İzmir'de Bebek Oyun Grubu

napayım canım,her zamanki ev hali..
yılbaşı programınız kesinleşti mi,gidiyor musunuz?Gitmiyorsanız bekleriz canım,iz evde olucazyarın akşam,Tunayektalar ailecek hasta oldular yazık.Yarın akşam programı olmayan herkesi bekleriz

canım aslında kesınleşti gitmiyoruz. annemde olucaz ama o çağırdı..davetin için çokk çokk teşekkür ederim canım

saphıra hındıden bahsedınce aklıma geldı,,neden yılbaşı ile hindi kavramı birleştirilmiştir??yılbaşı sofralarının olmazsa olmazıdır ya...
merak ettım dedım arastırayım acab özel bir sebebi mi var..
ve sızınle paylaşmak ıstedım:

"Hıristiyan dünyasının Hz.İsa’nın doğumu olarak kutladığı “Noel” de sofralarında hindi bulunacak diye bir kuralları yoktur . Hatta kuralları olmadığı gibi uygulayan da pek yoktur . Bizim kendi kültürümüze ne zaman nasıl girmiştir tam bir yanıt bulamasam da bir teori üzerinden mantıklı bir sonuca ulaşabiliyorum .

Hindi Hıristiyan aleminde Noel de değil , şükran gününde ( 22 Kasım) kesilir . Ancak bir Hıristiyan bayramı olarak kutlanan(ki aslında dini bir bayramda değildir) bugün aynen bizim yurdumuzu da yansıtılamayacağı için bu tarihten bir ay sonrası olan ve yılbaşı mahiyetinde yurdumuzda kutlanan güne bu adeti çok sağlam bir pazarlamayla yansıtmışlar . Yani bizim yılbaşında yediğimiz hindiyi Hıristiyan alemi şükran gününde yiyor . Böylelikle dış dünyada ilgiyle karşılanan hindi pazarlaması , dini gereklilikten çıkarılıp , bir adet şeklinde yılbaşında pazarlanmıştır
.Peki Şükran Günü nedir ? Aslında gerçekten bir dini gün müdür ?
Bu sorununda yanıtı olumsuz . Dini gün gibi kutlanan bugünün tarihçesini şu şekilde araştırdığım bir kaynaktan aktarayım ;

“İngilizler, 387 yıl önce gemiden indiklerinde onları meraklı bakışlarla Kızılderililer karşılar, onlara yiyecek verir. Hindi avlamasını, mısır ekmesini öğretirler.

Kızılderililer´in yardımı ile yeni hayatlarına başlayan İngilizler aradan geçen senelerden sonra hayatlarını düzene sokarlar ve ilk geldikleri gün kendilerine sofralarını açan, onlara yardımcı olan Kızılderililer´e şükranlarını sunmak için İngiliz Vali William Bradford tarafından büyük bir ziyafet hazırlanır ve Kızılderililer davet edilir.

Kızılderililer´in şefi Massoit, 90 Kızılderili ile bu yemeğe katılır. O günden sonra her hasat sonrasında bu yemek geleneği sürer. Ama ilk olarak 1863 yılında Amerika´nın o dönemdeki Başkanı Abraham Lincoln, Şükran Günü´nün ulusal bir bayram olmasını meclise önerir.

Resmi olarak bu öneri bazı sebeplerden dolayı meclise taşınmaz ama Amerika´nın çoğu bölgesinde bu gelenek sürdürülür. Lincoln döneminde ele alınamayan bu öneri, 78 yıl sonra, yani 1841 yılında o dönemin Amerikan başkanı Franklin Roosevelt tarafından tekrar meclise taşınarak karara bağlanır ve bu tarihten itibaren her yılın Kasım ayının son Perşembesi ´Şükran Günü´ olarak, ulusal Bayram ilan edilir.”

İşte Şükran Günü Amerikalılar´ın yılda bir defa kutladığı ve bu vesile ile anne baba ziyaretlerinin yapıldığı bir bayram halini almış. Yani aslında bayram dediysem de bu bildiğimiz dini bir bayram degil, hüzünlü bir geçmişi var.

Kızılderililerle aralarındaki bir yas günü olarak anılması için belirlenmiş olan bugün , günümüzde artık bir kutlama halini almış , bayram gibi olmuştur . Amerika’da şükran gününde 5 gün tatil ilan ediliyor , insanlar evlerinde büyük hazırlıklar yapıyor , giyiniyor ,süsleniyor ve 5-6 saat boyunca patateslerle süslenmiş hindilerini kısık ateşte kızartıp komşularını , dostlarını , akrabalarını misafirliğe çağırıyor . Kısacası yılbaşında hindi kızartmak Hıristiyan adeti değildir , rahatça ve huzurla yiyebilirsiniz afiyet olsun

selam kızlar...evet ben deldimmm çıtırım.nasılsınız kızlar?Banucum çok geçmiş olsun canım.Ezgicim iklimede geçmiş olsun.ben pazar gününden beri diş ağrısı çekiyorum.pazar günü hafifti ağrı,pazartesi biraz artı.salı tavan yaptı.ben hayatımda böyle bi ağrı görmedim yavallahi dişimin ağrısını yaprak dökümünde ağlayarak azaltım.ama yiğitin yorum çok güzeldi yaprak dökümüne.ben Ayhana diyorum a alirıza öldü.yiğitte babasına oyun oynarlarken baba alirıza ölmüş diyo.dün antibiyotiğe başladım dişim için.bugünde oğlumla alışveriş ettık.yarın evi süslüycez.malum ptt e takılıcaz oğlumla.ayy çenem düştü.sizler nasılsınız?

gecmıs olsun cnım. 20 likler mi agrı yapıyor?

