İzmir'de Bebek Oyun Grubu

ayy valla bende çok korktum o riskli yöntemi okuyunca.Ablanın göze alamaması çok normal..inş dediğin diğer yöntem ile başarılı bir ameliyat yapılır ve ablan iyi olur canım.İçinizi temiz tutun,iyi düşünün iyi olsun inşallah....Gözün aydın bu arada,annen ile kavuşmuşsun:)

üzüldüm canım gelemeyeceğinize...önceki güne de gelememiştin,nasip diyelim artık..

krikitos başın sağolsun canım geride kalanlara sabır versin
çıtırcım için rahatladı gidebileceğin en iyi yere gittin hiçbirşey olmaz içini ferah tut tatlım

Kızlar 2 gündür ablamda kalıyorum diye buraya bakamadım,fırsat olmadıOku oku bitiremedim..
Krikitosum başın sağolsın canım,mekanı cennet olsunYanına gidemedim diye üzülme canım sen duanı et..
Miniğim ablana gerçekten çok üzüldümNeyseki tıp ilerledi heleki yurdumuz bu konuda gerçekten iyi...İnşallah buraya opersayon sonrasıda iyi haberlerini yazacaksın canım.Keşke sende gelebilseydin en azında 1 saatliğine uğrasaydın yüzünü görseydik canım..
Çıtırım canım gelmiş geçmiş olsunBen çok korkuyorum bu amniyosentezden iyi cesaret etmişsin.Ve evet risk olduğu içinde lütfen yat istirahat et hoş zaten annen sana iş bırakmaz ama olsun sende tezcanlılık yapma...Allah'ın izniyle yavrumuzu sağlıkla kucağımıza alıcaz...
Kızlar bu arada biz bir ev aldık,bahsetmiştim ablamla ortak evimizi sattık diye.Bugün bir ev aldık.Aslında annem oturacaktı,o niyetle aldık.Sonrada vazgeçti siz oturursunuz dedi.Neyse ev büyük,geniş ve temiz bir ev.Lakin Atilla ben o evde oturmam diyor sebepte yüksek zemin olması,parmaklık olması...Tamam bende alışkın değilim ama kiradan kurtulucaz diye düşünüyorum.Evin içi tadilat istiyor zaten..aman neyse çok uzun oldu cts anlatırım zaten...Durum bu acık stres oldum her kafadan bir ses çıkıyor,maddi konular,hassas konular içim şişti bu 2 haftadır(Annem destek oluyor,enişte borç verdi ev aldık,ablam hakkından feragat ediyor ama bizim bey beğenmiyor offff(
Bu hafta dertleşme haftası olacak herhalde...

çok sevindim canım ev almanıza bu gibi durumlarda hep böyle olur herkes kendi fikrinin doğru olduğunu düşünür sizinde uygulamanızı bekler ama önemli olan ev almış olmanız hayırlı uğurlu olsun

güzel anneler napıyosunuz?ben biraz daha iyiym bugünde artık geçiyo heralde.simayımda bi iyi bi kötü,penisilin tedavisine başladık bakalım inşallah bu sefer kökünü kurutcaz şu illet mikrobun..şimdi 10gün şurup şeklinde,11.gün başlıyo iğneler.9-10 ay 3 haftada bir iğne olcak kuzum.neyse bakalım,
çıtırcım ne kadar strese girmişsindir o işlem olcak diye,çok şükür bi sıkıntı yok çok sevindim.içinin rahatlaması en önemlisiydi..
miniğim ablanın durumunuda nefeslerimi tutarak okudum.çok ciddi bi operasyon yaşıcak ne şekilde olursa olsun,allahım onu korusun.tüm dualarımız onunla,içinizi ferah tutun geçip gidecek buda allahın izniyle..sende gelebilseydin keşke haftasonu,atla arabaya gel ya 1 saatliğine,seninde kafan dağılır,iyi gelir bence(
tunişçimhayırlı uğurlu olsun,sende sıkma kendini hep böle olur zaten insanın kursağında kalır güzel şeyler zaman zaman..bugün ablamla konuştuk,gökyüzü konumları gereği buaralar atılan her adım (her konuda) biraz süründürerek,insanı üzerek hafif sıkıntılar vererek gerçekleşiyormuş genel herkes için.bi gezegen geri gidiyomuş o yapıyomuş bunların hepsini yani kimseyle alakası yoko yüzden boşveeer gezegen düzelsin bak herşey yoluna gircek

tunayektacım bugün görüştük ama tekrar yazayım.Ben çokkk beğendim evinizi.Allah içinize sindirsin canım.Bence hiç tadilata ihtiyacı yok.Sadece zevkinize özel olarak değiştirebileceğiniz şeyler olabilir o kadar.Yani şart değil.
Semacım inşallah bu kez kurtulursunuz şu hastalıktan,ne enfeksiyonmuş ya,ben böyle bir şey ne duydum ne gördüm.Çocuk helak oldu bu hastalığın bir adı varmı canım,yoksa gribin ağır bir çeşidi filan mı?

