İzmir'de Bebek Oyun Grubu

kIZLAR birazdan hasataneye gidicez aslında küçük bir operasyon ama galiba helecanlandım,aynı şeyi bende yaşadım ama böyle helecanlanmamıştım,ay galiba yaşlanıyorum
Hepinizi öpüyorum:)

kolaylıkla atlatırsınız inşallah banucum.
ay siz nelere dalmışsınız böyle okullar falan ne çabuk büyüdü bunlar yaaa
ben şu an için zeynebi bir yere göndermeyi düşünmüyorum ama yaza doğru ikibuçuk yaşında olduğunda olabilir diye düşünmüştüm
sizi görünce bende gaza geldim

kIZLAR birazdan hasataneye gidicez aslında küçük bir operasyon ama galiba helecanlandım,aynı şeyi bende yaşadım ama böyle helecanlanmamıştım,ay galiba yaşlanıyorum
Hepinizi öpüyorum:)

arkadaşım geçmiş olsun şimdiden...kolayca atlatacaksınız ıns..öptüm

2,5-3 yaş bencede oyun grubu başlangıcı ıcın iyi bır yaş canım..

Krikom canım yanlış anlattım galiba,joyfullda haftada 2 gün 2 şer saat demedim ben,broşüründe 10.30-12.30 arası aylık fiyatı 100,günlük fiyatı 30 tl yazıyordu.hatta aynı broşürü Banu da gördü.onunla da aynı şeyi konuştuk o zaman,bu haftada 1 gündür herhalde diye,çünkü haftada 2 gün için 100 tl ucuz kalıyor.sonrasında ayrıntılılarını konuşma fırsatım olmadı joyfulla.Neyse senden doğrusunu öğrendik işin.250 tl ye inmişler demiştin,haftada 2 gün ama kaç saat orasını ben kaçırdım galiba.

ingilizce olayına gelince imkanım olsa doğduğundan itibaren kızıma ingiliz bir dadı tutardım.bizden Türkçeyi,ondan ingilizceyi öğrensin,iki dili de ana dili gibi konuşsun diye.Bu helen bana biraz bu imkanı sağlıyor gibi geldi.Aynı şeyi tabiki bende düşünüyorum,acaba çocuk hiç bir şey anlamadan,böm böm bakacak mı insanların suratına? ama sonuçta 3 aydan itibaren ingilizce eğitim verdiklerine göre,işlerini biliyorlardır diyorum.Benimki alışana kadar ben yanında olmam gerekicek ve hadi annem şunu yap nasıl dicem ki,ben ingilizce bilmiyorum ki Bİmiyorum bakalım nasip,şu an da hiç bir şeye kesin karar vermiş değilim.Belki oyun grubu olarak bu sene joyfull ya da başka bir yeri düşünüp,bensiz olarak okula gidebildiği zaman,yani 3 yaşından sonra heleni düşünebilirim,o zaman haftanın 5 günü kreş olarak vermeyi düşünebilirm.Yaşayıp görücez,belki de maddi imkanım olmayacak hiç birine ya da Duru Okyanus okulu sevmeyecek.
Ben ingilizce öğrenimine çok önem veriyorum ama ille koleje gidecek diye bir şey yok,çok güzel devlet okulları var çevremizde,gerekirse h.sonları gittiği bir ingilizce kursuyla da desteklenebilir ingilizce

Banucum çok geçmiş olsun canım

çıtırım iyidir senden naber canım

eycikim valla sorma biz bir anda büyüttük kocaman yaptık çocukları benim istediğim kızımın tutturmasını,inadını,konuşmasını vs.. faydalı olabilir düşüncesiyle haftada 2-3 gün oyun grubuna birlikte gitmek.hem seneye kreşe vermek istediğimde alışmış olur

SAPHICIM evde duru ile başbaşayken iletişiminiz nasıl??
sürekli duru istemediğin birşeyleri alıyor ya yapıyorsa her zaman sakin kalabiliyor musun?
ses tonunu yükseltmeden ya da onunla inatlaşmadan ama aynı zamanda her istediğini yapmasına engel olabiliyor musun??
***onunla ınatlaşıyorsan
***sesini yükseltiyorsan
***bunların hiç birini yapmamak için aman ne yaparsan yap yeterki tutturma,ağlama deyip ağlayarak,tutturarak istediği herşeyi yapmasına izin veriyorsan probleminiz daha çokk uzun sürer.

ama arkadaşım malesefki bunun ortasını bulmak cok güç..bende çok zorlanıyorum kızım çok çok kolay bir çocuk olmasına rağmen..senin işin cok daha zor..

