında ya 2 yaştan önce ya da 2 yaş sonrasında alıştırmaya gecmek gerkıyor çünkü bu dönem inatlaşma dönemi.ak desen kara diyorlar..
birde bazı çocuklarda kakayı kendilerine ait bir organ gibi benimseme olayı oluyor.yani kakayı wc ye yapınca kendine ait birşeyini kaybediyor hissi oluyor.bundan da yapamıyor bazısı..
yaptığı zaman bol bol ödüllendirme yapın.kakasını tuvalette görmesine izin verin.bay bayy kakaa deyip el sallatırın.sifon çekmeyi seviyorsa çektirin.sifon sesinden korkup suyun onları da alıp götüreceği korkusu olan modeller de var..bu modellerde çocuk wc deyken sifon çekilmemeli..cins cins işte bu çocuklar.

kabızlığı önlemek için
Bolca yenilmesi ve içilmesi gerekenler

Temel İçecek
Bol bol su

Meyve suları
Mürdüm eriği suyu
Üzüm suyu
Havuç suyu
Elma suyu

Genel olarak lif içeren tüm yiyecekler, bazı meyveler ve kabukları, sebze ve baklagiller, kepekli ekmek, kepekli kahvaltılıklar (yulaf ezmesi vb)

Sebzeler
Ispanak
Lahana
Bezelye
Yeşil fasülye
Havuç
Bamya
Kabak
Sebze çorbaları

Baklagiller
Mercimek
Kuru fasülye
Bulgur

Meyveler
Elma (kabukları ile)
Armut (kabukları ile)
Kayısı
Karpuz
Kiraz
Muz (bilinenin aksine muz lif içerir)

Kuru meyveler
Kuru kayısı
Kuru mürdüm eriği (prune)
Hurma
Kuru incir

Diğer
Keten tohumu
Mineral yağı
Zeytin yağı (sabahları ufak bir kaşıkla)
Ayçekirdeği
Ceviz
Tarçın

Azaltılması gerekenler
İnek sütü
Yoğurt
Peynir
Şekerli ve çok yağlı yiyecekler

Ayrıca bolca hareket, spor ve egzersiz de bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar.

krikocum oğluşuna geçmiş olsun.
benim annem benden daha iyi bakar valla çocuğuma gözüm hiç arkada kalmaz.öyle de olmalı zaten..nasıl torun sevgisi var bu insanda acaba merak ediyorum

bugün benim d.günümdü arkadaşlar.paylaşmak istedim...gerçi dün oldu artık saat 12 yi geçti..
biz bugün çok güzel bir yerdeydik.. Fala bella adında bir yer..çiftlik..seferihisar yolu üzerinde belki biliyorsunuzdur..at bindi iklim ilk kez.. yer adını bu atların cinsinden almış..fala bella boyu şu kısa olanlardan bir at cinsi..
oyun parkı ,restoranı tavşanları,ördekleri,bolca yeşil alan ve en güzeli güven içinde..ve kalabalıktan uzak..sakin..
biz otrduk iklim diğer birkaç çocuk ile oynadı..palyaço da vardı.koştu,kaydı,sallandı.bir ara yanımıza geldi bi 15 dk karnını doyurdum o kadar..gidene kadar hareket içindeydi.tabi dönerken uyudu kaldı..evde uyumaya devam etti. uyanınca yemek yedi 2-3 saat oturdu yine uyudu.çk yoruldu..bide temiz hava oh..çok güzel geçti bugün..birkaç foto paylaşıcaktım ama resim boyutları çok büyükmüş uyarı veriyor,yükleyemedim.kçültme ile de uğraşamayacağım şimdi.ama link vermk doğru olacak mı bilmiyorum da int sitesi var aslında adını yazarsanız çıkar.nasıl bir yer olduğu hakkında merak edeniniz varsa bakabilir..nişan,düğün,d. günü gibi her tür organizasyon da yapılabiliyormuş..

valla ben alıştırma külodunu hiç kullanmadım desem yeridir..
dışı naylon ama içi sıcakta çok sıkıp yakıyor çocukları.bide bez gibi oluyor. bez zannedip salıyorlar..
o yüzden ben aldım ama kullanmadım.sadece külot giydirdim.alıştırma külotları dışarı çıkarken belki giydirilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…