banucum evin hayırlı uğurlu olsun,-güle güle oturun,çok sevindim senin adına..
bence eşini ikna edip git evine,sonuçta kira ödemekden iyidir dimi..
ama benimde aklıma söyle bişey geldi,belki atilla bu senin evin olduğu için çekiniyordur kendi iç dünyasında,hani hanımın evinde mi oturcaz gibi,bunuda sana söyleyemiyordur falan diye geldi ama yanlışda düşünmüş olabilirim...

sapişçim hastalığın adı geçici sinovit. teşhis olarak sinovit demişlerdi yani.vücuttaki enfeksiyon eklemlerdeki kapsüllere zarar verip kol bacak kullanımını kısıtlıyormuş(

offfff ne oldu yine ya (( canım senin güçlü olman lazım Simay seni iyi görsün,güç alsın.Canım siz onu başka bir dr. a götürseniz.Ben bizim dr. u tavsiye ederim,behçet uzun dr. u aynı zamanda Hurşit apa..bir de daha da iyi olduğunu düşündüşü bir dr. var Prof. Hasan Özkan.Dokuz eylülün çocuk bölümünün ana bilim dalı başkanı.Benim yeğeni ona götürüşler geçen gün,çok ilgilendi,süper diyor ablam.Ayrıca bir arkadaşım da onda büyüttü çocuğunu,o da haziran 2008 doğumlu.Bir ona mı gösterseniz acaba ya da çocuk ortopedisti filan mı görmeli ya ama bence mutlaka başka birine göstyerin canım.ne bu bukadar

tamam canım hatırladım şimdi yazmıştın.ben netten biraz okuyayım şu hastalığı.yaşayanlar var mı başka,kk da araştıralım ya da başka forumlarda.bakalım anneler ne gibi tecreübeler paylaşmışlar

Ortopedist “Geçici sinovit” diye bir hastalıktan bahsetti. Hastalığın nedeni bilinmiyormuş. İnternette yaptığım araştırma da doktorun söyledikleriyle örtüşüyor; “…Genellikle geçirilmiş üst solunum yolları enfeksiyonunun akabinde ortaya çıkması kalça eklem kapsülünü içten döşeyen sinovya dokusunun bakteri, ya da virüslere karşı hassaslaştığını düşündürmektedir….

…Ayrıca, 1-13 yaş grubundaki 100 çocuktan 3’ü bu dönem içerisinde bu hastalığı en az bir kere geçirmekte ve her yıl çeşitli nedenlerle hekime başvuran 1-13 yaşları arasındaki her 1000 çocuktan ikisine geçici sinovit tanısı konmaktadır...

Hastalığın öyküsünde genellikle 10-20 gün önce geçirilmiş bir üst solunum yolu enfeksiyonu, bademcik iltihabı, diş çıkarma, ya da hafif sistemik ateşin bulunduğu bir durum mevcuttur.

Hastalığın şiddetli dönemi 2-3 gün sürer. Daha sonra eklemdeki aşırı sıvının emilmeye başlamasıyla genellikle en geç 2 hafta içerisinde kaybolur. Bu süre geçtiği halde hala aksayan ve kalça eklem hareket açıklığında kısıtlılığı bulunan çocuklarda muhakkak ileri tetkik yapılmalıdır….” bilgisine ulaştım.

Şimdi bu bahsi geçen 2 haftalık sürenin geçmesini bekliyoruz. 2 hafta sonunda topallaması devam ederse işte o zaman film çekilip daha detaylı araştırılmaya başlanacak.

Ben böyle bir hastalık duymamıştım, çok şükür ağrısı sızısı yok da içim rahat bir şekilde sürenin geçmesini bekliyorum. Eğer bir gün başınıza gelirse aklınızda bulunsun…

tamam canım bende bakıyodum şimdi sinovite yine..hasan özkanı duydum canım ablamın arkadaşlarıda hepsi ona götürüyolar çocuklarını süpermiş.ablamda söyleyip duruyo ona gidelim diye,vücutta enfeksiyon olduğunu bildiğimiz için işte 2 gün önce enfeksiyon hastalıkları dalında prof. adam,yaşı başıda var, baya iyi bi dr var bi tane münir büke,ona götürdük ama olmadı hasan özkanada gitcez kafam allak bullak(

ee bizim ateşlenmesi ilk 22 ocaktı galiba,yürüyememeside 26sıydı.1 ay oldu yaa..2 haftayı geçerse şikayet ileri tetkik yapılsın diyor(

canım kk da bulamadım,yok sanırım böyle bir başlık.sen aç istersen bir konu,yaşayanlar ya da duyanlar bişiler yazarlar d,ye düşünüyorum

