İzmir'de Bebek Oyun Grubu

her çocuk aynı anda gelişecek diye bir şart yok zaten.
.3 yaşına kadar beklememiz gerekiyor altında bir problem aramak için..eğer konuşmazsa gerekli doktorlara götürebiliriz..
şu anda daha da önemlisi anlayabiliyor olması..bazı bağlantıları kurabiliyor olması..örneğin çok basit olarak ; ayakkabıları ayağına giyeceğini bilmesi, havluyu alıp ellerini kurulamaya çalışması,şampuan gördüğünde aklına banyo gelmesi ve saçlarını yıkama devinimi göstermesi gibi..
verilen basit komutları anlaması ve yapması..(oyuncağını al,sepetinin içine koy ,ıslak mendili bana getir gibi..)

benim 6 yaşındaki bir öğrencim şu anda söylediklerimi anlıyor ama konuşamıyor.mesela tuvalete gitmek için izin isteyecek
- eee mii e-e miii?? diyor..1, 1,5 yaş civarında konuşma seviyesi..
ama onunki uyarıcı eksikliğinden kaynaklanıyor...aıle ılgısız..cok ılk defa kıtap goruyor..o yaşa gelmiş güneş,bulut,denizi bile bilemiyor..ben bunları öğretmeye çalışıyorum..
ilk 6 yaş çok öenmli bir dönem oysaki..
çocuklara ne kadar uyarıcı verirsek beynindeki o kadar hücreyi çalıştırmış oluruz.6 yaştan sonra bu mümkün olamıyor...
e verilmeye verilmeye benim sınıftakilerin hepsi zihinsel engelli gibi..aslında değil ama öyle gibi..

bizim çocuklarımız Allah a şükür şanslı çocuklar...çünkü çocukları için birşeyler yapmak isteyen,bilinçli anne-babalara sahipler..o yüzden hiç panikleme saphicim..sen elinden geleni yap yeter..duru birden şakıyacak bak görürsün..
etkinkleri benim çocucgum yapar-yapamaz seklınde dusunmeyın cok..zaten olabildiğince esnek davranıcaz..

hıı saphicim şeyi sorucaktım duru okyanus vücudunun bölümlerini-organlarını sorulunca gösteriyor mu?

durunun doğum gününde palyaçodan korkmuştu çocuklar..bu palyoço maskesının cıktısını alıp yüzünü istediğiniz gibi çizip boyayıp gözlerini açıp evde palyaçoculuk oynayabilirsiniz..korkumzu yenmek için bir nebze iyi gelecektir..

çıtırım yeni okuyabildim burayı çok çok geçmiş olsun tatlım yaşadığın şey çok zor gerçekten allah yardımcınız olsun ailecek

merttede konuşma adına pek bi ilerleme yok ama çabalarımız devam onunla oyunlar oynayıp tane tane konuşuyoruz herşeyi anlıyor getiriyor uyguluyor yapıyor tüm vucudunu evdeki nesneleri gösteriyor bizim yapabildiklerimizden farkı yok çok şükür zamanlada dilini kullanmayı öğrenicek acelemiz yok yavaş yavaş aslında söylüyoda dilini çeviremiyo sanki dil dışarda konuşurken zaten doktorda bi kardeşi olduğu için diğer çocuklara göre konuşması geç olur normal bunlar demişti

aktivitelere gelince süper uygulayabiliriz ama çığlık olayını pek sevmedim doğrusu bizimki evde çığlık atıyor ben ona kardeşin uyuyor onu uyandırmayalım diye uyarıyorum şimdi uyardığım şeye izin verirsem oğlumun gözünde ters tepki oluşmazmı çıtırım bunu en iyi sen bilirsin ama faydalı diyorsan düzgünce mert e anlatır arda uyurken bağrılmıycanı ama uyanıkken beraber yüksek sesle oyunlar oynayabileceğimizi anlatmaya çalışırım boyama kitabı almak istiyorum ama bir yandanda kalemden çok korkuyorum çünkü bazen ardaya öğle bir koşturuyor ki elinde sivri bişi olmadığına emin olmak istiyorum yazmasıda gelişimine katkı ama mama sandalyesinde kağıt kalem veriyorum sıkıldımı onları hemen topluyorum ortalıktan 2kat dikkatli olmam lazım elinde kalem yada sivri bişle dolaşmasına izin vermiyorum çünkü halıya takılıp düşerse ki düşüyor şaşkolozum :))) diye korkuyorum acep yanlışmı yapıyorum bol bol yazması çizmesimi lazım

