Çamaşırı İçeride Kurutmak Zararlı
Gerekçesi her ne olursa olsun, her mevsim çamaşırlarını içeride kurutanlara kötü haber! Çamaşırı içeride kuruturken atlanılan ayrıntılar, insan sağlığına ciddi oranda zarar veriyor. Günümüz koşullarında hemen hemen herkesin deterjan kullandığına değinen Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Olcay Emel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunuyor: “Herkesin tercihi olan deterjanlar içinde bulunan kimyasal maddeler, suda çözünerek kirli çamaşırlarımızı temizler. Tabi ki, bu kimyasal atıklar yıkama işleminden sonra durulamaya rağmen çamaşırlarda bir miktar kalır. Kurutma işlemi esnasında su ile birlikte buharlaşarak bulunduğu atmosfere yayılarak kimyasal atık kirliliğine sebep olur. Bu nedenle çamaşırlarımızı kapalı ortam yerine açık havada kurutmak en doğru seçenektir. Günümüz koşullarında şehir yaşamı ve dış ortamda çamaşır kurutma hiç gerçekçi değil hatta hayal bile. Bu nedenle çamaşır kuruttuğumuz odaların iyi havalandırılması bu ortamda yaşlı veya bebeklerin kalmaması ikinci bir öneri olabilir. Kurutma makineleri iyi bir alternatif gibi görünmekteyse de elektrik enerjisi tüketmesi nedeniyle indirekt olarak çevreye zararlı olmaktadır.”
selamlar herkesee.
dün çok güzell bir gündü gerçekten.sinema umduğumdan çok daha keyifli geçti.
tubaran ile tanıştık,çok memnun oldum kendi adıma..
darilgen de geldi,çok özlemişiz hem onu hem Ateşi...
gerçekten pazarr günü olması nedeniyle acayip kalabalıktı.heralde ondan iklim acayip bişey oldu valla uyuyana kadr kök söktürdü.bende bi yandan sıcak bir yandan iklim başım ağrıdı çok fena ya.ütü yaptım eve gelince bide bi ton..
sabah kalktık valla heryerim ağrımış :)
semabayramcım neden öyle kuzunun bacakları ağrıyor ya,kıyamam.mutlaka doktora götür cnm.arkadaşının doğumu da hayırlı olsun bu arada..
evin iiçinde çamaşır kurutmayı hiç sevmiyorum ama senelerce k.yalıdaki evde balkon olmadığı için evin içinde kuruttum.kurutma mak. için yer yoktu zaten.Balkon olsaydı bile korkunç bir is problemi vardı oranın.dondurucumun içinden is temizlerdimşükür ordan kurtuldum ama burası doğalgazlı olmasına rağmen çevredeki gecekondularda kömür sobası yakıyorlar.Dolayısıyla aynı is problemi burada da var.Tabiki k.yalıdaki gibi değil ama mis gibi kokan çamaşırlarım is kokuyor Yazın çok rahat oluyor yalnız,hem sıcak,hem rüzgar,çok çabuk kuruyor çamaşırlar.Bimem bir faydası var mıdır ama ben şu çamaşır toplarından kullanıyorum,deterjanı daha az kullanıyorum,yarısı kadar filan.
Selam kızlar bugün nasıl bir soğuk var,brrrrr!!!!Allah dışarıda çalışanların yardımcısı olsun!!!
Semacım bana üstüne basamayacak kadar bacak ağrısı olması garip geldi,bence hemen doktorunuzu ara,yani ilacı veren her kimse ara canım,yazık yavruma((
Dünçok çoook güzeldi bencede,dışarıda buluşmak değişiklik oldu bize..
Darilgenciğimi de görmüş olduk,zaten oğluşum ateşi çok özlemişti bol bol hasret gidermiş olduk:)
Baran'la da tanıştık:)Kıvır kıvır saçlar,tombul yanaklar,sevgi kelebeği:)Yolda giderken tuniş uyudu oda başını Tunişin kucağına koyup uyudu yavrum:)
Bu arada butür etkinliklerin haftaiçi olmasını destekliyorum zira kociş dün sıkılmış,yani zaten hafta içi seyahatte oluyorum 2 gündür uzak kaldık dedi ki haklı valla bişey diyemedim.Hoş bu hafta fazla aktiftik yani denk geldi tabii ama oda bizimle vakit geçirmek istiyor.
Kızlar bu arada bizim ev alma ihtimalimiz yükseldi,yani babamdan kalma bir evimiz vardı.Ablamla benim.Onu yarın satıcaz inşallah...Hakıma düşen payın üstüne kredi çekip alabiliriz.Kısmet bakalım,ay pek bir stres oldum.Yani imza atma etme işleri,hani dolandırılma falan oluyor yaa...Tek atımlık barutumuz var..Ev sahibi olabilmek için.Bu akşamda Tunişi ablamlara götürücem,orada kalıcak,sabah erkenden çıkmam lazım çünkü,annem de orada kalıyor,torunlarıyla başbaşa bırakıcaz bakalım.Dua edin kızlar bana...Neyse hepinizi öpüyorum
Şimdi kredi faizlerine baktımda 50000 TL'ye 30000 TL faiz alıyor arkadaş bu nasıl iş!!!!offff(
aynı çamaşır toplarımız.beraber almış bizimkiler.inş faydası oluyordur..
canım hadi bakalım hayırlısı olsun.Allah gönlünüze göre versinSelam kızlar bugün nasıl bir soğuk var,brrrrr!!!!Allah dışarıda çalışanların yardımcısı olsun!!!