Semacımçok geçmişolsun canım ya ben çok üzüüyorum Simay'a(Bende Sapişe katılıyorum,kesinlikle başka doktora götür canım.Teşhis belki doğrudur belki değildir ama doğruilaç mı verilmiyor acaba...Şimdi nurturiada araştırdım,birisi yazmış 14 aylık oğlu 9.günde iyileşmiş.Şimdi mesaj atıcam nasıl tedavi uyguladılar acaba merak ettim çünkü...Neticede şimdiye kadar hep nüksetti demkki vucuttan atılamıyor.Ben bizim çocuk doktorunuda tavsiye ederim canım.Dr.Oktay Dikmen.Siz eski Hataylılar tanır zaten...Ama bence başka başka görüşler muhakkak al canım...bu arada Sema ablana sorsana be canım bu gıcık gezegen ne zaman normale dönüyormuş!!!!
Sapişim çok teşekkürederim canım,böyle ev sahibi olupta kara kara düşünen garip ender insanlardan biriyiz işte
Bakalım Atiyle konuşuyoruz en yakın zamanda netleştirsek iyi olacak...Ev evdir,neticede gece kondu değil ya....
Miniğim doğru teşhis canım,yanlış düşünmüyorsun.Tabiki erkek psikolojisi evi ben kendim almak isterdim diyor,ama ablamla babamızdan kalan bir ev satıldı oradan aldık.Bende çalışıp almış değilim aslında...

GEÇİCİ SİNOVİT

1 Nisan 2004 akşamı, işten yorgun argın döndüğümde kızım Duru’nun bir bacağını sürüyerek topalladığını fark ettiğimde başımdan kaynar sular döküldüğünü dün gibi hatırlarım. Muayene ettiğimde sol kalça hareketlerinin ağrılı olduğunu gördüm. Hemen bakıcısını aradık, düşme çarpma olmadığını öğrendik. Ardından da ciddi bir şey çıkmayacağını bildiğimiz halde bazı tetkikler ve kalça ultrasonografisi için hastanenin yolunu tuttuk. Sonuçlar temiz çıktığı gibi 3-4 günde kızım tamamen iyileşti… Kızımız geçici sinovit yaşamıştı (Transient sinovit veya toksik sinovit).

Geçici sinovite ait bu tür belirtiler çoğu kez ani başlangıçlıdır; panik yapmaya gerek yoktur ama yine de doktorunuza danışmalısınız.

Geçici sinovit nedir?

Geçici sinovit, kalça ekleminde ağrının çocukluk çağındaki en sık nedenidir. Çoğu kez nedeni virüslerdir. Ancak birçok vakada ne bu virüs tespit edilebilir ne de kesin bir neden. Bazı vakalarda, kalçada ağrı başlamasından önceki 2-3 hafta içinde canlı virüs aşısı (mesela kızamık veya suçiçeği) hikâyesi olduğu görülmektedir. Geçici sinovitte kalça ekleminde enflamasyona bağlı olarak ağrı ve basamama ortaya çıkar.

Geçici sinovit en çok oyun çağı erkek çocuklarında (1-4 yaş arası) görülür. En çok karıştırıldığı durum mikrobik artrittir. Mikrobik artritte durum çok ciddidir; eklem boşluğu bakteriler tarafından istila edilmiş ve hasara uğramıştır.

Belirtileri nelerdir?

Ağrı gelip geçici de olabilir; bir eklemden diğerine de geçebilir. Bu ne demek oluyor? Bazen rahat yürüyüp basarken bazen ağrıdan dolayı basamadığı; bazen sol bazen sağ bacağını koruduğu görülebilir.

Dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

Son günlerde geçirilmiş viral soğuk algınlığı;
Hafif ateş;
Son günlerde yapılmış canlı virüs aşısı;
Yürürken kalçayı koruma; diz; baldır veya kalçada ağrı;
Uzun süre oturduktan sonra barizleşen kalça ağrısı

Tanı nasıl konur?

Yukarıdaki belirtilere neden olan başka bazı önemli hastalıkların dışlanması ile tanı konur; virüsün kendinin gösterilmesi gerekmez. Bazı kan testlerinde enflamasyonun ciddi olmadığı; grafilerde de eklemde ciddi bir sorun olmadığı gösterilmelidir. Kalça ultrasonunda kalça eklemi boşluğunda sıvı birikimi gösterilir. Sıvı, dokularda şişlik ve enflamasyonu gösterir.

Tedavisi var mıdır?

İbuprofen şurupları ile 3-7 günde (en fazla 2 hafta) kendiliğinden iyileşir. Mmkün olduğu kadar da kalça eklemine yük binmesine engel olunmalıdır (2,5 yaşındaki hareketli bir çocuk nasıl yerinde tutulabilecekse?)

Uzm Dr Erdem UZUNOĞLU

24.11.2009

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…