İzmir'de Bebek Oyun Grubu

ay canım ya çok yorulmuşsundur kıyamam..bende 2 saat kadar ütü yaptım valla az önce bitti.çok birikmişti.artık görmeye tahammülüm kalmamıştı halledeyim çıksın aradan dedim.belim koptu.böyle yorgun olunca hiç uyuyamıyoru benkız da sabahın köründe dikilcek ayağa şimdi.

hayatım kanımca biz yine dediğin gibi organize olmakta zorlanırız eğer kura çekip kişi-tarih belirlemesi yapmazsak.şu anda da zaten her hangi bir zorlama yokki,bir tarih belirliyoruz ama herkes müsait olduğu zaman kabul ediyor.Bir de tarih belli olduğu için kendimizi o tarihe göre önceden ayarlıyoruz.Sonuçta resmi bir şey değil ki bu opsiyonlu bırakıyoruz.
dışarıda olmak da çok güzel ve hep konuşup bir türlü gerçekleştiremediğimiz bir program yalnız gideceğimiz yer çok önemli işte.Bizlerin evlerde buluşmaya başlamamızdaki en büyük etken çocukları dışarıda zaptedemememizdi.Yine ev ortamındaki gibi kontrol edebileceğimiz,çocukların özgürce oynayabileceği,bizim de sohbet edebileceğimiz bir yer bulmalıyız

evte gerçekten çocuklar birbirleriyle oynamaya alıştılar.Bu işi rutine döndürünce daha iyi oldu.Zaman aralığı da azalırsa daha da iyi olacak gibi.

tatlım nasıl hikaye hazırlamak,ben mi yazıcam mesela yoksa herhangi bir klasik masal mı olacak?

aysecim herşey çok güzeldi emeğine yüreğine sağlık bizleri çok süper ağırladın

gülbincim geçmiş olsun kaynanan cadısına diycek tek laf yok

kızlar her hafta buluşma fikri çok güzel ama yaz dönemi olduğu için yazlığa gidip geliyoruz biz her hafta katılabilirmiyim söz veremem açıkcası...ama elimden geldiğincede çaba gösteririm...
dışarda buluşma fikride güzel birlik olup dışardada organize edebileceğimiz bahçe park oyunları hazırlasak ve onlara uygun bi ortamda bunu yapsak çok güzel olur...sonuçta dışardada zevkli olur düşünüyorum...
mesela yazlığa geldiğinizde bahçede bunu değerlendirebiliriz..hepimizin bi görevi olur ve bunu başarabilirizzz

banunun dediği bi yer vardı mesela oraya gidilebilir..bi gün sasalıya gidilebilir..bi gün karşıyakaya vapurla geçilebilir..ne bilim aklıma birden gelenler bunlar...korkarlarmı yada ne derece güvenli olur bilmiyorum ama teleferiğe gidilebilir yada o civarda ormanlık bi yerde piknik tarzı yapılabilir...kaynaklar hancıya gidilebilir at binmeye...vs vs..aklıma geldi bunlar suan...yani dışardada çok güzel aktiviteler yapılabilir...

iyi hafta sonları arkadaşlarım

yeni güne bende katılmak istiyorum canlarım eğer mümkünse sizden ayrı kalınca çok özledim hepinizi mertte arkadaşlarını anlatıyo devamlı :))

yanlız ben her hafta katılamayabilirim lütfen anlayışla karşılarsanız sevinirim devamsızlık hakkımı kullanırım arada bir
dışarda buluşmalarıda nezamandır istiyorduk yaz nasılsa iyi olur kış gelince yine eve kapancaz

hepinizi öptüm minik canlarımın süper babalarının günü kutlu olsun

Selam herkese,5 dk pc yi açtım ne var ne yok diye,yok böyle bir gün,heryere yetişicem herkesi memnun edicem diye ortamdan çatlıcam yaaa!!!Gece hastanede kaldım ablamın yanında,birazdan yine gidicem.Takipte tutuyorlar kan değerlerinde lökosit yüksek çıkmış antibiyotik tedavisi başladılar.Yarın umuyorum çıkarız!!!

