Duru Okyanusun dil gelişiminde hala çok büyük bir gelişme yok ama fiziksel gelişimi tam gaz devam ediyor,artık düz duvara tırmanabilir bir hale geldi.
hala kelimelerin ilk 2 veya 3 harfiyle yetiniyor.bilgisayar bi,kumanda ku gibi.Yalnız söylediğimiz konuştuğumuz her şeyi tahminimizden çok daha fazla anlıyor,bazen farkettiriyor bunu bir takım tepkileriyle.
bu listelediğin oyunları yapar diye düşünüyorum,çünkü zaten yaptığı şeyler onlar,daha fazlası da şimdilik benim kızım için mümkün olmaz sanırım,o yüzden benim ekleyeceğim bir şey yok örtmenim :)
canım nasıl oldun sen bu arada?
çıtırım yeni okuyabildim burayı çok çok geçmiş olsun tatlım yaşadığın şey çok zor gerçekten allah yardımcınız olsun ailecek
merttede konuşma adına pek bi ilerleme yok ama çabalarımız devam onunla oyunlar oynayıp tane tane konuşuyoruz herşeyi anlıyor getiriyor uyguluyor yapıyor tüm vucudunu evdeki nesneleri gösteriyor bizim yapabildiklerimizden farkı yok çok şükür zamanlada dilini kullanmayı öğrenicek acelemiz yok yavaş yavaş aslında söylüyoda dilini çeviremiyo sanki dil dışarda konuşurken zaten doktorda bi kardeşi olduğu için diğer çocuklara göre konuşması geç olur normal bunlar demişti
aktivitelere gelince süper uygulayabiliriz ama çığlık olayını pek sevmedim doğrusu bizimki evde çığlık atıyor ben ona kardeşin uyuyor onu uyandırmayalım diye uyarıyorum şimdi uyardığım şeye izin verirsem oğlumun gözünde ters tepki oluşmazmı çıtırım bunu en iyi sen bilirsin ama faydalı diyorsan düzgünce mert e anlatır arda uyurken bağrılmıycanı ama uyanıkken beraber yüksek sesle oyunlar oynayabileceğimizi anlatmaya çalışırım boyama kitabı almak istiyorum ama bir yandanda kalemden çok korkuyorum çünkü bazen ardaya öğle bir koşturuyor ki elinde sivri bişi olmadığına emin olmak istiyorum yazmasıda gelişimine katkı ama mama sandalyesinde kağıt kalem veriyorum sıkıldımı onları hemen topluyorum ortalıktan 2kat dikkatli olmam lazım elinde kalem yada sivri bişle dolaşmasına izin vermiyorum çünkü halıya takılıp düşerse ki düşüyor şaşkolozum :))) diye korkuyorum acep yanlışmı yapıyorum bol bol yazması çizmesimi lazım
evet canım,baya uzun zamandan beri yapıyor onu zaten.ne zaman başlamıştı hatırlamıyorum.yalnız gözlerin nerde deyince eliyle göstermek yerine gözlerini kırpıyor mesela :) ya da burnunu göster deyince burnunu çekiyor,ağzını sorunca ağzını açıyor kapıyor,kulaklarını eliyle gösteriyor haliyle :)hıı saphicim şeyi sorucaktım duru okyanus vücudunun bölümlerini-organlarını sorulunca gösteriyor mu?
evet canım,baya uzun zamandan beri yapıyor onu zaten.ne zaman başlamıştı hatırlamıyorum.yalnız gözlerin nerde deyince eliyle göstermek yerine gözlerini kırpıyor mesela :) ya da burnunu göster deyince burnunu çekiyor,ağzını sorunca ağzını açıyor kapıyor,kulaklarını eliyle gösteriyor haliyle :)
ben çıktı alamıyorum,printır yok
ezgicim yazdıklarını şimdi okuyabildim..
gerçekten çocuklarımızla böylşe aktiviteler yapmak süper olur...
biz hissetmedik tatlım,geçmiş olsunhepimize geçmiş olsun 3 deprem atlattık ciddi korkuttu yani
evet olabilirkulaklarını oynatmayı bılseydı onu da elıyle gostermezdii
olsun canım kayıt et bılgısyarına,belleğine at hatta cıkaracak bır yer denk gelır belki..
bizimkiler daha küçük oldukları için,oyun grubu bahane,altın günü şahane oldu biraz bizimkizaten oyun grubunun amacı bu..
