canıımmm Simay Nazımın daha iyi olmasına çok sevindim,inşallah tekrarı olmaziyigeceler kızlar,çok uykum var ama bakmadan yatmiim dedim:)akşam saatlerinde çıktığımız büyük tuvaletimiz normale döndü sonunda kızlar:)aklıma geldi bugün,içinde demiri yoğun olan bi vitamin şurubu vardı,demir kabız yapıyo ya.öğlen ondan içirdim belki onun etkisi olmuştur.sapişcim okudum canım hatta 2 gün sonra annemde hafiften atlattı, hatta bende seçil demişti dedim:))muz,patates,elma,bol sıvı başka bişey yemedi zaten,bide makarna.asla normal yemek yemedi 10gündür.bugün bi tarhana corbası zorla içirdim.oda 6-7 kaşıktır heralde.inşallah kurtulmuşuzdur..
krikitoscum tamam canım,olmazsa otobüsle gideriz.ben haber bekliorm..
durucuğumun doğum gününe gelcez bizde bi aksilik olmazsa:)
ama ben hala çarşambaya ne yapcağıma karar veremedim.tatlı bişeyler yapasım var ama şöyle hafifinden:)bu arada doğum günü içinde bişeyler yapabilirim saphişcim,çeşit olur,konuşuruz çarşambaya..
öpüldünüz bebişler,iyigeceleeer..
herkeslere merhaba,yarınki irmikli tatluumuz hazır,dolaba girmek için soğumayı bekliyooor:) umarım saphişimin diyetinede uygun olmuştur irmikli ttatlı.buarada yarın için yanımızda bişey getircekmiyiz acaba??
Sapişim marulum yok canım bulabilirsen al değilse ben marulsuzda hüpletirim onları:))
Heh tam adamınasöylüyorsun sapisdursupastayı koyiyim dolaba arastirayim
Gecen sene 14:00-14:30 gibi toplaniyorduk herhalde yine oyle yapariz zaten bir daha kine daha erkenbulusuruzsaatler geri alincak
iyi akşamlar kızlar..
sizce ben geleyim mi kızlar yarın?karar veremedim..
:26:
sizin kuzuşlara bulaştırır mıyız acaba? özellikle göz olayı...konfuktivit bulaşıcı çünkü..:26:
şunun tipe bakar mısnız yaa
valla canımcım sen daha iyi bilirsiniyi akşamlar kızlar..
sizce ben geleyim mi kızlar yarın?karar veremedim..
:26:
sizin kuzuşlara bulaştırır mıyız acaba? özellikle göz olayı...konfuktivit bulaşıcı çünkü..:26:
tamam canım erken gelmeye çalışıcamÇıtırım iklim ellerini gözüne götürmüyorsa bulaşmaz diye düşünüyorum ama yani diğer türlü temas olmamış olucak ama yine sen bilirsin canım...
Sapişim erken gelme mevzusunu sormana bile gerek yok hayatim memnun olurum ben
hımm baya grip gibi bulaşabilen bir mikrop demekki canım.Dediğim gibi sen biliyorsun durumu sonuçta yakınen,sen daha iyi bilirsin canım.Viral konjonktivit insandan insana bulaşır. En çok tokalaşma, kucaklama, aynı havlu, yastık kılıfı ve kalıp sabunu kullanmak yoluyla, adenovirüs içeren akıntıya doğrudan temasla bulaşabildiği gibi havada asılı kalarak damlacık enfeksiyonuna yol açabilir. Enfeksiyon ayrıca havuzlar aracılığıyla da bulaşabilir" diyen Yrd. Doç. Dr. Öztürk, viral konjonktivitin okul, işyeri, ev gibi kalabalık ortamlarda daha hızlı yayıldığına dikkat çekiyor.
Belirtilere karşı tetikte olun
viral konjuktivit
Yrd. Doç. Dr. Vildan Öztürk, kuluçka süresi 5-12 gün, bulaşıcılık süresi ise 5-7 gün olan viral
konjonktivitinin belirtilerini ise şöyle sıralıyor: "Viral konjonktivitte tek ya da çift göz tutulabilir. Göz kapaklarında şişme, gözlerde kızarıklık, çapaklanma, sulanma ve batma olur.Kulak önü lenf bezlerinde ağrılı şişlik gelişebilir. Ender olarak solunum yollarına ait rahatsızlık ve ateş eşlik edebilir."
Enfeksiyona neden olan virüsleri yok edici tedavi ajanı bulunmadığından, hastalığın tedavisinin genelde bulgulara yönelik rahatlatıcı tedavi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "Fırsatçı bakterilerin çoğalmasını engellemek üzere antibiyotik damlaları kullanılabilir" diyor.
Hastalığın gelişimi konusunda da bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Öztürk sözlerini şöyle sürdürüyor: "Viral konjonkvit 1-3 hafta içinde kendiliğinden iyileşir. Bazen virüslerin antijenine immünolojik cevap olarak lenfositler korneada küçük beyaz lekeler oluşturabilir ve görmeyi bozabilir. Bu lekeler genellikle 1-2 hafta içinde tedavi ile düzelir ancak ender olarak iki seneye kadar devam edebilir."
Hijyene özen gösterin
Hastalıktan korunma yöntemlerini de aktaran Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "Tüm bulaşıcı hastalıklarda olduğu gibi hijyene özen gösterilmeli, eller sık sık yıkanmalı, kalabalık ortamlardan uzak durulmalı, odalar sık sık havalandırılmalı, klimaların bakımı yaptırılarak filtreleri değiştirilmeli, gözü kırmızı ve enfekte olan kişiler ile yakın temas içinde bulunulmamalıdır.
gelmesek daha iyi olacak heralde.biraz daha toparlasın,cmt günü durucuğun partisine geliriz artık.
cnm bu netten mi yoksa akraba,tanıdık falan mı çok tatlı maşallah yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?