Çıtırım sana katılıyorum hepimiz bu etkinlik olayında rol alalım bencede şu deney işine çok heyecanlandım ama aklıma hiçbirşey gelmedi şuan:)bana şarkı söyletmede ne istersen yaparımBu arada evet yaaa birkez olsun dışarıdada buluşalım bencede!!!Ay şuan aklıma bişey gelmiyor inanılmaz yorgun ve uykusuzum,çamaşır,yemek,ütü ev işleri canım çıktı!!!

arka bahçede bilimi izledik kuzucukla ve biz orda kürdandan yıldız oluşumunu yaptık çok güzeldi kuzucuk çok eğlendi...belki bi fikir olur diye yazıyım dedim...

tunayektacım Allah ablacığına ve bebeciğinize yardım etsin.Biraz daha dayansınlar ya.Biz de yoğun bir gün geçirdik diyebilirim.Dedeme gitiik çok memnun oldu kıyamam.34 gündür hastane bölümü olan geriatride yatıyordu,kendisi narlıdere bakım evinde kalıyor.sonra da babamlara gittik.onlar da memnun oldular tabiki.Sonra parka gittik en çok kuzum memnun oldu dolayısıyla.Evimize yeni geldik.ne yesek diye düşünüyoruz,bu düşünme aşamasında size bakiim dedim :)

günaydın arkadaşlar...mutlu bi gün geçirmeniz temennisiyle...

size dün bi kadınla yaşadığım sorunu anlatayım..babalar günü dolayısıyla abimler geldi,neyse ikimiz çocukları alıp parka gittik,salıncağa bindirdim kuzuyu,1 dk geçmedi bi kadın geldi çocuğunu sallamak için,bende kuzuyu 1 dk daha sallayıp indirdim,tabi bu kuzucuğa yetmedi ve ağlamaya başladı neyse bizde başka bi salıncakta sıra bakledik sallandık tekrar indik kaykaylara bindiler vs..tekrar salıncak muhabbeti abimle yanyana iki salıncakta sıra bekliyoruz bana sıra geldi abim hala bekliyor ama bu sırada o dediğim kadın hala indirmemiş çocuğu sallıyor delirmek elde değil..ben kuzuyu salladım indirdim kadın ısrarla indirmiyor aradan gecen süreyi farkettiniz zaten
bide abime diyorki bak bu taraf boşladı ben indirmiycem ona bindirin,abimde deiki ordada bekleyen var siz bindirin ben beklerim dedi..neyse 10 dk da böyle geçti ben kadını yolucam artık o derece,dedim ki bakın biz indik başka salıncaklara bindik kaydık tekrar geldik halen indirmemiş ve park acayip kalabalık..siz bu kadar bi salıncağı zaptedemezsiniz dedim ben saygı duyup size verdim ve çocuğumu 2 dk salladım sadece dedim siz ne kadar saygısızsınız dedim kadın hala indirmiyor biz ciddi şekilde birbirimize girdik tam polisi arıyodum ki yanına kocası geldi ve karısının ne mal olduğunu bildiği için kolundan tutup götürdü..ne çirkef bi kadınmış ya,ne utanmaz ne arlanmaz,insanın yüzünde gözü olur ya,ay çok sinirlendim böyle kadınlara dersini vermek lazım kızlar..durmayın boş durmasın eller dolayın saçlarııı :)))))

Son düzenleme:
aayyyyy sinir olurum öyle tiplere.Ben mümkün olduğunca çouğumu ağlatmadan indiriyorum salıncaktan,sıranın bekleyen kardeşte olduğunu söylüyorum.Bir şekilde ikna oluyor ya da 1 dk daha sallıyorum.Aynı şeyi tüm annelerden bekliyorum,bekliyoruz dolayısıyla.Çok şükür böyle bir şeyle karşılaşmadım.Başka türlüsüyle karşılaşmıştım ben de.Koca koca çocuklar bam güm haldır haldır koşturuyorlar,kaydırakta,merdivende.benim de her seferinde yüreğim hop ediyor.düzgün bir şekilde birkaç kez uyardım en sonunda baktım olmuyor bağardım.annesi zahmet edip müdahele etti.aklı başında çocuklarmış onlar,bebeklere dikkat ederlermiş,anneleri de yanlarındaymış,başı boş değillermiş efendim.valla ben bilmem dedim,önemli olan çocuklara zarar gelmesin vs.. olay büyümedi ama sinir olmuştum ben de