yaşları bıraz daha buyusun ohoo neelerr yapıcaz nelerrr allah ızın verırse ıns.
parmak oyunu tekerlemesinin başka versiyonunu biliyorum ben,seninki de çok güzelmiş.yalnız ben kızıma oyun oynama ya da oyunla bir şeyler öğretebilme anlamında ulaşamıyorum.sıkılıyor,istemiyor.mesela eğitim halısını çok eğitici öğretici buluyorum,bir çok şey var üstünde ama gel gör ki benim kızım oynamıyor.oynadığı tek şey açma kapama düğmesi.hadi gel oynayalım deyip koyuyorum halıyı yere,başlıyorum tam,hoop ortasına oturuyor halının hepsine birden basıyor,reddediyor resmen.ben de zorlamıyorum ama bazen başkalarıyla çok kısa süreli de olsa oynayabiliyor.kutularını kule yapıp devirmeden havaya kaldırıp bana ya da babasına getime oyununu seviyor.onlarla beraber oynamamızı birazcıkta olsa kabul ediyor.o sayede en azından renkleri söylüyorum ona,sayıları söylüyorum,büyük küçük diyorum o kadar.mıknatıslı yazı tahtasına bir şeyler çizeriz bir de,o taklit etmeye çalışır,bol bol yuvarlak yapar,sonra siler bidaha yapar vs. onun dışında koltuğun üstüne çıkar ellerini uzatır,hadi beni zıplat demek o.fiziksel aktivite seiyor benimki,sanırım jimnatikçi olacak.parkta da tahtrevalliye binmek yerine cambaz gibi üstünde yürümeyi tercih ediyor.öğretici aktivite biz pek yapamıyoruz anlayacağın.hep birlikteyken arkadaşlarından görüp benimkide yapar belkiparmak oyunu:
BEŞ TOMBUL SOSİS VARMİŞ
BAŞLAYALIM KIZARTMAYA CIZIR CIZIRCIZIR HOP patLADI
4TOMBUL SOSİS KALDI
HADİ ONUDA KIZARTALIM CIZIR CIZIRCIZIR HOP pAtladı
3 TOMBUL SOSİS KALDI
HADİ ONUDA KIZARTALIM CIZIR CIZIRCIZIR HOP patladı
2 TOMBUL SOSİS KALDI
1TOMBUL SOSİS KALDI
HADİ ŞİMDİ KIZARTIKLARIMIZI YİYELİM Mİ?
biz hissetmedik tatlım,geçmiş olsun
evet olabilir
tamam canım kaydettim,tşk.
bizimkiler daha küçük oldukları için,oyun grubu bahane,altın günü şahane oldu biraz bizimki
parmak oyunu tekerlemesinin başka versiyonunu biliyorum ben,seninki de çok güzelmiş.yalnız ben kızıma oyun oynama ya da oyunla bir şeyler öğretebilme anlamında ulaşamıyorum.sıkılıyor,istemiyor.mesela eğitim halısını çok eğitici öğretici buluyorum,bir çok şey var üstünde ama gel gör ki benim kızım oynamıyor.oynadığı tek şey açma kapama düğmesi.hadi gel oynayalım deyip koyuyorum halıyı yere,başlıyorum tam,hoop ortasına oturuyor halının hepsine birden basıyor,reddediyor resmen.ben de zorlamıyorum ama bazen başkalarıyla çok kısa süreli de olsa oynayabiliyor.kutularını kule yapıp devirmeden havaya kaldırıp bana ya da babasına getime oyununu seviyor.onlarla beraber oynamamızı birazcıkta olsa kabul ediyor.o sayede en azından renkleri söylüyorum ona,sayıları söylüyorum,büyük küçük diyorum o kadar.mıknatıslı yazı tahtasına bir şeyler çizeriz bir de,o taklit etmeye çalışır,bol bol yuvarlak yapar,sonra siler bidaha yapar vs. onun dışında koltuğun üstüne çıkar ellerini uzatır,hadi beni zıplat demek o.fiziksel aktivite seiyor benimki,sanırım jimnatikçi olacak.parkta da tahtrevalliye binmek yerine cambaz gibi üstünde yürümeyi tercih ediyor.öğretici aktivite biz pek yapamıyoruz anlayacağın.hep birlikteyken arkadaşlarından görüp benimkide yapar belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?