.allah allahh nasıldı son bölümü??malum tv yok izleyemıyorm ben. net de bırseyler ızleyecek kadar kuvvetlı cekmıyor. bırısı özet gecsın lütfen.

paylaşım için teşekkürler çıtırım

iceangelım hoşgeldin ve çok geçmiş olsun

Hosbulduk sapişim,sağol.geçecek inşallah,umutluyum.oğluşumla yarına hazırlık yapıyoruz.yiğit evi süsleme kısmına bayıldı.sanırım herkes yılbaşını ptt e geçirecek tıpkı bizim gibi.

Sağol çıtırım.yok canım 20lik değil.ön dişim.yalnış yapılan bi tedavinin zorluklarını yaşıyorum.3 seansdır kanal boşaltılmaya çalışılıyor.salı günü tekrar gidicem,duruma bakıcak.3-4 günde öyle bekliyecekmişim.eğer enfeksiyon yok olursa,kanal yapımına başlanıcak.off ya,ne zor bişeymiş bu

Şirincim geçmiş olsun,Ezgicim sizede geçmiş olsun.Evet en güzeli sıcacık evlerimizde yeniyıla girmek bence de heleki bebişlerimizle olunca en rahatı bu bence,biraz daha büyüsünler belki hepberaber bir organizasyon yapar,birlikte gireriz yeniyıla...

biri organizasyon mu dedi :89:
çıtırım necla ile ali boşandı.mahkeme bitiminde kapıda ayrılırlarken,necla aliye hamile olduğunu açıkladı ama asla barışmak istemediğini ve bu bebeği çok istediğini söyledi.Ali şok oldu.
sedef harika bir şekilde evlendi.
şevket hapisten çıktı ilk iş sedefin nikahına gitti,uzaktan kimseye görünmeden izledi.Sonra orda Ali Rıza bey hariç herkes vardı,onlarla sarıldılar,geleceği günü bilmiyorlardı sürpriz yaptı ailesine.
sonra eve gittiler ama maalesef Ali Rıza beyi ölmüş buldular.Perişan oldular tabi.Şevket elinden babasına okutmak için yazdığı günlüğü düşürdü.
en sonunda da Trabzona döndüler,hayriyenin halasından kalan eve yerleşmeye gittiler.Trenle döndüler,aynı geldikleri gibi.Şevket,hayriye,leyla ve bebek ahu,en ufakları ayşe ve Ali rıza beyin muhabbet kuşu
son karede hayriyenin ağlayışıyla bitti
çok üzgünüm ya,böyle bitmemeliydi

yani tek mutlu kare sedefın evlenmesı olmuş..izleyıciyi bu kadar üzmemeliydi bence senaristler.
neyse.. özetin için sağol saphicik ellerine sağlık .

Kızlar şimdide goncam ateşlendi((Polikliniği aradık 38.5 olursa gelin serum takalım ded,şuan 38.2 offfffff(((

Kızlar şimdide goncam ateşlendi((Polikliniği aradık 38.5 olursa gelin serum takalım ded,şuan 38.2 offfffff(((

Sağol Banucum,geçecek inşallah.Aman ihmal etmeyin canım.yetişkinde ateş çocuklardan daha tehlikeli.Kızlar nazara geldik valla.hepinize kocaman nazar boncuğu yolluyorum e tabi banada

Son düzenleme:
aynı fikirdeyim çıtırım ve rica ederim canım
tunayekta eşine de bulaştı demekki hastalık,hay Allah ya..geldi mi üstüste gelir zaten

geçmiş olsun banucum goncana

hepinizin yeni yılınızı kutlar sağlıklı mutlu huzurlu bir yıl geçirmenizi dilerim
yarın sabahtan arkadaşım arabayla gelicek alıcak bizi evi süslüycez mamalar yapçezz umarım güzel geçer yılbaşı partimiz

seneye herkezler para biriktisin güzel bi organizasyonla bir otelde yeni yıla girelim ayy ne süper olur hayallerde kalır ama anca

hepinizi seviyorum iyi geceler

Kalmaz hayallerde krikitosum öyle Buyuk paralara gerek yok toplamda aile bası en fazla 150-200'e bu ısı hersey dahil hallederiz sen merak etme çok eğlenceli olacağına eminim cansıza parada takarız:)

Kızlar bu arada dün deryabaykalda astrolog hangi burç ne renk giymeli ipnu açıkladı (yılbaşı gecesi)aklımda kalanları yazayım;yengeç duman mavi,inci rengi,gümüş
Aslan kırmızı ve altın
Kova mor ve menekşe rengi
Akrep koyü kırmızı ve kahverengi
Başak şeftali rengi pastel mavi ve altın
Aklımda bunlar var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…