sağol canım cok tesekkur ederım..
canım çığlık atma da bır ıhtıyaç..bizim bile bunu yapabilmemiz gerekir arada.ama bızım ıcın uygun zaman olmuyor tabi..:33
kardeşi uyuduğunda bağırmaması gerektiğini anlayabilir aslında anlatırsan ama sorun değil diğer arkadaşlarda istemezse yerine başka bir aktivite ekleyebiliriz..
yazma-çizme olayı da çocuk ıstedıkce vermek lazım aslında ama sıvrı kursun kalemler değil de pastel, nova-color tarzı boyalar..yanı cocuga zarar vermeyecek olanları tercıh etmek gerekır.aynı zamanda su bazlı silinebilir olursa duvar,halı,koltuk derdi de olmaz
her zaman ortalıkta olmamalı zaten boyada,kalem de...boyama yapacagızaman da bızım gözetimimiz altında olursa iyi olur..tek basına bırakmak dogru olmaz..bu yasta bır de agıza goturme oalyı var cunku..

İki yaşında çocuğunuz neler yapabilir?

İki yaşında fiziksel gelişim

Sürekli hareket halindedir
Kolay yorulur
Koşar ve tırmanır
Tek başına merdiven iner ve çıkar
Ayak ucuna basarak yürümeyi becerebilir
3 – 5 küpü üst üste koyar
Rastgele çizgiler çizerken artık kontrollü yazmaya başlar
Büyük butonları açıp kapatabilir
Tuvalet ihtiyacında daha bağımsızdır ( hala biraz yardıma ihtiyacı olabilir )
Gece uykuya yatırmak zorlaşabilir

İki yaşında sosyal gelişim

Oldukça gerçekçi taklitler yapar
Kardeşleriyle daha fazla ilgilenir
Cinsiyetini bilir
Hayali bir oyun arkadaşı yaratabilir
Diğer çocuklarla birlikte olmak ister ama onlarla oyun oynamaz
Paylaşmayı sevmez
Her şeyi “benim” diye sahiplenir
Diğer çocukları tırmalayabilir, ısırabilir, vurabilir veya itebilir

İki yaşında duygusal gelişim

Kolay sinirlenir ve çok sabırsızdır
Bağırıp çağırır, yumruklar atar
Kendi istediklerini yapmak ister
Günlük düzen bozulunca sinirlenir

İki yaşında zihinsel gelişim
Konuşmaya ilgisi artmıştır
Çocuk dili kullanır
3-5 kelimeli cümleler kurar
Konuşabildiğinden daha fazla sayıda kelimenin anlamını bilir
Kendi işini kendi yapar
İkna etmek giderek zorlaşır
Alternatifler arasında seçim yapamaz

Her çocuk farklıdır. Belirli tavırlar,davranışlar ve vücut gelişimi her bireyde biraz değişik olacaktır. Bizleri birbirimizden ayıran işte bu farklarımızdır. Burada sunduğumuz gelişim kategorileri çocuğunuzun bulunduğu gelişim seviyesini daha iyi değerlendirebilmeniz içindir. Bu özelliklerin hepsini taşımasını beklemeyin.

