aynen katılıyorum bu yazdıklarına.ümidim kırıldı,doğru ama hala pes etmedim.öğle uykusundan sonra açıyordum altını normalde,bugün sabah kahvaltısından sonra,kakasını da yapmıştı,bezini çıkardım.öğlene kadar hiç bir şey yapmadı.öğle uykusu için altını bağladım,kalktığında bez şişmişti.bir süre daha aynı bez durdu sonra çıkarttım.Taa akşam 7 lerde filan yaptı altına çişini,değiştirdim.bir süre sonra kaka yaptı,değiştirdim,bir düre sonra yine çiş yaptı,yine değiştim.en sonunda uyudu kaldı babasının kucağında ve bezsizdi.yatağına yatırdım,uyandırmadan bezini taktım,uyanmadı.Yani özetle bugün daha iyi geçti ama bu daha da iyiye gideceği anlamına mı geliyor onu bilemiyorum.anladım ki bizimki uzun sürecek.yatarken ve dışarı çıkarken bağlayacağım,evdeyken temizliğe devam :)valla cok zor canım ama bir daha takarsan bezi işte o zaman çok çok daha zorlaşıyor işler..
çünkü biliyorki yine bana bez takılabilir.ben devam et derim ama olmayacak diyorsan seneye bahara kadar beklersin.tuvalet eğitimi ççok zor gerçekten. insanda sabır kalmıyor..her tarafın battığına mı yanarsın,,sürekli üst baş değiştirmekten bitap düşmene mi,giydirecek kıyafet bulamamana mı,öfkeden delirip yine de sakinliğini koruyup laf anlatmaya çalışmana mı,,,tüm bunları yapıp yine de küçücük bir sonuç alamamana mı...
bir kere mutlu etse seni,sende daha hevesli olacaksın dha sabırlı olcaksın oysaki..
bugün arkadaşlarım vardı.bir tanesinin kızı Duru Okyanustan 3.5 ay büyük.Nasıl sakin ve mülayim bir çocuk anlatamam.Geçen sene öğrenmiş.sadece 3 kez yapmış çişini altına ve bu durumdan çokrahatsız olmuş,annesi çok titizdir,ondan kolay oldu bizimki diyor.Benimki de bu kadar inat olmasaydı belki daha kolay olurdu diyorum.benimkine siyah o beyaz derÇıtırım geçmiş olsun canım,daha öncede mi alerji olmuştu,bahardan mı yoksa başka birşeyemi acaba!!
Birde uzundereye bu haftamı gidilecekti,tarih konuşulduysa ben kaçırmışım,neyse olmazsa siz gidin sorun değil arkadaşlar...
Ben zaten hızıma ara vercem bugün kesin karar verdim,artık yorulmuşum,dün sabah makineye attığım çamaşırları, bugün Atilla valizini hazırlamak için açtığı çekmecede çamaşırlarının olmadığını görünce hala çam.makinesinde olduğunu farketti.Ay cümle uzun oldu ama:)yani dün sabahtan beri makinenin içinde kalmış birde ben adama yıkadım nasıl olur diyorum,evet yıkamışımda asmamışım!!Kendime inananamadım.Oraya koş buraya koş kafada 40 tilki dolaşırken dimağ durdu.
Yalnız yarın akşam yeğenimin piyano konserine gidicem onu kaçıramam inşallah bizim sıpa oralarda durur.Bende çalıcam diye tutturmazsa iyidir.Bizim kızda çenebaz konuşmaktan çalma kızmına geçemiyor diyor abim
Sapişim çiş olayını bence relax modda yürüt,ben başlangıçta wc eğitimi için değil altındaki pişik için açmıştım vede altına yapmasını normal karşılıyorum,üstüne varmıyordum.Dediğim gibi maksat eğitim değildi yaa,bence sende o gözle bak,bu konu hemen 3-5 günde veya haftada olacak birşey değil.Çocuk için çok öenmli ve zor bir süreç.beze sevinmesi gayet normal kendini bildi bileli buna alışık,kendini daha rahat hisseder.Ben evden eve taşınınca bile yeni evin wc sine zor alışırımÖyle düşün.Hep destekleyici,sabırlı,sevecen,yapıcı olcan yapcak başka birşey yok canım.Biz bezi bir kerede bırakamadık,ben hep çıkardım,bağladım,çıkardım bağladım.Bir sıkıntı olmadı.Heee şimdi bğlamıyorum ama kakada hala rahat değil.Bez çok rahat yapıyor.Zaman....
canım ben bunu bilir bunu yazarım ''her çocuk kendi kitabını yazıyor''ay çok ara vermişim oku oku zor bitirdim,
çıtırcım senin adına çok sevindim, hayırlı olsun kadron, iklime de çok geçmiş olsun.