kıyamasan da bazen ağlamasına izin vereceksin tutturduğunda..ağlaman bittiğinde seni dinleyebilirim,,burada kalıp ağlayabilirsin ,ağlaman bittiğinde yanıma gelebilirsin canım diye sakin bir ses tonuyla kendi haline bırakacaksın.. bıraz ıcın parçalanacak ama yapmak zorundasın.her ıstediğini ağlayarak elde edemeyeceğini öğrenmesi lazım..çocuklar aslında o kadar zekiler ki,bir kere ağlayarak istediğinde kabul edıyorsak bir şeyi artık onu öğrenip ağlamayı kullanmaya başlıyorlar..çocuk büyütmek çok çok zor bir iş..heleki zor bır cocuksa daha da zor..tahmın edebılıyorum..allah kolaylık versın ne diyeyim..

sapişim ben kötü bişi demedim fiyatları bizazt gidip görmek lazım dedim çünkü okullar bile bazı kişilere farklı bazı kişilere farklı fiyat söylüyor bana 2 gün 10.00dan 13.00 e kadar 325 dediler cem gitmiş konuşmuş 250 e inmişler başka biri belki başka fiyata inerler başka fiyat söylerler

çıtır pıtırım kesinlikle sana katılıyorum sakin ve düzgün bi şeklide anlattın mı mert farklı bir çocuk inatlaştın ve ses tonunu biraz yükselttinmi işin içinden çıkılmaz hale geliyor

tunayektacım ne için hastaneye gittiğini kaçırmışım ama geçmiş olsun

eycikim biz biranda büyüttük bebeleri mesela bence gitse iyi olur dediğim çocuklar var gitmeli dediğim çocuklar var iyi olur dediklerim mert iklim tuna yekta zeynep ateş
ateş zaten gidiyor belli de oluyor ayrıca sakin bir annesi var gözlemlediğim bu çocuğada yansıyor

bence gitmeli değiklerim selinsude yiğit duruokyanus

duruokyanus fazla ısrarcı ve anneye çok bağımlı alışması için iyiolur
yiğit paylaşımcı olmayı öğrenmesi için iyi olur
selin sudede anneye çok bağımlı grupla oyun oynaması için iyi olur
umarım kimse bana kızmaz kırılmaz valla bişi yazarken korkar oldum kimse kırılsın istemem

eycikim bana kanguru için link göndercektin yada aderesi yazabilirsen sevinirim canım

Son düzenleme:
canım kimse kimseye kırılmıyor gücenmıyor,,neden oyle dusunuyorsunki?? bırbırımıze küfretmıyoruzkı burda
sadecesohbet edıyoruz ama mimkler ve ses tonları olmayınca olunca iletişim zorlaşıyor,,yanlış anlaşılmalar olabılıyor..hepinizi çok sevıyorum

ayşe d. nin çok sakin ve sessiz bir kişilik olmasının ateşe de yansıdığı benim de gözümden kaçmadı..

Selam kızlar ,ben bu bagirma olayını sıklıkla yasıyorum sonra üzülüyorum ama genelde ağlama krizlerinde yalnız bırakmaya çalışıyorum sakinlesince gel diyorum seni çok seviyorum demeyi ihmal etmiyorum,ama bazen benimde ayarım kaçıyor ve ses tonum yukseliveriyor bunda 24saat birarada ve evden çıkmadığım dönemlerde sıkıntılı oldugum dönemlerde daha çok yapıyorum.suanda benim çalısmama sebebim oğlumda bu ısı anneliği tam hakkıyla yapmalıyım diye düşünüyorum ama bazen kendime ayıracak vaktim kalmayinca da çok sıkılıyorum Buda beni sinirli yapabiliyor.ay bu kadar psikoloji yeter iyi geceler

zaten sürekli sakin olabılmek mümkün değil gıbı bırsey..ama ne kadar dikkat edebılırsek o kada ıyi..

Çok sabır göstermeye çalışıyorum ama en sonunda patlayıp bağırıyorum.İnatlaşmaya gelince aslında o benimle inatlaşıyor bence ve ağlayarak istediğini yaptırma olayında kesinlikle aynı fikirdeyim.Bu ezelden bildiğim bir şeydir aslında ve gerektiğinde de ağlamasına kayıtsız kalırım.Öyle yaptığımda daha çok sinirleniyor,çığlıklar atıyor ve en son çaresi de gelip vurmak(korkarak) oluyor.Bu kez ilgimi çekmeyi başarmış oluyor tabiki,anneye vurulmaz,vurmak yok,ben sana vurmuyorum sen niye bana vuruyorsun vs.. diyorum.Tatlım benim kızım 6 aylıkken bile yumruklarını,kendini sıkıp,titreye titreye ıııııı yapardı.O zaman bile inat ve sinirliydi.Herkes şaşırdı o halini görüce.Her istediği anında yapılacak yoksa kıyamet kopuyor.Tamam o zaman küstüm ben senle diyorum,ona da hiç tahammülü yok,hemen üstüme çıkıyor barışayım diye,istemiyorum git diyorum yine aynı tepkileri alıyorum.
Sürekli bu modda değiliz tabiki.Ben zorlandığım anları yazdım şu anda.Bunların dışında günün çoğunu sarılmak,öpüşmek,gülüşmek,oyun oynamak (fiziki oyunlar) la geçiriyoruz.
ırsi olduğunu düşünüyorum bu durumunun,annemin söylediğine göre ben Durunun 50 katıymışım.Babası da zaten yaramazmış.E bir de hem kendi burcu hem yükseleni akrep.Böyle olması normal yani,benim zaten biblo gibi bir çocuğum olamazdı :)
joyfulldaki psikolog biraz özgür bir çocuk,emir almaktan hoşlanmıyor,kırmızı kalemi al desek,o yeşilin peşinden koşar dedi.Doğru bir teşhis bencede