Semacım bana üstüne basamayacak kadar bacak ağrısı olması garip geldi,bence hemen doktorunuzu ara,yani ilacı veren her kimse ara canım,yazık yavruma((
Dünçok çoook güzeldi bencede,dışarıda buluşmak değişiklik oldu bize..
Darilgenciğimi de görmüş olduk,zaten oğluşum ateşi çok özlemişti bol bol hasret gidermiş olduk:)
Baran'la da tanıştık:)Kıvır kıvır saçlar,tombul yanaklar,sevgi kelebeği:)Yolda giderken tuniş uyudu oda başını Tunişin kucağına koyup uyudu yavrum:)
Bu arada butür etkinliklerin haftaiçi olmasını destekliyorum zira kociş dün sıkılmış,yani zaten hafta içi seyahatte oluyorum 2 gündür uzak kaldık dedi ki haklı valla bişey diyemedim.Hoş bu hafta fazla aktiftik yani denk geldi tabii ama oda bizimle vakit geçirmek istiyor.
Kızlar bu arada bizim ev alma ihtimalimiz yükseldi,yani babamdan kalma bir evimiz vardı.Ablamla benim.Onu yarın satıcaz inşallah...Hakıma düşen payın üstüne kredi çekip alabiliriz.Kısmet bakalım,ay pek bir stres oldum.Yani imza atma etme işleri,hani dolandırılma falan oluyor yaa...Tek atımlık barutumuz var..Ev sahibi olabilmek için.Bu akşamda Tunişi ablamlara götürücem,orada kalıcak,sabah erkenden çıkmam lazım çünkü,annem de orada kalıyor,torunlarıyla başbaşa bırakıcaz bakalım.Dua edin kızlar bana...Neyse hepinizi öpüyorum
Şimdi kredi faizlerine baktımda 50000 TL'ye 30000 TL faiz alıyor arkadaş bu nasıl iş!!!!offff(
iyigeceler kızlar,deli gibi uykum var dün gece yine uyumadı simay sabahladık.ama size yazmadan yatamadım.neyse sabah gittim arkadaşın doğumunda yanındaydım.nur topu gibi bi oğluşumuz geldi maşallah:)sapişcim sabah tam senin hayırlı olsun yazdığın dk. bebişin doğum saati,bu kadar olur:))neyse benimki ben giderken uyanıktı ama ben gittikten sonra uyuyakalmış.sabah yine öyleydi,gerçi hala öyle malesef..eve geldim şu ilaçları yazan kbb dr.unu aradım hayır dedi o ilaçlar bu denli bişey yapmaz, çocuk druna götürün bi görsün allah korusun eklem yada romatizmal bi rahatsızlık olabilir dedi.babamla hemen behçet uza gittik acile..kan idrar akciğer filmi istediler.5 tüp kan aldılar kuzumdan (ne ağladı oooff filmi cekildik ama hanmefendi çişini yapadı 2,5 saate yakın bekledik.neler neler içirdim çişi gelsin diye yok diyo,neyse kan sonuçlarını bide röntgeni götürdük dr.a,tertemiz çıktı hepsi.öyle oluncada çok şart değil idrar dedi.paçavra hastalığı olmuş bebeğim,teşhis bu çıktı??internetten baktım gribin halk dilindeki adıymış duymamştm hiç..tüm vucudu et kesiyomuş,hareket kısıtlılığı yapıyomuş,ağır bi grip çeşidi olmuş dedi,aslında 20 gün önce falan aynı şey bana olmuştu.geçen haftada babama,her yerimiz et kesmişti,titreme ateş vs..söyledik dr.a sizlerden mikrop almıştır dedi.çocuk olduğu için daha cok etkilemiş.ben 2-3 günde toparlamıştım babamıda viksle ovmuştuk gece,sabaha iyi kalkmıştı.dr da azcık sıcak suyla yumuşatarak viks sürün dedi geldik hastaneden yaptık bakalım.ilaç falan vermedi aynı ilaçlara devam et bizde hep veriyoruz bu ilaçları dedi.böyle kızlar maşallah şuanda huzursuzluk yaşamadan mışıl mışıl uyuyo,sabaha inşallah daha iyi kalkarız.öptüm iyiuykularr,yatak yastık beni çağırıyooo:))
maşallah kuzularaKızlar iyi akşamlar,bugün işlerimizi bitiremedik ne yazık kiBütün gün soğuktan mahfolduk,Allah'tan sıkı giyindim,şu termaller gerçekten sağlam ısıtıyor ama yinede çok soğuktu...
Yarın sabahtan yine yollara düşeceğimden Tuniş yine teyzesinde kaldı.Allah'a şükür keyfi yerinde teyzesi birde ona uzaktan kumandalı ışıklı falan bir araba almış bizimki mest olmuş.Gece ablamla uyumuş,ona sarılmış okşamış,tekmelemiş:)Sabahta Erentoşla yanyana yatırmışlar,Eren Tunişe sarılmaya çalışıyormuş,yanaklarını okşuyormuş:)Bizimkiler maşallah pek bir seviyorlar birbirlerini:)Erentoş zaten abisini görünce hemen gülücükler atıveriyor...Neyse bakalım yarın sabah erkenden yollara düşeceğimden ben yatıyorum hepinize iyi geceler...
Bu arada Sapişim cumartesi toplantı Bayraklı'daymış canım,yine trenle gelebilirsin,bir önceki durakta inersin...Cunartesi görüşmüş oluruz.Yarın öğleden sonrada Ersağ toplantısı var inşallah ona da yetişirim bakalım:)
iyi gecelerrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?