hıı saphicim şeyi sorucaktım duru okyanus vücudunun bölümlerini-organlarını sorulunca gösteriyor mu?
evet canım,baya uzun zamandan beri yapıyor onu zaten.ne zaman başlamıştı hatırlamıyorum.yalnız gözlerin nerde deyince eliyle göstermek yerine gözlerini kırpıyor mesela :) ya da burnunu göster deyince burnunu çekiyor,ağzını sorunca ağzını açıyor kapıyor,kulaklarını eliyle gösteriyor haliyle :)

ben çıktı alamıyorum,printır yok

bu yazdıkların bize çok uyuyor sanırım tüm bebişlerimizde uyuyor farklılıklar olucak tabikide 5 parmak birdeğilki

bizimkide ayaklarını ellerini tek tek parmaklarını hatta cinsel organlarını bile gösteriyor kendininkiler bitince ardada gösteriyor tek tek bizim tekrarlamamızı istiyor arda onun oyuncağı zaten

Son düzenleme:
geçmiş olsun arkadaşlar ama ben duymadım..her anımız hareketten ıbaret oldugu ıcın olabılır mıı

kulaklarını oynatmayı bılseydı onu da elıyle gostermezdii
olsun canım kayıt et bılgısyarına,belleğine at hatta cıkaracak bır yer denk gelır belki..

parmak oyunu:

BEŞ TOMBUL SOSİS VARMİŞ
BAŞLAYALIM KIZARTMAYA CIZIR CIZIRCIZIR HOP patLADI
4TOMBUL SOSİS KALDI
HADİ ONUDA KIZARTALIM CIZIR CIZIRCIZIR HOP pAtladı
3 TOMBUL SOSİS KALDI
HADİ ONUDA KIZARTALIM CIZIR CIZIRCIZIR HOP patladı
2 TOMBUL SOSİS KALDI
1TOMBUL SOSİS KALDI
HADİ ŞİMDİ KIZARTIKLARIMIZI YİYELİM Mİ?

hepimize geçmiş olsun 3 deprem atlattık ciddi korkuttu yani
biz hissetmedik tatlım,geçmiş olsun
kulaklarını oynatmayı bılseydı onu da elıyle gostermezdii
olsun canım kayıt et bılgısyarına,belleğine at hatta cıkaracak bır yer denk gelır belki..
evet olabilir
tamam canım kaydettim,tşk.
zaten oyun grubunun amacı bu..
yaşları bıraz daha buyusun ohoo neelerr yapıcaz nelerrr allah ızın verırse ıns.
bizimkiler daha küçük oldukları için,oyun grubu bahane,altın günü şahane oldu biraz bizimki
parmak oyunu tekerlemesinin başka versiyonunu biliyorum ben,seninki de çok güzelmiş.yalnız ben kızıma oyun oynama ya da oyunla bir şeyler öğretebilme anlamında ulaşamıyorum.sıkılıyor,istemiyor.mesela eğitim halısını çok eğitici öğretici buluyorum,bir çok şey var üstünde ama gel gör ki benim kızım oynamıyor.oynadığı tek şey açma kapama düğmesi.hadi gel oynayalım deyip koyuyorum halıyı yere,başlıyorum tam,hoop ortasına oturuyor halının hepsine birden basıyor,reddediyor resmen.ben de zorlamıyorum ama bazen başkalarıyla çok kısa süreli de olsa oynayabiliyor.kutularını kule yapıp devirmeden havaya kaldırıp bana ya da babasına getime oyununu seviyor.onlarla beraber oynamamızı birazcıkta olsa kabul ediyor.o sayede en azından renkleri söylüyorum ona,sayıları söylüyorum,büyük küçük diyorum o kadar.mıknatıslı yazı tahtasına bir şeyler çizeriz bir de,o taklit etmeye çalışır,bol bol yuvarlak yapar,sonra siler bidaha yapar vs. onun dışında koltuğun üstüne çıkar ellerini uzatır,hadi beni zıplat demek o.fiziksel aktivite seiyor benimki,sanırım jimnatikçi olacak.parkta da tahtrevalliye binmek yerine cambaz gibi üstünde yürümeyi tercih ediyor.öğretici aktivite biz pek yapamıyoruz anlayacağın.hep birlikteyken arkadaşlarından görüp benimkide yapar belki

canım zaten dıkkat surelerı su an cok kısa..pek birşey bekleyemeyız yani.ama sen tüm fırsatları değerlendırmeye bak,,bazen hıc ılgılenmedıgını sandıgında bile antenler acık oluyor merak etme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…