yok krikom,kim niye kırılsın.çıtırın dediği gibi,yazarken yanlış anlaşılabiliyor.o yüzden benim önerim mesajları okurken gülerek okuyalım,inanın faydası oluyor

kız kriko rezil ettin beni joyfulldaki öğretmenlere Allah seni kaaretmesin emi delii şey..Darilgendeyken Durunun yemek yerkenki kriz anını Mert hafızaya almış,ertesi gün taklitimi yapmış,kız bu anlatılır mı onların yanında.DEmişlerdir benim için,ahanda manyak karı,çocuğuna ne biçim davranıyor.Mertin taklit yeteneğini örneklemek için hiç uygun bir örnek olmadı benim açımdan canım.Kendini benim yerime koysana,ayy çok utandım o anda

sen nasıl davranmıstınkı canım benım hafızamda kötü birşey kalmamış:44:

çıtırım bir de şöyle bir şey var;çocuğun keşfetmek istediği şeyle ilgili doyuma ulaşması.Mesela bir süre tv nin tuşlarına basmaya takmıştı kafayı,çok eğleniyordu onlarla.Kızım yapma desekde dinlemiyordu.Babasının da benim de bağırdığımız zamanlarda olmuştur.dikkat çekmek içn yaptığı zmanalrda oldu,çünkü o zaman izlediğimiz şeyi bırakıp ona dönüyoruz.Sonra onu bıraktı ya da çok çok azalttı diyim.Şimdilerde sandalyeyi çekip,üstüne çıkıp,mikrodalgayla oynamak en sevdiği şey.Çok sert kapatıyor kapağını,hatta geçen gün üzerindeki cam kavonozun düşüp kırılmasına sebep oldu.Bir kere de benim elim içindeyken kapattı,damarıma giriyordu kilitleri.Biz onu da ellemesine kızıyoruz bu arada ama ben biliyorumki o ona doymadan bırakmayacak.Hevesini aldıktan sonra suratına bile bakmaz.Bu akşam da dvd nin kapağını kırmış,ben mutfaktaydım,getirip bana gösteriyor bir de,bak ben bir kabahat yaptım demek ister bir tavır ve seslerle

canım duru gelıp en sonunda sana gelıp vursa da ılgını cekmemelı...bana vurdugun için üzüldüm,yaptıgın dogru bır davranış degıldı..ağlaman bıttıgınde bunu konusucaz vs.. deyıp mutlaka susmasını beklemek gerekıyor..bagırıp cagırıp,bır tarafını yırtsada kendıne allah korusun bır zarar vermedıgı surece sabretmek gerekıyor..
yanlız darılgendeyken sen duruya yemek yedırırken ben şaklabanlık yapıyordum ya duru bır gülüyor sonra anında aglamaya başlıyordu bırden..bırden nasıl duygu degısır ya..ay gulsem mı ağlasamm mı sasırdım ama cok komıktı

sen nasıl davranmıstınkı canım benım hafızamda kötü birşey kalmamış:44:
krikonun anlatışını aktarıyorum ''aynen sesini ve gözlerini açmasını bile yaparak,ye dedim sana''dedi,üstelik sesini de yükselterek bağırdığımı ima etmiş oldu.Tabi kriko benim düştüğüm durmun farkında değil,orda okulun yetenek geliştirme merkezi olduğundan bahsediliyordu ve kriko da tiyatro yeteneği olduğundan bahsetti Mertin.
Ben de öyle bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum aslında ama belki söylemişimdir dedim,bilmiyorum.Neyse öyle bir şey söylemiş olsam da olmasam da farketmez aslında şu durumda.Bir daha ki sefere bu gözlüklerle gitsem tanırlar m yine de dersin :103:

kız vurmanın şiddetini arttırıyor bu sefer,canımı acıtıyor bakayım diye,çok fena çookk,ona da bir süre dayanabiliyorum.En sonunda patlıyorum.
ay onun gülerken ağlaması,ağlarken gülmesi eskiden beri var.kahkahalarla gülerken çocuk birden ciddileşiverirdi,hatta görenler şuna bak meğerse sahte gülmüş derlerdi. çok enteresan bir çocuğum var benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…