kIZLAR birazdan hasataneye gidicez aslında küçük bir operasyon ama galiba helecanlandım,aynı şeyi bende yaşadım ama böyle helecanlanmamıştım,ay galiba yaşlanıyorum
Hepinizi öpüyorum:)
kolaylıkla atlatırsınız inşallah banucum.
ay siz nelere dalmışsınız böyle okullar falan ne çabuk büyüdü bunlar yaaa
ben şu an için zeynebi bir yere göndermeyi düşünmüyorum ama yaza doğru ikibuçuk yaşında olduğunda olabilir diye düşünmüştüm
sizi görünce bende gaza geldim
Çok sabır göstermeye çalışıyorum ama en sonunda patlayıp bağırıyorum.İnatlaşmaya gelince aslında o benimle inatlaşıyor bence ve ağlayarak istediğini yaptırma olayında kesinlikle aynı fikirdeyim.Bu ezelden bildiğim bir şeydir aslında ve gerektiğinde de ağlamasına kayıtsız kalırım.Öyle yaptığımda daha çok sinirleniyor,çığlıklar atıyor ve en son çaresi de gelip vurmak(korkarak) oluyor.Bu kez ilgimi çekmeyi başarmış oluyor tabiki,anneye vurulmaz,vurmak yok,ben sana vurmuyorum sen niye bana vuruyorsun vs.. diyorum.Tatlım benim kızım 6 aylıkken bile yumruklarını,kendini sıkıp,titreye titreye ıııııı yapardı.O zaman bile inat ve sinirliydi.Herkes şaşırdı o halini görüce.Her istediği anında yapılacak yoksa kıyamet kopuyor.Tamam o zaman küstüm ben senle diyorum,ona da hiç tahammülü yok,hemen üstüme çıkıyor barışayım diye,istemiyorum git diyorum yine aynı tepkileri alıyorum.SAPHICIM evde duru ile başbaşayken iletişiminiz nasıl??
sürekli duru istemediğin birşeyleri alıyor ya yapıyorsa her zaman sakin kalabiliyor musun?
ses tonunu yükseltmeden ya da onunla inatlaşmadan ama aynı zamanda her istediğini yapmasına engel olabiliyor musun??
***onunla ınatlaşıyorsan
***sesini yükseltiyorsan
***bunların hiç birini yapmamak için aman ne yaparsan yap yeterki tutturma,ağlama deyip ağlayarak,tutturarak istediği herşeyi yapmasına izin veriyorsan probleminiz daha çokk uzun sürer.
ama arkadaşım malesefki bunun ortasını bulmak cok güç..bende çok zorlanıyorum kızım çok çok kolay bir çocuk olmasına rağmen..senin işin cok daha zor..
kıyamasan da bazen ağlamasına izin vereceksin tutturduğunda..ağlaman bittiğinde seni dinleyebilirim,,burada kalıp ağlayabilirsin ,ağlaman bittiğinde yanıma gelebilirsin canım diye sakin bir ses tonuyla kendi haline bırakacaksın.. bıraz ıcın parçalanacak ama yapmak zorundasın.her ıstediğini ağlayarak elde edemeyeceğini öğrenmesi lazım..çocuklar aslında o kadar zekiler ki,bir kere ağlayarak istediğinde kabul edıyorsak bir şeyi artık onu öğrenip ağlamayı kullanmaya başlıyorlar..çocuk büyütmek çok çok zor bir iş..heleki zor bır cocuksa daha da zor..tahmın edebılıyorum..allah kolaylık versın ne diyeyim..
yok krikom,kim niye kırılsın.çıtırın dediği gibi,yazarken yanlış anlaşılabiliyor.o yüzden benim önerim mesajları okurken gülerek okuyalım,inanın faydası oluyor
kız kriko rezil ettin beni joyfulldaki öğretmenlere Allah seni kaaretmesin emi delii şey..Darilgendeyken Durunun yemek yerkenki kriz anını Mert hafızaya almış,ertesi gün taklitimi yapmış,kız bu anlatılır mı onların yanında.DEmişlerdir benim için,ahanda manyak karı,çocuğuna ne biçim davranıyor.Mertin taklit yeteneğini örneklemek için hiç uygun bir örnek olmadı benim açımdan canım.Kendini benim yerime koysana,ayy çok utandım o anda
Çok sabır göstermeye çalışıyorum ama en sonunda patlayıp bağırıyorum.İnatlaşmaya gelince aslında o benimle inatlaşıyor bence ve ağlayarak istediğini yaptırma olayında kesinlikle aynı fikirdeyim.Bu ezelden bildiğim bir şeydir aslında ve gerektiğinde de ağlamasına kayıtsız kalırım.Öyle yaptığımda daha çok sinirleniyor,çığlıklar atıyor ve en son çaresi de gelip vurmak(korkarak) oluyor.Bu kez ilgimi çekmeyi başarmış oluyor tabiki,anneye vurulmaz,vurmak yok,ben sana vurmuyorum sen niye bana vuruyorsun vs.. diyorum.Tatlım benim kızım 6 aylıkken bile yumruklarını,kendini sıkıp,titreye titreye ıııııı yapardı.O zaman bile inat ve sinirliydi.Herkes şaşırdı o halini görüce.Her istediği anında yapılacak yoksa kıyamet kopuyor.Tamam o zaman küstüm ben senle diyorum,ona da hiç tahammülü yok,hemen üstüme çıkıyor barışayım diye,istemiyorum git diyorum yine aynı tepkileri alıyorum.
Sürekli bu modda değiliz tabiki.Ben zorlandığım anları yazdım şu anda.Bunların dışında günün çoğunu sarılmak,öpüşmek,gülüşmek,oyun oynamak (fiziki oyunlar) la geçiriyoruz.
ırsi olduğunu düşünüyorum bu durumunun,annemin söylediğine göre ben Durunun 50 katıymışım.Babası da zaten yaramazmış.E bir de hem kendi burcu hem yükseleni akrep.Böyle olması normal yani,benim zaten biblo gibi bir çocuğum olamazdı :)
joyfulldaki psikolog biraz özgür bir çocuk,emir almaktan hoşlanmıyor,kırmızı kalemi al desek,o yeşilin peşinden koşar dedi.Doğru bir teşhis bencede
krikonun anlatışını aktarıyorum ''aynen sesini ve gözlerini açmasını bile yaparak,ye dedim sana''dedi,üstelik sesini de yükselterek bağırdığımı ima etmiş oldu.Tabi kriko benim düştüğüm durmun farkında değil,orda okulun yetenek geliştirme merkezi olduğundan bahsediliyordu ve kriko da tiyatro yeteneği olduğundan bahsetti Mertin.sen nasıl davranmıstınkı canım benım hafızamda kötü birşey kalmamış:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?