merhabalar minik çok haklısın iyiki kocası götürmüşte olay uzamamış saphıranın dediği gibi büyük çocuklardan bizde çekiyoruz.ben kadar çocuklar kaymaya çalışıyolar bazı anneler çocuklarını bırakamayıp birlikte kayıyorlar kendi çocuklarını korumaya çalışırken seninkini itiyorlar karşı tarafıda düşünen insan çok az.
darilgencim bizi ağırladığın için çok teşekkürler.
günü hafatada bir yapalım fikrine bende katılıyorum çocuklar çok ilerlediler artık okul ortamı gibi oluyor etkinlikler herkes bir etkinlik yaptırırsa dahada güzel olur çok iyi fikir

kimsecikler güne katılma isteğimle ilgili yorum yapmamış :44:

parklarda bizde çok korkuuyoruz özellikle balçova kipanın ordaki büyük parkta kocaman kaydıraklara saldırıyo çocuklar küçük çocukları görmüyorlar bile

slm herkese..
yoğun günler geçirmeye devam ediyoruz..koşuşturmaca geçiyor her günümüz.
eşimin kardeşine ev bulduk bgün yerleştiricez inş onu..bir kaç gün sonra da görümcem geliyor ziyaretimize..kalır biraz..
işte böyle..
saphiracım tabi sen yazmıyacaksın hikayeyi canım,normal bir hikaye kitabından anlatmaktan bahsettim :)
tunayektacım ben yardımcı olurum sana merak etme.ayrıca çok güzel şarkı da söyebilirsin eminim.

minikcim ben de 2 hafta önce falan salıncak başında böyle bir olay yaşadım.iki tanıdık bunlar birinin çocuğu biniyor salıncağa, biz onun başında bekliyoruz sıramızı,diğer salıncakta başka biri sallanıyor var o tanıdığı da karşı tarafta bekliyor sıra.kadın çocuğunu indirdi,biz binicez bırakmıyor salıncağı tutmuş,diğer salıncağın başında bekleyen tanıdığını çağırıyor gel gel bindir diyor.ayy sinirim tepeme çıktı.dedim biz sırada varız vs. söylendim.sıra bizde demez mi..ne fark edermiş,ya dedim ne diyorsun sen sen o salıncakta sıraya girmişsin ,ona bineceksin,ben burda bekliyordum,boşalınca sen nasıl gelirsin benim beklediğim salıncağa binmye çalısırsın diye çıkıştım.bırakıp hakkımı yedirir miyim hiç! def oldular gittiler.terbiyesiz insanlar.olay 5 dk 10 dk değil beklersin problem dğil benim çocuğum zaten salıncaga düşkün değil,hadi binmeyelim kaydırağa gidelim desem ikna olur ama yapılan davranış o kadar terbiyesizce ki,,sessiz kalamıyor insan.böyle insanlara haddini bildirmek gerek.iyi yapmışşsın
.

canım seviniriz tabi katılırsan.
balçova kipanın ordaki parkı cok seviyor bizimki.büyük parka gidelim iyor hep.ama tehlikeli buluyorum bende.hem babası hem ben ayrılmıyoruz peşinden.

çıtırcım perşembe günü ne yapıcaz canım bizede görev varmı?

soda şişesinden olan faaliyeti yaptırıcam.

şarkı
hikaye
deney(fen ve doğa etkinliği)
parmak oyunu
oyun
bunları yapmak isteyen gönüllü arkadaşlar seçsin içinden bir tane yapsın.
kış döneminde kendimize konu belirliycez o şekilde yapıcak herkes çalışmalarını.mesela konu hayvanlar diycez herkes hayvanlar ile ilgili ypacak etkinliğini.ama şimdilik hem çocukların hem de bizlerin adapte olması için serbest çalışıyoruz
:)

şiir örneği:
Süt içerim lıkır lıkır
Meyve yerim kıtır kıtır
Yemek seçmem ben asla
Her yemek yararlıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…