tuna yekta belli anne babası gibi uzun olacak, maşallah subanallah.
saphiş sanırım okuduklarımızdan çok etkileniyoruz, her çocuk farklı oluyor hepsinin huyu suyu da farklı, ben artık kesin kalıplardan çok sıkıldım, eşim hep şey der, o kitapları yazıp ahkam kesenler kaç çocuk büyütmüşler, her söylenen yanlış değil tabi ama kesin konuşmamak lazım, çocukların özelliklerini de göz önüne almak lazım.belliki bizimkiler daha uzun sürede öğrenecekler tuvaletlerini söylemeyi, şimdi olmazsa yaz bitmeden bidaha denersin, bence rahatsız olması bile güzel bişey, en azından yaptığını fark etmesini sağlıyor.
canım yeni iznin de spralinde hayırlı olsun,ben ilk kez senden duyuyorum spral takılırken acıdı diye,şaşırdım.geçmiş olsun tatlımdoğum sonrası izinlerim bitmişti, bu gün heyet raporu aldım, hazır hastaneye gitmişken spiralde taktırdım ama mahvoldum, kriko sen korktuğum gibi olmadı yazmışsın seni uyutmuşlar mıydı.
valla benim korktuğumdan çok daha kötü oldu, çok canım yandı,ağrıdan tansiyonum düştü, sonunda uyuttular ve öyle taktılar, aslında ağrı eşiğim iyidir ama dayanamadım, anestezisiz taktıran herkesi de tebrik ediyorum.
teşekkürler canım aldım benbende maili olanlara birkaç şey gönderdim..bakarsınız ve kullanırsınız umarım.muck :)
kocaman maşallah yeğenine canımŞükür buradayım,bugün hiiiiiç totiş üstüne oturamadım(araba kullanırken hariç)...
Yeğenimin piyano resitalinden geldik,şahaneydi,çok gururlandım ve hatta ağladımTabiki duygulandığım için,doğduğu gün aklıma geldi vay beee dedim Öğretmeni çok övdü,büyük ışık görüyorum dedi,abime İrem'in piyanoya ihtiyacı var dedi Çok özel bir çocuk dedi dedide dedi...Konsede 30 çocuk vardı,hem çalıp hem söyleyen tek çocuktu.Off küçük küçük bir sürü çocuk arkadaşlar bayıldım yaaa,çok güzel bir eğitim,disipin çok hoşuma gitti...Öyle işte....
Oturudm azcık tv seyrediyorum,birazdan yatarım yarın sabah erekenden mesaim başlayacak
Darilgencim canım spiralin hayırlı olsun,inşallah rahat edersin,benimde ilk takıldığı gün çok ağrım oldu,ama takılırken ağrımın sebebi benim 40 günlük falandım,yani rahimdeki yaralardan oldu sanırım.Ama takılma aşaması değilde o takılan zavazingo aşamasında yani neyse inşallah rahat edersin...En az 5 yıl rahatsın..
çıtırım valla süper bişi bu ya,hakikaten de bakıcıya ya da kreşe vereceğim para maaşıma denk gelir düşüncesiyle çalışmayanlardan biri de benim.hoş;iş de yok ya!
evet canım,yazının tamamını okuduğum için akp nin seçim öncesi vaatlerinden biri olduğunu farkettim.Hepimiz için,çocuklarımız için ve ülkemiz için ennn hayırlısı neyse o olsun.bu ak partinin seçim bildirgesinde yer alıyor..200 bin küsur sözleşmeliyi bir günde kadroya alan bunu da yapar elbet..inanıyorum ben..hangi hükümet gelirse gelsin yapılmalı da zaten..gerçekten bu yüzden çalışamayan çokk anne var.kazandığını kreşe verecek çünkü,ne gerek var evde oturur kendim bakarım diyor o zaman...inş uygulamaya geçer..
bence wc eğitiminiz iyi gidiyor işte ne güzel..elbetteki bu iyileşme olduğunun kanıtı.her gün biraz daha iyi olacak.belki biraz yavaş olacak ama aşama kaydedecek illaki..özel sorunları olmayan çocukların dışında wc eğitimi alamayan çocuk yk sonuçta er geç öğrenecekler bu yüzden..
pek ümitli değilim ama nasip tabiolsun canm hele bi yolu açılsın iş de bulursun elbet o zaman..:7:
iyi geceler canım,tatlı rüyalaryine geç kaldımmmm..uyanamıyorum sabah sonra,kendime zor geliyorum ve gergin oluyorum.yatmalıyım ..öptüm hepücünüzü canlar..sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?